Pardubice – Olomouc 3:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Zlín 2:3 (1:3 po s.n.) | Jihlava – Litvínov 5:4 (kon.)
Chomutov – Mountfield HK 3:2 (po pr.) | Vítkovice – Plzeň 3:0 (kon.) | Kometa Brno – Liberec 3:2 (kon.)
Sparta – Třinec 3:5 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
3:5 (2:2, 1:3, 0:0)
HC Oceláři Třinec
Středa 03.01.2018, 18:30 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 36. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to ode mě vše. Já se s Vámi loučím, u dalších online přenosů se budu těšit. Na počtenou! (21:05:18)
     
    Utkání je minulostí. Sparťané se ve třetí třetině snažili o vstřelení branky, ale to domácím i přes velkou snahu nepodařilo. Sparťanům tak končí tříbodová série výher, Třinec se naopak veze domů tři body.
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    A ještě je tu přeci jen jedno vyloučení, a to na straně hostí. David Musil (TRI) dostal dvě minuty za vysokou hůl.
     
    59:55
    V posledních vteřinách hry ještě našel Pech dobře stojícího Formana, který ale trefil jen brankáře Šimona Hrubce.
     
    59:20
    Jaroslav Hlinka se dostal ke střele z pravého kruhu, ale svou ranou zápěstím minul vzdálenější tyč Hrubcovy branky.
     
    58:41
    Adamský nyní tvrdě poslal k ledu jednoho ze sparťanů před Hrubcem. To se nelíbilo Formanovi a Klimkovi, kteří se vydali svého spoluhráče bránit a také se jim to povedlo.
     
    58:32
    A je tu další zakázané uvolnění třineckého týmu. Domácí to pochopitelně nadále zkouší v šesti.
     
    58:25
    Třinečtí to nyní zkoušeli takřka přes celé kluziště trefit odkrytou domácí klec, jeden z hostujících hráčů jen těsně netrefil.
     
    57:57
    Sparťané jsou v útočném pásmu, Hlinka vyhrál buly na Reichenberga, který měl u Hrubce k puku moc daleko.
     
    57:11
    A domácí hokejisté to zkusí se šesti v útočném pásmu! Pavelka nahrál na Vránu, který jen tak tak nepotrestal Hrubcovo zaváhání!
     
    57:08
    Pražané se dostali do útočného pásma, donutili Hrubce k zákroku a trenéři si posléze vzali oddechový čas na poradu.
     
    56:49
    Petr Vrána si dojel puk v útočném pásmu, ale proti třinecké přesile neměl šanci puk udržet. Oceláři vzali puk a opět bez rozpaků ho vyvezli ven ze své třetiny.
     
    56:02
    Lukáš Klimek s Petrem Vránou bojovali v rohu kluziště o další získaný kotouč, ale nepovedlo se jim to. Třinec následně posílá puk do středního pásma.
     
    55:18
    Jiří Polanský už najížděl do brejku dva na jednoho, před brankářem Lacem předal Martinu Adamskému, který se blýskl parádní kličkou proti Ďalogovi, ale sparťanský obránce dokázal vše napravit a zastavit třineckého útočníka.
     
    55:05
    Tam ale nepobyli dlouho, nicméně hosté opět nic neriskují a posílají kotouč přes všechny čáry až na zakázané uvolnění.
     
    54:23
    Zbyněk Michálek musel dávat pozor za svou brankou, aby neudělal chybu, to se mu nakonec i přes těžkou situaci povedlo a sparťané vyvážejí kotouč do útočné třetiny.
     
    53:50
    Vrána posílal kotouč na Andreje Kudrnu na druhou stranu, přes tři hokejky ale kotouč nemohl projít. Do přihrávky vložil hůl Erik Hrňa, ale krátce nato se Oceláři dopouštějí dalšího zakázaného uvolnění.
     
    53:28
    Sparťané svedli několik soubojů v útočném pásmu, Pech na chvíli vybojoval kotouč pro své kolegy, ale Petr Vrána ztratil puk u vzdálenějšího rohu. Třinec se dostává do středního pásma, a to bude Slezanům stačit.
     
    52:58
    Andrej Kudrna měl nyní dobrou rychlost na to, aby dokázal zrušit signalizované zakázané uvolnění, ale podle rozhodčích měl k puku blíže Tomáš Linhart.
     
    52:39
    Piskáček poslal kotouč obloukem na najetého Kudrnu, proti kterému včas vystoupil Musil. Sparťanský útočník tak posunul na Lukáše Klimka, který se ale k zakončení neprocpal.
     
    52:26
    Třinečtí buly v útočném pásmu vyhráli, puk se dostal na Milana Douderu, který táhlou střelou od modré trefil přímo hruď brankáře Jána Laca.
     
