Kanada – Švýcarsko 8:2 (kon.) | Švédsko – Slovensko 3:2 (kon.) | USA – Rusko 4:2 (kon.)
konec
USA
4:2 (2:1, 0:0, 2:1)
Rusko
Středa 03.01.2018, 02:00 • KeyBank Center, Buffalo • Mistrovství světa do 20 let • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:19 Joey ANDERSON - 4:2
     
    59:19
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Rusové v power-play branku nevstřelili, naopak Američané se trefují do prázdné klece. Vedou 4:2 a výrazně se přiblížili postupu do semifinále! Ryan Poehling přenechal touš kapitánu JOEYMU ANDERSONOVI, jenž zamířil do horní části odkryté klece. Asistence: Ryan Poehling, Ryan Lindgren.
    52:31 Kieffer BELLOWS - 3:2
     
    52:31
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Potřetí v utkání jde Amerika do vedení, tentokrát 3:2! Výhodného odrazu od mantinelu využil KIEFFER BELLOWS, který na levém kruhu napřáhl až ke stropu haly a neuvěřitelnou bombou napjal brankovou síťku tak, až z ní vyletěla gólmanova lahev. Asistence: Dylan Samberg.
    43:39 Andrej ALTYBARMAKJAN - 2:2
     
    43:39
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Vyrovnáno, znovu začínáme od nuly! A za vyrovnávací brankou na 2:2 stojí krásná individuální akce. ANDREJ ALTYBARMAKJAN projel pásmem jako nůž máslem, udělal stahovačku k pravé tyči a zavěsil nad ležícího brankáře. Asistence: Dmitrij Samorukov.
    14:34 Kailer YAMAMOTO - 2:1
     
    14:34
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američané střílejí druhou branku a opět svému soupeři odskakují! Dotírající Američany, kteří se snažili propasírovat puk zpoza brankové čáry, Suchačov do větší šance nepustil, při svém zákroku ale vyjel příliš z branky. Toho využil KAILER YAMAMOTO, jenž přeskočil brankáře a pohodlně uklidil puk do prázdné branky. Asistence: Casey Mittelstadt, Dylan Samberg.
    10:32 Marcel ŠOLOCHOV - 1:1
     
    10:32
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Sborná se vrátila do kompletního stavu pěti hráčů a chvilku nato máme stav zápasu vyrovnán, 1:1! Teprve druhou střelu vyslali Rusové na americkou bránu, mohou se ale radovat z gólu. MARSEL ŠOLOCHOV nabral po pravé straně nejprve rychlost a poté puk na bekhendovou stranu hole a poslal ho z boku pod horní tyč. Asistence: Klim Kostin, Anatolij Jelizarov.
    02:18 Kieffer BELLOWS - 1:0
     
    02:18
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Ale teď už se Rusové neubránili. Amerika využívá první přesilovku utkání a odskakuje do jednobrankové vedení! Brady Tkachuk posunul kotouč na pravý kruh KIEFFERU BELLOWSOVI, jenž neváhal a rychlou střelou překonal soupeřova brankáře. Asistence: Brady Tkachuk, Adam Fox.
    Marken.cz

    Klára Petrásková

    Branky a nahrávky: 3. Bellows (B. Tkachuk, Fox), 15. Yamamoto (Mittelstadt, Samberg), 53. Bellows (Samberg), 60. J. Anderson (Poehling, R. Lindgren) – 11. Šolochov (K. Kostin, Jelizarov), 44. Altybarmakjan (Samorukov)


    USA: Woll (Oettinger) – Fox, Samberg, R. Lindgren, Perunovich, Peeke, M. Anderson, Hughes – Poehling, Yamamoto, Bellows – B. Tkachuk, Mittelstadt, J. Anderson – Norris, Harper, Jones – Tufte, Frederic.
    Rusko: Suchačov (Melničuk) – Minulin, J. Zajcev, Knyžov, Sjomin, Jelizarov, Samorukov, Makejev, Šepelev – Manukjan, Rubcov, Kajumov – Sokolov, M. Malcev, Poloďan – Abramov, Altybarmakjan, Šolochov – Ivanov, Svečnikov, K. Kostin.

    Rozhodčí: Kaukokari (FIN), Šír (CZE) – McCrank (CAN), Šefčík (SVK)
    thejrc.org