Třinec – Zlín 0:1 (kon.) | Litvínov – Chomutov 2:3 (0:3 po s.n.) | Vítkovice – Kometa Brno 0:1 (kon.)
Liberec – Pardubice 4:3 (kon.) | Plzeň – Jihlava 3:1 (kon.) | Olomouc – Sparta 2:5 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
Berani Zlín
Sobota 30.12.2017, 15:10Tipsport extraliga • 35. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Hezké sobotní odpoledne z Třince! Rok 2017 se chýlí ke svému konci, Tipsport extraliga však ještě stihne sehrát jedno kolo. My se budeme podrobně věnovat duelu mezi Oceláři Třinec a týmem Aukro Berani Zlín. Utkání v rámci pětatřicátého kola české nejvyšší hokejové soutěže startuje v sobotních 15:10, ke sledování on-line přenosu jste srdečně zváni!
     
    HC Oceláři Třinec

    Oceláři se v minulém kole vrátili mezi mantinely domovské WERK ARENY, návrat to ale nebyl takový, jaký by si hráči s drakem na hrudi představovali. Svěřenci trenérů Václava Varadi a Marka Zadiny podlehli Olomouci po nájezdech, v úvodu druhé třetiny si přitom vypracovali dvoubrankový náskok. Hanáci ale dvěma šťastnými góly srovnali krok, v nájezdech pak rozhodl Vlach. Slezané nicméně dokázali bodovat v devátém duelu v řadě, padesát devět získaných bodů je stále drží na čtvrté příčce.


    Napěchovaný program Tipsport extraligy pokračuje také v nejbližších dnech. V sobotu se Oceláři před televizními kamerami utkají se Zlínem, v třetí den nového roku poté vycestují na Spartu. „Program je hodně nabitý, hraje se prakticky ob den. Navíc mezi svátky toho času na regeneraci moc není. Na to se ale nemůžeme vymlouvat, stejný program má celá extraliga. Musíme se s tím co nejlépe popasovat,“ říká Milan Doudera.


    Poslední zápas Ocelářů

    28. prosince 2017: HC Oceláři Třinec – HC Olomouc 3:4 sn. (1:1, 2:1, 0:1 – 0:0)

    Branky a nahrávky: 19. Krajíček (Martin Růžička), 21. Irgl (D. Musil, Cienciala), 24. M. Doudera (Marcinko, Adamský) – 5. Jergl (J. Knotek, Ondrušek), 27. J. Knotek, 42. Jaroměřský (Jergl, Herman), rozhodující samostatný nájezd Roman Vlach.

    Sestava Ocelářů v posledním zápase: Hamerlík – M. Doudera, Krajíček, D. Musil, Linhart, Adámek, Jank, Roth – Martin Růžička, Marcinko, Rákos – Irgl, Mikulík, Cienciala – Dravecký, Polanský, Adamský – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski.

     
    Aukro Berani Zlín

    Zlínští proplouvají extraligovými vodami s proměnlivými výkony. Svěřenci trenéra Roberta Svobody střídají povedené výkony s těmi horšími, v dosavadních třiatřiceti kolech Berani posbírali čtyřicet šest bodů, což týmu z Baťova města stačí na průběžné osmé místo. Zlín má stejný bodový zisk jako sedmá Sparta, na jedenáctý Chomutov pak mají tříbodový náskok. V posledním duelu hraném na ledě Olomouce se však Beranům nevedlo, na Hané prohráli 0:1.


    Bodově se ve Zlíně nejvíce daří trojici Roberts Bukarts – Antonín Honejsek – Zdeněk Okál. Všichni jmenovaní se dostali nad dvacetibodovou hranici, nejproduktivnější hráč Beranů Bukarts na svém kontě má dvacet devět kanadských bodů (13 + 16). V brankovišti nejvíce důvěry dostává Libor Kašík. Pětadvacetiletý gólman naskočil do třiceti dvou duelů, jeho bilance se drží kolem hranice devadesáti dvou procent.


    Poslední zápas Zlína

    26. prosince 2017: HC Olomouc – Aukro Berani Zlín 1:0 (1:0, 0:0, 0:0).

    Branky a nahrávky: 3. Herman (Staněk).

