Třinec – Chomutov 4:2 (kon.) | Jihlava – Liberec 0:2 (kon.) | Litvínov – Pardubice 1:2 (kon.)
Zlín – Sparta 2:4 (kon.) | Olomouc – Mladá Boleslav 4:2 (kon.) | Mountfield HK – Vítkovice 4:0 (kon.)
Kometa Brno – Plzeň 3:2 (2:1 po s.n.)
konec
Mountfield HK
4:0 (0:0, 3:0, 1:0)
HC Vítkovice Ridera
Pátek 05.01.2018, 18:00 • ČPP Aréna • Tipsport extraliga • 37. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek z ČPP Arény všechno. Přeji vám příjemné prožití pátečního večera i zbytku víkendu a někdy příště se opět budu u hokejových klání těšit, na počtenou. (20:37:56)
     
    Nejlepší hráči zápasu

    Mountfield HK – Radek Smoleňák
    HC Vítkovice Ridera – Radoslav Tybor
     
    Střely v třetí třetině (celkem)

    Mountfield HK – 10 (40)
    HC Vítkovice Ridera – 11 (31)
     
    Hradec poráží v přímém souboji o druhé místo Vítkovice a posouvá se tak v tabulce před svého dnešního soupeře. Do třetí třetiny vstupovali Východočeši s tříbrankovým náskokem. Ten zvládli ještě navýšit, když se Radek Smoleňák prosadil v 45. minutě svým druhým dnešním zásahem z bezprostřední blízkosti. Mountfield byl po celé utkání lepším celkem a tři body zůstávají pod Bílou věží zaslouženě.
     
    Konec zápasu.
     
    59:49
    ČPP Aréna povstává a potleskem děkuje hradeckým hráčům za dnešní výkon. Čeká nás ještě jedno vhazování ve středním pásmu. Graňák s Gregorcem podrželi touš na hokejkách a máme tu konec.
     
    59:16
    Cingel zastavil akci Ostravanů, která postupovala po pravém mantinelu. Lvi drží v závěru zápasu puk na svých holích.
     
    58:57
    Svěřenci Jakuba Petra nyní nedokázali založit svou akci a je jim pískáno zakázané uvolnění. Buly po pravici Bartošáka.
     
    58:24
    Šimánek s Köhlerem šli do situace dvou na jednoho. První jmenovaný přihrál dobře, ale druhému se střela nepovedla, mířil mimo.
     
    58:06
    Napadání Džerinše se Hradci vyplatilo. Obránci Ridery poslali touš jen na svou střídačku a Lvi tak snadno získávají střední pásmo.
     
    57:29
    Stránský dostal přihrávku z osy hřiště na pravý kruh a zírala na něj prázdná brána! Vypálil, jenže Rybár mu postavil do cesty ruku s lapačkou a předvedl neskutečný zákrok, jednoznačně nejlepší v dnešním duelu!
     
    57:06
    Stránský chtěl zahrozit z levé strany, ale Červený se s ním brilantně stáhl dozadu a o puk ho v poslední chvíli připravil.
     
    56:39
    Vítkovice jsou v plném počtu. Pláněk rozehrál po levé straně další kombinaci Mountfieldu,jenž však neměla delšího trvání. Ostravané na druhé straně nepřešli útočnou modrou v souladu s pravidly – postavení mimo hru.
     
    56:04
    Bartovič zahrozil v oslabení, zleva si sjel do mezikruží a snažil se propálit Rybára mezi betony, ale gólman Lvů je měl k ledu pevně přitisknuté.
     
    55:33
    Ani Hradečtí nyní nepůsobí nijak nebezpečně. Také Ostravané se poměrně snadno osvobozují z jejich sevření.
     
    55:03
    Východočeši chvíli pěkně kombinovali v třetině protivníka, ale nakonec o touš přišli a Zámorský musí rozjet jejich akci zase od brány Mountfieldu.
     
    54:28
    Klok nyní dobře zapracoval na obranné modré a podařilo se mu vyhodit černou pryž až k brankáři Rybárovi.
     
    54:09
    Navíc se hráči pod vedením Jakuba Petra budou muset bránit. Krátce po návratu Pavlíka na ledovou plochu fauloval Stránský, jenž se provinil hákováním. Šance pro Mountfield na pátou branku.
     
    53:53
    Ostravané působí v těchto chvílích ne zrovna nebezpečným dojmem, v početní výhodě se snad ještě nedostali ke střele a nyní to už nejspíš nestihnou.
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 28. F. Pavlík (Šimánek, Džerinš), 29. Smoleňák (Graňák, Koukal), 32. Koukal, 45. Smoleňák (Červený, Koukal)


    Mountfield HK: Rybár (J. Pavelka) – Pláněk, Vydarený, Zámorský, Cibulskis, Gregorc, Graňák, F. Pavlík – Köhler (A), Džerinš, Šimánek – Jaroslav Bednář (C), Kukumberg, Cingel – Smoleňák, Koukal (A), Červený – Vopelka, Berger, Látal.
    HC Vítkovice Ridera: Bartošák (Dolejš) – Klok, Sloboda (A), Hrbas, Baranka, Urbanec, Trška – Olesz (C), Lev, Bartovič – D. Květoň, O. Roman, Tybor – Kucsera, Kolouch, P. Zdráhal – Szturc, Š. Stránský, Dej – T. Jáchym.

    Rozhodčí: Pražák, Lacina – Brejcha, Jelínek

    Diváci: 5149
    thejrc.org