Písek – Nymburk 2:4 (kon.) | Kopřivnice – Val. Meziříčí 3:2 (kon.) | Šumperk – SHK Hodonín 5:3 (kon.)
Havlíčkův Brod – Kolín 5:3 (kon.) | Mor. Budějovice – Žďár n/S 3:2 (po pr.) | Řisuty – Most 5:0 (kont.)
Bílina – Letňany 5:2 (kon.)
konec
DRACI PARS ŠUMPERK
5:3 (2:1, 2:0, 1:2)
SHK Drtiči Hodonín
Sobota 30.12.2017, 17:00 • Zimní stadion, Šumperk. • 2. liga skupina Východ • 32. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V závěru bych chtěl ještě popřát všem fanouškům dobrého hokeje, vše nejlepší do nového roku a především spoustu dalších bodů na účet šumperského hokeje. (19:29:11)
     
    S konstatováním, že diváci na šumperském zimním stadionu viděli rozhodně velkou podívanou, okořeněnou pěknými góly, tvrdými střety a i nějakými potyčky, se s vámi loučím a zanedlouho na shledanou u dalšího utkání žlutomodrých!
     
    Utkání druhé hokejové ligy, mezi šumperskými Draky a hodonínskými Drtiči, je minulostí! Hráči domácího Šumperka v něm dokázali své soky z Hodonína porazit poměrem 5:3 a náskok jejich dnešního soupeře snižují na rozdíl pouhých 4 bodů!

    Ve 47. minutě dokázal snížit na rozdíl dvou branek hostující Matěj Charvát, následně ale když Drtiči potřebovali vyvinout pořádný tlak, přišla řada jejich vyloučení. Jedno z nich potrestal v 57. minutě šumperský Jiří Půhoný, který svou brankou rozhodně dodal klid spoluhráčům. V 60. minutě se ještě dokázal prosadit hodonínský Petr Peš, který ale i přesto, že to hosté zkoušeli v závěru bez brankáře, pouze korigoval skóre utkání na konečných 5:3!

    Šumperk tak stáhl náskok svého dnešního soupeře v souboji o druhé místo skupiny východ, na pouhé 4 body a Hodonín si připisuje druhou porážku za poslední dva dny.
     
    Konec zápasu.
     
    59:35
    Drtiči to ještě zkoušejí bez brankáře, ale do konce základní hrací doby jim opravdu moc času na vyrovnání nezbývá!
    59:27 PEŠ - 5:3
     
    59:27
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Hosté v závěru utkání ještě stupňovali tlak a dočkali se alespoň korigující branky! Matula výborně našel svého spoluhráče a PETR PEŠ dokázal prostřelit Lakosila! Asistence: Dominik Matula a Jakub Sajdl.
     
    58:52
    Vlastimil Lakosil měl nyní spoustu práce se střelou jednoho ze soupeřů, následně ji ale dokázal schovat ve výstroji a vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    58:41
    Pouze čtvrt minuty zbývá hostům z přesilové hry a do útočného pásma musí opět z vlastní poloviny kluziště.
     
    57:52
    Draci se ale opět vyhazují a do konce jejich oslabení zbývá už jen minuta! To, že to vypadá se třemi body opravdu dobře, vyciťují i příznivci šumperského celku, kteří jej podporují vší silou.
     
    57:15
    Hosté mají ještě v poslední tříminutovce možnost přesilové hry a tedy dostání se na dostřel opět pouhých dvou branek, které nejsou v hokeji nijak obrovskou překážkou!
     
    56:58
    Vyloučení v týmu Draci Šumperk (Fischer – 2 min., hákování).
     
    56:58
    Hosté nyní sevřeli domácí hokejisty v jejich obranném pásmu a kombinací si vytvořili spoustu volného prostoru. Střela od modré čáry nadělala Lakosilovi velké potíže, pro Draky ale nakonec vše dopadlo dobře.
    56:25 PŮHONÝ - 5:2
     
    56:25
    Draci právě vstřelili branku!
    Tak možná že nedočkáme! Domácí hokejisté se po dobře sehrané přesilové hře dostává už do vedení o tři branky! Vymazal namazal Vachutkovi, ten ještě předal puk JIŘÍMU PŮHONÉMU, který jej dostal za záda bezmocného Kotvana! Asistence: Daniel Vachutka a Michal Vymazal.
     