    Sestava Zlína v posledním zápase: Kašík – Nosek, Freibergs, Řezníček, Valenta, Matějíček, Žižka, M. Novotný – Kubiš, Fořt, O. Veselý – Okál, Honejsek, Klhůfek – J. Ondráček, Popelka, Goiš – Fryšara, P. Sedláček, Illo.

     
    Poslední vzájemný zápas

    Vysoké tempo hry, aktivní forčeking a precizní defenzivní činnost – to byly hlavní atributy, které vedly k úspěchu Ocelářů během svátečního souboje na zimním stadionu Luďka Čajky. Svěřenci trenérského dua Varaďa-Zadina dokázali protivníka z Baťova města pokořit poměrem 3:1. Premiérové branky v rámci extraligy zaznamenali Vít Christov a Michal Kovařčík, úvodní trefu obstaral Tomáš Linhart.


    17. listopadu 2017: Aukro Berani Zlín – HC Oceláři Třinec 1:3 (0:2, 0:0, 1:1).

    Branky a nahrávky: 44. Fořt (Okál) – 9. Linhart (M. Kovařčík, O. Kovařčík), 18. Christov (Polanský, Dravecký), 49. M. Kovařčík (Kofroň, M. Doudera).

     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Krajíček (C), M. Doudera, Linhart, Roth, D. Musil, Adámek, Jank – Rákos, Marcinko, Martin Růžička (A) – Adamský (A), Polanský, Dravecký – Martynek, M. Kovařčík, Cienciala – O. Kovařčík, Mikulík, Irgl.

    Aukro Berani Zlín: Kašík (Štůrala) – Freibergs, Nosek, Valenta, Řezníček, Žižka (A), Matějíček, Gazda – O. Veselý (C), Fořt, Kubiš (A) – Šťastný, Honejsek, Okál – Klhůfek, P. Sedláček, J. Ondráček – Illo, Fryšara, Popelka.

    Rozhodčí: Pražák, Kika – Hlavatý, Tošenovjan.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Hráči jsou na ledě, utkání začne za pár okamžiků!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Úvodní buly pro hosty. První formace Zlína se okamžitě vydala do útočné třetiny, Kubiš ale střílel z velmi malé vzdálenosti a nedokázal přehodit Hrubcův beton.
     
    00:53
    Berani jsou aktivnějším týmem v úvodních vteřinách zápasu. O rozruch v pásmu Ocelářů se postarala také formace Antonína Honejska, střela Okála z ostrého úhlu ale Hrubce nepřekvapila.
     
    01:13
    Žižkovo nahození Hrubec vyrazil mezi diváky, vhazovat se bude po levé ruce třineckého brankáře.
     
    01:34
    Michal Kovařčík chtěl středem kluziště projet až do útočné třetiny, tam jej ale zastavil Matějíček. Jeho následné vyhození skončilo na zlínské střídačce.
     
    01:53
    Oceláři získali po buly kotouč, první práci měl brankář Kašík. Od modré pozornost hostujícího brankáře otestoval Krajíček, Kašík vyrazil puk do ochranné sítě.
     
    02:30
    Oceláři drží kotouč v útočné třetině, Kašík ale zatím zasahovat nemusel. Rothova střela od modré byla sražena bránícím hráčem.
     
    03:02
    Růžičkovi s Rákosem se nepovedla kombinace, do protiakce tak mohli jít hosté. Na Hrubce dvakrát pálil Řezníček, v obou případech netrefil branku.
     
    03:13
    První početní výhoda utkání. Oceláři šli do rychlého protiútoku, Vladimír Dravecký ale najel do brankáře Kašíka, za což od sudích obdržel menší trest.
     
    03:34
    Zlínští drželi kotouč v útočném pásmu, Honejskova tečovaná střela od modré ale Hrubce nijak nepřekvapila. Musil poté osvobodil své barvy.
     
    04:15
    Berani jsou opět v útočné třetině. Hrubec musel zasahovat proti střelám Noska a Okála, třinecký brankář byl v obou případech úspěšný.
     
    04:43
    Přesilovka se Beranům daří, Oceláři se nemohou dostat z vlastní třetiny. O další střelu na třineckou branku se postaral Šťastný, ani on ale Hrubce nepřekonal.
     
    05:10
    Fořt pálil mimo, Žižkův pokus byl sražen mimo třineckou branku. Oceláři první oslabení ustojí.
     
