Švédsko – USA 4:2 (kon.) | Kanada – Česko 7:2 (kon.) | Česko – USA 3:9 (kon.)
konec
Kanada
7:2 (2:1, 4:0, 1:1)
Česko
Pátek 05.01.2018, 02:08 • Key Bank Center, Buffalo • Mistrovství světa do 20 let • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Příjemnou páteční noc! Moc mě těší, že vás mohu z Buffala přivítat u sledování online přenosu semifinále mistrovství světa Kanada – Česko! Utkání začíná v 02:08.
     
    Česko se raduje z obrovského úspěchu, protože po třinácti letech na mistrovství světa prošlo ošemetnou čtvrtfinálovou branou a bude bojovat o medaile! Ve čtvrtfinále přitom rozhodně nebylo lepším týmem, Finové byli aktivnější a Češi těžili nejen z obrovské bojovnosti, ale hlavně z fantastického výkonu gólmana Kořenáře. Zápas dospěl až do samostatných nájezdů, v nichž rozhodl nejproduktivnější hráč Pešánovy družiny Martin Nečas.
     
    Kanada ovládla základní skupinu A a ve čtvrtfinále poměřila síly s bojovným Švýcarskem, jež pořádně potrápilo v cestě za kýženými třemi body českou reprezentaci. Javorové listy však nedopustily vůbec žádné drama, od úvodního vhazování si šly pevným krokem za postupem a hokejisty ze země helvétského kříže rozstřílely naprosto jednoznačně 8:2!
     
    Minulý vzájemný zápas:

    Oba týmy se spolu střetly už v přípravě před začátkem turnaje. Kanada nedala Čechům vůbec žádnou šanci a došla si pro jednoznačné vítězství.

    Kanada – Česko 9:0
     
    Češi mají obrovskou výhodu v tom, že můžou velkého papírového favorita jenom překvapit. Zatímco Pešánovi svěřenci postoupit do finále mohou, svěřenci trenéra Dominiquea Ducharma prostě musí.
     
    Nejproduktivnější hráči:

    Kanada – Jordan Kyrou (7 bodů, 2+5)
    Česko – Martin Nečas (9 bodů, 3+6)
    Takto se Češi radovali po skalpu Finska ve čtvrtfinále.
     
    Řekli před semifinále:

    Filip Chytil (útočník): „Postup jsme nejvíce oslavili asi v kabině. Byla to obrovská euforie. Jsme strašně rádi, že se nám po tak dlouhé době povedlo postoupit. Řekl bych, že týmové pojetí hry je v kolektivním sportu úplně to nejdůležitější. Někdo dává góly, jiný se zase snaží hodně blokovat střely. Každý má na ledě nějakou svou roli, kterou musí plnit na sto procent. Věřím, že nějaké góly dáme. Určitě musíme hodně pomoct gólmanovi. Porazit se dá každý, podle mě můžeme uspět.“

    Martin Kaut (útočník): „Hrozně moc si postup užíváme, protože jsme u něj po třinácti letech. Moc jsme ale neslavili, protože nás teď čeká semifinále. Hlavně se proti Kanadě nesmíme bát hrát náš hokej. Jsou to také jen lidi jako my. Když budeme plnit to, co máme, a bude při nás znovu stát i štěstí, tak věřím, že vyhrajeme.“

    Filip Pešán (trenér): „Kluci jsou samozřejmě unavení a trochu pobití, ale to k turnaji patří. Jsem hrozně rád, že nás čeká takhle velký zápas. Měli jsme dobrý trénink a kluci si odpočinuli. Myslím si, že na Kanadu budeme dobře připravení. Soupeř si může myslet, že když nás v přípravě porazil 9:0, tak to zopakuje. Já si to nemyslím. Kanaďané jsou velkým favoritem a určitě přijde na zápas hodně lidí, podle mě tak můžou být trošku nervózní a my je můžeme zaskočit.“

    „Určitě nesmíme hrát bázlivě. Jakmile Kanada ucítí, že z ní máme strach, tak bude dominovat a přejede nás. Musíme hrát více na kotouči než proti Finsku a vytvořit na Kanaďany tlak v jejich pásmu, aby věděli, že také umíme soupeře zatlačit a být nebezpeční. Když se nám to povede a budeme disciplinovaní, tak si myslím, že by to mohl být vyrovnaný zápas. Myslím si, že máme v týmu hráče, kteří milují velké zápasy. Doufáme, že si to zítra všichni užijeme.“
    Český postup přes čtvrtfinále dirigoval gólman Josef Kořenář.

     
    Úvodní sestavy:

    Kanada: Hart (C. Point) – Timmins, Mete (A), Fabbro (A), Clague, Bean, Makar, C. Foote – Dubé (C), Steel, Kyrou – Katchouk, Raddysh, Thomas – Comtois, B. Howden, Formenton – Steenbergen, Batherson, M. McLeod – Gadjovich.

    Česko: Kořenář (Škarek) – Hájek, Budík, Hrdinka, J. Galvas, Šalda, Vála (A), F. Král – M. Zachar (C), M. Kaut, K. Reichel (A) – Nečas, Zadina, Michnáč – Kurovský, Chytil, R. Pavlík – Hrabík, Lauko, Kodýtek – Safin.

    Rozhodčí: Gordon Schukies (GER), Jeremy Tufts (USA) – Markus Hägerström (FIN), Jon Kilian (NOR).
     