    52:14
    Pražané rychle upalovali na střídačku, k ničemu jim to ale není. Rozhodčí je pro zakázané uvolnění poslal zpátky na led.
     
    51:50
    Petr Vrána vyhrál buly přímo na střílejícího Říčku, rozhodčí ale přerušuje hru, jelikož Vrána zahrál vhazování v rozporu s pravidly.
     
    51:40
    Mladičký Lukáš Rousek nabral rychlost přes střední pásmo a střelou z pravého kruhu prověřil brankáře Šimona Hrubce.
     
    51:11
    Lukáš Pech se dostal ke střele těsně před Hrubcem, v poslední chvíli by ale zablokován třineckou defenzivou.
     
    50:52
    Oceláři se dostali do přečíslení dva na jednoho! Vlach udělal kličku na střed, poté hledal ještě Hrňu, ale přihrávku obětavě zablokoval obránce Švrček!
     
    49:37
    Petr Vrána prohrál vhazování ve středním pásmu, z čehož profitoval Krajíček. Třinecký zadák posunul puk na své útočníky a ti pozdrželi sparťanskou rozehrávku u Laca.
     
    49:28
    Zbyněk Michálek napřáhl na modré čáře ke střele, jeho prudká rána mířila do změti těl před Hrubcem, ten si ale našel svůj výhled a schoval puk pod svoji lapačku.
     
    49:05
    Sparťané se dostali do mírného tlaku. Po dobré výměně puku se kotouče chopil Jaroslav Hlinka, jeho pohotovou střelu zápěstím dobře zablokoval Musil.
     
    48:57
    Hosté se už hnali do přečíslení dva na jednoho, ale výborně se vrátil obránce Jan Piskáček. Dobrý počin sparťanského beka.
     
    48:37
    Oceláři se po delší době dostali před Laca. Jiří Polanský dostal puk přímo na hokejku, ale z nadějné pozice minul.
     
    47:26
    Říčka vybojoval kotouč pro Ďalogu, ten udělal ještě pár kroků do hloubi útočného pásma za branku Hrubce, kde ale nikdo v rudém nebyl.
     
    47:04
    Pražané nyní hodně tavili Třinec v jeho pásmu a hosté vyhodili na jistotu na zakázané uvolnění. Třinečtí kouči na to reagují oddechovým časem.
     
    46:51
    Zbyněk Michálek nejprve napřáhl, poté si však střelu rozmyslel a poslal puk na Pecha, který zásoboval spoluhráče přihrávkami zpoza branky, ale tu poslední dokázal vystihnout Dravecký.
     
    46:04
    Petr Vrána se dostal k odražené střele Kudrny, v pádu už ale nedokázal usměrnit puk do třinecké klece.
     
    45:21
    Marek Ďaloga výborně našlápl ve středním pásmu, přihrál na Kudrnu, ale toho v dobré rychlosti brzdí hvizd sudího pro další ofsajd.
     
    45:07
    Oceláři rychle vyrazili před Laca, střelu jednoho z hostujících hráčů zablokoval obránce Švrček do ochranné sítě.
     
    44:54
    Pražanům se nepovedl přechod přes útočnou modrou čáru. Rozhodčí píská postavení mimo hru, vhazovat se bude ve střední třetině.
     
    44:22
    Marek Ďaloga si podržel puk za svou brankou, rozehrál na Michálka a Pražané postupovali směr Hrubcova branka. Jejich tažení zastavil Vlach a dostal puk až do středního pásma.
     
    43:15
    Rostislav Martynek svedl osobní souboj s Janem Švrčkem, který z tohoto boje vyšel vítězně. Poté zkoušel Kudrna vyrazit dopředu od modré čáry, ale neměl patřičnou rychlost.
     
    43:03
    Miroslav Forman spěchal za pukem jak mohl, ale ani on nezabránil dalšímu zakázanému uvolnění Sparty.
     
    42:11
    Švrček neudržel kotouč na útočné modré čáře a domácí se museli hodně ohánět, jelikož v útočném pásmu byl nastěhovaný Hrňa. Domácí se štěstím vše zvládli.
     
    41:25
    Sparta i Třinec jsou v plném počtu, u puku je momentálně Jiří Polanský, který nahrával zpoza branky na Douderu, ale ten na puk nedosáhl.
     
    40:13
    Oceláři vlétli do útočného pásma jako hurikán, Adamský zavezl kotouč do rohu kluziště, nahrál na osu Eriku Hrňovi, jemuž střela nesedla.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 20:44 hodin.
     