    05:15
    Draveckého trest je u konce, přesilovku si teď zahrají Oceláři. Martin Matějíček nedovoleně bránil svého soupeře.
     
    05:59
    Martin Růžička se nedohodl s Rothem a poslal kotouč do středního pásma. Po návratu Ocelářů do třetiny soupeře z mezikruží pálil právě jmenovaný třinecký útočník, jeho střela ale nyla sražena nad branku.
     
    06:35
    Hráči s drakem na hrudi drží kotouč v útočné třetině, Kašík ale zatím nemusel zasahovat. Na jeho branku sice šly další dvě střely, bloky hostujících obránců ale kotouč nepustily do prostoru mezi třemi tyčemi,
     
    06:55
    Zlín se po vyhraném buly osvobodil. U Hrubcovy branky si kotouč převzal Adamský, velmi rychle projel do útočné třetiny a vystřelil. Kašík byl připraven.
     
    07:22
    Přesilovka domácích je u konce. Se závěrečnými vteřinami ještě stříleli Cienciala a Doudera, ani jeden z nich ale Kašíka nepřekonal. Komerční přestávka.
     
    07:36
    Martin Růžička rozpohyboval hostující defenzívu, David Nosek jej dokázal zastavit jen za cenu faulu. Druhá přesilovka pro domácí.
     
    07:55
    Hosté se po Rothově chybě u modré čáry osvobodili, Martin Růžička pak nezastavil prudký pas. Icing, buly u Hrubce.
     
    08:17
    Ani další pokus Martina Růžičky o přechod do útočné třetiny nebyl úspěšný, hosté znovu posílají puk k Hrubcovi.
     
    09:06
    Oceláři se s vypětím všech sil dostali do soupeřova pásma, nepřesná Krajíčkova rozehrávka ale Beranům umožnila znovu poslat kotouč do bezpečné vzdálenosti od vlastní branky.
     
    09:36
    Kotouč je znovu v pásmu Třince, Berani hrají v plném počtu.
     
    10:04
    Třinečtí útočníci chtěli důrazně napadat hostující rozehrávku, tím ale umožnili dlouhý pas na rozjetého Okála. Zlínský útočník si najel do kruhu pro vhazování, střelou ke vzdálenější tyči ale Hrubce nepřekvapil.
     
    10:22
    Marcinkova rozehrávka na Rákose byla sražena do ochranné sítě, buly ve středním pásmu.
     
    10:59
    Roth chtěl dlouhou přihrávkou do sóla vyslat Růžičku, třinecký útočník však byl velmi těsně bráněn dvojicí protihráčů.
     
    11:44
    Oceláři dlouho kombinovali v rohu hostujícího pásma, Jiří Polanský nakonec s kotoučem objel branku a naservíroval puk Adamskému. Ten pálil z první, jeho pokus byl sražen do ochranné sítě.
     
    12:15
    Berani přenesli hru do pásma Třince a svým pohybem si vynutili početní výhodu. Na trestnou lavici usedá Michal Kovařčík, který svou holí zasáhl obličej Antonína Honejska. Komerční přestávka.
     
    12:42
    Hostům se početní výhoda zatím nedaří, Oceláři již dvakrát odpálili kotouč za Kašíkovu branku.
     
    13:21
    Noskova střela od modré skončila na Hrubcově betonu, následné Douderovo vyhození bylo tečováno do ochranné sítě za Kašíkovou brankou. Buly v pásmu Zlína.
     
    14:30
    Oceláři jsou kompletní a málem mohli vést! Kašík jel k mantinelu pro vystřelený puk, do cesty se mu však připletl rozhodčí a Kašíka podrazil. Jiří Polanský mohl pálit do prázdné branky, svého brankáře však v brankovišti úspěšně zastoupil jeden z hostujících obránců!
     
    15:37
    Slezané drželi kotouč v pásmu soupeře, k další střele se ale nedostali. Hosté posílají hru do střední třetiny.
     
    15:56
    Rothovo nahození ze středního pásma končí v Kašíkově lapačce, buly po levé ruce hostujícího brankáře.
     
    16:40
    Polanský s Draveckým dokázali v rohu hostujícího pásma získat kotouč, druhý jmenovaný ale pak nepřesně hledal Rotha.
     
    17:09
    Na led se dostala elitní formace domácích, Kašík hned měl práci. Marcinko s Rákosem připravili střeleckou pozici pro Douderu, ten ale netrefil mezírku mezi Kašíkovými betony.
     