    55:47
    První minutu oslabení ale Drtiči zvládli na výbornou, dokonce své soupeře nepustili k jediné střele. Můžeme tak očekávat v následujících minutách i hru bez brankáře!
     
    55:11
    Necelých pět minut do konce základní hrací doby má domácí celek možnost přesilové hry. Zatím se prezentuje kombinací v útočném pásmu, kde jim ale chybí střelba.
     
    54:54
    Vyloučení v týmu SHK Hodonín (Matějka – 2 min., hákování).
     
    54:45
    Gewiese byl tvrdě atakován na polovině plochy a sudí zvedl ruku. V tom opustil trestnou lavici jeden z hráčů Hodonína, ta ale nezůstane dlouho chladnout, nahradí ho faulující Matějka.
     
    54:08
    Zatímco si Schejbal vyřizoval účty s hostujícím Pešem, dostal se jeden z domácích borců před brankáře Kotvana a dokázal jej i prostřelit. Následnou radost domácích příznivců ale zastavil čárový sudí, který signalizoval viditelný ofsajd!
     
    53:43
    Nyní musel dokonce vystavit svoji lapačku proti nebezpečné střele jednoho z hráčů hostujícího celku. Ti tak zůstávají v útočném pásmu.
     
    53:35
    Minutu do konce další domácí přesilové hry, se bude vhazovat v obranném pásmu Šumperka. Lakosil tak musí být opět připraven i přes to, že jeho soupeřů je na ledě o jednoho méně.
     
    53:21
    Draci se chvíli sice nemohli dostat ze svého obranného pásma, následný přechod do toho útočného ale vyústil v nebezpečnou střelu, kterou schoval ve výstroji brankář Kotvan. Sám poté puk ale nemohl najít.
     
    52:55
    Místo nějakého tlaku a snažení se o snižující branku, se musí hosté bránit dalšímu oslabení! Mojžíš sevřel puk rukou a nyní si odpykává dvouminutový trest na celkem zahřáté lavici!
     
    52:39
    Vyloučení v týmu SHK Hodonín (Mojžíš – 2 min., sevření puku rukou).
     
    52:30
    Vlastimil Lakosil se opět musí ohlížet všemi směry, hosté jej totiž obstřelují co jen to jde. Další střelu Mojžíše ale nedokázal nikdo z jeho spoluhráčů nijak šikovně tečovat do sítě.
     
    51:35
    Domácím hokejistům se nyní nepovedl přechod do útočného pásma a takřka ve stejný čas vyrazil hostující trestaný hráč zpět na led. Na kluzišti je tak opět 10 borců.
     
    51:16
    Šumperským dnes přesilové hry celkem vyhovují a i v této si nakonec dokázali vyvinout velký tlak. Další nebezpečnou střelu ale pokryl a dokonce podržel ve své lapačce hostující brankář.
     
    50:30
    Jakub Schejbal se pokoušel o střelu zápěstím ze středu pole i přesto, že měl po své levici dva zcela volné spoluhráče. Jeho nebezpečnou ránu ale dokázal Kotvan vyrazit lapačkou nad svoji svatyni.
     
    49:50
    Draci po vyhraném buly ztratili puk ze své kontroly a po následném vyhození hostů musí začít další útočnou akci ze svého obranného pásma.
     
    49:35
    Vyloučení v týmu SHK Hodonín (Hajný – 2 min., podražení).
     
    49:35
    Michal Vymazal byl faulován v samostatném úniku a hosté tak mohou být rádi, že nebudou čelit dalšímu trestnému střílení!
     
    49:05
    Převahu mají nyní na ledě hostující hráči Hodonína, kteří jsou produktivní a především efektivní v útočné fázi a následném zakončení. Draci musí zlepšit bruslení, pokud se nechtějí ještě bát o výsledek!
     
    48:23
    Daniel Vachutka dostal zajímavý pas před brankoviště soupeře, byl ale v tak velkém úhlu, že se mu nepodařilo trefit vzdálenější tyč.
     
