Tottenham – West Ham 1:1 (kon.)
konec
Tottenham Hotspur
1:1 (0:0)
West Ham United
Čtvrtek 04.01.2018, 21:00 • Wembley Stadium, London • Anglická Premier League • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek čtvrtečního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit na shledanou. (22:53:19)
     
    Utkání ve Wembley sledovalo 50 034 diváků.
     
    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 9:2. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 10:6.
     
    Je dobojováno. Domácí hráči byli v utkání lepším celkem, nakonec se ale do vedení dostali v sedmdesáté minutě hosté díky přesné trefě Pedra Obianga. Domácí ovšem ve čtyřiaosmdesáté minutě srovnali Sonem a nakonec tento duel skončil nerozhodně. Oba týmy si tak rozdělí po bodu. Pro hosty je ale rozhodně výsledek uspokojivý.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Další dvě střely mířily na branku hostů. Son ani Dele Alli své střely nedovedli do zdárného konce. Adrián tak bude mít další odkop a zřejmě to tak bude poslední dotek míče v tomto utkání.
     
    90+3
    Domácí mají nyní další tlak, ale stále to nevede ke strhnutí vedení na jejich stranu. Obrana hostů pracuje hodně precizně a stále drží nadějnou remízu.
     
    90+2
    Hosté pokazili svůj útok a na druhou stranu se vydali znovu hráči Tottenhamu. Střela Lamely ale končí pouze vysoko nad hostující brankou. Adrián tak bude mít další odkop od ní.
     
    90+1
    Dalekonosná střela Sergeho Auriera málem našla hlavu Kanea, nakonec se tak nestalo a míč doplachtil za zadní čáru.
     
    90
    Nad rámec řádné hrací doby ve druhém poločase se budou ještě nastavovat čtyři minuty navíc.
     
    90
    Žlutou kartu dostává Mark Noble (West Ham United).
     
    88
    Mark Noble poslal míč nabíhajícímu Andy Carrollovi, ten střílel na domácí branku. Jeho ránu ale zastavila domácí pozorná obrana.
     
    87
    Žlutou kartu dostává Andy Carroll (West Ham United).
     
    87
    Poslední síly vrhají domácí hráči do útoku, aby se pokusili strhnout vedení na svou stranu. Obrana hostů byla ale i tentokráte proti.
     
    85
    Střídání v týmu West Ham United: ze hřiště odchází Manuel Lanzini, přichází Andy Carroll.
    84. SON - 1:1
     
    84
    Tottenham právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno. Domácí také založili nenápadnou akci. SON pak dostal přihrávku rovněž daleko za velké vápno a jeho dělovka pak končí za zády Adriána. Hráči Tottenhamu tak srovnávají stav z podobné střely, jako tomu bylo u West Hamu – 1:1. Asistence: Érik Lamela.
     
    82
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Ben Davies, přichází Fernando Llorente.
     
    81
    Hosté se snažili dlouho držet míč na své polovině. Nakonec se ale domácím povedlo ho získat a už s ním míří do dalšího brejku.
     
    80
    S přibývajícím tlakem také přibývá útoků Tottenhamu, který se snaží o vyrovnání. Zatím se to ale jeho hráčům nedaří a na koni jsou stále hosté.
     
    78
    Další zákrok pro Adriána. Ten lapil střelu Kanea a znovu podržel svůj tým a jeho těsný náskok.
     
    77
    Další obranný zákrok si museli připravit hosté, na které se řítil Kane se Sonem. Jejich střely ale byly zase zablokovány.
     
    76
    Po volném přímém kopu, který z pravé strany zahrál Manuel Lanzini, skončil míč pouze na obraně domácích a ta otáčí hru zase na druhou stranu.
     
    74
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Eric Dier, přichází Victor Wanyama.
     
    74
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Moussa Sissoko, přichází Érik Lamela.
     