    Druhá perioda dovršila svého konce. K vidění byl velice napínavý hokej plný akcí, ze kterých více branek vytěžili hostující Oceláři. Vedení vystřelil hostům Tomáš Marcinko, na jehož gól odpověděl Lukáš Klimek. Třineckým to ale nemuselo moc vadit, jelikož o pět minut později vrátil Třinci vedení Bohumil Jank a těsně před půlkou utkání vsítil již pátou branku do sítě Sparty Michal Kovařčík.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:47
    Hra ve čtyřech lépe svědčí domácím hokejistům. Petr Vrána dostal nabito na pravý kruh, odkud svou tvrdou dělovkou otestoval jen tvrdost zadního mantinelu.
     
    39:23
    V závěru prostřední části se ještě bude vylučovat. Lukáš Pech (SPA) si odsedí dvě minuty za sekání, tentýž prohřešek vyfasoval Martin Růžička. (TRI)
     
    38:45
    Michálek zvedl hlavu podíval se, ze svých spoluhráčů si vybral na druhé straně Richarda Jarůška, ten měl ale k puku moc daleko.
     
    38:14
    Zbyněk Michálek si sebral puk v obranném pásmu a poslal ho na Miroslava Formana v rohu útočného pásma. Sparťanský útočník puk nezachytil a Hrubec poté odpálil puk mimo svoje nebezpečí.
     
    37:39
    Lukáš Pech nebezpečně operoval s pukem na pravém kruhu, nakonec z toho byla dobrá přihrávka na Kudrnu, jehož rána skončila vedle.
     
    36:56
    Teď sparťany zradil přechod útočné modré čáry, sudí píská postavení mimo hru. Ihned po vhození puku na ledovou plochu domácí rozjeli další svůj atak na branku Hrubce, ale bez úspěchu.
     
    36:29
    Domácí se usadili v útočném pásmu, Vrána si počkal na vhodný okamžik pro nahrávku na Hlinku. To se mu také povedlo, ale Jaroslav Hlinka už střílel mimo střelecký úhel.
     
    35:54
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Vladimír Dravecký – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    35:35
    Zbyněk Michálek našel vepředu útočníka Tomáše Pšeničku, přihrávka byla moc prudká, čehož hosté využili a okamžitě odebírají Pražanům puk.
     
    35:18
    Martin Růžička dostal příliš moc volného prostoru na pravém kruhu, puk měl ale už na bekhendu, a tak nemohl pořádně vystřelit.
     
    35:03
    Martin Adamský přebruslil obránce Kalinu, povedlo se mu vymanit z rohu kluziště a následně ohrozit Laca. Sparťanský brankář chytá.
     
    34:58
    Po vhazování ve středním pásmu se sparťané dostali k puku, ale jejich rozehrávka nebyla přesná. Kotouč skončil na zakázaném uvolnění.
     
    34:45
    Hosté vytvořili slušný závar na sparťanském brankovišti, nicméně Reichenberg vystihl jejich souhru a dostal kotouč do středního pásma.
     
    34:06
    Hosté vyhráli buly ve svém pásmu, Svačina přistrčil na rozjetého Milana Mikulíka, který přejel útočnou modrou a slabou střelou jen prověřil Lacovy betony.
     
    33:35
    Pražané svoje oslabení ustáli a už hrají s pěti hráči na ledové ploše. Navíc se hosté dopustili zakázaného uvolnění, vhazovat se tak bude před Hrubcem.
     
    33:19
    Střela Martina Růžičky byla zablokovaná, čímž si domácí jednoznačně uleví. Puk skončil v ochranné síti za brankou domácího gólmana.
     
    32:51
    Sparťané teď obětavě padají do střel, ale Třinečtí neustále operují před Lacem. Ten se nyní musí hodně otáčet.
     
    32:19
    Roth dostal kotouč na modrou čáru, našel na levém kruhu pro vhazování Martina Růžičku a druhý jmenovaný trefil beton přesouvajícího se Laca!
     
    31:54
    Ještě před tímto oslabením měli sparťané obrovskou možnost snížit, jelikož sám se na Hrubce řítil Klimek. Ten gólmana Třince nepřekonal a domácí se pro změnu musejí bránit.
     
    31:35
    Třinečtí už hrají v plném počtu a za chvíli budou mít možnost další početní výhody.
     
    30:44
    Domácím se tato přesilovka nedaří, Martin Adamský teď bruslil za vyhozeným pukem do útočného pásma, ale Laco si se svými obránci dobře rozuměl.
     
    30:22
    Sparťané vystřelili od modré čáry, před brankou hostí byl aktivní Jarůšek a posléze také Hlinka, Hrubcova lapačka byla ale rychlejší.
     