    Rozbruslení je v Key Bank Center minulostí, velká bitva tak brzy začne! Jisté je to, že postupující tým ve finále narazí na Švédsko, jež skolilo v semifinále domácí USA 4:2. Poražený si to rozdá s Američany o bronz.
     
    Kanaďané už naskočili na led, z kabiny je přivedl brankář Hart.
     
    A už nechybí ani česká reprezentace!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Čeští junioři vyhráli úvodní vhazování ve středovém kruhu a ženou se do prvního útoku.
     
    00:20
    Čeští mladíci nakonec zavezli puk až za soupeřovu brány, ale javorové listy je do zakončení nepustily. Atmosféra je od začátku báječná, v ochozech je dost fanoušků. Arénou zní pokřik "Let´s go, Canada!".
     
    00:50
    Puk je za českou bránou, gólman Kořenář vypomohl svým spoluhráčům v poli s rozehrávkou, ale Kanaďané aktivně napadají.
     
    01:02
    Do pravého kruhu dostal nabito Sam Steen, který se po pasu Dillona Dubého opřel z nápřahu do puku, ale gólman Kořenář ukryl puk v náruči u přední tyče.
     
    01:10
    Do akce se dostal i brankář Hart. S nahozením z uctivé vzdálenosti však neměl vůbec žádné problémy a letící kotouč ukryl do své lapačky až do hvizdu sudího.
     
    01:37
    Češi se v útočném pásmu prezentovali aktivním forčekingem a donutili soupeře k odpálení puku na zakázané uvolnění. Bulky proběhne v kanadském pásmu.
     
    01:55
    Javorové listy na chvilku přesunuly hru do útočného pásma, ale česká družina byla u kotouče dříve a míří vpřed.
     
    02:15
    Český výběr se zatím prezentuje velmi sympaticky, dokonce se teď drží více na puku než horký papírový favorit. To je dobrý začátek, jen tak dál.
     
    02:39
    Česká parta se probila ke kombinaci v útočném území, kde si sice několikrát vyměnila kotouč, ale kanadská defenziva byla pevná a zakončení nedovolila.
     
    03:06
    Češi jsou i nadále hodně aktivní a bez respektu se tlačí do koncovky.
     
    03:29
    Od modré čáry napřáhl Filip Král a jeho prudkou střelu po ledě vyrazil gólman Hart svými betony do bezpečí. Češi pokračují v útočné aktivitě.
     
    04:05
    Češi sice přišli o puk a museli se rychle vracet zpět, ale v zadních řadách si poradili výborně a vybojovali kotouč do své moci.
     
    04:29
    Kanada se žene s pukem dopředu ze svého pásma a fanoušci opět své miláčky hlasitě podporují.
     
    04:50
    Conor Timmins vypálil z okraje kruhů a hodně bolestivě nastřelil před bránou clonícího Borise Katchouka někam pod koleno.
    04:50 Tvrdou střelu schytal pouze Boris Katchouk.
     
    05:10
    Brankář Kořenář nakonec přerušil hru, když si poradil s prudkou ranou ze strany, jíž u přední tyčky schoval ve své náruči a přerušil hru.
     
    05:28
    A pozor, při přečíslení 2 na 1 vypálil Martin Nečas, jenže z kruhu přestřelil bránu!
     
    05:55
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak to je fantazie!!! Česká reprezentace parádním úvodem dokonale zaskočila papírového favorita a zaslouženě jde do vedení! Na puntík pro vhazování si v pravém kruhu sjel FILIP ZADINA po pasu Martina Nečase a všem ukázal, co je na turnaji jeho skvělá parketa! Zápěstím se opřel do kotouče a ten zaplul pod horní tyčku zaskočeného gólmana Harta, jenž nestihl vůbec zareagovat! Asistence: Martin Nečas, Albert Michnáč.
    05:55 Filip ZADINA - 0:1
     
    06:15
    Český výběr si zatím počíná naprosto bez přehnaného respektu, to je moc dobře. Věřme, že první vstřelená branka mu dodá ještě více sebevědomí! Zatím Pešánova družina předvádí velmi dobrou práci.
     
    06:40
    Po přerušení hry se bude vhazovat v pásmu Kanady po pravé ruce gólmana Harta.
     
    06:46
    Boris Katchouk si vybruslil s pukem na holi po levém křídle až do prostoru kruhu a vypustil ze své hole štiplavou ránu zápěstím, jež proletěla nad horní Kořenářovou tyčkou.
     
    07:06
    Češi posunuli hrací předmět dopředu, Kanaďané musejí zakládat novou útočnou akci až od svatyně svého gólmana Harta.
     
    07:34
    Česká reprezentace před utkáním proklamovala, že se bude snažit hrát bez přehnaného respektu a bude chtít i útočit. Zatím se jí to daří velmi dobře, věřme, že to vydrží.
     
    07:54
    Češi drží puk a hledají si kombinací cestu přes zahuštěné střední pásmo, ale javorové listy zatím střeží vlastní modrou čáru zodpovědně a soupeře k Hartovi nepouští.
     
    08:14
    Alex Formenton vybojoval puk a nahrál do jízdy Maximu Comtoisovi, jehož ránu zblízka vyrazil brankář Kořenář skvěle betony! Teď měli Češi i štěstí.
     
    08:28
    Vyloučení v týmu Kanada (Alex Formenton – 2 min., faul loktem).
     
