Ottawa – Boston 0:5 (kon.) | Florida – Montreal 2:0 (kon.) | Washington – New Jersey 5:2 (kon.)
St. Louis – Carolina 3:2 (kon.) | Nashville – Minnesota 3:0 (kon.) | Vancouver – Los Angeles 3:4 (kon.)
Vegas – Toronto 6:3 (kon.) | Anaheim – Arizona 5:2 (kon.)
konec
Ottawa Senators
0:5 (0:1, 0:3, 0:1)
Boston Bruins
Neděle 31.12.2017, 01:00 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    48:52
    Cody Ceci zachyboval a poté hasil doutnající požár faulem na rozjetého Pastrňáka. Ten se alespoň snažil přihrát doprava, ale tam byl jen padající hlavní rozhodčí. Ceci inkasuje dvě minuty za držení.
    41:11 Patrice BERGERON - 0:5
     
    41:11
    Bruins právě vstřelili branku!
    Hosté potřetí v zápase využili přesilovou hru! Pastrňák u mantinelu převzal přihrávku a tu vrátil na modrou čáru Krugovi. Razantní bombu šikovného obránce v mezikruží lehce tečoval PATRICE BERGERON a letící puk s přispěním brankové konstrukce zapadl do sítě. Asistence: David Pastrňák, Torey Krug.
     
    39:14
    DeBrusk si obhodil Bena Harpura a dostal se k nepřesné střele. Bruins mohou přidat i další, protože obránce Sens dostává dvě minuty za držení.
     
    36:45
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Patrice Bergeron – 2 min., sekání).
    33:39 David KREJČÍ - 0:4
     
    33:39
    Bruins právě vstřelili branku!
    Hráči v bíločerných dresech využívají přesilovku a vedou už 4:0! Spooner nabil na modrou napřaženému McAvoyovi, jehož tvrdou střelu Condon vyrazil k pravé tyči. Tam už číhal DAVID KREJČÍ a dorážkou z bezprostřední blízkosti zaznamenal svůj šestý zářez z v sezóně! Asistence: Charlie McAvoy, Ryan Spooner.
     
    32:35
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Mark Stone – 2 min., podražení).
    25:38 Ryan SPOONER - 0:3
     
    25:38
    Bruins právě vstřelili branku!
    Hosté se dostávají do slibného tříbrankového náskoku! RYAN SPOONER zablokoval Harpurovu střelu od modré tak šikovně, že okamžitě mohl vystartovat do úniku. Při něm se nenechal rozhodit seknutím zmíněného obránce Senátorů a bekhendovým blafákem vykoupal potřetí pokořil Condona. Bez asistence.
    23:29 Noel ACCIARI - 0:2
     
    23:29
    Bruins právě vstřelili branku!
    Medvědi se hezky prokombinovali ke druhému gólu! Krugova střela od modré neprošla, ale puk se k němu vrátil. V pohybu si ho pak vyměnil se Schallerem a zleva ho poslal na NOELA ACCIARIHO, jehož bekhendová střela se zastavila až za Condonovými zády. Asistence: David Krug, Tim Schaller.
     
    13:42
    Backes se před domácí střídačkou chytl s Harpurem. Rozhodčím došla trpělivost a oba hráče poslali na dvě minutu za katr.
    08:13 Ryan SPOONER - 0:1
     
    08:13
    Bruins právě vstřelili branku!
    Boston se v deváté minutě dostává do vedení! Uzdravený David Krejčí dvakrát vypálil z vrcholku levého kruhu. Ani jedna střela z voleje neprošla, ale v druhém případě se puk odrazil k RYANU SPOONEROVI, jenž ho zprava pohotově uklidil do odkryté branky. Asistence: David Backes, David Krejčí.
     
    06:59
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Derick Brassard – 2 min., sekání).

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 9. Spooner (Backes, Krejčí), 24. Acciari (Krug, Schaller), 26. Spooner, 34. Krejčí (McAvoy, Spooner), 42. Bergeron (Krug, Pastrňák)


    Ottawa Senators: Condon (C. Anderson) – E. Karlsson (C), Oduya, Ceci, Phaneuf (A), Chabot, Harpur – B. Ryan, Duchene, Dzingel – Mark Stone (A), Brassard, Pyatt – Pageau, Chlapík, Hoffman – Burrows, N. Thompson, N. Paul.
    Boston Bruins: T. Rask (Chudobin) – McAvoy, Chára (C), Carlo, Krug, K. Miller, Grzelcyk – Pastrňák, Bergeron (A), Marchand – Spooner, Krejčí, DeBrusk – Backes (A), Riley Nash, Heinen – Acciari, Kuraly, Schaller.

    Rozhodčí: Walsh, Skilliter – Brisebois, Cherrey

    Diváci: 17 579
    thejrc.org