    29:50
    Tomáš Pavelka si vzal puk za svou brankou, předal svým spoluhráčům do útočného pásma, kteří už operují před Hrubcem.
     
    29:40
    Pražané se můžou nastartovat v přesilové hře, teď ale Milan Doudera zapracoval po vhazování a vyhodil kotouč až k brankáři Lacovi.
     
    29:32
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Lukáš Krajíček – 2 min., nedovolené bránění).
     
    29:11
    Sparťané po delší době nakoukli do útočného pásma, Pech zpoza branky našel připraveného Formana, který mířil doprostřed branky, ale třinecký brankář včas sklapl betony k sobě.
     
    28:21
    Piskáček zaměstnal u mantinelu hned dva třinecké hráče, vzápětí se puk dostal na modrou čáru na Davida Musila, ale jeho střela šla mimo.
     
    27:39
    Oceláři jsou nyní na koni a nepouští domácí hokejisty na puk. Milan Doudera nahodil puk na Laca a sparťané poté vyhazují až na zakázané uvolnění.
    27:03 Michal KOVAŘČÍK - 3:5
     
    27:03
    Třinec právě vstřelil branku!
    A videorozhodčí trefu uznává! MICHAL KOVAŘČÍK dostrkal puk za brankovou čáru a Třinečtí už vedou o dvě branky. Pro sparťany je toto opravdu studená sprcha. Asistence: Roman Vlach, Erik Hrňa.
     
    27:03
    Oceláři se rychle prosazují popáté, ale jejich trefu ještě zkoumá videorozhodčí. Pokud bude jejich trefa platit, bude to pro Spartu studená sprcha.
    26:14 Bohumil JANK - 3:4
     
    26:14
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři jdou znovu do vedení. Svačina si ubránil kotouč u mantinelu a poté našel obránce BOHUMILA JANKA, který si najel před branku a zakončoval nikým nehlídán. Asistence: Vladimír Svačina, Martin Adamský.
     
    24:28
    Andrej Kudrna zavezl puk do útočné třetiny, Třinečtí se však rychle dostali z pásma ven a dokonce na chvíli potrápili domácí obranu.
     
    23:55
    Sparťané se ve své přesilové hře dostali před Hrubce, Forman našel na modré čáře připraveného Pavelku, jeho střela ale k brankáři Hrubci neprošla.
     
    23:28
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Lukáš Krajíček – 2 min., sekání).
     
    22:25
    Hosté rychle přesunuli hru na druhou stranu, Marcinko přejel útočnou modrou čáru, předal kotouč za sebe na Janka, který svou tvrdou bombou minul.
     
    22:04
    Třinečtí ale nadále tlačí a dělají sparťanské obraně menší problémy. Laco musel být opět v pozoru, ale celou situaci zvládl výborně.
    21:42 Lukáš KLIMEK - 3:3
     
    21:42
    Sparta právě vstřelila branku!
    Ovšem třinecká radost netrvala příliš moc dlouho! Lukáš Pech ujel s LUKÁŠEM KLIMKEM do přečíslení dva na jednoho, přičemž Klimek dostal výbornou přihrávku od Pecha a přesně zacílil do třinecké sítě! Asistence: Lukáš Pech, Miroslav Forman.
     
    21:13
    Jarůšek špatně vyhodnotil situaci ve vlastním obranném pásmu, čehož využil Vladimír Dravecký. Další sparťanský obránce už však třineckého forvarda zastavil.
    20:25 Tomáš MARCINKO - 2:3
     
    20:25
    Třinec právě vstřelil branku!
    A je tu vedoucí gól Třince! Krajíček posunul kotouč na TOMÁŠE MARCINKA, který překvapivou střelou překonal brankáře Jána Laca. Hosté se tak poprvé v tomto utkání dostávají do vedení! Asistence: Lukáš Krajíček.
     
    20:13
    Andrej Kudrna vystihl za brankou hostujícího Milana Douderu, ale i přesto se třinečtí hokejisté dostávají ven až do útočného pásma.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:20 hodin.
     
    První třetina je minulostí a nutno podotknout, že jsme byli svědky strhující podívané. Domácí nejprve poslali do dvoubrankového vedení Tomáš Pavelka a Lukáš Klimek. Třinečtí ale byli přesní ve svých početních výhodách, jelikož skóroval Martin Růžička a krátce po něm také Lukáš Krajíček.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:37
    Domácí mohli okamžitě odpovědět! Jarůšek v situaci dva na jednoho našel svou krkolomnou přihrávkou Lukáše Pecha, ten tváří v tvář neuspěl proti brankáři Hrubci!
     