    08:37
    Uf, to je obrovská škoda, Češi mohli srazit soupeře do kolen ještě víc! Krásný pas do kruhu dostal úplně volný Martin Nečas, jenž střílel do zcela odkryté brány, ale z voleje zazvonil na břevno Hartovy klece!
    08:37 Neposedný kotouč poslal Martin Nečas na horní tyč.
     
    09:00
    Kanaďané získali puk a vyhodili, ale Češi už znovu kombinují v útočném pásmu.
     
    09:24
    Martin Nečas přihrál na modrou čáru Liboru Hájkovi, jehož pěkná rána o kousek minula tyčku brankáře Harta! Potom pálil z levého kruhu Filip Zadina, ale nastřelil hráče před sebou.
     
    09:48
    Kanada získala kotouč a Jonah Gadjovich vyvezl po pravé straně kotouč za hlasitého potlesku fanoušků do útočného území, kde ušetřil cenné sekundy z kanadského trestu.
     
    10:28
    Kanada v plném počtu.
     
    10:50
    Kanaďané vůbec na nic nečekají a hned buší do obranného valu Čechů v jejich pásmu. Pešánovi svěřenci se zatím skvěle brání a opět blokují spoustu soupeřových střel, čímž gólmanu Kořenářovi značně pomáhají.
     
    11:07
    Češi na chvíli získali puk, ale byli pod tlakem napadajícího soupeře a kotouč tak raději na jisto posunuli do útočného pásma a odjeli střídat.
     
    11:22
    Po přihrávce rukou jednoho z českých hráčů je hra přerušena a probíhá komerční pauza.
     
    11:40
    Kanada nahodila kotouč do útočného pásma a teď o něj bojuje v blízkosti gólmana Kořenáře u hrazení.
     
    11:59
    Český výběr dvakrát v krátkém časovém sledu získal kotouč a vyvezl jej do útočného území.
     
    12:09
    Teď už se papírový favorit, jenž má v Buffalu takřka domácí prostředí, usadil v útočném pásmu a hledá si rychlými pasy prostor ke střele.
     
    12:30
    Brankář Kořenář má i nadále hodně ulehčenou práci, protože jeho spoluhráči v poli brání nesmírně obětavě a účinně. Kanaďané dostávají na bránu málo střel.
     
    12:56
    Češi dobyli útočné pásmo a rozestavili se do ideálního ofenzivního postavení, jenže se dopustili nepřesnosti a o kotouč záhy přišli. Hrát mohou javorové listy.
     
    13:06
    Taylor Raddysh vypálil z levého kruhu, ale prověřil jen betongólmana Kořenáře, jenž zatím opět skvěle drží český tým v těžkých chvílích nad vodou.
     
    13:31
    Chvilku po vhazování se opřel do puku v kruhu Drake Batherson a mířil k protější tyčce, jíž však o kousek minul. Kanada pokračuje v náporu, Češi se musí hlavně bránit.
     
    13:50
    Oba týmy bojují o puk u hrazení v rohu pásma české reprezentace.
     
    14:01
    Kotouč se nakonec odrazil z klubka těl u hrazení a pomalu doklouzal po ledě ke gólmanu Kořenářovi, jenž jej v pohodě zpacifikoval a přerušil hru. Další komerční přestávka.
     
    14:01
    O dobré práci českých reprezentantů zatím svědčí i poměr střel na bránu, jež je vyrovnaný 4:4.
     
    14:10
    Rozhodčí se dlouho radili, ale nakonec vyloučili Martina Kauta (CZE) za zdržování hry, když vystřelil puk mimo hřiště.
     
    14:30
    Kanada vyhrála vhazování a od modré čáry vypálil Jordan Kyrou, ale nastřelil jen českého hráče. javorové listy však dál drží puk.
     
    15:05
    Kanada právě vstřelila branku!
    Bohužel, Kanada měla v přesilovce obrovský tlak a nakonec slaví vyrovnání! SAM STEEL nejdříve vyprášil z pravého kruhu jen Kořenářův beton, ale potom dostal druhou šanci a tvrdou dělovkou z voleje o přední tyčku skóroval, když se gólman Kořenář nemohl i přes veškerou snahu stihnout včas přesunout ve svém území! Rozhodčí ještě zkoumali video, ale branku uznali! Asistence: Kale Clague, Jordan Kyrop.
    15:05 Sam STEEL - 1:1
     
    15:05
    Škoda zbytečného vyloučení. Hlavně se z toho český tým nesmí sesypat, zatím hraje velmi dobře a velmi silnému soupeři a jednomu z největších aspirantů na zlato zdatně vzdoruje.
     
    15:18
    Filip Chytil se dostal ke střele a opřel se do kotouče, který však na bránu neprocpal. Kus černé gumy srazili Kanaďané jen do ochranné sítě za gólmanem Hartem.
     
    15:34
    Češi nahodili puk dopředu, kde jej však Kanada zachytila a žene se opět po straně dopředu.
     
    16:11
    Hodně zbytečný útočný faul předvedl Albert Michnáč (CZE), dopustil se krosčeku.
     
    16:35
    Dillon Dubé stál na konci dlouhé kombinace na okraji kruhů a vystřelil, ale Češi opět předvedli vzornou obětavost a jeho projektil dokázali před gólmanem Kořenářem zblokovat.
     
    16:58
    Kanaďané už jsou znovu nastěhováni u gólmana Kořenáře.
     
    17:07
    Kale Clague dvakrát vystřelil od modré čáry, ale oba jeho projektily byly Čechy zblokovány. Pešánovi svěřenci však nevyhodili.
     
