Philadelphia – Pittsburgh 1:5 (kon.) | Toronto – Tampa 0:2 (kon.) | Carolina – Washington 4:5 (po pr.)
NY Islanders – Boston 1:5 (kon.) | Montreal – San Jose 1:4 (kon.) | St. Louis – New Jersey 3:2 (2:0 po s.n.)
Minnesota – Florida 5:1 (kon.) | Dallas – Columbus 1:2 (kon.) | Colorado – Winnipeg 3:2 (po pr.)
Edmonton – Los Angeles 0:5 (kon.) | Vancouver – Anaheim 0:5 (kon.) | Vegas – Nashville 3:0 (kon.)
po prodl.
Colorado Avalanche
3:2 (0:0, 2:0, 0:2 - 1:0)
Winnipeg Jets
Středa 03.01.2018, 03:00 • Pepsi Center, Denver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Slovenská stopa v utkání

    Marko Daňo (WPG) 0+0, 2 střely, TOI 6:55 (06:28:37)
     
    Hvězdy utkání

    1. Nathan MacKinnon (COL) 1+1
    2. Blake Wheeler (WPG) 2+0
    3. Erik Johnson (COL) 1+0
     
    Colorado během posledních dvanácti zápasů i s dnešním proti Winnipegu přečkalo 35 oslabení v řadě a do závěrečné třetí třetiny vstupovalo zásluhou první hvězdy utkání Nathana MacKinnona a Mikka Rantanena s dvoubrankovým vedením, jenže krátce po přestávce se v přesilové hře prosadil Blake Wheeler a 33 sekund před koncem poté ještě jednou. Kapitán Jets orámoval třetí část dvěma góly a poslal utkání do prodloužení, které deset sekund před koncem rozhodl po samostatném úniku Erik Johnson a stal se hrdinou fanoušků v Pepsi Center. Čisté konto udržel Semjon Varlamov, necelých pět minut před koncem druhé třetiny ho ale nahradil Jonathan Bernier. Konečný výsledek zajímavého duelu. Colorado Avalanche 3 Winnipeg Jets 2 po prodloužení.
     
    Konec zápasu.
    64:50 Erik JOHNSON - 3:2
     
    64:50
    Colorado právě vstřelilo branku!
    ERIK JOHNSON se od modré obranné čáry řítil sám na bránu a v mezikruží napřáhl ke střele zápěstím, na kterou si Connor Hellebuyck sáhl, v cestě puku do levého horního rohu brány a prohře Winnipegu po prodloužení ale zabránit nedokázal! Asistence: Mikko Rantanen.
     
    64:02
    Alexander Kerfoot vystřelil z levého kruhu a Connor Hellebuyck pravým ramenem vyrazil puk pouze před sebe, čehož mohl využít Gabriel Landeskog, jenže trestuhodně minul pravou tyč zívající brány!
     
    64:00
    Do konce prodloužení zbývá odehrát 1 minuta.
     
    63:16
    Nathan MacKinnon z pravého kruhu mířil do bližšího horního rohu brány, Connor Hellebuyck ale vyrážačkou puk na úrovni hlavy fantasticky vyrazil!
     
    62:28
    Dustin Byfuglien se v mezikruží protáhl před bránu a už to vypadalo hodně nadějně, Semjon Varlamov ale dokázal jeho střelu mířící do pravého horního rohu brány vyrážačkou vytáhnout nad!
     
    60:53
    Nathan MacKinnon skvěle podržel puk a Erik Johnson poté předvedl v levém kruhu nádhernou stahovačku, po které přišla přihrávka na vzdálenější pravou tyč, kde už Mikko Rantanen mířil do zdánlivě prázdné brány, Connor Hellebuyck ho ale úžasným zákrokem dokázal vychytat!
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
    59:27 Blake WHEELER - 2:2
     
    59:27
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Jonathana Berniera zaskočil po nahození Jets odraz puku od hrazení za bránou, přesto ještě v blízkosti pravé tyče dokázal předvést jeden fantastický zákrok, druhý už ale nepřišel a BLAKE WHEELER se na druhý pokus prosadil z dorážky! Winnipeg dokázal při hře bez brankáře vyrovnat na 2:2! Asistence: Nikolaj Ehlers a Patrik Laine.
     
    59:07
    Jonathan Bernier u pravé tyče své brány zmrazil puk a Winnipeg Jets si vyžádal oddechový čas.
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    58:47
    Connor Hellebuyck naskočil na střídačku, zatímco jeho spoluhráči rozehrávali ve středním pásmu.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 28. MacKinnon (Rantanen), 32. Rantanen (MacKinnon, Zadorov), 65. E. Johnson (Rantanen) – 41. Wheeler (Laine, Morrissey), 60. Wheeler (Ehlers, Laine)


    Colorado Avalanche: Varlamov (35. J. Bernier) – Zadorov, E. Johnson (A), Nemeth, Barberio, Girard, A. Lindholm – Landeskog (C), MacKinnon (A), Rantanen – Greer, Kerfoot, Jakupov – Nieto, Söderberg, Comeau – C. Wilson, Jost, G. Bourque. Hlavní trenér: Jared Bednar.
    Winnipeg Jets: Hellebuyck (S. Mason) – Morrissey, Trouba, D. Kulikov, T. Myers, Chiarot, Byfuglien (A) – Connor, Wheeler (C), Laine – Perreault, Little (A), Ehlers – Copp, Lowry, Armia – Matthias, Hendricks, Daňo. Hlavní trenér: Paul Maurice.

    Rozhodčí: Justin StPierre, Francis Charron. Čároví: Tim Nowak, Vaughan Rody

    Diváci: 13058
    thejrc.org