    47:10
    Jeden z Drtičů vyslal další nebezpečnou ránu od modré čáry, šumperský brankář ale dokázal včas sklopit betony k sobě a zneškodnil tuto nebezpečnou šanci.
    46:36 CHARVÁT - 4:2
     
    46:36
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Hosté se dostávají na dostřel pouhých dvou branek! Tentokrát to hodonínskému MATĚJI CHARVÁTOVI vyšlo a podařilo se mu dostat puk za Lakosilovy záda! Domácí hokejisté tak musí být stále na pozoru! Asistence: Jakub Kužílek a Jakub Kadlec.
     
    45:50
    Nepolevující tlak hostujícího celku stále pokračuje a ochránce domácí svatyně tak musí být stále na pozoru. Jeho vynikající reflexy a zkušenosti, například ze slovenské, nebo kazašské ligy, jsou nyní k nezaplacení.
     
    45:30
    Hostující Charvát to vzal na sebe a střelou od modré čáry provětral výstroj domácího brankáře Lakosila. Následovat bude vhazování po jeho levici.
     
    44:50
    Nyní se to sice podařilo, puk se ale dostal nikým neatakován až k brankáři Kotvanovi, který jej z fleku poslal na jednoho ze spoluhráčů. Hra tak plyne rychle dál.
     
    44:15
    Příznivci hostujícího celku se snaží v těchto chvílích své hráče podporovat hlasitými chorály, Draci se nyní takřka nemohou dostat ze své poloviny kluziště.
     
    43:35
    Při přechodu do útočného pásma se šumperští hokejisté dopustili zakázaného uvolnění, nyní se tak musí bránit vhazování ve vlastním obranném pásmu.
     
    43:26
    I přesto měl ale nyní práci domácí brankář Vlastimil Lakosil, který byl donucen podržet puk pod svoji lapačkou a přerušil hru. Vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    42:50
    Hra se na rozdíl od druhé třetiny poměrně uklidnila a přesouvá se často nahoru a dolů. Ani jeden z celků si tak zatím nemůže vytvořit nějakou stoprocentní šanci.
     
    42:06
    Přesto se Drtiči ke střele dostali, Lakosil ale dobře zasáhl a i když mu puk na chvíli vypadl, dokázal jej dostat do své kontroly pod lapačku. Následovat bude vhazování v obranném pásmu Šumperka.
     
    41:50
    Hosté se usadili v útočném pásmu a snaží se kombinací dostat volný prostor pro případné střelecké pokusy. Domácí obrana jim ale tyto možnosti hatí.
     
    40:52
    Jiří Půhoný se dostal na polovině kluziště k puku a následně se snažil uniknout po pravém křídle. Po kličce na obránce se pokoušel bekendem dostat puk mezi Kotvanovy betony, neúspěšně.
     
    40:11
    První útočnou akci se snažili založit hostující hráči z Hodonína, nahozený puk ale skončil až za brankovou čárou a sudí přerušil hru pro zakázané uvolnění.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    I druhá třetina utkání mezi šumperskými Draky a hodonínskými Drtiči je minulostí! Tato dvacetiminutovka se ale povedla převážně lépe domácímu celku, který v ní dokázal navýšit své vedení z první periody ještě o dvě branky!

    Ve 31. minutě se dostal do průniku hostující obranou domácí Jakub Lehečka a Tomáš Ostřanský a právě druhý jmenovaný dostal puk do sítě Kotvanovy svatyně! O 7 minut později se dostal k dorážce Půhoného střely pohotový To,máš Sedlák a bylo to rázem už o tři branky. Ve druhé třetině jsme sledovali také četné tvrdé souboje a potyčky, které se koncem periody lehce zklidnily.

    Poslední část utkání začne přibližně v 18:45, zůstaňte u toho s námi!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:40
    i závěr druhé periody s přehledem hlídají šumperští hokejisté, kteří v poklidu kombinují střídavě v útočném a obranném pásmu. Do kabin se tak zřejmě půjde za stavu 4:1!
     
    39:12
    Draci jsou i přes tříbrankové vedení stále nebezpečnějším týmem a nevypadá to, že by hosté měli vůbec nějakou snahu, nebo možnosti na zvrat utkání. Další nebezpečnou střelu musel likvidovat Kotvan.
     
