Philadelphia – Pittsburgh 1:5 (kon.) | Toronto – Tampa 0:2 (kon.) | Carolina – Washington 4:5 (po pr.)
NY Islanders – Boston 1:5 (kon.) | Montreal – San Jose 1:4 (kon.) | St. Louis – New Jersey 3:2 (2:0 po s.n.)
Minnesota – Florida 5:1 (kon.) | Dallas – Columbus 1:2 (kon.) | Colorado – Winnipeg 3:2 (po pr.)
Edmonton – Los Angeles 0:5 (kon.) | Vancouver – Anaheim 0:5 (kon.) | Vegas – Nashville 3:0 (kon.)
po prodl.
Colorado Avalanche
3:2 (0:0, 2:0, 0:2 - 1:0)
Winnipeg Jets
Středa 03.01.2018, 03:00 • Pepsi Center, Denver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    64:50 Erik JOHNSON - 3:2
     
    64:50
    Colorado právě vstřelilo branku!
    ERIK JOHNSON se od modré obranné čáry řítil sám na bránu a v mezikruží napřáhl ke střele zápěstím, na kterou si Connor Hellebuyck sáhl, v cestě puku do levého horního rohu brány a prohře Winnipegu po prodloužení ale zabránit nedokázal! Asistence: Mikko Rantanen.
     
    64:02
    Alexander Kerfoot vystřelil z levého kruhu a Connor Hellebuyck pravým ramenem vyrazil puk pouze před sebe, čehož mohl využít Gabriel Landeskog, jenže trestuhodně minul pravou tyč zívající brány!
     
    63:16
    Nathan MacKinnon z pravého kruhu mířil do bližšího horního rohu brány, Connor Hellebuyck ale vyrážačkou puk na úrovni hlavy fantasticky vyrazil!
     
    62:28
    Dustin Byfuglien se v mezikruží protáhl před bránu a už to vypadalo hodně nadějně, Semjon Varlamov ale dokázal jeho střelu mířící do pravého horního rohu brány vyrážačkou vytáhnout nad!
     
    60:53
    Nathan MacKinnon skvěle podržel puk a Erik Johnson poté předvedl v levém kruhu nádhernou stahovačku, po které přišla přihrávka na vzdálenější pravou tyč, kde už Mikko Rantanen mířil do zdánlivě prázdné brány, Connor Hellebuyck ho ale úžasným zákrokem dokázal vychytat!
    59:27 Blake WHEELER - 2:2
     
    59:27
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Jonathana Berniera zaskočil po nahození Jets odraz puku od hrazení za bránou, přesto ještě v blízkosti pravé tyče dokázal předvést jeden fantastický zákrok, druhý už ale nepřišel a BLAKE WHEELER se na druhý pokus prosadil z dorážky! Winnipeg dokázal při hře bez brankáře vyrovnat na 2:2! Asistence: Nikolaj Ehlers a Patrik Laine.
     
    58:47
    Connor Hellebuyck naskočil na střídačku, zatímco jeho spoluhráči rozehrávali ve středním pásmu.
     
    48:19
    Carl Söderberg se také hnal na levém křídle do přečíslení dva na jednoho a krásnou přihrávkou našel v mezikruží najíždějícího Patrika Nemetha, který bez přípravy mířil po ledě k pravé tyči. Connor Hellebuyck ale předvedl spektakulární zákrok, když puk levým betonem vleže vyrazil mimo! Brankář Winnipegu poté zasahoval ještě jednou, když odražený puk od hrazení za bránou vleže zmrazil pod lapačkou.
     
    47:01
    Nathan MacKinnon podél střídaček vyrazil do přečíslení dva na jednoho, které v pravém kruhu pro vhazování zakončil prudkou střelou zápěstím, jeho pokus byl ale nepřesný a skončil nad bližším horním rohem brány Winnipegu.
     
    42:27
    Nikita Zadorov se ocitl v mezikruží ve velké šanci, když střelou zápěstím mířil k pravé tyči, Connor Hellebuyck ale puk lapačkou přiloženou k levému betonu dokázal vyrazit!
     
    41:12
    Winnipeg mohl rychle vyrovnat, střela z levého kruhu pro vhazování se ale od tyče odrazila zpět do hry!
    40:47 Blake WHEELER - 2:1
     
    40:47
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    BLAKE WHEELER skvěle clonil u pravé tyče a po střele Patrika Laineho z vrcholu pravého kruhu pro vhazování puk holí na úrovni horní tyče sklepl mezi betony zmrazeneného Jonathana Berniera! Asistence: Patrik Laine a Josh Morrissey.
     