    73
    Další střela domácích zaměstnala brankáře Adriána, který si připisuje už šestý zákrok v tomto utkání.
     
    72
    Domácí s nastalou situací nejsou vůbec spokojeni a hned po zahrání míče ve středu hřiště šli do bleskového útoku. Ale Kane napálil míč pouze do obránce hostů.
    70. Pedro OBIANG - 0:1
     
    70
    West Ham právě vstřelil branku!
    Domácí jsou sice jasně lepším týmem prakticky po celou dobu utkání, do vedení se ale z nenápadné akce dostávají hosté. PEDRO OBIANG dostal míč daleko za velké vápno a opřel se do střely. Nakonec míč trefil přesně a vymetl růžek hostující branky – 0:1. Asistence: Manuel Lanzini.
     
    69
    Christian Eriksen centroval míč z pravé strany do pokutového území. Ten ale příliš přetáhl a balón skončil daleko za velkým vápnem na druhé straně.
     
    67
    Adrián za pomoci hostující obrany znovu má míč ve své moci a odkopne ho od vlastní branky.
     
    66
    Dele Alli založil další akci Tottenhamu, poslal míč nabíhajícímu Moussovi Sisskokovi, ten ale z pravé strany vyslal střelu, která skončila pouze na obraně West Hamu.
     
    65
    Střídání v týmu West Ham United: ze hřiště odchází Javier Hernández, přichází André Ayew.
     
    63
    Následně pak se Harry Kane dostal do další výrazné šance, ale zase to k ničemu nevedlo. Vystavil se totiž ofsajdové pasti.
     
    62
    Pablo Zabaleta zastavil rukou Kanea v pokutovém území a útočník Tottenhamu se tak na sudího zlobí. Dožadoval se penalty, kterou ale rozhodčí nenařídil.
     
    60
    Hráči Tottenhamu pokračují ve velké územní převaze. Před malou chvilkou nabíhal před Adriána Dele Alli, ale nakonec jeho střela končí znovu na brankáři hostů.
    58. Son svou střelou trefil obranu hostů.
     
    58
    Dele Alli poslal centr do pokutového území, kde střílel Son, ale po několika odrazech obránců hostů končí míč v moci Adriána. Hráči West Hamu si tedy mohli opět oddychnout.
     
    56
    Hráči West Hamu se dostali do slibné akce. Tu ovšem zastavil ofsajd a ani tato situace postrannímu sudímu neunikla. Hosté tak přicházejí o balón.
     
    55
    Son neprošel přes clonícího Manuela Lanziniho a jeho střela ze vzduchu tak rozhodně nemohla mít gólové parametry.
     
    54
    Javier Hernández se prodral podél levé postranní čáry až do zakončení. Jeho střela ale zase končí mimo tři tyče.
     
    53
    Na opačném konci hřiště si musel stejně počínat také Davinson Sánchez. Tomu míč vrátil brankář Tottenhamu Hugo Lloris zpět a je tu další akce domácích.
     
    52
    Cheikhou Kouyaté musel zahrát balón na malou domů. Dotírající hráči domácích totiž mohli ohrozit Adriána. Ten tak bude díky tomu odkopávat míč daleko od své branky.
     
    51
    Následná střela Harryho Kanea ale zaměstnala pouze obranu West Hamu. Jeho hráči si tak přebírají balón a spěchají na polovinu Tottenhamu.
     
    50
    Míč mají opět v moci hráči Tottenhamu a už kombinují na polovině hostů.
     
    49
    Na druhé straně byl zase aktivní před domácí brankou Javier Hernández, Chicharito, jak se tomu hráči přezdívá, poslal svůj projektil pouze vedle branky Tottenhamu.
     
    48
    Z levé strany střílel Son, jeho rána prosvištěla nad břevnem hostující brány a nakonec skončila za zadní čárou. Následovat tak bude odkop od branky West Hamu, o který se postará Adrián.
     