    38:33
    Radek Fischer se rozjel k trestnému střílení, následně volil kličku na forhendové zakončení, u pravé Kotvanovy tyče ale nedokázal zvednout puk tak, jak by potřeboval a hostujícího brankáře nepřekonal!
     
    38:33
    Jan Matějka fauloval Radka Fischera v samostatném úniku na hodonínskou svatyni a následovat bude trestné střílení!
    37:54 SEDLÁK - 4:1
     
    37:54
    Draci právě vstřelili branku!
    Nyní se domácím hokejistům vyplatil vyvíjený tlak na hodonínského brankáře, chvílemi to totiž vypadalo, jako dobře sehraná přesilová hra! Půhoný svou střelou na Kotvana nejprve neuspěl, k pohotové dorážce se ale dostal TOMÁŠ SEDLÁK, který poslal puk do horního rohu jeho svatyně! Asistence: Jiří Půhoný a Daniel Vachutka.
     
    36:55
    Jakub Schejbal byl tvrdě naražen na mantinel při dalším pokusu o průnik do útočného pásma. jeho ztráta puku i hokejky měla za následek rychlý brejk Charváta, kterému ale puk vypíchl jeden z šumperských obránců.
     
    36:37
    Další práci měl domácí brankář Vlastimil Lakosil, který podržel puk a přerušil tak šanci hostujícího celku. Poté se opět strhla menší potyčka v šumperském brankovišti, včas ale vše vyřešili sudí dnešního utkání.
     
    35:46
    Tomáš Sedlák dostal nabito na modrou čáru, k puku se ale snažil dostat také jeden z hostujících obránců a následnou střelu tak vyslal šumperský forward z dlouhé hole. I tak puk minul levou tyč Kotvanovy svatyně o pouhý kousek.
     
    35:26
    Trestné lavice se nám vyprázdnili, Lakosil poté podržel puk ve své lapačce a vhazovat se tak bude v šumperském obranném pásmu.
     
    35:20
    Při samostatném úniku byl zřejmě faulován jeden z domácích hokejistů, sudí na to ale nereagoval, zřejmě se tak nejednalo o žádný tvrdý faul.
     
    34:48
    Z chvilkového tlaku se domácí borci dokázali dostat, nevyšel jim ale následný přechod do útoku a následovala ztráta puku.
     
    34:10
    Hostující Sedlák nahodil nebezpečně puk snad z poloviny plochy, jeho rána bránu Lakosila minula, dostala ale hodonínské do útočného pásma.
     
    33:30
    Hosté jsou nyní v plném počtu, při vjezdu jejich hráče na led ale zapomněli na zakázané uvolnění, kterého se následně dopustili. Vhazovat se tak bude po Kotvanově levici.
     
    33:06
    Tentokrát to domácím hokejistům nevyšlo vůbec a dokonce se dopustili zakázaného uvolnění. Co ale může těšit domácí příznivce, je stále dvoubrankové vedení.
     
    32:30
    Stále se Draci nemohou dostat v útočném pásmu do nějakého souvislého tlaku a vypadá to, že hosté přežijí další oslabení bez jakékoli úhony.
     
    31:46
    Hosté tak v nejméně přívětivý čas musí čelit jednonásobnému oslabení. Šumperští hráči ale s přechodem do útočného pásma nejprve chvíli váhali.
     
    31:23
    Vyloučení v týmu Draci Šumperk (Cink – 2 min., hrubost + 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu SHK Hodonín (Matula – 2 min., hrubost + 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu SHK Hodonín (Kuba – 2 min., sekání).
     
    31:23
    Další hromadná bitka nyní pozastavila chod druhé třetiny a trestné lavice se zřejmě opět četně zaplní! Stejně na to reagují i oba fanouškovské tábory, které si slovními gesty nic nedarují.
    30:34 OSTŘANSKÝ - 3:1
     
    30:34
    Draci právě vstřelili branku!
    Šumperk se dostává zpět do dvoubrankového vedení a v polovině utkání to vypadá opravdu slibně. Draci totiž v případě vítězství mohou stáhnout náskok právě Hodonína na pouhé 4 body! Jakub Lehečka dostal pas za obranu, poté se rozhlédl a jakmile viděl najíždějícího MILANA OSTŘANSKÉHO, neváhal. Útočník Draků nasměřoval puk ze své hokejky do horního rohu Kotvanovy svatyně! Asistence: Jakub Lehečka a Radek Fischer.
     