    39:04
    Mark Barberio byl podruhé v zápase vyloučen, tentokrát dostal dvě minuty za vražení na hrazení.
     
    36:15
    Střídající Jonathan Bernier si ihned po příchodu mezi tři tyče v oslabení připsal dva zákroky a A. J. Greer odpykal týmový trest za příliš mnoho hráčů na ledě. Colorado během posledních 12 zápasů přečkalo 35 oslabení. Neuvěřitelné číslo.
     
    34:15
    Střídání v týmu Colorado Avalanche: ze hřiště odchází Semjon Varlamov, přichází Jonathan Bernier.
     
    34:15
    A. J. Greer usedl na trestnou lavici, aby odpykal týmový trest Colorada za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    33:53
    Matt Hendricks se snažil v brankovišti procedit puk do brány, jenže Semjon Varlamov se skvěle roztáhl na brankové čáře a společně se spoluhráči kotouč vytěsnil za bránu!
    31:31 Mikko RANTANEN - 2:0
     
    31:31
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Nathan MacKinnon nádherně zamíchal v mezikruží s pukem a po parádní stahovačce načasoval fantasticky kolmou přihrávku k pravé tyči, kde MIKKO RANTANEN z blízkosti nad vyrážačkou Connora Hellebuycka zamířil do blížšího pravého horního rohu brány! Asistence: Nathan MacKinnon a Nikita Zadorov.
    27:44 Nathan MACKINNON - 1:0
     
    27:44
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Mikko Rantanen odvedl za bránou skvělou práci a zpětnou přihrávkou našel u levé tyče Gabriela Landeskoga, který se neukvapil a zadovkou našel NATHANA MACKINNONA, jenž z blízkosti zamířil těsně nad ledem střelou zápěstím k pravé tyči! Asistence: Mikko Rantanen.
     
    23:18
    Vyloučený Mark Barberio je zpět na ledě a Colorado během posledních 12 zápasů i s tím dnešním přečkalo neuvěřitelných 34 oslabení v řadě!
     
    21:18
    Mark Barberio byl vyloučen na dvě minuty za držení a Colorado se pokusí o přečkání 34. oslabení v řadě!
     
    17:57
    Nikolaj Ehlers na levém křídle vyrazil do přečíslení dva na jednoho a v blízkosti levé tyče ho sám zakončil střelou z úhlu, která sice mířila do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, Semjon Varlamov ale předvedl fantastický semafor!
     
    15:38
    Jacob Trouba podruhé v zápase usedl na trestnou lavici za faul loktem a Colorado má další možnost početní výhody.
     
    12:36
    Nathan MacKinnon se na levém křídle dokázal protáhnout až před bránu, střelou mezi nohama ale z blízkosti Connora Hellebuycka překonat nedokázal. Brankář Winnipegu puk úspěšně vyrazil hrudí a další akci Avalanche zastavilo zakázané uvolnění.
     
    09:33
    Jets po skončení přesilové hry dvakrát nebezpečně zahrozili v rychlém sledu, Semjon Varlamov ale obě jejich střely dokázal vyrazit mimo prostor mezi třemi tyčemi své brány!
     
    07:04
    Patrik Nemeth dostal dvě minuty za nedovolené bránění a první přesilovou hru si vyzkouší také hráči Winnipegu.
     
    03:59
    Jacob Trouba dostal dvě minuty za podražení a Colorado si zahraje první přesilovou hru dnešního utkání.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 28. MacKinnon (Rantanen), 32. Rantanen (MacKinnon, Zadorov), 65. E. Johnson (Rantanen) – 41. Wheeler (Laine, Morrissey), 60. Wheeler (Ehlers, Laine)


    Colorado Avalanche: Varlamov (35. J. Bernier) – Zadorov, E. Johnson (A), Nemeth, Barberio, Girard, A. Lindholm – Landeskog (C), MacKinnon (A), Rantanen – Greer, Kerfoot, Jakupov – Nieto, Söderberg, Comeau – C. Wilson, Jost, G. Bourque. Hlavní trenér: Jared Bednar.
    Winnipeg Jets: Hellebuyck (S. Mason) – Morrissey, Trouba, D. Kulikov, T. Myers, Chiarot, Byfuglien (A) – Connor, Wheeler (C), Laine – Perreault, Little (A), Ehlers – Copp, Lowry, Armia – Matthias, Hendricks, Daňo. Hlavní trenér: Paul Maurice.

    Rozhodčí: Justin StPierre, Francis Charron. Čároví: Tim Nowak, Vaughan Rody

    Diváci: 13058
    thejrc.org