Jihlava – Kometa Brno 8:7 (po pr.)
po prodl.
HC Dukla Jihlava
8:7 (3:2, 0:4, 4:1 - 1:0)
HC Kometa Brno
Úterý 23.01.2018, 18:00 • Horácký zimní stadion, Jihlava • DHL Extraliga juniorů • 29. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnes je to velmi úspěšný den pro Duklu. A-tým ubojoval tři body na ledě dalekého Litvínova, ale v Jihlavě to vůbec na body nevypadalo. V druhé třetině inkasovali junioři čtyři góly. Za stavu 3:4 Dukla navíc přišla o tvůrce hry Heinricha, za tvrdý hit dostal pětiminutový trest do konce utkání. Kometa přidala navrch tři góly a zdálo se rozhodnuto. Jihlavští junioři se odmítali vzdát, postupně ukrajovali náskok, až 24 sekund před koncem srovnal na 7:7 Kadleček a šlo se do prodloužení, které rozhodl obránce Aleš Krtek a oslabený tým domácích obral druhý celek juniorské extraligy, když porazil Kometu 8:7 po prodloužení. Z Jihlavy je to dnes opravdu vše, více gólů již nepadne. S vámi se loučí Tomáš Lysý a Tomáš Kalas. (20:30:24)
     
    Konec zápasu.
     
    63:17
    Dukla právě vstřelila branku!
    Zatímco hostující autobus odjede domů v ponuré náladě, na Horáckém zimním stadionu bude hodně veselo. Celé čtrnáctigólové drama rozhodl gólem patnáctým a celkově osmým pro Jihlavu obránce ALEŠ KRTEK po přihrávce od Mejzlíka a rozhoduje o tom, že dva body zůstanou nečekaně na Vysočině! Asistence: Tomáš Mejzlík.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:36
    Dukla právě vstřelila branku!
    Neskutečný obrat. Dukla vyrovnává ve třetí třetině z 3:7 na 7:7, když 24 sekund před koncem základní hrací doby posílá zápas do prodloužení SLAVOMÍR KADLEČEK. Asistence: Dominik Adam, Tomáš Mejzlík.
     
    58:37
    Komplikace pro hosty, Daniel Kowalczyk totiž dostává dvě minuty za sekání a Jihlava má tak šanci a vyrovnání již ztraceného zápasu.

    Na vyloučení: 2-3.
    Vyšší tresty: 2-0.
     
    47:52
    Dukla právě vstřelila branku!
    To jsou mi věci. V čase 42:31 svítil na Horáckém zimním stadionu stav 3:7, o necelé pět a půl minuty později prohrává Jihlava už pouze o jednu branku. Kontaktní gól totiž dává JOSHUA WALLER a je rázem zaděláno na drama. Asistence: Tomáš Mejzlík, Adam Hrbatý.
     
    45:01
    Dukla právě vstřelila branku!
    Tohle je přestřelka, jak má být. Jihlava se prakticky znovu vrací do zápasu, jelikož TOMÁŠ MEJZLÍK se tentokrát z úspěšného asistenta přeměnil na střelce, dává svůj jedenáctý gól v sezoně a Dukla už prohrává jen o dvě branky. Asistence: Sean Norris.
     
    43:02
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava se ještě nevzdává, jelikož ADAM HRBATÝ k dnešní asistenci přidává přesnou trefu a zaznamenává tak čtvrtý gól červenožlutých. Dukla ale stále prohrává o tři branky. Asistence: Sean Norris, Tomáš Mejzlík.
     
    42:31
    Kometa právě vstřelila branku!
    Třetí gól Komety při pětiminutové početní výhodě a zřejmě také poslední, jelikož do konce vyloučení zbývá 10 vteřin. Pět minut ve čtyřech přišlo domácí hodně draho, Brno zásluhou DANIELA KOWALCZYKA zvyšuje již na 7:3. Asistence: Matěj Novák, Aleš Trnka.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Ve druhé třetině jsme sledovali velký obrat Komety, což bylo zapříčiněno dvěma faktory. První má jmenovatele "nevyužité trestné střílení," které v pětadvacáté minutě neproměnil Slavomír Kadleček. Tím druhým jsou přesilové hry Komety. Ta dala tři ze svých čtyř branek v přesilovce. Ale postupně. Nejprve v klasické dvouminutové výhodě vyrovnal Robert Havlát, poté při hře pět na pět strhl vedení na stranu Brna Vojtěch Střondala a v závěru se hosté prosadili hned dvakrát během vyloučení Aleše Heinricha do konce zápasu. Vedení Komety zvýšil Petr Slabý a Jan Hasoň – 3:6.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:36.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:19
    Kometa právě vstřelila branku!
    Jihlava inkasuje podruhé v pětiminutovém trestu Aleše Heinricha a potřetí dnes v oslabení. Šestou branku Brňanů přidává JAN HASOŇ, který tak zapisuje druhou trefu v dnešním zápasu. Asistence: Daniel Kowalczyk, Matěj Novák.
     
    38:56
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brno poprvé využívá pětiminutovou přesilovku, když se trefil PETR SLABÝ. Tento obránce přišel směr Kometa právě z jihlavského kádru. Asistence: Roman Jeřábek, Robert Havlát.
     
    37:41
    Tohle bude pro domácí hodně složité. Na konci druhé třetiny totiž dostává domácí útočný pilíř Aleš Heinrich trest na pět minut a do konce utkání za zákrok do oblasti hlavy nebo krku.

    Na vyloučení: 2-2.
    Vyšší tresty: 2-0.
     
    30:40
    Také Dukla provádí změnu v brance, Daniel Šťastný po čtvrtém inkasovaném gólu odchází na střídačku a místo něj jde mezi tři tyče Jaroslav Juda.
    Marken.cz

    Tomáš Lysý

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 2. Adam (Filip), 4. Heinrich (Waller, Vala), 18. Jindra (Hrbatý, Norris), 44. Hrbatý (Norris, Mejzlík), 46. Mejzlík (Norris), 48. Waller (Mejzlík, Hrbatý), 60. Kadleček (Adam, Mejzlík), 64. Krtek (Mejzlík) – 11. Hasoň (Trnka), 15. Mlynář (Trnka), 28. Havlát (Střondala), 31. Střondala (Novák, Trnka), 39. Slabý (Jeřábek, Havlát), 40. Hasoň (Kowalczyk, Novák), 43. Kowalczyk (Novák, Trnka)


    HC Dukla Jihlava: Šťastný (31. Juda) – Krtek, Mejzlík, Rašín, Peschout, Strnad, Veleba – Vala, Heinrich, Waller – Filip, Adam, Kadleček – Norris, Jindra, Hrbatý. Trenér: Karel Nekvasil
    HC Kometa Brno: Holík (4. Šindelka) – Kowalczyk, Slabý, Trnka, Rafaj, Mlčák, Jeřábek, Kučeřík – Krejčí, Ferda, Hasoň – Kunc, Střondala, Svoboda – Havlát, Novák, Mlynář – Minárik, Matula. Trenér: Lubomír Oslizlo

    Rozhodčí: Volf – Polonyi, Šimánek
    ocianews.com