    17:30
    Mezi kruhy a modrou čarou práskl po mohutném nápřahu do puku Jordan Kyrou, jenže minul přední tyčku gólmana Kořenáře. Češi vzápětí vybojovali puk a vyhodili.
     
    17:50
    Brankář Kořenář přikryl pod lapačkou odražený puk po souboji Roberta Thomase s protihráčem a potom lapil ránu Calea Makara od modré čáry. Hra je přerušena.
     
    18:08
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tak to je velká škoda, Kanada využívá i svou další přesilovou hru a otáčí na 2:1! Kanaďané vyhráli buly v útočném pásmu, od modré čáry vypálil Cale Makar a parádní tečí před brankovištěm usměrnil kotouč vedle bezmocného gólmana Kořenáře DRAKE BATHERSON! Asistence: Cale Makar, Robert Thomas.
    18:08 Drake BATHERSON - 2:1
     
    18:39
    Kanada je i nadále aktivní a zasypává gólmana Kořenáře vydatnou sprškou střel. Z levé strany vypálil do Kořenářova betonu Maxime Comtois a k dorážce se procpal Brett Howden, jenž trefil jen betony.
     
    19:14
    Hra je přerušena, vhazovat se bude ve středním pásmu u modré čáry Kanady.
     
    19:35
    Radovan Pavlík dobře číhal před kanadským brankovištěm na nahrávku, jenže kotouč netrefil! To je velká škoda, tohle byla rozhodně gólová pozice!
    19:35 Šance Radovana Pavlíka.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Český výběr začal naprosto pohádkově, když se v 6. minutě trefil nádhernou ranou pod víko Filip Zadina.Bohužel, Pešánova družina posadila soupeře na koně svými vyloučeními. Nejdříve potrestal prohřešek Martina Kauta Sam Steel a hloupý útočný faul Alberta Michnáče využil k obratu výbornou tečí Drake Batherson. Kanada vede 2:1, prostřední část začne zhruba ve 3:04.
     
    Střely na branku v 1. třetině:

    Kanada – 11
    Česko – 5
     
    Obrovská škoda je střely Martina Nečase, jenž orazítkoval kanadské břevno. Věřme, že česká reprezentace se zvedne a bude se prezentovat velmi sympatickým výkonem jako v úvodu zápasu. Hlavně se vyvarovat zbytečných faulů, javorové listy ukázaly v početní převaze svou sílu a dvakrát udeřily.
     
    Oba soupeři i rozhodčí jsou zpět na ledové ploše, pokračujeme!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Kanada vyhrála buly a rozehrává z vlastního pásma.
     
    20:14
    Kotouč opustil po boji ve středním pásmu hrací plochu. Sudí vhodí zpět hrací předmět na led ve středovém kruhu.
     
    20:25
    Kanaďané nahodili po ledě kotouč ze středního pásma na bránu, gólman Kořenář jej ztlumil holí a před dojíždějícími protihráči raději přerušil hru.
     
    20:39
    Albert Michnáč přihrál bekhendem ve středním pásmu Martinu Kautovi, jenž se šikovně natlačil k bráně a z mírného úhlu na levé straně bekhendem o kousek přestřelil horní tyč!
     
    21:05
    Kanada se neudržela na puku, hráči o něj bojují u hrazení středního pásma.
     
    21:26
    Češi dostali kus černé gumy dopředu, jenže jejich zvučný sok zpoza velké louže se chopil kotouče a míří vpřed.
     
    21:44
    Kanada si hledá cestu dopředu, zatím bez úspěchu. Češi dobře zahušťují prostor ve středním pásmu a soupeře teď nepouštějí do Kořenářovy blízkosti.
     
    21:54
    Radim Šalda dostal nepříjemný zásah holí do obličeje od Borise Katchouka (CAN). Ten pyká za vysokou hůl.
     
    22:08
    Český výběr získal kotouč a kombinuje v útočném území.
     
    22:28
    Češi zavřeli Kanadu u její brány a hned několikrát zahrozili. Albert Michnáč vypálil od modré čáry do gólmana Harta, jehož náruč následně našel střelou z levého kruhu Martin Nečas.
     
    22:30
    Češi vyhráli další vhazování.
     
    22:44
    Stále drží puk vepředu a nahrávají si, ale zatím bez střelecké odezvy.
     
    22:54
    Brankář Kořenář pomohl svým spoluhráčům, když za svou bránou ztlumil nahozený puk Kanady. Nyní už se valí česká lavina zpět do útočného pásma.
    22:54 Filip Zadina netrefil zcela odkrytou branku!
     
    23:08
    Martin Kaut se opřel do kotouče na okraji pravého kruhu a svou ranou našel nachystanou náruč brankáře Harta, jenž raději počkal až do hvizdu sudího.
     
    23:24
    Javorové listy získaly kotouč a posunuly jej vpřed.
     
    23:55
    Český výběr se dál prezentuje aktivní hrou a tlačí se vpřed, Kanada už je však kompletní.
     
    24:15
    Kanaďané sebrali puk za svou bránou a už zakládají postupný útok.
     
    24:40
    Kotouč se drží u hrazení v rohu českého pásma, kde o něj oba soupeři urputně a dlouho bojují.
     
    24:55
    Přetlačovanou, do níž se zapojila z obou táborů spousta hráčů, nakonec vyhráli Češi. Daniel Kurovský se probil s pukem vpřed, jenže ze strany už mu Kanaďané nedovolili zakončit.
     