    30:12
    Sledujeme opravdu četnou řadu tvrdých soubojů a po jednom takovém se jen těžce z ledu u trestných lavic zvedal jeden z hostujících hráčů.
     
    29:30
    Do zajímavého průniku hostující obranou se řítil domácí Vymazal, následně ale místo obkroužení zcela odkryté brány, volil přihrávku před brankoviště, kterou zastihli obránci Hodonína.
     
    29:02
    Po střele od modré čáry musel opět zasahovat brankář Lakosil, který ale dokázal puk dokonce udržet ve své výstroji. Vhazovat se tak bude po jeho levici.
     
    28:37
    Jiskří to na ledě a to stejné platí i na tribunách, které jsou fanoušky obou celků, na letošní sezónu, nadmíru zaplněné! Potyčky sledujeme ale naštěstí zatím pouze na ledové ploše.
     
    28:26
    Další obrovské šance měli domácí hráči Šumperka, kteří se dostali k nejméně třem střelám na hostujícího Kotvana. Se vším nebezpečím si ale brankář Drtičů poradil na jedničku.
     
    27:15
    Hosté hrozí rychlými protiútoky a následnou dobrou hrou před brankářem Lakosilem. Snaží se tečovat tvrdé přihrávky do brankoviště, zatím ale marně.
     
    26:31
    Jakub Lehečka opouští trestnou lavici a i přes další 4 trestané hráče budeme sledovat vyrovnanou hru 5 na 5! Šumperští nyní kombinují v útočném pásmu.
     
    25:47
    Trestné lavice jsou slušně zaplněné, což dokazuje, že to na ledě opravdu jiskří. Kdo se ale musí nejvíce převracet je domácí brankář, na kterého stále létá jedna střela za druhou!
     
    25:18
    Vyloučení v týmu Draci Šumperk (Bažant – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu SHK Hodonín (Jurča – 2 min., hrubost).
     
    25:10
    Po současném vyloučení za hrubost a dalším trestu pro šumperského hráče za podržení, sledujeme přesilovou hru Hodonína 5 na 4! První útočnou akci založili hosté z vlastního obranného pásma, nebezpečnou ránu ale zastavil Lakosil.
     
    24:31
    Vyloučení v týmu Draci Šumperk (Lehečka – 2 min., podražení).
    Vyloučení v týmu SHK Hodonín (Hajný – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Draci Šumperk (Sedlák – 2 min., hrubost).
     
    24:31
    Oba hráči nyní odjeli z trestných lavic, jejich dveře ale zůstávají otevřené. Velkou šanci hostů ještě před tím ale zlikvidoval vynikající Lakosil.
     
    23:58
    Po další velké šanci Draků se dostali do rychlého brejku hosté, Lakosil ale proti střele jednoho ze soupeřů vytáhl svůj trumf v podobě vyrážečky a žádné nebezpečí nedopustil.
     
    23:15
    Vlastimil Lakosil se nyní musí obracet ve své svatyni, hostující útočníci se totiž snaží střílet z každé pozice. Domácí brankář ale síť ve své bráně střeží na výbornou.
     
    22:50
    Sledujeme tedy vyrovnaný počet hráčů na ledě a do první velké šance se dostal domácí Tomáš Sedlák. Ten se po průniku do útočného pásma pokoušel o přihrávku před bránu Kotvana, žádného ze spoluhráčů ale nenašel.
     
    22:29
    Vyloučení v týmu SHK Hodonín (Kužílek – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu Draci Šumperk (Ďurkáč – 2 min., sekání).
     
    22:05
    Jakub Lehečka se ocitl osamocen před Kotvanem s pukem u hole, brankáře Drtičů se mu ale střelou nad pravý beton překonat nepodařilo!
     
    21:55
    Další nebezpečnou střelu musel likvidovat hostující brankář Kotvan, který si tak připisuje další veledůležitý zákrok v dnešním utkání.
     
    21:25
    Při dalším přechodu do útočného pásma se dopustili postavení mimo hru hostující hokejisté Hodonína. Vhazovat se bude ve středu pole.
     