    17:28
    Krajíčkovo několikrát tečované nahození nadělalo Kašíkovi nemalé problémy, hostující brankář si nakonec poradil i s dorážením Marcinka a Rákose.
     
    18:01
    Růžička s Rákosem v rohu hostujícího pásma vybojovali kotouč, první jmenovaný pak skrz osu kluziště namazal na modré stojícímu Adámkovi. Ten nahazoval pro Marcinka, Kašík ale ukryl puk v lapačce.
     
    18:36
    Berani se probojovali do útočné třetiny, z velmi ostrého úhlu na třineckou branku pálil Valenta. Hrubec vyrazil puk za svou branku, při zákroku ale vychýlil konstrukci ze svého normálního postavení. Buly po pravici třineckého brankáře.
     
    19:10
    Necelá minuta do konce první třetiny, hra se točí v blízkosti Hrubcovy branky. Hosté drží kotouč na svých holích, Hrubce ale zatím překonat nedokázali.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Úvodní dvacetiminutovka je u konce, ve WERK ARENĚ sledujeme stále bezbrankový hokej. Oba soupeři měli v první části několik šancí, zápasu však dominují oba brankáři. Nejblíže ke skórování byl Jiří Polanský, který mohl střílet do prázdné branky, trefil však jen jednoho z hostujících obránců.

    Druhá třetina začne přibližně v 16:04.
     
    Statistiky první třetiny

    Střely na branku: 8:15,
    střely mimo: 0:6,
    zblokované střely: 8:1,
    hity: 4:1,
    vhazování: 12:15,
    trestné minuty: 4:4.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:21
    Marcinko sice vyhrál první buly druhé třetiny, v úvodních vteřinách ale dvakrát zahrozili hosté. Kubiš nejprve sebral puk Rákosovi a zpoza branky adresoval pas Veselému, hostující kapitán ale neuspěl. Veselý měl o chvíli později další příležitost, tentokráte již Hrubce překonal, kotouč ale odskákal těsně vedle levé tyče třinecké branky!
     
    21:18
    Oceláři se zatím nemohou srovnat s tempem Beranů, domácí celek pouze odpaluje kotouč na icing.
     
    21:27
    A Zlín si svým pohybem vybojoval početní výhodu. Lukáš Krajíček se dostal do tísně a odpálil kotouč do hlediště. Dvě minuty za zdržování hry.
     
    21:46
    Hrubec zastavil dělovku Freibergse, Dravecký poté vyvezl kotouč do pásma soupeře.
     
    21:54
    Zlín se pokusil o rychlý návrat do třineckého pásma, zastavuje ho však ofsajd.
     
    22:31
    Berani sice dostali kotouč do útočné třetiny, do řádné příležitosti se ale probojovat nedokázali. Oceláři se osvobozují.
     
    22:59
    Dvojice Adamský – Cienciala velmi dobře sehrála svou část oslabení, první jmenovaný dokonce dvakrát ohrozil hostujícího brankáře.
     
    23:30
    Oceláři hrají v plném počtu. Šťastného nahození ze středního pásma Hrubec vyrazil do ochranné sítě, buly v pásmu Třince.
     
    23:59
    Cienciala mohl rozjet přečíslení Ocelářů, nepřesnou přihrávkou ale dostal do potíží Rotha. Ten ve snaze dostat puk do středního pásma trefil jednoho ze soupeřů. od kterého se puk odrazil do hlediště.
     
    24:46
    Ocelářům vázne rozehrávka, domácí se nemohou snadným způsobem dostat do útočné třetiny. Kotouč se pohybuje ve středním pásmu, další střela zatím k vidění nebyla.
     
    25:25
    Musilův pokus od modré čáry skončil na Kašíkově betonu, hosté poté poslali puk do neutrální zóny.
     
    26:10
    Berani dostali hru do pásma Ocelářů, tam ale nedokázali přejít skrz bránícího Adamského. Třinecký útočník se však po získání kotouče ukvapil a odpálil jej na icing.
     
    26:29
    Dravecký adresoval dlouhý pas na Adamského, ten si ale kotouče nevšiml. Další icing Ocelářů.
     
    27:16
    Kotouč putuje z jedné strany kluziště na druhou, oba brankáři ale zatím mohou být v klidu. Nikomu se nedaří finální přihrávka.
     