    25:17
    Pešánovi svěřenci znovu naskočili do začátku třetiny velmi dobře. Věřme, že jim to vydrží.
     
    25:31
    Kanaďané zvládli lépe situaci na vhazování ve svém pásmu a ženou se dopředu. Český výběr se pokouší svého soka aktivně napadat.
     
    26:00
    Kotouč teď rychle mění svého majitele a stěhuje se od jedné brány ke druhé. Obě defenzivy jsou však pozorné, brankáři jsou zatím bez práce.
     
    26:30
    Filip Zadina pílil s kotoučem na holi vpřed, jenže o kotouč jej připravil protihráč.
     
    26:55
    Jordan Kyrou střílel z úhlu, ale do rány mu obětavě padl Radim Šalda a tělem zavezl kotouč za bránu gólmana Kořenáře. Vzorná obětavost hradeckého mladíka!
     
    27:10
    Kanaďané utáhli šrouby kolem české defenzivy a brankář Kořenář musel vytasit několik skvělých zákroků proti střelám z prostoru kruhů!
     
    27:19
    Obrovská šance Kanady! Brnakář Kořenář vyrazil puk před sebe, kotouče se ujal Maxime Comtois, objel českou maskovanou oporu, jež ležela, a střílel do odkryté brány, jenže napálil podle všeho jen tyč!
    27:19 Sílící tlak Kanady.
     
    27:36
    Po přerušení hry se strhla před českým brankovištěm velká mela a sudí bude vylučovat.
     
    27:36
    Vyloučení v týmu Česko (Radim Šalda – 2 min., hrubost).
     
    27:48
    Kanada právě vstřelila branku!
    Omlouvám se, ale v Buffalu nás hodně trápí připojení k internetu. Kanada přesilovku znovu využila a ujímá se dvoubrankového vedení! Od modré čáry vypálil Cale Makar a jeho dělovku tečoval těsně před brankovištěm dobře postavený DRAKE BATHERSON přesně pod horní tyčku! Asistence: Cale Makar, Jake Bean.
    27:48 Drake BATHERSON - 3:1
     
    29:43
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tak tohle už vypadá pro české barvy opravdu hodně zle, Kanaďané po další povedené souhře udeřili a vedou už o tři góly! Brett Howden narýsoval zpoza brány parádní pas před brankoviště MAXIMU COMTOISOVI, jenž rychlou střelou k tyčce nedal brankáři Kořenářovi vůbec žádnou šanci! Asistence: Brett Howden, Alex Formenton.
    29:43 Maxime COMTOIS - 4:1
     
    30:24
    Vojtěch Budík vystřelil od modré čáry, ale brankář Hart si poradil.
     
    30:55
    Boris Katchouk měl obrovskou šanci, když mohl zblízka zasunout kus černé gumy k tyčce, ale gólman Kořenář vytáhl famózní zákrok a betonem jeho projektil vykopl!
     
    31:22
    Kanada dál mačká Čechy u jejich brány a gólman Kořenář si nemůže ani na chvíli vydechnout. Javorové listy jsou neskutečně na koni a dál ho zasypávají vydatnou porcí nepříjemných střel.
     
    31:44
    Radovan Pavlík se dostal k puku a nahodil jej na kanadskou bránu. Jednalo se jen o takový pozdrav gólmanu Hartovi, jenž podržel puk ve výstroji do přerušení hry.
     
    31:44
    Komerční přestávka. Publikum, jejž tvoří naprostá většina kanadských fanoušků, je po rychlých brankách javorových listů pochopitelně ve varu a je hodně slyšet.
     
    32:06
    Kanada vyhrála vhazování a dál pokračuje v útočné aktivitě.
     
    32:15
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kdepak, česká defenziva je teď totálně v troskách a neví, kde jí hlava stojí! Kanaďané jsou v neskutečném laufu a dál navyšují už tak komfortní náskok! Kotouče se ujal po nahrávce Sama Steela před bránou volný JORDAN KYROU, hodně šikovně si potáhl puk na holi ze svého pohledu na pravou stranu brankoviště, čímž si položil na led gólmana Kořenáře, a z mírného úhlu zavěsil pod horní tyč! Asistence: Sam Steel, Dillon Dubé.
    32:15 Jordan KYROU - 5:1
     
    32:44
    Po přerušení hry se vhazuje v kanadském pásmu.
     
    32:57
    Parta ze zámoří opět drží puk na holi a dál tluče na zadní vrátka české reprezentace, jež by potřebovala po rychlým brankách soupeře otupit kanadský tlak.
     
    33:17
    Češi se ujali puku a snažili se s ním dostat do Hartovy blízkosti, jenže Kanaďané jim dobře zatarasili prostor v neutrální zóně a získali kotouč.
     
    33:40
    Kanaďané už znovu operují s pukem v území Čechů a dál pokračují v útočném kolotoči.
     
    34:10
    Český výběr se procpal k puku a snaží se rozehrát od svého gólmana Kořenáře.
     
    34:38
    Martin Nečas si najel do útočného pásma a prověřil ranou z okraje kruhů gólmana Harta, jenž se na švestkách nachytat nenechal a ukryl hrací předmět ve své výstroji. Komerční přestávka.
     
    Střely na branku ve 2. třetině (celkem):

    Kanada – 10 (21)
    Česko – 5 (10)
     
    34:40
    Jakub Galvas vypálil od modré čáry do betonů gólmana Harta a k dorážce se dostal Albert Michnáč, jenže nesešteloval si dobře svá mířidla.
     