    20:50
    Hosté se pustili do kombinace v útočném pásmu, šumperští hokejisté se ale dokázali z tlaku dostat a mohou pokračovat do útoku.
     
    20:25
    O první útočný výpad domácího celku se pokusil Daniel Vachutka, následně mu byl ale puk vypíchnut jedním z hostujících obránců, kteří se tak mohli vrhnout do brejku. Posléze udržel puk ve výstroji Lakosil.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První dějství dnešního utkání druhé hokejové ligy, mezi celky ze Šumperka a Hodonína, je minulostí! Šťastnější jdou do kabin zřejmě hráči domácího celku, kteří si do druhé periody přinesou náskok jedné branky. Rozhodně je ale bude mrzet inkasovaná branka jen 2 minuty před koncem první třetiny, snad to jejich další výkon nějak neovlivní.

    Ve 13. minutě se vynikající střelou od modré čáry prosadil domácí Jakub Schejbal, o dvě minuty později na něj navázal Lubomír Kovařík a Draci rázem vedli už o dvě branky. Drtiči ale v 18. minutě využili hned svoji první přesilovou hru, ve které se trefil hodonínský Jakub Kužílek. Stav po 20-ti minutách je tedy 2:1!

    Druhá třetina začne přibližně v 17:47, zůstaňte s námi!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:28
    Daniel Vachutka se rozhodl vzít další útočnou akci čistě na sebe a po průniku do útočného pásma také nebezpečně vystřelil. S jeho ránou si ale Kotvan poradil na jedničku a puk udržel ve výstroji.
     
    18:44
    Hodonínské hokejisty zřejmě pořádně nadzvedla snižující branka a jejich hokejový um směřují k brance domácího celku. Svatyni Vlastimila Lakosila obléhají kombinací, zatím ale bez nějaké nebezpečné rány.
    17:50 KUŽÍLEK - 2:1
     
    17:50
    Drtiči právě vstřelili branku!
    To bylo celkem rychlé! Z první pořádné útočné akce hostujícího celku, se Drtiči dostávají na dostřel jediné branky! Od modré napřáhl Kadlec ke střele a puk do brány dostal až JAKUB KUŽÍLEK! Asistence: Jakub Kadlec.
     
    17:20
    Hostům se naskýtá také první přesilová hra po faulu domácího brankáře a mají tak nejlepší možnost na snížení skóre ještě před první svačinou. Po vyhození Draků ale budou muset začít z vlastního obranného pásma.
     
    17:05
    Vyloučení v týmu Draci Šumperk (Lakosil – 2 min., podražení). Trest odpyká Vachutka.
     
    16:23
    Jiří Půhoný zavezl puk do útočného pásma, kde následně vynikajícím způsobem předložil nabídku pro dva své spoluhráče. Hostující brankář Kotvan se ale předvedl v nejlepším světle a střelu i pozdější dorážku dokázal zlikvidovat!
     
    15:46
    Vlastimil Lakosil nyní podržel raději puk před četným nájezdem hostujících borců a přerušil tak hru. Vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    15:16
    Teď je to právě na drtičích, aby se snažili o nějaký souvislý útočný tlak směrem k Lakosilově brance. Zatím se jejich útočná efektivita s tou domácí ale nedá srovnat.
    14:25 KOVAŘÍK - 2:0
     
    14:25
    Draci právě vstřelili branku!
    Domácí hráči se dostávají záhy už do dvoubrankového vedení a to jen chvíli poté, co se hodonínští osvobodili od oslabení! Na konci akce stál LUBOMÍR KOVAŘÍK, který dostal puk za záda Ondřeje Halody! Asistence: Jakub Schejbal a Michal Vymazal.
     
    13:45
    Obrovský závar před hostující brankou ukončil až podržením puku v lapačce brankář Haloda, vhazovat se tak bude po jeho levé ruce.
     
    13:20
    Drakům už z přesilové hry proti čtyřem nezbývá mnoho času, navíc hokejisté hostujícího celku dobře napadají. Přesto šumperští hokejisté zůstávají v útočném pásmu.
    12:21 SCHEJBAL - 1:0
     
    12:21
    Draci právě vstřelili branku!
    Šumperk využívá přesilovku 5 na 3 už po 13 sekundách a dostává se do jednobrankového vedení! Rozvážnou kombinaci ukončil střelou od modré čáry JAKUB SCHEJBAL a puku už nestálo nic v cestě do sítě! Asistence: Jakub Ďurkáč a Michal Vymazal.
     