    28:06
    Hosté se dostali do přečíslení tří proti dvěma, než ale dokázali zakončit, přišel faul vracejícího se Martina Růžičky. Přesilovka pro hosty.
     
    28:26
    Adamský získal u modré čáry kotouč a ze středního pásma nahodil puk na Kašíka. Hostující brankář toto nahození zastavil, kotouč mu ale zapadl do výstroje tak nešťastně, že jej nedokázal rychle rozehrát. Buly v pásmu Zlína.
     
    29:16
    Hosté se s velkými obtížemi dostali do útočné třetiny, následná kombinace Veselého s Fořtem ale branku nepřinesla. Oceláři se osvobodili.
     
    30:07
    Oceláři jsou kompletní. Hostům se jejich poslední akce nevyvedla, Okál nedokázal vystřelit po Honejskově pasu.
     
    30:29
    Na druhé straně se do akce zapojil Martin Růžička, po jehož pasu mohl pálit Marcinko. Kašík byl připraven.
     
    30:52
    Zlín právě vstřelil branku!
    Je tady první branka utkání, Berani se ujímají vedení! Vladimír Roth se u červené čáry dostal do problémů, čehož využila dvojice Pavel Klhůfek – JIŘÍ ONDRÁČEK. Druhý jmenovaný si v mezikruží počkal na přihrávku a zavěsil puk pod horní tyč Hrubcovy branky! Asistence: Pavel Klhůfek.
    30:52 Jiří ONDRÁČEK - 0:1
     
    31:40
    Oceláři se pokusili o velmi rychlé vyrovnání, kombinace Ondřeje Kovařčíka a Daniela Rákose ale v síti neskončila! Kašík se výborně přesunul proti z voleje střílejícímu Rákosovi!
     
    32:08
    Berani se ve vlastním pásmu zmocnili kotouče, jejich následná protiakce ale Hrubce nepřekvapila. Komerční přestávka.
     
    32:30
    Oceláři přesunuli hru před Kašíkovu branku, Jankovu střelu od modré před Kašíkem šikovně tečoval Marcinko. Hostující brankář si s celou situací poradil.
     
    32:58
    Na druhé straně se zase musel činit Hrubec, který maskou zastavil střelu Matějíčka. Oceláři poté odpálili kotouč na icing.
     
    33:41
    Martin Růžička zavezl kotouč do útočné třetiny, po jeho akci pak mohl střílet Linhart. Třinecký obránce mířil k pravé tyči, kotouč však těsně minul branku.
     
    34:34
    Honejsek a Šťastný se dostali do přečíslení dvou proti jednomu, druhý jmenovaný ale celou akci zazdil nepřesným pasem.
     
    34:55
    Na druhé straně se do zakončení tlačil Michal Kovařčík, jeho střela ale netrefila branku.
     
    35:27
    Polanský nepřesně přihrával, kotouč se dostal k Veselému. Hostující kapitán se pokusil o sólovou akci, přes bránícího Adámka ale neprošel.
     
    36:23
    Marcinko vybojoval kotouč za hostující brankou, po vyjetí zpoza brány ale nedokázal přehodit Kašíkův beton.
     
    36:49
    Roth dlouhým pasem hledal na útočné modré stojícího Martynka, ten si ale při přebírání puku nepohlídal postavení a vystavil se do ofsajdu.
     
    37:27
    Krajíčkova rozehrávka z vlastní třetiny byla sražena mezi diváky, vhazování ve středním pásmu.
     
    38:06
    Musil mohl střílet po Polanského pobídce, při střele ale zlomil hůl. Hosté poté poslali kotouč do soupeřova pásma.
     
    38:29
    Oceláři přidali na obrátkách, kombinace Růžičky s Rothem ale k překonání brankáře Kašíka nevedla.
     
    38:41
    Hráči s drakem na hrudi budou mít v závěru třetiny ještě větší možnost ke skórování, na trestnou lavici je pro hákování poslán Jiří Ondráček.
     
    39:17
    Necelá minuta do konce druhé třetiny. Z levé strany tvrdě pálil Růžička, kotouč ale netrefil branku.
     