    35:06
    Kanada založila postupný útok od své brány a ten dopadl na úrodnou půdu. Javorové listy už znovu okupují s pukem na holích útočné území.
     
    35:32
    Češi nakonec byli silnější v prostoru u mantinelu a vybojovali puk do své moci. Oba týmy střídají, česká dvacítka rozehrává zpoza brankáře Kořenáře.
     
    36:06
    Češi čelili aktivnímu napadání Kanady a pod tlakem si neporadili s rozehrávkou. Puk skončil na zakázaném uvolnění, po němž se bude vhazovat v kruhu u gólmana Kořenáře.
     
    36:07
    Robert Thomas si počínal na vhazování nedovoleně, buly se tak bude opakovat.
     
    36:10
    Marek Zachar ve středním pásmu šikovně strčil puk do jízdy Radimu Šaldovi, jenž jej zavezl do rohu útočného pásma, kde o něj teď bojuje s protihráčem.
     
    36:40
    Kanaďané nakonec vyhnali svého soupeře z Hartovy blízkosti a děj hry se odvíjí ve středním pásmu. Češi se dostali vzápětí do ofsajdu.
     
    36:58
    Kanada právě vstřelila branku!
    Češi sice dokázali zastavit rozjetou gólovou lavinu Kanaďanů, ale jen na chvíli, je tu šestý přesný zásah javorových listů! Nádhernou individuální akci předvedl DRAKE BATHERSON, jenž se z levého křídla ve velké rychlosti prosmýkl volným prostorem až k brankáři Kořenářovi a doslova procpal kus černé gumy k přední tyčce přes výstroj brankáře Kořenáře, jenž přepouští své místo kolegovi Škarkovi! Asistence: Michael McLeod.
    36:58 Drake BATHERSON - 6:1
     
    36:58
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Josef Kořenář, přichází Jakub Škarek.
     
    37:10
    Z mezikruží vypálil krásně krátce po vhazování Tyler Steenbergen, ale provětral jen Škarkovu lapačku.
     
    37:17
    Cale Makar se ujal kotouče a mířil z kruhu k protější tyčce, jíž však minul. Kanada však dál drží kotouč ve své moci a svírá české juniory u gólmana Škarka.
     
    37:47
    český výběr zachytil nahozený puk a zpoza své brány rozehrává útočnou akci.
     
    38:16
    Filip Zadina vystřelil z prostoru mezi kruhy, ale jeho projektil byl bránícím protihráčem zblokovaný a kotouč skončil jen v ochranné síti.
     
    38:37
    Vojtěch Budík po několika českých nahrávkách v útočném pásmu získal puk a opřel se do něj na modré čáře. Gólman Hart měl poměrně dobrý výhled a letící kotouč ukryl v náruči.
     
    38:56
    Dillon Dubé obkroužil rychle bránu a snažil se zasunout puk k tyčce, ale tam měl gólman Škarek svůj beton. Dorážet zkoušel Sam Steel, bez úspěchu. Potom se probil ke střele ze strany, ale ta trefila jednoho hráčů v přebrankovém prostoru!
     
    39:22
    Ostap Safin (CZE) je vyloučen na 2 minuty za vysokou hůl.
     
    39:46
    Kanaďané drží útočné pásmo a ještě zkouší prověřit pozornost gólmana Škarka.
    39:46 Nebezpečnou dorážku Kanady dokázal Jakub Škarek vytěsnit.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Bohužel, prostřední část se české družině vůbec nepovedla a Kanada rozpoutala na ledě bohaté střelecké hody. Dvakrát se trefil Drake Batherson, jenž završil svůj hattrick, a po jedné brance vsítili Maxime Comtois a Jordan Kyrou.Třetí třetina začne přibližně ve 4:01, javorové listy vedou jednoznačně 6:1.
     
    Střely na branku ve 2. třetině (celkem):

    Kanada – 15 (26)
    Česko – 9 (14)
     
    Ještě připomenu, že Češi před sebou mají minutu a 22 sekund oslabení po faulu Ostapa Safina.

     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Kanaďané poslali puk o hrazení do útočného pásma a hledají si prostor ke střele. Stále pokračuje jejich přesilovka.
     
    40:30
    Sam Steel se opřel do puku na okraji kruhů a jeho dělovka o kousek minula Škarkovu bránu. Češi dokázali získat odražený puk a rychle vyhodili.
     
    40:50
    Brankář Škarek vyrazil betony nepříjemnou střelu zblízka a stejnou částí výstroje si poradil i s bleskovou dorážkou Dillona Dubého!
    40:50 Kanaďané rychlou kombinací ohrozili Jakuba Škarka.
     
    41:22
    Češi jsou kompletní, hraje se 5 na 5.
     
    41:38
    Právě útočník Ostap Safin, jenž naskočil zpět do hry z trestné lavice, zakončoval z levé strany, ale gólman Hart dobře utěsnil prostor u bližší tyčky.
     
    41:54
    Děj hry se teď odvíjí převážně ve středním pásmu.
     
    42:14
    Albert Michnáč táhl rychlý český protiútok, jenže skvěle k němu u hrazení dostoupil Conor Timmins a odpálil puk do středního pásma.
     
    42:40
    Český výběr si proklestil cestu do útočného pásma a k zakončení se protlačil Ostap Safin, jenže Kanaďané jeho střelu dokázali zblokovat.
     