    18:53
    Milan Mikulík dostal puk přímo na střelu z voleje. Třinecký útočník ale mířil mimo, jelikož střela minula domácí branku o dobrý metr.
    18:03 Lukáš KRAJÍČEK - 2:2
     
    18:03
    Třinec právě vstřelil branku!
    A pozor! Hosté ještě dokonce úvodní třetiny stihli vyrovnat! Před brankou byl neobsazený LUKÁŠ KRAJÍČEK, který poslal kotouč za záda brankáře Laca. Asistence: Jiří Polanský, Vladimír Svačina.
     
    17:19
    Vladimír Svačina prosvištěl do útočného pásma jako vítr, svou rychlou střelou tahem ale minul o dobrý metr sparťanskou branku.
     
    16:48
    Martin Růžička byl opět připraven na své oblíbené pozici, puk ale netrefil ideálně, a sparťanský brankář tak měl lehkou práci.
     
    16:03
    Pražané musejí podruhé v tomto utkání na trestnou lavici. Richard Jarůšek (SPA) usedá za katr na dvě minuty za vysokou hůl.
     
    15:25
    Andrej Kudrna dostal puk mezi kruhy, jeho slabá střela ale nebyla přesná. Vzápětí se Třinec na chvíli osvobozuje vyhozením do středního pásma.
     
    15:05
    Třinci nevyšla rozehrávka podle představ a puk se dokutálel až na zakázané uvolnění.
     
    14:53
    Martin Růžička byl nyní zase velmi blízko už druhému třineckému gólu! Hostující forvard ale jen těsně minul sparťanskou klec.
     
    14:13
    Sparťané uklidňují situaci za svou brankou, Michálek ve spolupráci s Pavelkou dostali kotouč alespoň do středního pásma.
    13:02 Martin RŮŽIČKA - 2:1
     
    13:02
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinečtí se bleskově nastěhovali do útočného pásma a okamžitě svou početní výhodu využívají! Vladimír Roth počkal na modré čáře na vhodný moment, následně nahrál na MARTINA RŮŽIČKU, který z palebné pozice trefil přesně! Asistence: Vladimír Roth, Tomáš Marcinko.
     
    12:36
    Pražany čeká první oslabení v tomto utkání. Andrej Kudrna (SPA) dostal dvě minuty za sekání.
    11:17 Lukáš KLIMEK - 2:0
     
    11:17
    Sparta právě vstřelila branku!
    Nyní se to už Pražanům podařilo! Souhra třetí sparťanské formace vyústila v další gól v Hrubcově síti. Pech výborně udržel puk za brankou, nahrál na Formana, který ještě našel dobře stojícího LUKÁŠE KLIMKA. Sváteční střelec jen nastavil hůl a doklepl puk do branky! Asistence: Miroslav Forman, Lukáš Pech.
     
    11:03
    Pražané pokračují ve svém ofenzivním výpadu. Forman nahrával na Lukáše Pecha, tomu ale puk přeskočil čepel.
     
    10:32
    Reichenberg skvěle kličkoval v rohu útočného pásma, nakonec se mu povedlo vymotat se a přihrát na Jarůška. Sparťanský střelec zkusil střelu z otočky, ale Hrubec bez problémů zasáhl.
     
    09:55
    Sparťané teď prohráli vhazování v útočném pásmu, ale dobře pracující Michálek až před svým brankářem opět poslal puk na hokejky svých spoluhráčů.
     
    09:30
    Petr Vrána společně s Robertem Říčkou pěkně zaměstnali hostující obranu. Puk ale po odrazu brusle skončil v rohu kluziště, ale poté Hrubec musel čelit dalšímu sparťanskému tlaku. Třinecký gólman v klidu podržel puk a přerušil hru.
     
    08:37
    David Musil dostal přihrávku na modrou čáru, udělal si pár kroků vpřed, ale svou tvrdou ranou trefil jen prvního clonícího hráče.
     
    07:46
    U puku byl nejdříve Vladimír Svačina, avšak za modrou čáru ho rychle vystrnadil Dominik Uher.
     
    07:09
    Tomáš Pavelka nyní zaváhal v rozehrávce za svojí brankou, sparťané se ale i přesto dostali do útočného pásma. Hlinka kombinoval s Jarůškem, ale neúspěšně. Hosté se osvobozují.
     
    06:45
    Až teď Miroslav Forman chtěl střílet z nadějné pozice, na poslední chvíli mu vložil hůl do střely obránce David Musil.
     
    06:14
    Pražanům se zatím tato přesilová hra moc nedaří, jelikož se nemůžou naplno usadit v útočném pásmu před Hrubcem.
     
