Chabarovsk – Novosibirsk 2:3 (0:1 po s.n.) | Kunlun – Omsk 0:4 (kon.) | Čeljabinsk – Dynamo Moskva 2:3 (2:3 po s.n.)
Magnitogorsk – Minsk 1:2 (kon.) | Jekatěrinburg – Jaroslavl 5:6 (0:2 po s.n.) | Barys – Chanty-Mansijsk 2:3 (kon.)
CSKA Moskva – Jokerit 2:1 (po pr.)
konec
Red Star Kunlun
0:4 (0:2, 0:1, 0:1)
Avangard Omsk
Středa 03.01.2018, 12:30 • LeSports Center • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:54 Ilja MICHEJEV - 0:4
     
    59:54
    Avangard právě vstřelil branku!
    Tak ještě jeden puk končí v kunlunské síti. ILJA MICHEJEV šest vteřin před koncem zvýraznil vítězství svého celku, když se po soupeřově chybě na útočné modré dostal za záda obránců a poslal puk nad lapačku Hellberga. Naštvaný švédský gólman pak zlostí práskl hokejkou do brankové konstrukce, div, že ji nepřelomil. Bez asistence.
     
    57:19
    Vstřelit aspoň čestný gól měl v úmyslu Brulé (Red Star Kunlun). A nebyl k tomu daleko, když trefil okraj Šilinovy lapačky.
     
    54:00
    Hostujícího brankáře pozlobil na pravém křídle rozjetý Yip, který Šilina vyděsil razantním zakončením z kruhu pro vhazování.
     
    48:59
    Vyloučení v týmu Red Star Kunlun (Joonas Järvinen – 2 min. + 10 min. osobní trest, držení protihráče).
     
    45:10
    Další zákrok Hellberga! Švédský gólman ve službách Kunlunu tentokrát vystavil stopku dělovce Čudinova z prostoru mezi kruhy.
     
    43:42
    Vyloučení v týmu Red Star Kunlun (2 min. – příliš mnoho hráčů).
     
    42:40
    Na plyn pořádně šlápl Vorobej, ale protože mu jeden z vracejících se omských obránců dýchal na záda, tak k zakončení nakonec nedošlo.
     
    39:55
    Vyloučení v týmu Red Star Kunlun (Pavel Vorobej – 2 min., sekání).
    39:00 Danil FAJZULLIN - 0:3
     
    39:00
    Avangard právě vstřelil branku!
    Přesně minutu před odchodem do kabin se omští hokejisté dostávají do třígólového trháku a směřují za jasným vítězstvím. Galimov našel v levém kruhu DANILA FAJZULLINA, který kotouč procedil mezi betony švédského brankáře a druhým gólem v zápase si zadělal na hattrick. Asistence: Ansel Galimov a Andrej Stas.
     
    35:22
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Andrej Stas – 2 min., podražení).
    31:46 Andrej Stas (OMS)
     
    31:46
    Hra se obrátila a Avangardu Omsk ke gólové radosti moc nechybělo, neboť Stas téměř v samostatnému úniku orazítkoval tyč!
     
    25:26
    Veliká šance Kunlunu gólem neskončila! Brulé si navedl puk mezi kruhy, avšak Šilin vytasil důležitý zákrok betonem.
     
    19:05
    V závěru třetiny si hosté ještě stihli vytvořit šanci. V předbrankovém prostoru šermující Semjonov ale nedokázal zasunout puk pod Hellberga, který své betony přitiskl k ledu.
     
    16:26
    Vyloučení v týmu Red Star Kunlun (Cory Kane – 2 min., vražení na hrazení).
    11:39 Danil FAJZULLIN - 0:2
     
    11:39
    Avangard právě vstřelil branku!
    Z první branky se domácí ještě ani nestačili oklepat a inkasují podruhé. Galimov zpoza branky našel DANILA FAJZULLINA, ten si kolem obránců potáhl puk k pravé tyči a přehodil ležícího Hellberga. Asistence: Ansel Galimov.
    10:54 Jevgenij MEDVEDĚV - 0:1
     
    10:54
    Avangard právě vstřelil branku!
    Favorit zápasu se ujímá vedení. Ruce nad hlavou má JEVGENIJ MEDVEDĚV, který překonal Hellberga prudkou střelou z mezikruží. Asistence: Ilja Michejev a Kirill Semjonov.
     
    08:21
    Poprvé zahrozili také domácí. Střelu Ibragimova od modré tečoval v předbrankovém prostoru číhající Beck a Šilin měl co dělat, aby neposedný kotouč zkrotil nadvakrát.
     
    06:27
    Kugryšev (Avangard Omsk) nabral rychlost, sjel si na vrchol levého kruhu pro vhazování a hledal mezery mezi Hellbergovými betony, ty ovšem rychle sklaply k sobě.

    Lukáš Jasoněk

    Branky a nahrávky: 11. J. Medveděv (I. Michejev, K. Semjonov), 12. Fajzullin (A. Galimov), 39. Fajzullin (A. Galimov, Stas), 60. I. Michejev


    Red Star Kunlun: Hellberg (Skrynik) – Schaus, Ibragimov, Blacker, A. Kulda, Graborenko, Järvinen, Vorobej – Brulé (A), Lessio, Beck – Yip, DeFazio, Kane (A) – O'Donnell, Chipchura, A. Kosticyn – Lockhart, Ponikarovskij (C), Jaw.
    Avangard Omsk: Šilin (Furch) – J. Medveděv (C), Meňšikov, Martynov, Ahnelöv, Čudinov, Berezin, Lisov, Minejev – Kugryšev, Rau, Chochrjakov – I. Michejev, Košelev, K. Semjonov (A) – A. Galimov, Stas (A), Fajzullin – Pěrežogin, Fisenko, Kovaljov.

    Rozhodčí: Cyplakov, Fatějev – Maitak, Černyšjov

    Diváci: 1 013
    thejrc.org