Třinec – Chomutov 4:2 (kon.) | Jihlava – Liberec 0:2 (kon.) | Litvínov – Pardubice 1:2 (kon.)
Zlín – Sparta 2:4 (kon.) | Olomouc – Mladá Boleslav 4:2 (kon.) | Mountfield HK – Vítkovice 4:0 (kon.)
Kometa Brno – Plzeň 3:2 (2:1 po s.n.)
konec
HC Oceláři Třinec
4:2 (1:0, 3:1, 0:1)
Piráti Chomutov
Pátek 05.01.2018, 17:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 200 diváků) • Tipsport extraliga • 37. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:10
    Rostislav Martynek byl velmi aktivní v rohu kluziště, svým pohybem donutili hostujícího Maria Grmana k faulu. Oceláři mají necelé tři minuty před koncem třetí třetiny k dispozici početní výhodu.
     
    53:02
    Velká příležitost pro Chomutov, na trestnou lavici totiž usedá Vladimír Roth. Dvě minuty, sevření puku.
    42:52 Stanislav DIETZ - 4:2
     
    42:52
    Piráti právě vstřelili branku!
    Hosté korigují své manko na rozdíl dvou branek! Petr Koblasa se podél pravého mantinelu prokličkoval do útočné třetiny, z brankové čáry pak předložil puk na modrou, odkud pálil STANISLAV DIETZ! Hrubec sice dokázal zmenšit střelecký úhel, na tvrdou střelu hostujícího beka ale přesto nedosáhl! Asistence: Petr Koblasa, Brett Flemming.
     
    41:07
    Piráti zamávali třinecké defenzívě a ve dvojici se dostali před brankáře Hrubce! Havel připravil pozici pro Šťovíčka, ten ale pouze nechal vyniknout brankáře Ocelářů!
    39:09 Martin ŠŤOVÍČEK - 4:1
     
    39:09
    Piráti právě vstřelili branku!
    Tři vteřiny před koncem přesilovky se hosté přeci jen prosazují! Jaroslav Mrázek na levé straně naznačil střelou, dlouhou kličkou pak ale vytáhl Hrubce z optimálního postavení. Hostující útočník rychle obkroužil branku, poté předložil MARTINU ŠŤOVÍČKOVI střelu do odkryté klece domácích. Šťovíček se nemýlil. Asistence: Jaroslav Mrázek.
     
    38:34
    Martin Růžička s Romanem Vlachem zachytili hostující rozehrávku a vydali se do přečíslení! Oba hokejisté si jednou vyměnili kotouč, Vlach nakonec vyzval ke střele Růžičku. Třinecký kanonýr mohl pálit do odkryté branky, svá mířidla ale nedokázal přesně seřadit!
     
    37:12
    Oceláři si nepohlídali počet hokejistů na ledové ploše a ve vlastním pásmu hráli v šesti hráčích. Trest odpyká Milan Mikulík.
    29:26 Martin ADAMSKÝ - 4:0
     
    29:26
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři navyšují své vedení na čtyři branky! Hráči s drakem na hrudi předvedli bleskurychlou protiakci, která skončila v síti Lukešovy branky! Tomáš Marcinko z vlastního pásma o tvrzené sklo založil protiútok dvou proti jednomu, Rostislav Martynek pak za útočnou modrou čarou nabil MARTINU ADAMSKÉMU! Třinecký útočník neměl slitování, kotouč zapadl pod horní tyč hostující branky! Asistence: Rostislav Martynek, Tomáš Marcinko.
    27:51 Tomáš MARCINKO - 3:0
     
    27:51
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři přečkali oslabení a v plném počtu znovu udeřili! Roman Vlach elegantně zavezl kotouč do útočné třetiny, při svém průniku byl navíc faulován. Hráči s drakem na hrudi hráli v signalizované výhodě, když Erik Hrňa od pravého mantinelu našel volného TOMÁŠE MARCINKA, který z voleje neměl žádné slitování! Asistence: Erik Hrňa, David Musil.
     
    25:11
    Šimon Hrubec za brankou zastavil hostující rozehrávku, třinecký brankář poté sám chtěl rychle rozehrát akci svého celku. To se mu ale nepovedlo, kotouč skončil v hledišti. Dvě minuty za zdržování hry, trest za třineckého brankáře odpyká Michal Kovařčík.
    20:25 Roman VLACH - 2:0
     
    20:25
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři předvedli velmi rychlý start do druhé dvacetiminutovky a po pětadvaceti vteřinách využívají početní výhodu! Martin Růžička zavezl kotouč do útočné třetiny, po kombinaci s Tomášem Marcinkem se pak v předbrankovém prostoru ke kotouči dostal ROMAN VLACH, který z první překonal bezmocného Lukeše! Asistence: Tomáš Marcinko, Martin Růžička.
     
    19:41
    Oceláři si ještě v závěrečných vteřinách třetiny zahrají početní výhodu, Juraj Valach svou holí trefil obličej Polanského.
    18:42 Roman VLACH - 1:0
     
    18:42
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři ubránili oslabení a v plném počtu dokázali udeřit! Martin Růžička přesprintoval Bretta Flemminga, v hloubi útočné třetiny pak vykouzlil na milimetry přesný pas pro ROMANA VLACHA! Čerstvá posila Ocelářů si potáhla kotouč do bekhendu a střelou pod horní tyč Vlach nedal Lukešovi sebemenší šanci! Asistence: Martin Růžička.
     
    17:15
    Valachova sražená střela od modré nadělala Hrubcovi nemalé starosti, maskovaný muž Ocelářů, ve spolupráci s bránící čtveřicí, nakonec dokázal odpálit kotouč do bezpečné vzdálenosti od své branky!
     
    16:26
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Tomáš Linhart – 2 min., sekání).
     
    16:26
    Michal Vondrka zachytil Adámkovu rozehrávku, z vlastního pásma se poté vydal do úniku! Vondrka byl při svém snažení faulován,, i tak ale donutil Hrubce k těžkému zákroku!
     
    11:24
    Oceláři pokračovali ve snaze získat kotouč, ta je odměněna první početní výhodou zápasu. Ivan Huml u hrazení krosčekoval Svačinu, odsedí si tak dvě minuty na trestné lavici.
     
    10:14
    Oceláři se dostali do přečíslení dvou proti jednomu, roli útočníků na sebe vzali obránci Jank s Adámkem. Akci vedl první jmenovaný, který se rozhodl pro individuální zakončení. Lukeš byl připraven.
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 19. R. Vlach (Martin Růžička), 21. R. Vlach (Marcinko, Martin Růžička), 28. Marcinko (Hrňa, D. Musil), 30. Adamský (Martynek, Marcinko) – 40. Šťovíček (Mrázek), 43. Dietz (Koblasa, Flemming)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Krajíček (C), M. Doudera, Linhart, Roth, Jank, D. Musil, Adámek – M. Kovařčík, Marcinko, Martin Růžička (A) – Dravecký, R. Vlach, Hrňa – Adamský (A), Polanský, Martynek – Svačina, Mikulík, Cienciala.
    Piráti Chomutov: Š. Lukeš (Pavlát) – Grman, Valach, Dietz, Flemming, Knot, Slovák, Mrázek – Koblasa, Huml (A), Vondrka (C) – A. Dlouhý, Šťovíček, J. Havel – Poletín, Smejkal, Chrpa – Hlava, Chlouba, V. Tomeček.

    Rozhodčí: Roman Mrkva, Roman Svoboda – Tomáš Pešek, Josef Špůr
    thejrc.org