    47
    Hosté se dostali do přečíslení, Javier Hernández pak mohl jít do slibné šance, ale opět ve finální fázi selhal. Míč se tak dostal zpět na kopačky Tottenhamu, který míří do první akce ve druhé půli.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Střely na branku: 3 – 0
     
    První poločas je za námi. V něm jsme branku neviděli, ale domácí převahu, která znamenala vždy nebezpečí před hostující brankou, ano. Hráči Tottenhamu se dostali do několika výraznějších šancí, ale hosté se zatím drží. Uvidíme, co nám přinese druhý poločas, který začne ve 22:05.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Hra plynula bez většího přerušení a hlavní sudí tak zřejmě nenastaví ani minutu navíc v prvním poločase. Ten se tak už chýlí ke svému konci.
    44. Eriksenova střela byla s pomocí odrazu jednoho z hostů vyražena Adriánem do bezpečí.
     
    44
    Další zákrok si připsal hostující brankář Adrián. Christian Eriksen střílel z hranice velkého vápna a jeho střelu vytěsnil konečky svých rukavic právě hostující brankář a podržel tak opět svůj tým.
     
    42
    Obrázek hry je stále stejný. Domácí hráči útočí a buší na vrata West Hamu, zatím ale neúspěšně. Jejich střely znovu úvodním gólem nekončí.
     
    41
    Tottenhamští nyní překombinovali svůj útok a Harry Kane přihrával na nabíhajícího Sissoka pouze přes zhuštěnou obranu hostů. A ti byli opět úspěšní.
     
    40
    Moussa Sissoko zabojoval před brankou West Hamu, ale jeho střela po zemi skončila pouze na obraně hostů, kteří byli opět velmi pozorní.
     
    38
    Volný přímý kop zahrával hostující Javier Hernández, ale svou střelou nakonec poslal míč jen do připravené domácí zdi a hra se znovu otočí před branku West Hamu.
     
    36
    Na polovinu Tottenhamu se dostali opět po delší pauze hosté. Vybojovali autové vhazování, nicméně jejich útok měl opět pouze jepičí život.
     
    35
    Další aktivita domácích nevedla ke gólovému efektu. Hosté jsou tak pod velkým tlakem prakticky po celou dobu této části hry a zatím mu odolávají.
    33. Kane dostal pěknou přihrávku do pokutového území, na sklepnutý míč ale nakonec nedosáhl.
     
    33
    Z pravé strany přiletěl centr do pokutového území z kopačky Sáncheze, nabíhající Harry Kane tak byl ve velké šanci těsně před Adriánem. Jenže v posledním okamžiku mu míč po jeho sklepnutí utekl a ke střele se agilní útočník Tottenhamu nedostal. Hosté si tak mohli oddechnout!
     
    31
    Další zákrok Adriána. Ten musel opět zasahovat proti střele Kanea, jenž ale brankáře hostů opět nepřekonal. Následovat tak bude odkop od jeho brány.
     
    30
    Javier Hernández, asi nejaktivnější útočník West Hamu, nyní znovu střílel na branku Tottenhamu, ale jeho rána byla zase nepřesná.
     
    29
    Další pobyt v pokutovém území ze strany domácích. Střela Kanea ovšem končí na pozorné obraně West Hamu.
     
    28
    Harry Kane střílel uvnitř pokutového území a Adrián musel jít do zákroku. V pádu dokázal jeho ránu chytit a připisuje si tak první přesný zákrok.
     
    27
    Hosté trochu ožili a i nyní se dostali ke střele. Znovu agilní Javier Hernández střílel na Huga Llorise, tentokráte po zemi. Ale opět míč míří jen vedle tottenhamské brány.
     
    25
    Po delší době byla k vidění akce hostů a v ní byl z dobré pozice střílející Javier Hernández, ten ale také posílá balón vysoko nad branku domácího celku.
     
    24
    Nabíhající Dele Alli to zkusil z levé strany, poté na hranici velkého vápna poslal centr do pokutového území. Tam se k němu snažil dostat Son, jeho následná dělovka ale končí jen vedle Adriánovy branky.
     
