Česko – Finsko 4:3 (2:1 po s.n.) | Bělorusko – Dánsko 4:5 (kon.) | Kanada – Švýcarsko 8:2 (kon.)
konec
Kanada
8:2 (3:0, 3:1, 2:1)
Švýcarsko
Úterý 02.01.2018, 22:08 • Key Bank Center, Buffalo • Mistrovství světa do 20 let • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:09 Maxime COMTOIS - 8:2
     
    59:09
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tak ještě jeden gól ve švýcarské síti. MAXIME COMTOIS se nejprve chtěl stát nahrávačem, ale po neúspěšném pokusu se k němu puk vrátil za branku, tak ji rychle objel a na dva pokusy se mu povedlo zakončit pod horní tyčku. Asistence: Brett Howden.
    51:12 Dillon DUBÉ - 7:2
     
    51:12
    Kanada právě vstřelila branku!
    Přesilovka samozřejmě pokračovala a byla i využitá. Po kombinaci se puk dostal na vrchol kruhu, odkud jej napálil DILLON DUBÉ a jeho rána z první se zastavila až v Ritzově brance. Asistence: Jordan Kyrou, Taylor Raddysh.
    50:26 Axel SIMIC - 6:2
     
    50:26
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    No vida, je tu gól, ale na druhé straně. Kanada ztratila na modré čáře puk, vznikl brejk, který pak AXEL SIMIC zakončil svižnou střelou z poměrné velké vzdálenosti. Je sníženo na 6:2. Asistence: Guillaume Maillard.
     
    50:00
    Dvě minuty za vysokou hůl dostal Marco Cavalleri.
     
    45:13
    Kanada si zahraje přesilovku, Davyd Barandun vyhodil puk přes mantinel a má to za dvě minuty za zdržování hry.
     
    39:32
    Další vyloučení na straně Kanady, dvě minuty za držení dostal Kale Clague.
     
    34:57
    Přesilovka pro Švýcarsko. Za zákrok u mantinelu se vražením na hrazení provinil Taylor Raddysh a už je na trestné lavici.
    32:19 Conor TIMMINS - 6:1
     
    32:19
    Kanada právě vstřelila branku!
    Další gól Kanady. Ta využila více prostoru na ledě při hře čtyři na čtyři a po vyšachování obrany přišla přihrávka mezi kruhy na najíždějícího CONORA TIMMINSE. Ten se z první nemýlil a už Ritz přišel o čisté konto. Asistence: Tyler Steenbergen, Brett Howden.
     
    31:42
    Je po přesilovce, na trestnou lavici totiž zamířil Kale Clague, když se provinil nedovoleným bráněním.
     
    30:44
    Dvě minuty za krosček dostal Tobias Geisser.
    28:46 Dario ROHRBACH - 5:1
     
    28:46
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Tak se dočkali i Švýcaři. Po nahození od modré se k teči dostal DARIO ROHRBACH jeho sklepnutí trefilo Fabbra do brusle a od té šel puk za Harta – 5:1. Asistence: Simon Le Coultre, Guillaume Maillard.
     
    27:24
    Ve švýcarské brance došlo ke změně, Philip Wüthrich končí, zachytá si Matteo Ritz.
    27:24 Jordan KYROU - 5:0
     
    27:24
    Kanada právě vstřelila branku!
    No začíná to být debakl... JORDAN KYROU nejprve zlomil hůl a vydal se na střídačku. Tam mu svou dal Batherson, vrátil se tak do hry a po přesné přihrávce propálil Wüthricha z levé strany. Asistence: Sam Steel.
    26:12 Drake BATHERSON - 4:0
     
    26:12
    Kanada právě vstřelila branku!
    A je to o čtyři. DRAKE BATHERSON si trpělivě počkal na nejlepší moment pro naskočení ze střídačky do hry, okamžitě se chopil puku, zanechal za sebou obránce a střelou na Wüthrichovu lapačku upravil na 4:0. Asistence: Brett Howden.
    12:06 Drake BATHERSON - 3:0
     
    12:06
    Kanada právě vstřelila branku!
    Přesilová hra je využitá a Kanada už vede 3:0. Hra se posunula od modré čáry k brankovišti, kde se k puku dostal DRAKE BATHERSON a zblízka jej zametl za Wüthricha. Asistence: Boris Katchouk, Robert Thomas.
     
    11:18
    Kanada si zahraje první přesilovku, dvě minuty za hákování dostal Nicolas Müller.
    08:29 Cale MAKAR - 2:0
     
    08:29
    Kanada právě vstřelila branku!
    Teď už je to o dvě branky. Kanada zavířila v útočném pásmu, z modré čáry si sjel CALE MAKAR, kličkou se zbavil protihráče a pod horní tyčku pak poslal nechytatelnou ránu. Asistence: Conor Timmins, Maxime Comtois.
    00:48 Brett HOWDEN - 1:0
     
    00:48
    Kanada právě vstřelila branku!
    No tak to je velice rychlý úvod. Další útok znamenal přečíslení, Comtois přihrál na najíždějícího BRETTA HOWDENA a ten okamžitou střelou překonal švýcarského gólmana. Asistence: Maxime Comtois, Cale Makar.
    Marken.cz

    Aleš Pur

    Branky a nahrávky: 1. B. Howden (Comtois, Makar), 9. Makar (Timmins, Comtois), 13. Batherson (Katchouk, Thomas), 27. Batherson (B. Howden), 28. Kyrou (Steel), 33. Timmins (Steenbergen, B. Howden), 52. Dubé (Kyrou, Raddysh), 60. Comtois (B. Howden) – 29. Rohrbach (Le Coultre, Maillard), 51. Simic (Maillard)


    Kanada: Hart (C. Point) – Timmins, Makar, Fabbro (A), Clague (A), Bean, C. Foote – Dubé (C), Steel, Kyrou – Katchouk, Raddysh, Thomas – Comtois, B. Howden, Formenton – Gadjovich, Steenbergen, Batherson – M. McLeod.
    Švýcarsko: Wüthrich (28. Ritz) – Geisser, Gross (A), Le Coultre, Riva, Berni, Egli, Barandun, Cavalleri (A) – Miranda (C), Eggenberger, Kurashev – Müller, Jäger, Heim – Maillard, Nussbaumer, Simic – Sigrist, Leuenberger, Rohrbach.

    Rozhodčí: Grumsen (DEN), Sjoqvist (SWE) – Jensen (DEN), Sysujev (RUS)

    Diváci: 5 533
    thejrc.org