    05:37
    Hosté jsou poprvé v tomto zápase vyloučeni. Rostislav Martynek (TRI) vyfasoval dvě minuty za hákování.
     
    05:16
    Jaroslav Hlinka vyhrál vhazování v útočném pásmu, ale Jarůšek puk ztratil. V útočném pásmu byl hodně důrazný Polanský, kterého si ale domácí defenziva včas pohlídala.
     
    04:53
    Pražané se tlačili do další gólové tutovky, Jarůšek byl blízko brankáři, ale před ním skvěle zasáhli dva třinečtí beci. Následně je pískána hra rukou.
     
    04:23
    Tomáš Marcinko si přidělal ve svém obranném pásmu menší potíže, puk nakonec ukořistil domácí Petr Vrána.
    03:42 Tomáš PAVELKA - 1:0
     
    03:42
    Sparta právě vstřelila branku!
    Teď už to sparťanům vyšlo na jedničku! TOMÁŠ PAVELKA obdržel skvělou přihrávku na pravý kruh od Lukáše Pecha a nekompromisní ranou nedal Hrubcovi šanci zasáhnout! Asistence: Miroslav Forman, Lukáš Pech.
     
    03:12
    Alexander Reichenberg přišlápl ve vlastním pásmu, nahodil do útočného pásma, ale výrazně k puku blíže měl obránce Doudera.
     
    01:57
    Třinečtí se vydali do rychlého útoku, Mikulík nahrával svým spoluhráčům do jízdy, ale obrana Pražanů byla dobře vystoupená na modré čáře.
     
    01:11
    Ján Laco si poprvé v tomto utkání šáhl na kotouč. Musel trochu zrychlit, jelikož před ním dojížděl aktivní Roman Vlach. Sparťanský brankář vše zvládl.
     
    00:39
    Andrej Kudrna dostal přihrávku na modrou čáru, odkud bez váhání tvrdě vypálil. Brankář Hrubec byl pozorný a puk vyrazil ven svou vyrážečkou.
     
    00:10
    Úvodní buly tohoto zápasu vyhráli hosté, konkrétně Tomáš Marcinko. Nicméně puku se chopil Říčka, který ihned předával na pravou stranu Kudrnovi, ten nahodil do pásma a sparťané mohou útočit.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: J. Laco (Honzík) – Piskáček, Kalina, Ďaloga, T. Pavelka, Z. Michálek, Nedomlel – Říčka, P. Vrána, Kudrna – Reichenberg, J. Hlinka, Jarůšek – Klimek, Pech, Forman – Rousek, Pšenička, Uher. Trenér: František Výborný.

    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Krajíček, M. Doudera, Linhart, Roth, Jank, D. Musil – Rákos, Marcinko, Martin Růžička – Dravecký, R. Vlach, Hrňa – Adamský, Polanský, Martynek – Svačina, Mikulík, Cienciala – M. Kovařčík. Trenér: Václav Varaďa.

    Trenéři: Hribik, Pavlovič – Klouček, Hynek.
     
    Ještě jednou Vám přeji krásný hokejový podvečer už přímo z pražské O2 areny. Právě před chvílí skončilo předzápasové rozbruslení. Pojďme si společně představit ty nejpodstatnější změny v sestavách obou celků.

    Na třinecké soupisce dnes nenastoupí zraněný útočník Jakub Petružálek a v obraně chybí mladičký Martin Adámek. Mezi další absentující se řadí Milan Mikulík nebo také Ondřej Kovařčík. Jeho bratr Michal Kovařčík bude však připraven na pozici třináctého útočníka. Pozitivní pro Oceláře je návrat dvou klíčových útočníků Erika Hrňi a Vladimíra Svačiny. První jmenovaný nastoupí na centru druhé formace, Svačina pak v té čtvrté jako levé křídlo.

    Sparta pro tento duel hlásí největší změnu v brankovišti. Poprvé si totiž odbude premiéru v dresu Sparty gólman Ján Laco. Záda mu bude krýt spolehlivý David Honzík. Ve druhém obranném páru naskočí posila Marek Ďaloga po boku Pavelky. V poslední obranné dvojici navíc figuruje navrátilec Zbyněk Michálek. V útoku trenéři ponechali stejné složení jako v zápase na ledě Olomouce.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Hezký středeční podvečer z Prahy. Silvestr je už za námi a hokejová Tipsport extraliga má na programu první extraligové kolo v novém roce. Ve 36. kole budeme sledovat vyostřenou bitvu mezi domácí Spartou a Třincem. Utkání vypukne v 18:30 hodin, k našemu online přenosu jste srdečně zváni!
     