    23
    75% – 25%, taková je zatím převaha Tottenhamu, jenž stále obléhá hostující branku. Ač jsou Tottenhamští jasně lepší, gólově se ovšem prosadit nedokázali.
     
    21
    Adrián si pohlídal míč, který plachtil před jeho branku a hned na to si ho převzal do své moci před dotírajícím Harrym Kanem. Po chvilce pak balón odkopl na opačnou stranu a je tu další útok hostů.
     
    20
    Na polovině hřiště se do postupného útoku dostali znovu fotbalisté Hotspuru, ovšem na pravé straně střílející Eric Dier poslal balón jen vysoko nad.
     
    19
    Pablo Zabaleta zastavil unikajícího Sona, který to znovu zkoušel podél levé postranní čáry. I díky přesnému obrannému zákroku hostujícího hráče se domácí dále nedostali.
     
    18
    Ani tentokráte nepustili hráči Tottenhamu hosty do blízkosti vlastní branky a United tak ztrácí další balón. Musí se vracet zpět, neboť na jejich branku už míří opět hrotový hráč Harry Kane.
     
    17
    Tottenhamští mají zatím jasnou herní převahu a také nyní obléhali branku West Hamu. Další střela Kanea však mezi tři tyče nezamířila.
     
    16
    Další akce domácích hráčů a v ní byl Harry Kane. Ten z otočky pálil uvnitř pokutového území, ale byl v ofsajdové pasti, což neuniklo čárovému sudímu. Je máváno.
     
    15
    Harry Kane zkoušel zblízka překonat lobem Adriána, ale to se mu nepovedlo. Míč poslal jen na obránce Zabaletu, který zabránil další šanci domácích hráčů.
     
    13
    Son unikl po levé straně a poté zvolil zpětnou přihrávku na Bena Daviese, jenž pálil na branku hostů. Jenže míč byl sražen znovu pozornou obranou West Hamu do bezpečí.
     
    12
    Ben Davies byl opět hodně aktivní, vybojoval balón a sám poté střílel kousek od velkého vápna. Ten se ale snesl jen na kopačku jednoho z hostujících obránců a hra se tak otáčí na opačnou stranu.
     
    11
    Zpět se musel na druhé straně vracet Davinson Sánchez, který tak po chvilce poslal míč znovu na kopačky svých spoluhráčů, kteří už míří zase před Adriánovu bránu.
     
    10
    Ben Davies centroval míč do pokutového území, nabíhající Harry Kane ho ale netrefil a hosté se tak ubránili další šanci hráčů Tottenhamu.
     
    9
    Pablo Zabaleta ho zahrál směrem k brance domácích, jenže tam nebyl nikdo připravený na hlavičku a míč tak má v moci brankář Hugo Lloris , který ho odkopne zpět do hry.
     
    8
    Pablo Zabaleta byl sražen k zemi Sonem a je tu standardní situace v podobě volného přímého kopu pro West Ham.
     
    7
    Opět byli hráči Tottenhamu aktivní před brankou hostů, ale k další střele, která by brankáře Adriána ohrozila, se zase nedostali.
     
    5
    Po nepřesné střela West Hamu se okamžitě na druhou stranu přesunuli domácí. Ben Davies pak pálil z dvaceti metrů na branku West Hamu, ale trefit ji také nedokázal.
     
    4
    Po hlavičkovém souboji zahrozili hráči Tottenhamu a střela Sissoka pak skončila pouze na obraně hostů.
     
    2
    Javier Hernández na druhé straně vyslal vzdušnou střelu, ale také jeho projektil mezi tři tyče neprošel. Hned na to pak další akci zakládají hráči Tottenhamu.
     