    39:40
    Rothovo nahození od modré bylo sraženo mimo tři tyče, hosté se poté osvobodili.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina je minulostí, do kabiny jdou spokojenější hráči hostujícího Zlína. Berani se v prostřední části hry dostali do vedení, v jednatřicáté minutě Jiří Ondráček využil přečíslení dvou proti jednomu. Oceláři se do větších šancí dostali až v závěru třetiny, brankář Libor Kašík ale zatím odolává.

    Třetí třetina začne přibližně v 16:57.
     
    Statistiky druhé třetiny (zápasu)

    Střely na branku: 11:10 (19:25),
    střely mimo: 5:0 (5:6),
    zblokované střely: 2:1 (10:2),
    hity: 8:5 (12:6),
    vhazování: 10:14 (22:29),
    trestné minuty: 4:2 (8:6).
     
    Oceláři zahájí třetí třetinu v početní výhodě, do konce Ondráčkova trestu zbývá čtyřicet vteřin.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:40
    Oceláři sice drželi útočné pásmo, k ohrožení Kašíka se ale nedostali. Hosté jsou kompletní.
     
    41:20
    Klhůfek ve vlastním pásmu získal kotouč proti Draveckému, následná akce a střela Matějíčka ale skončila v ochranné síti za Hrubcovou brankou.
     
    41:27
    Nepřesná rozehrávka domácích končí na zakázaném uvolnění, buly před Hrubcem.
     
    42:03
    Martin Růžička zavezl kotouč do útočné třetiny, tam jej přenechal Ondřeji Kovařčíkovi. Ten ale na puk nedosáhl, hra se tak stěhuje do středního pásma.
     
    42:25
    Martynek si nabruslil do střelecké pozice, pak ale těsně minul hostující branku. Zlín odpaluje puk na icing.
     
    42:58
    Kašík vyrazil Adamského ránu od modré do ochranné sítě.
     
    43:21
    Martin Růžička ztratil kotouč v útočném pásmu, čímž umožnil sólový únik Pavlu Sedláčkovi! Hostující obránce zkusil po kličce pálit mezi Hrubcovy betony, domácí brankář si ale toto místo pohlídal!
     
    43:52
    A další únik zlínského hráče, za třineckou obranu se tentokráte dostal Zdeněk Okál! Hostující útočník se pokusil rozhýbat Hrubce, nakonec se ale s pukem dostal za brankovou čáru a nedokázal zakončit!
     
    44:06
    Icing Zlína, hra se stěhuje ke Kašíkovi.
     
    44:54
    Oceláři drželi hostující pětici pod tlakem, pokusy Adamského, Linharta a Adámka z modré čáry ale Kašíka nijak nepřekvapily.
     
    45:46
    Klhůfek se snažil o průnik do útočné třetiny, kolem bránícího Doudery ale projít nedokázal.
     
    45:55
    Na druhé straně Kašík kryje Marcinkovo nahození.
     
    46:45
    Polanského formace držela kotouč v útočném pásmu, střely Adamského a Linharta ale za záda hostujícího brankáře nepronikly. Komerční přestávka.
     
    46:49
    Přesilovka pro domácí, Michala Kovařčíka na vhazování nedovoleně bránil Tomáš Fořt.
     
    47:13
    Růžička pálil vedle branky, hosté se poté osvobodili.
     
    48:01
    Oceláři rozebrali hostující čtveřici akcí na jeden dotek, Rákos ale netrefil branku. O chvíli později pak ve vyložené pozici promáchl Cienciala. Hosté se osvobodili.
     
    48:43
    Druhá minuta přesilovky se už domácím nepovedla, Zlínští několikrát odpálili kotouč do pásma svého soupeře.
     
    48:57
    Berani jsou kompletní. Martynek chtěl u hrazení zastavit hostující rozehrávku, kotouč se však od jeho rukavice odrazil na zlínskou střídačku.
     
    49:30
    Hosté drží kotouč na svých holích, nikam se ale neženou. Ocelářům začíná utíkat čas.
     
    49:48
    Ofsajd Zlína, vhazování ve středním pásmu.
     
    50:25
    Na jedné straně se svým pokusem neuspěl Doudera, na druhé pak Hrubec zachytil nahození Klhůfka.
     
    50:51
    Fořt v bruslařském souboji přebruslil Martynka, střelou z ostrého úhlu ale pouze vyprášil Hrubcovy betony.
     
    50:55
    Přesilovka pro hosty, na trestnou lavici za hákování usedá Tomáš Marcinko.
     