    ZAJÍMAVOSTI

    V obou táborech se nedávno událo pár změn v hráčském kádru. Kvůli slabším výkonům odešel z Třince útočník Zbyněk Irgl, jenž v rámci měsíčního hostování najde svoje nové působiště v Olomouci. U sparťanů se otřásla hlavně defenzivní linie, jelikož pražský celek doplnila staronová posila Marek Ďaloga, která oblékala sparťanský dres už v sezoně 2014/15.
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY V SEZONĚ 17/18

    10. kolo Třinec – Sparta 4:1
    23. kolo Sparta – Třinec 2:1

    Cesty Sparty a Třince se v probíhajícím ročníku zkřížily dvakrát. Jako první dostal na starosti pořadatelství Třinec, na jehož led sparťané cestovali s cílem odčinit hořkou porážku s Pardubicemi. U moravského soka to byla od začátku pěkná řežba, ve které se lépe dařilo domácímu celku. Oceláři zasypali sparťanského brankáře řadou nebezpečných pokusů a čtyři nakonec zapadly za jeho záda. Pražané se naopak zmohli na jednu odpověď, když v 57. minutě provedl menší kosmetickou úpravu skóre hostující Forman.

    Druhé setkání obou týmů nemělo od svého začátku svého vůdce, jelikož zápas byl neustále otevřený na obě strany. Sparťanům se povedlo odskočit do vedení, Oceláři se však nadále drželi na dostřel a tři minuty před koncem prostřední části udeřili svou vyrovnávací brankou. Jejich radost ale netrvala příliš dlouho, protože o další dvě minuty se domácí prosadili podruhé v utkání a svůj náskok si pohlídali až do závěrečné sirény.
     
    KANADSKÉ BODOVÁNÍ OBOU MUŽSTEV

    Sparťanské bodování stále opanuje s třiadvaceti body Lukáš Pech (8+15). Nutno však podotknout, že v posledních zápasech jeho první místo bylo výrazně ohroženo. Sparťanský štírek ale svoji pozici před svými konkurenty uchránil. Na paty mu šlape další útočník Andrej Kudrna (12+10), který si na ledě Olomouce připsal dvě nahrávky. Třetí v pořadí je jeho spoluhráč z formace Robert Říčka (10+12). Obranné řady diriguje svou hrou Tomáš Pavelka (4+11), jenž se v posledním kole přehoupl přes desetibodovou hranici.

    Gólmani:
    Sami Aittokallio – 907 minut; 2,51 průměr/ 91,76%
    David Honzík – 1044 minut; 2,82 průměr/ 89,90%
    Ján Laco – prozatím nenastoupil

    Třinecký útok táhne reprezentační forvard Martin Růžička (20+17), který v tomto ročníku svádí na dálku souboj s plzeňským Mertlem o korunu krále střelců. S počtem dvaceti gólů mu zatím náleží druhé místo v celkové tabulce extraligy. Třinečtí jsou na extraligové scéně slušně produktivní a dalším, kdo se blíží k třicetibodové hranici, je Tomáš Marcinko (11+18), jenž svoje zkušenosti ze zahraničí uplatňuje i v dresu Ocelářů. Všichni ostatní borci prozatím nedosáhli dvaceti bodů, Daniel Rákos (4+13) je díky svému počtu asistencí velmi blízko, a patří mu tak třetí příčka. Defenzivu řídí další reprezentant Milan Doudera (5+10), jehož bodový přísun činí patnáct bodů.

    Gólmani:
    Šimon Hrubec – 1599 minut; 2,41 průměr/ 91,8%
    Jan Strmeň – 217 minut; 2,49 průměr/ 90,82%
    Peter Hamerlík – 325 minut; 2,58 průměr/ 90,97%
     
    ABSENCE

    Na sparťanské straně vynechal poslední zápas Zbyněk Michálek, který v utkání s Libercem utrpěl ostrou ránu pukem do zubů a musí zůstat mimo hru. Dalším úbytkem v sestavě Pražanů je "Železný" muž Petr Kumstát, kterému se v domácím duelu po střetu s libereckým Vlachem zatočila hlava a musel odstoupit. V akci se neobjevil ani na Moravě Čech v Olomouci. Šatnu pro tuto sezonu opustil Jiří Smejkal a Tomáš Dvořák, kteří našli působiště v Chomutově. Patrnou změnou je ještě absence útočníka Jiřího Černocha.