    1
    Harry Kane se dostal poprvé ke střele z hranice velkého vápna, ale míč zamířil pouze vysoko nad branku West Hamu.
     
    1
    Domácí se jako první dostali k míči a hned s ním zamířili před hostující branku. Ke střele se ale vůbec nedostali. Do akce tak mohou zamířit poprvé hosté.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou celků už nastupují na hrací plochu a utkání tak za malou chvilku bude moci začít.
     
    Úvodní sestavy:

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Aurier, D. Sánchez, Vertonghen, Davies – Moussa Sissoko, Dier – Eriksen, Alli, Son – Kane.
    Náhradníci: Vorm – Trippier, Lamela, Wanyama, Winks, M. Dembélé, F. Llorente.

    West Ham United: Adrián – Reid, Ogbonna, Rice – Zabaleta, Kouyaté, Noble (C), Obiang, Masuaku – Lanzini – J. Hernández.
    Náhradníci: Hart – Quina, Hakšabanović, Makasi, A. Ayew, Toni Martínez, Carroll.

    Rozhodčí: Mike Dean – Simon Long, Daniel Cook.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty a také videa z gólových příležitostí tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou.
     
    Vzájemná utkání

    V právě probíhající sezóně se oba celky utkaly už dvakrát a výsledek pokaždé skončil 3:2. Nejprve takto zvítězil Tottenham na hřišti West Hamu a poté v rámci Carabao Cupu pak stejným poměrem skončil duel ve prospěch West Hamu. Jak to dopadne dnes?
     
    West Ham United

    Hosté z West Hamu United jdou totiž až šestnáctí se ziskem jednadvaceti bodů a mají tak opačné starosti, než jejich soupeř z Tottenhamu. Jsou totiž na místě ohroženém sestupem do druhé ligy. Na místa, která tuto skutečnost zaručují, mají pramalý náskok a rádi by v dnešní dohrávce bodovali. Jenže proti rozjetému Tottenhamu to nebudou mít vůbec jednoduché. Vynasnaží se alespoň favorita utkání potrápit. Čeká nás tak zajímavý duel, který si nenechte ujít.
     
    Tottenham Hotspur

    Hráči Tottenhamu, kteří letošní sezónu hrají na stadionu ve Wembley v Londýně, kde jsou v azylu po tom, co se jim buduje nový fotbalový stánek, jsou v tabulce na pátém místě. Dosud získali čtyřicet bodů a stále bojují o fotbalovou Evropu. Drží tak pozici, která zaručuje postup do skupinové fáze Evropské ligy, ale ve hře mají samozřejmě také skupinovou fázi Ligy mistrů. Dnes by rádi přidali další body do tabulky. Proti svému dnešnímu soupeři budou favoritem. Uvidíme, zda tuto roli naplní.
     
    Hezký večer přeji všem příznivcům fotbalu. Dnes je na programu jediná dohrávka jednadvacátého kola anglické Premier League, a sice mezi týmy Tottenham Hotspur a West Ham United. Pojďme si oba celky přiblížit.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Vendula Zdražilová

    Branky: 84. Son (Lamela) – 70. Obiang (Lanzini)

    Karty:   87. Carroll (WHU), 90. Noble (WHU)


    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 9:2. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 10:6.
    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Aurier, D. Sánchez, Vertonghen, Davies (82. F. Llorente) – Moussa Sissoko (74. Lamela), Dier (74. Wanyama) – Eriksen, Alli, Son – Kane.
    Náhradníci: Vorm – Trippier, Lamela, Wanyama, Winks, M. Dembélé, F. Llorente.

    West Ham United: Adrián – Reid, Ogbonna, Rice – Zabaleta, Kouyaté, Noble (C), Obiang, Masuaku – Lanzini (85. Carroll) – J. Hernández (65. A. Ayew).
    Náhradníci: Hart – Quina, Hakšabanović, Makasi, A. Ayew, Toni Martínez, Carroll.

    Rozhodčí: Mike Dean – Simon Long, Daniel Cook

    Diváci: 50 034
    thejrc.org