    12:08
    Vyloučení v týmu SHK Hodonín (Charvát – 2 min., sekání).
     
    11:48
    Draci hrají dnes svoji první přesilovou hru a hned z jejího začátku se dostal ke střele šumperský sniper Vachutka. Tentokrát ale o kousek netrefil cílový prostor.
     
    11:24
    Vyloučení v týmu SHK Hodonín (Haloda M. – 2 min., podražení).
     
    10:45
    Skoro ihned poté se dostal do obrovské tutovky domácí Vymazal, jeho obkroužení hostující branky ale soupeřův brankář dobře pohlídal.
     
    10:30
    Dominik Matula se prodral podél mantinelu na útočnou polovinu, střelou mířenou mezi Lakosilovy betony ale brankáře domácího celku nepřekonal.
     
    09:49
    Domácí Novosad se výborně dostal do útočného pásma, následně se pokoušel vyslat střelu do protipohybu soupeřova brankáře. Ten ale vystavil svoji lapačku puku přímo v cestě do odkryté poloviny jeho svatyně!
     
    Omlouváme se za technické potíže, plný online přenos bude klasicky pokračovat začátkem 11. minuty 1. třetiny. Díky za pochopení.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Draci Šumperk: Lakosil (Svoboda) – Gewiese, Řezáč, Schejbal, Šťáva, Ďurkáč, Sedlák (C), Bažant – Muller, Králík, Půhoný, Ostřanský, Novosad, Lehečka, Vymazal (A), Cink (A), Kovařík, Hroch, Vachutka, Fischer.

    SHK Hodonín: Haloda O. (Kotvan) – Sedlák, Kužílek, Mojžíš (A), Haloda M., Zabčík, Hladiš – Charvát, Hložánek, Vrána, Hajný, Venclík, Matějka, Peš (C), Sajdl (A), Kuba, Matula, Jurča, Černohous, Kadlec, Vaněk.

    Rozhodčí: Velčovský – Novotný, Bubela..
     
    Vzájemné zápasy

    Jelikož skupina Východ v rámci druhé české hokejové ligy čítá pouhých 7 celků, jednotliví soupeři se potkávají často a týmy se perfektně znají. To má také za příčinu vyrovnanost sobě rovných soupeřů.

    Za dosavadních 26 odehraných utkání v letošní sezóně, se tyto dva celky potkali celkem 4x. V úvodu, kdy ještě hodonínští nedisponovali příliš dobrou formou, dokázali šumperští hokejisté vybojovat na ledě Drtičů za dvě utkání 5 bodů!

    Když přijel Hodonín v polovině listopadu na led Šumperka, styl hry se nějak neměnil, stejně jako skóre a přidělené body. Všechny 3 se totiž naklonili na stranu domácího týmu, který mohl slavit po výhře 4:2!

    Drtiči tak měli co svému soupeři oplácet a dokonale toho využili začátkem prosince, kdy Drakům poslali na cestu brzkou mikulášskou nadílku v podobě devíti branek! Šumperk tak podlehl poměrem 3:9.

    Zda uvidíme podobně jednoznačné utkání jako v Hodoníně, nebo budeme sledovat vyrovnaný souboj, jako například 14.10., kdy Draci vyhráli až po základní hrací době, se dozvíme už v sobotu 30.12.2017.

    Úvodní buly bude vhozeno v tradičních 17:00, pokud nezavítáte přímo na stadion, buďte u toho s námi alespoň zde!
     
    SHK Hodonín se nachází na druhé pozici se ziskem 53 bodů a jeho hráči tak mohou být před nadcházejícím utkání celkem v klidu. Náskok na pronásledovatele a soupeře tohoto utkání, mají bezpečných 7 bodů. Rozhodně ale Drtiče zajímá také pohled tabulkou směrem nahoru. O pozici výše a 3 body dále je totiž Poruba, která má ale stále o jedno odehrané utkání méně, než její rivalové.

