Philadelphia – NY Islanders 6:4 (kon.) | Pittsburgh – Carolina 0:4 (kon.) | Toronto – San Jose 3:2 (2:1 po s.n.)
Montreal – Tampa 2:1 (1:0 po s.n.) | Minnesota – Buffalo 6:2 (kon.) | St. Louis – Vegas 2:1 (kon.)
Dallas – New Jersey 4:3 (kon.) | Arizona – Nashville 3:2 (po pr.) | Edmonton – Anaheim 2:1 (2:1 po s.n.)
Calgary – Los Angeles 4:3 (kon.) | Colorado – Columbus 2:0 (kon.)
konec
Calgary Flames
4:3 (0:2, 4:0, 0:1)
Los Angeles Kings
Pátek 05.01.2018, 03:00 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:29
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    A drama je na světě! Kings vycházi risk bez brankáře. Drew Doughty vypálil od modré a kotouč do sítě Smitha dorazil TANNER PEARSON. Asistence: Drew Doughty, Jake Muzzin.
     
    39:15
    Calgary právě vstřelilo branku!
    SEAN MONAHAN si po pár vteřinách však spravil chuť. Gaudreau zavezl kotouč do pásma, kde jej posunul na Ferlanda, který našel Monahana mezi kruhy a ten procpal kotouč mezi betony Quicka do sítě! Asistence: Micheal Ferland, Johny Gaudreau.
    34:07 Mark JANKOWSKI - 3:2
     
    34:07
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Calgary otáčí vývoj zápasu ve svůj prospěch! Obrovskou chybu vyrobil obránce MacDermid, kterému kotouč odskočil od mantinelu přímo před branku, kde byl připravený MARK JANKOWSKI, na poprvé ho vychytal Quick, ale domácí útočník poté dostal do sítě shaftem své hole. Asistence: Bez asistence.
    27:30 Troy BROUWER - 2:2
     
    27:30
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Nyní už je srovnáno! Mark Giordano vypálil od modré a kotouč neprošel až na Quicka, ale před brankou zůstal pozorný a nehlídaný TROY BROUWER, který kotouč zasunul za Quicka, ten vůbec nevěděl kde je v tu chvíli kotouč. Asistence: Mark Giordano a Matthew Tkachuk.
    22:34 Micheal FERLAND - 1:2
     
    22:34
    Calgary právě vstřelilo branku!
    A je sníženo! Johny Gaudreau posunul přihrávkou do brejku MICHEALA FERLANDA, který kličkou do bekhendu nakonec uspěl a dostal kotouč po zemi za Quicka, ten s kotoučem doslova doklouzal za brankovou čáru. Asistence: Johnny Gaudreau, Sean Monahan.
    19:15 Tanner PEARSON - 0:2
     
    19:15
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    A je to již o dvě branky. Kings hrají jednoduše a účelně. Do situace dva na jednoho se dostal Brown s Pearsonem a prvně jmenovaný krásnou bekhendovou přihrávkou našel před brankou TANNERA PEARSONA, který kotouč lehce tečoval do víka. Asistence: Dustin Brown.
    04:47 Derek FORBORT - 0:1
     
    04:47
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Úvodní branka zápasu je na světě a rozhodně si ji za rámeček nedá brankář Flames Mike Smith. Kopitar našel křížnou přihrávkou na levé straně DEREKA FORBORTA, který zkusil vypálit na přední tyč a i když měl tyčku Smith pohlídanou tak mu kotouč propadl až do sítě. Asistence: Anže Kopitar, Tanner Pearson.

    Tomáš Suchánek

    Branky a nahrávky: 23. Ferland (J. Gaudreau, Monahan), 28. Brouwer (Giordano, Tkachuk), 35. Jankowski, 40. Monahan (Ferland, J. Gaudreau) – 5. Forbort (Kopitar, Pearson), 20. Pearson (D. Brown), 59. Pearson (Doughty, Muzzin)


    Calgary Flames: M. Smith (Rittich) – D. Hamilton, Giordano (C), Hamonic, Brodie, Stone, Kulak – Ferland, Monahan (A), J. Gaudreau – Tkachuk, Brouwer (A), Backlund – Hathaway, Jankowski, S. Bennett – Mangiapane, Stajan, Lazar.
    Los Angeles Kings: Quick (Kuemper) – Muzzin, Doughty (A), MacDermid, Martinez, Fantenberg, Forbort – D. Brown (A), Kopitar (C), Pearson – Toffoli, Kempe, Gáborík – Lewis, N. Shore, Clifford – Andreoff, T. Mitchell, J. Jokinen.

    Rozhodčí: McCauley, McIsaac – Knorr, Amell
    thejrc.org