    Třinec se od začátku sezony potýká s početnou marodkou a jak již mnozí komentátoři naznačovali, téměř nikdy se Oceláři nesejdou ve svém nejsilnějším složení. Nedávno byl ještě mimo hru například Irgl, nyní je to pro změnu Erik Hrňa a také Vladimír Svačina. Po zdravotní stránce se zotavil Jakub Petružálek, nicméně v sestavě pro duel se Zlínem opět chyběl. V obraně navíc schází Lukáš Kovář, po kterém se obránci snaží dočasně zacelit mezeru. Vedení však neotálelo a povolalo zkušeného útočníka Rostislava Martynka, který se do Třince vrátil poté, co na jaře v roce 2015 zde slavil historický titul s Litvínovem.
    Na mesíční hostování odchází do Olomouce útočník Zbyněk Irgl, opačným směrem putuje rychlonohý forvard Roman Vlach.
     
    HC OCELÁŘI TŘINEC

    4. místo, 59 bodů, skóre: 94:84
    Aktuální forma: V, P, P

    Třinečtí Oceláři byli od začátku ročníku považováni za jednoho z favoritů na zisk Masarykovy trofeje. Aktuálně však moravskoslezský celek neprožívá zrovna nejpovedenější období. Třinecká mašina se zadrhla a zatím se nemůže zpátky nastartovat. Z devíti posledních zápasů totiž Oceláři odešli hned šestkrát jako poraženi.

    Zbylé tři duely sice vyzněly v jejich prospěch, ale ve dvou případech z toho byly výhry pouze o gól. Svoje trápení si třinečtí hokejisté přenesli i do moravského dvojboje, který jim vynesl pouze jeden bod. V dosavadním utkání proti Zlínu selhala i třinecká efektivita v zakončení, zatímco ševcům stačila na tři body pouze jedna branka z hole Ondráčka.

    Úspěchy v přesilovkách a oslabeních:
    5. místo – 35 poč. výhod (36 vstřel. branek)
    9. místo – 151 poč. nevýhod (16 inkas. branek)

    Posledních pět zápasů:
    31. kolo Hradec – Třinec 2:3p
    32. kolo Třinec – Liberec 2:3sn
    33. kolo Litvínov – Třinec 2:5
    34. kolo Třinec – Olomouc 3:4sn
    35. kolo Třinec – Zlín 0:1
     
    HC SPARTA PRAHA

    7. místo, 49 bodů, skóre: 93:99
    Aktuální forma: V, V, V

    Pražané jsou na značném vzestupu. Před utkáním s Kometou Brno nebyl pražský celek zrovna v optimální pohodě, avšak na výkonu sparťanských borců to nebylo vůbec znát. Vedení sparťanského týmu udělalo v posledních týdnech několik velkých změn ve svém kádru, což se nyní projevuje jen v dobrém světle. Svěřenci trenéra Františka Výborného najeli na správný rytmus, ze kterého těží a stoupají tabulkou nahoru.

    Právě v duelu s Brnem se sparťané nakopli a od té doby neztratili se svými soupeři ani jediný bod. V následném zápase s Libercem navíc finský strážce brankoviště Sami Aittokallio udržel čisté konto a svou formu potvrdil i v Olomouci, kde Pražané po dobře zvládnutém výkonu nadělili svému sokovi pět branek a dokráčeli k třetí tříbodové výhře v řadě.

    Úspěchy v přesilovkách a oslabeních:
    4. místo – 34 poč. výhod (27 vstřel. branek)
    2. místo – 123 poč. nevýhod (17 inkas. branek)

    Posledních pět zápasů:
    30. kolo Sparta – Litvínov 3:6
    31. kolo Plzeň – Sparta 3:1
    32. kolo Sparta – Brno 3:2
    34. kolo Sparta – Liberec 3:0
    35. kolo Olomouc – Sparta 2:5
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 4. T. Pavelka (Forman, Pech), 12. Klimek (Forman, Pech), 22. Klimek (Pech, Forman) – 14. Martin Růžička (Roth, Marcinko), 19. Krajíček (Polanský, Svačina), 21. Marcinko (Krajíček), 27. Jank (Svačina, Adamský), 28. M. Kovařčík (R. Vlach, Hrňa)


    HC Sparta Praha: J. Laco (Honzík) – Piskáček, Kalina, Ďaloga, T. Pavelka, Z. Michálek, Nedomlel, Švrček – Říčka, P. Vrána, Kudrna – Reichenberg, J. Hlinka, Jarůšek – Klimek, Pech, Forman – Rousek, Pšenička, Uher.
    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Krajíček, M. Doudera, Linhart, Roth, Jank, D. Musil – Rákos, Marcinko, Martin Růžička – Dravecký, R. Vlach, Hrňa – Adamský, Polanský, Martynek – Svačina, Mikulík, Cienciala – M. Kovařčík.

    Rozhodčí: Hribik, Pavlovič – Klouček, Hynek
    thejrc.org