    Vše ale může být úplně jinak, jelikož hodonínští Drtiči se ještě 2 dny před tímto utkáním utkají právě s Porubou a v případě vítězství se na ni dotáhnou. SHK bude mít navíc v tomto zápase výhodu domácí kulisy na vlastním stadionu.

    Za dosavadní pozici Drtičů může především aktuální forma. Z posledních deseti zápasů nezvládli pouze jediný a to na ledě prvního celku tabulky. Poté sice přišlo zaváhání i v utkání s Valašským Meziříčím, ze kterého ale nakonec vytěžili maximum, když po čtyřiceti minutách ztráceli na svého soupeře 2 branky, vyšly z toho cenné dva body za výhru po prodloužení.

    Před Vánoci zavítali na led Kopřivnice, která dlouho vzdorovala tlaku druhého celku skupiny Východ, v první třetině dokonce chvíli vedla. Poté ale přišla čtyřbranková šňůra hostů a Drtiči si odvezli všechny 3 body za vítězství 5:3!
     
    Draci Šumperk se ve východní skupině druhé hokejové ligy nachází těsně za svým dnešním soupeřem. Se ziskem 46 bodů nyní obsazují třetí pozici. Letos už tabulkového rivala z Hodonína ale nepředběhnou, před posledním utkáním roku 2017 totiž ztrácí na druhou příčku propastných 7 bodů.

    Hokejisté Šumperka nyní odehráli velkou dávku zápasů na domácím ledě, začátek sezóny totiž strávili pouze na stadionech soupeřů. Po opravě stánku v Šumperku se fanoušci Draků mohli těšit na velkou porci utkání a svěřenci trenéra Hulvy se jim ukázali v obrovské parádě. Ze Šumperka většina celků odjížděla s pořádným nášupem, vše přerušila až Kopřivnice, která dokázala nečekaně na ledě Draků zvítězit poměrem 2:1! Poté ale přišlo dalších 5 domácích výher, okořeněné celkovým skórem 41:7!

    4 dny před Vánoci ale zavítali na šumperské kluziště hráči Poruby, kteří si z posledního vzájemného střetnutí odvezli sedmibrankovou nadílku. Tentokrát ale hosté zlepšili jak obrannou, tak útočnou hru a i s nutnou dávkou štěstí odvezli všechny 3 body za vítězství 4:3. Za zmínku stojí rozhodně fakt, že všechny 4 branky ostravského celku vstřelili bývalí hráči Šumperka.

    Draci tak rozhodně mají co odčinit a pokud se chtějí dostat před koncem roku na dosah druhého Hodonína, musí bezpodmínečně bodovat, nejlépe za plný počet!
     
    Všechny hokejové fanoušky vítám u posledního kola druhé české hokejové ligy roku 2017! Mimo jiné, přivítají šumperští Draci na svém ledě rivala z horní části tabulky, do podhůří Jeseníků zavítají Drtiči z celku SHK Hodonín!

    Daniel Bertók

    Branky a nahrávky: 13. Schejbal (Ďurkáč, Vymazal), 15. Kovařík (Schejbal, Vymazal), 31. Ostřanský (Lehečka, Fischer), 38. Sedlák (půhoný, Vachutka), 57. Půhoný (Vachutka, Vymazal) – 18. Kužílek (Kadlec), 47. Charvát (Kužílek, Kadlec), 60. Peš (Matula, Sajdl)


    DRACI PARS ŠUMPERK: Lakosil (Svoboda) – Gewiese, Řezáč, Schejbal, Šťáva, Ďurkáč, Sedlák (C), Bažant – Muller, Králík, Půhoný, Ostřanský, Novosad, Lehečka, Vymazal (A), Cink (A), Kovařík, Hroch, Vachutka, Fischer.
    SHK Drtiči Hodonín: Kotvan (Haloda O.) – Sedlák, Kužílek, Mojžíš (A), Haloda M., Zabčík, Hladiš – Charvát, Hložánek, Vrána, Hajný, Venclík, Matějka, Peš (C), Sajdl (A), Kuba, Matula, Jurča, Černohous, Kadlec, Vaněk.

    Rozhodčí: Velčovský – Novotný, Bubela.
    thejrc.org