    51:40
    Oceláři se v oslabení vydali do akce, nepřesný pas na Linharta ale do úniku vyslal Antonína Honejska! Hostující útočník zkusil střelu mezi Hrubcovy betony, třinecký brankář dokázal zasáhnout!
     
    52:20
    Berani se v přesilovce k žádné kombinaci příliš nemají, spíše jen šetří čas. Oceláři se opět osvobodili.
     
    52:57
    Oceláři jsou kompletní, na srovnání stavu mají sedm minut.
     
    53:37
    Krajíček nepřesně pálil od modré, střelu Michala Kovařčíka po Růžičkově pasu zastavil Kašík.
     
    54:03
    Milan Doudera byl při rozehrávce hákován Tomášem Fořtem, Oceláře čeká další přesilovka.
     
    54:14
    Oceláři zahájili přesilovkou sraženou přihrávkou Rákose do ochranné sítě.
     
    54:14
    Dnešní utkání sleduje 4 772 diváků.
     
    54:47
    Oceláři se nemohou přes obětavě bránící zlínské hráče dostat k žádné kombinaci, o kotouč se po většinu času bojuje u hrazení.
     
    55:25
    Marcinko, Roth, Růžička. Všichni tři mohli střílet z nadějné pozice, všichni tři trefili jen výborně chytajícího Kašíka.
     
    56:03
    V závěru přesilovky ještě své štěstí zkoušel Irgl, ani on ale Kašíka nepřekonal. Hosté hrají v plném počtu.
     
    56:21
    Zlín ubránil oslabení, v dalších dvou minutách si zahraje v početní výhodě. Na trestnou lavici usedá Milan Doudera, který podrazil pronikajícího Šťastného.
     
    56:41
    Oceláři hrají oslabení velmi aktivně. Linhart svou dělovku mezi tři tyče neusměrnil, Adamského tečované nahození orazítkovalo horní tyč Kašíkovy branky!
     
    57:13
    Hosté se dostali do útočné třetiny, Šťastný s Honejskem ale Hrubce nepřekonali.
     
    57:34
    Oceláři hrají na maximální riziko. Slezané brání oslabení ve třech hráčích v obranném pásmu, za hostujícími obránci pak krouží Růžička. Zatím na něj ale neprošla ani jedna přihrávka.
     
    58:13
    Necelé dvě minuty do konce třetí třetiny, kotouč je v pásmu Zlína.
     
    58:29
    Oceláři jsou kompletní, nepřesným pasem se ale dopustili zakázaného uvolnění.
     
    59:07
    Šimon Hrubec je na střídačce, Oceláři to zkoušejí se šesti bruslaři!
     
    59:20
    Domácím se nedaří dostat hru do soupeřova pásma, Ocelářům velmi rychle utíká čas.
     
    59:37
    Puk je v pásmu Třince, Slezané se zatím nedostali do útočné třetiny.
     
    59:59
    Kašík kryje puk vteřinu před koncem základní hrací doby.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání končí, s jednobrankového vítězství se radují hosté ze Zlína! Oceláři v poslední třetině nedokázali dostat svého soupeře pod tlak, Berani poctivou defenzívou vybojovali tři body, Libor Kašík zapisuje čisté konto.
     
    Nejlepší hráči zápasu:

    Šimon Hrubec – Libor Kašík.
     
    Z mé strany to je pro dnešek vše, přeji hezký zbytek večera, a také vše nejlepší do nového roku 2018! Na shledanou! (17:36:27)
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 31. J. Ondráček (Klhůfek)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Krajíček (C), M. Doudera, Linhart, Roth, D. Musil, Adámek, Jank – Rákos, Marcinko, Martin Růžička (A) – Adamský (A), Polanský, Dravecký – Martynek, M. Kovařčík, Cienciala – O. Kovařčík, Mikulík, Irgl.
    Berani Zlín: Kašík (Štůrala) – Freibergs, Nosek, Valenta, Řezníček, Žižka (A), Matějíček, Gazda – O. Veselý (C), Fořt, Kubiš (A) – Šťastný, Honejsek, Okál – Klhůfek, P. Sedláček, J. Ondráček – Illo, Fryšara, Popelka.

    Rozhodčí: Pražák, Kika – Hlavatý, Tošenovjan
    bahis siteleri