    43:00
    Kanada má puk ve své moci a znovu se s ním tlačí do útočného území. Zatím se jí to přes poctivou českou obranu nedaří.
     
    43:24
    Javorové listy se přeci jen nakonec dostaly do útočného území a hledají si prostor k zakončení.
     
    43:50
    Češi získali puk a posunuli jej alespoň do středního pásma.
     
    44:06
    Pešánova parta se nakonec probila do útočného území, ale její ofenzivní snaha měla doslova jepičí život. Kanaďané byli dostatečně důrazní u hrazení a svého soka o kotouč oloupili.
     
    44:34
    Český výběr se sice přehnal v hojném počtu přes útočnou modrou čáru, n)ale bylo to s technickým prohřeškem. Lajnový rozhodčí odpískal postavení mimo hru.
     
    44:40
    Kanada sice zvládla lépe situaci po vhazováni, jenže provinila se zakázaným uvolněním. Sudí vhodí puk zpět do hry u gólmana Harta.
     
    44:49
    Češi bojovali o puk u hrazení, jenže Kanada si počínala i v tomto souboji lépe a valí se opět kupředu.
     
    45:04
    Dillon Dubé nabral rychlost na pravém křídle a prohnal se až do střelecké pozice. Z mírného úhlu na levé straně prověřil jen Škarkovu pozornost u bližší tyčky.
     
    45:15
    Kanada právě vstřelila branku!
    Bohužel, české manko znovu o kousek narostlo a Kanaďané pevným krokem pomalu procházejí semifinálovou branou do boje o zlato! Taylor Raddysh byl první u puku v rohu pásma a narýsoval milimetrově přesný pas na okraj kruhů, kde už číhal BORIS KATCHOUK, srovnal si puk ideálně na hůl a zápěstím přišpendlil hrací předmět přesně pod Škarkovo břevno! Asistence: Taylor Raddysh, Robert Thomas.
    45:15 Boris KATCHOUK - 7:1
     
    46:13
    Po dalším přerušení hry je tu komerční přestávka.
     
    46:20
    Češi po buly poslali puk dopředu, jenže Kanada už opět drží puk ve své moci a pokračuje v útočném aktivitě.
     
    46:46
    Vyloučení v týmu Kanada (Drake Batherson – 2 min., podražení).
     
    46:50
    Kanada vyhrála vhazování a Victor Mete rychlým bekhendovým vyhozením poslal kotouč až k brankáři Škarkovi.
     
    47:09
    Český výběr už dobyl útočné pásmo, kde kombinuje.
     
    47:40
    Češi ztratili puk a vpřed se hnal volným prostorem Dillon Dubé. Nakonec mu zatarasil cestu český hráč, jenže kanadský útočník i přesto zakončil do gólmana Škarka.
     
    48:00
    Brankář Škarek se teď skvěle roztáhl ve svém brankovišti a zamezil jisté pohromě! Vyrazil nepříjemnou ránu zblízka od Maxima Comtoise a zlikvidoval skvěle i dorážku Alexe Formentona!
    48:00 Obrovská příležitost Kanady ve vlastním oslabení.
     
    48:46
    Kanada je kompletní, zbytek oslabení s přehledem ustála.
     
    49:06
    Češi se stále musí soustředit hlavně na defenzivu. Kanada hraje v neskutečné pohodě a je jí i nadále doslova plný led. Pešánovi svěřenci už to mají hodně těžké.
     
    50:11
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi se však nevzdávají a vstřelili svou druhou branku! Alespoň něco! Obrovskou chybu předvedl gólman Hart, jenž neudržel v lapačce střelu Vojtěcha Budíka, kotouč před něj vypadl, pohotově se jej zmocnil číhající FILIP ZADINA, potáhl si puk na holi a bekhendem trefil zcela odkrytou bránu! Asistence: Vojtěch Budík.
    50:11 Filip ZADINA - 7:2
     
    50:31
    Oba týmy se střídají u puku, teď to ale nevede k žádnému tlaku ani slibnější příležitosti.
     
    51:00
    Český výběr ještě pokračuje v útočné snaze a snaží se smazat další část ze svého velkého manka. Brankář Hart musí mít oči na stopkách, hraje se u jeho brány.
     
    51:20
    Kanaďané už opět ukořistili kotouč a mají jej pevně pod kontrolou. V útočném pásmu se však teď marně snaží probít ke střele.
     
    51:33
    Vyloučení v týmu Kanada (Alex Formenton – 2 min., držení protihráče).
     
    51:43
    Kanada vyhrála vhazování a Maxime Comtois ve spolupráci s Brettem Howdenem poslal puk až za Škarkovu svatyni.
     
    52:07
    Češi se usadili v útočném pásmu a po rychlé kombinaci se probili ke střele. Filip Zadina vyslal z pravého kruhu jednu ze svých vyhlášených dělovek, ale vyprášil jen Hartovy betony.
     
    52:36
    Javorové listy se po chvíli snažení dostaly k puku a osvobodily se dlouhým vyhozením.
     
    53:00
    Ani další útočný výpad Pešánovy družiny nedopadl na úrodnou půdu, Kanada vyhazuje.
     
    53:15
    Marek Zachar měl puk na holi v rohu útočného pásma a schytal ostrý, ale čistý hit. Kanaďané opět vyhodili.
     
    53:37
    Český výběr opět kombinuje v útočném území, ale Kanada hodně dobře brání a nepouští soupeře do zakončení.
     
