Philadelphia – Pittsburgh 1:5 (kon.) | Toronto – Tampa 0:2 (kon.) | Carolina – Washington 4:5 (po pr.)
NY Islanders – Boston 1:5 (kon.) | Montreal – San Jose 1:4 (kon.) | St. Louis – New Jersey 3:2 (2:0 po s.n.)
Minnesota – Florida 5:1 (kon.) | Dallas – Columbus 1:2 (kon.) | Colorado – Winnipeg 3:2 (po pr.)
Edmonton – Los Angeles 0:5 (kon.) | Vancouver – Anaheim 0:5 (kon.) | Vegas – Nashville 3:0 (kon.)
konec
Montreal Canadiens
1:4 (0:1, 1:2, 0:1)
San Jose Sharks
Středa 03.01.2018, 01:40 • Bell Centre, Montreal • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    41:13 Timo MEIER - 1:4
     
    41:13
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Tohle je hodně tvrdá rána pro Canadiens. Ještě neuběhly ani dvě minuty ze třetí třetiny a Montreal znovu inkasuje. Sharks ukázali, jak může být jednoduché dávat góly. Snadno získali útočné pásmo, TIMO MEIER si udělal na pravé straně místo a následně ukázkově vystřelil zápěstím. Překonal Careyho Price, vymetl pavučinky v jeho kleci a prosadil se v tomto zápase už podruhé. Rázem tak hosté mají náskok o tři zásahy a mohou hrát zase o něco více v klidu. Asistence: Joe Pavelski, Brent Burns.
    39:50 Timo MEIER - 1:3
     
    39:50
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Před chvílí se ještě švýcarský útočník neprosadil, ale pár vteřinek před druhou sirénou už TIMO MEIER zvedá ruce nad hlavu. Krásnou nahrávku mu k levé tyči před prázdnou branku naservíroval spoluhráči Kevin Labanc a Meier pak už neměl žádné potíže s tím, aby překonal Careyho Price. Gólman Montrealu se v klíčovém okamžiku nestačil přesunout a dnes potřetí inkasuje. To je zajímavá vzpruha pro San Jose před odchodem do kabin, navíc se jedná o trefu z přesilovky. Asistence: Kevin Labanc, Chris Tierney.
    36:07 Andrew SHAW - 1:2
     
    36:07
    Montreal právě vstřelil branku!
    Tak přeci jen se Montreal z přesilové hry pět na tři nakonec prosazuje, navíc to netrvalo ani moc dlouho. Sotva domácí vyhráli vhazování, snažili se natlačit puk na branku a udělat vše pro to, aby překonali Aarona Della. Což udělali ukázkově. Gólman San Jose Sharks po odrazu netušil, kde se kotouč nachází, čehož využil pohotový ANDREW SHAW. Domácí hráč jej ještě tečoval bruslí, puk si to potom už namířil do klece. Je to tedy znovu o jeden zásah, navíc bude pokračovat klasická přesilovka Habs. Asistence: Max Pacioretty, Alex Galchenyuk.
    31:27 Marc-Édouard VLASIC - 0:2
     
    31:27
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Vypadalo to, že by se z přečíslení mohli prosadit Montreal Canadiens, kteří po buly před vlastní brankou vyrazil k zajímavé akci dopředu. Jenže potom hosté obrátili hru a byla z toho pro Montreal pohroma. Žraloci vytvořili přečíslení dva jednoho, Mikkel Boedker vystřelil a jeho pokus dorazil za záda Careyho Price MARC-EDOURAD VLASIC. Tady už to nemohl gólman Canadiens ani náhodou stihnout. Sharks tak mají k dispozici mnohem klidnější náskok než doposud. Asistence: Mikkel Boedker, Kevin Labanc.
    12:57 Joe THORNTON - 0:1
     
    12:57
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Hostující celek nepotřeboval v první třetině moc času ani střeleckých pokusů a dostává se do vedení. Canadiens teď o to více může mrzet nevyužitá přesilová hra. Obránce Sharks Justin Braun nahodil puk na branku, kotouč se pak odrazil za klec Careyho Price. Tam stál připravený zkušený útočník JOE THORNTON, ten využil momentu překvapení a pohotově jej ze vzduchu sklepl k tyči. Pak touš bez problému zaplachtil do sítě a gólman Canadiens neměl nárok na další zákrok. Montreal tak musí od začátku dohánět. Asistence: Justin Braun, Marc-Edouard Vlasic.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 37. A. Shaw (Pacioretty, Galchenyuk) – 13. J. Thornton (Braun, Vlasic), 32. Vlasic (Bødker, Labanc), 40. Meier (Labanc, Tierney), 42. Meier (Pavelski, Burns)


    Montreal Canadiens: Price (Niemi) – Jo. Benn, Petry, Morrow, Jeřábek, Alzner, Schlemko – Pacioretty (C), Danault, Hudon – Galchenyuk, Drouin, Lehkonen – Byron, Plekanec, Gallagher – Deslauriers, A. Shaw, Carr.
    San Jose Sharks: Dell (M. Jones) – Dillon, Burns, Vlasic, Braun, J. Ryan, DeMelo – Meier, J. Thornton, Pavelski (C) – Hertl, Couture, Donskoi – Bødker, Tierney, Labanc – Sörensen, J. Ward, M. Karlsson.

    Rozhodčí: Rank, Pochmara – Miller, Amell

    Diváci: 21 302
    thejrc.org