    54:03
    Kanada v plném počtu hned zahrozila. Jonah Gadjovich vystřelil bekhendem z levého kruhu a jeho projektil, jenž nebyl moc razantní, se stal pro brankáře Škarka snadnou kořistí. Komerční přestávka.
     
    54:15
    Kanaďané nepustili soupeře do rychlého protiútoku a už opět svírají svého soka u brankáře Škarka.
     
    54:30
    Kotouč nebezpečně poskakoval před českým brankovištěm, kde panoval čilý ruch. Nikdo z Kanaďanů však nedokázal šťouchnout do puku.
     
    55:00
    Hra se odvíjí na druhé straně ledového kolbiště, Češi si nahrávají na dostřel gólmana Harta, Kanada je však zatím k ohrožení svého muže s maskou nepouští.
     
    55:21
    Své síly vpřed znovu vrhly i javorové listy, ale tentokrát jejich útočná snaha nepřinesla pro brankáře Škarka a celý český tým nic nebezpečného. Hraje se v neutrální zóně.
     
    55:51
    Teď už jsou však Kanaďané pevně usazeni ve Škarkově blízkosti. Další práce pro českou defenzivu.
     
    56:18
    Česká reprezentace nakonec vybojovala u hrazení puk a nyní už se snaží něco vymyslet v blízkosti kanadské brány.
     
    56:49
    Kanada si však situaci u své brány dobře pohlídala. Nyní schytal tvrdý hit u hrazení Martin Nečas.
     
    57:11
    Vyloučení v týmu Kanada (Conor Timmins – 2 min., hákování).
     
    57:15
    Češi sice vyhráli vhazování, ale Libor Hájek si nezpracoval dobře nahrávku Martina Nečase a Kanada může jít do kontru.
     
    57:30
    Maxime Comtois táhl útok Kanady, jenže byl v tísni protihráče. Jeho rána z levého kruhu tak byla slabá a brankář Škarek ji v pohodě zneškodnil svými betony.
     
    57:50
    Libor Hájek se opřel do puku na modré čáře. Jeho ránu však zblokovali obránci Kanady. Český výběr však i nadále drží útočné pásmo.
     
    58:21
    Kanaďané posunuli hru do útočného pásma a drží kotouč daleko od svého gólmana Harta.
     
    58:45
    Brett Howden zkusil štěstí ranou ze strany. Brankář Škarek byl však ve správný čas na správném místě a u bližší tyčky úspěšně zasáhl. Hra je přerušena.
     
    59:06
    Libor Hájek se vydal na útočný výlet, ale ztratil puk.
     
    59:18
    Kanada předvedla rychlý kontr, při němž nahrál zprava Jonah Gadjovich do protějšího kruhu Michaelu McLeodovi, jenž trefil z nápřahu jen ŠKARKŮV BETON.
     
    59:40
    Na druhé straně ještě zkusil štěstí z úhlu Filip Zadina, ale gólman Hart si pohlídal přední tyčku a puk vyrazil před sebe.
     
    Konec zápasu.
     
    Ve třetí periodě zvýšil kanadský náskok ranou z okraje kruhů Boris Katchouk, na konečných 7:2 potom upravil po zaváhání gólmana Harta Filip Zadina. Javorové listy zcela zaslouženě vítězí a zítra si to ve velkém finále rozdají o zlato se silnými Švédy. Českou dvacítku čeká souboj o bronz s domácími USA.
     
    Nejlepší hráči zápasu:

    Kanada – Drake Batherson (útočník)
    Česko – Filip Zadina (útočník)
     
    Tři nejlepší hráči české reprezentace na turnaji:

    Josef Kořenář (brankář)
    Libor Hájek (obránce)
    Martin Nečas (útočník)
     
    Tři nejlepší hráči Kanady na turnaji:

    Conor Timmins (obránce)
    Cale Makar (obránce)
    Drake Batherson (útočník)
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Kanada – 13 (39)
    Česko – 6 (20)
     
    Ode mě je to pro dnešek z chladného Buffala vše, děkuji vám za pozornost a přeji vám do České republiky dobrou noc!
     
    Zápas o bronz:´

    Česko – USA (pátek 5. ledna, 22:00) (04:41:06)
    Marken.cz

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 16. Steel (Clague, Kyrou), 19. Batherson (Makar, Thomas), 28. Batherson (Makar, Bean), 30. Comtois (B. Howden, Formenton), 33. Kyrou (Steel, Dubé), 37. Batherson (M. McLeod), 46. Katchouk (Raddysh, Thomas) – 6. Zadina (Nečas, Michnáč), 51. Zadina


    Kanada: Hart (C. Point) – Timmins, Mete (A), Fabbro (A), Clague, Bean, Makar, C. Foote – Dubé (C), Steel, Kyrou – Katchouk, Raddysh, Thomas – Comtois, B. Howden, Formenton – Steenbergen, Batherson, M. McLeod – Gadjovich.
    Česko: Kořenář (37. Škarek) – Hájek, Budík, Hrdinka, J. Galvas, Šalda, Vála (A), F. Král – M. Zachar (C), M. Kaut, K. Reichel (A) – Nečas, Zadina, Michnáč – Kurovský, Chytil, R. Pavlík – Hrabík, Lauko, Kodýtek – Safin.

    Rozhodčí: Gordon Schukies (GER), Jeremy Tufts (USA) – Markus Hägerström (FIN), Jon Kilian (NOR)
    ocianews.com