Turín – Bologna 3:0 (kon.) | AC Milán – Crotone 1:0 (kon.) | Neapol – Hellas Verona 2:0 (kon.)
Spal – Lazio 2:5 (kon.) | Benevento – Sampdoria 3:2 (kon.) | Janov – Sassuolo 1:0 (kon.)
AS Řím – Atalanta BC 1:2 (kon.) | Cagliari – Juventus 0:1 (kon.)
konec
SSC Neapol
2:0 (0:0)
Hellas Verona
Sobota 06.01.2018, 15:00 • Stadio San Paolo, Neapol • Italská Serie A • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 9:1. Střely mimo: 10:1. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 9:8. (16:54:23)
     
    Dnešní utkání nakonec dopadlo lépe pro Neapol, která dlouhou dobu narážela na brankáře Nícolase a v jednom případě také na brankovou konstrukci. Vše bylo umocněné tím, že hosté nepředváděli vůbec žádný ofenzivní fotbal a naopak se soustředili pouze na defenzívu. Neapol se dokázala gólově prosadit až ve druhém poločase, přičemž do sítě přesně zamířili Koulibaly s Callejónem.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Neapol si navíc vybojovala další rohový kop, který byl rozehrán na Jorginha. Jeho ránu ale senzačně zneškodnil Nícolas.
     
    90+2
    Zápas se spíše už jen dohrává a na jakoukoliv změnu skóre to rozhodně nevypadá. Hellas se zřejmě nedostane ani k Reinovy svatyni.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    87
    Mertens nevyzrál na vydatnou přesilu protivníků a o míč hodně snadno přišel. Na druhé straně si Reina seběhl pro centrovaný balón.
     
    86
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Lorenzo Insigne, přichází Marko Rog.
     
    86
    Další standardní situace v podání domácích hráčů byla rozehrána z levé strany. Prudký střílený centr ale nenašel nikoho, pouze náruč brankáře Nícolase.
     
    85
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Raúl Albiol, přichází Nikola Maksimović.
     
    84
    Zničehonic se do samostatného úroku dostal Pazzini, který ale vydatně ztrácel na rychlosti. Hostující forvard následně slabě vypálil doprostřed.
     
    83
    Žlutou kartu dostává Alex Ferrari (Hellas Verona FC).
     
    83
    Allan velmi dobře zasáhl a nepustil tak přihrávku za svá záda. Následně ale Mertensovi nevyšel pokus o vysunutí agilního Callejóna.
     
    82
    Neapol se dostala do velmi nadějně vypadající situace, kterou ale vyřešila prachbídně. Čtveřice domácích hráčů zkoušela až příliš šperkovat hru.
     
    81
    Rázem se probudili také domácí příznivci, kteří samozřemě vycítili velkou šanci na tříbodový zisk. Jejich miláčci navíc odskočili na rozdíl dvou branek.
     
    80
    Heurtaux zkoušel z vlastní poloviny nakopnout balón k opačnému pokutovému území, kde se ale zrovna nepohyboval žádný ze spoluhráčů.
     
    79
    Utkání se neúprosně blíží ke svému konci, v tuto chvíli se bude hrát už jen něco málo přes deset minut. Hellas má před sebou obrovsky složitý úkol.
    78. José María Callejón - 2:0
     
    78
    Neapol právě vstřelila branku!
    Domácí se dostávají do dvoubrankového vedení! Insigne vyslal lahůdkový pas na zadní tyč, kde s trochou štěstí dokázal Nícolase propát JOSE MARÍA CALLEJÓN.
     
    78
    Jeden z domácích výborně pustil přihrávku na osamoceného Allana, který to zkusil velmi chytře. Rána na přední tyči ale nakonec neslavila úspěch.
     
    77
    Střídání v týmu Hellas Verona FC: ze hřiště odchází Daniel Bessa, přichází Simone Calvano.
     
    76
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Marek Hamšík, přichází Piotr Zieliński.
     
    75
    Přílišnou agresivitou se prezentoval Mertens, jenž nestihl otáčejícího se Heurtauxe, který následně pocítil soupeřovu kopačku. Volný kop z hlouby pole.
     
    74
    Bessa měl příliš málo času na jakoukoliv práci s balónem a o kulatý nesmysl pochopitelně přišel. Verona je i nadále směrem dopředu naprosto bezzubá.
     
    73
    Ani po vstřelené brance se obrázek hry nikterak nezměnil, naopak Rui vybojoval další rohový kop. Ten ale tentokráte přistál v Nícolasově náruči.
     
    69
    Stále se nehraje, neboť se urovnávají ještě některé záležitosti na hřišti. Jedno je ale jisté, domácí se dostali do vedení a na řadě je tak Verona.
     
    68
    Nutno dodat, že úvodní branka v podání domácích hráčů je naprosto zasloužená. Neapol sice měla velkou smůlu, ta ale nyní byla odvrácena.
     
    67
    Po této brance se kolem rozhodčího ještě seskupilo několik hráčů Hellasu, kteří hodně nahlas dávali najevo svojí nespokojenost. Nezdálo se jim totiž Koulibalyho počínání v souboji s Nícolasem.
    66. Kalidou KOULIBALY - 1:0
     
    66
    Neapol právě vstřelila branku!
    Domácí se konečně dočkali! Na rohový kop si totiž naskočil KALIDOU KOULIBALY, jenž předskočil Nícolase a následně zavěsil.
     
    66
    Callejón posílal z pravého křídla další střílenou přihrávku, kterou soupeř dokázal odklidit s velkým štěstím. Posléze se neujala ani Hamšíkova nabídka.
     
    65
    Těžko říct, jestli se Reina vůbec pomazlí s kulatým nesmyslem. Bývalý brankář Liverpoolu je ve druhém poločase naprosto bez větší práce.
     
    64
    Insigne rozvinul hru na levou stranu na aktivního Mertense, kterého ale velmi dobře dostoupil Verde. Domácí hráči se ještě ujmou autu.
     
    63
    Tak ani nyní to nevyšlo, byť Mertens dopravil míč do sítě. Přihrávka v podání Callejóna ale směřovala do ofsajdu. Opakovaný záběr ale tuto skutečnost nepotvrdil.
     
    62
    I ve druhém poločase sledujeme pokměrně jednostrannou podívanou, nicméně domácí stále narážejí na Nícolase. Před malým momentem navíc nastřelili tyč.
     
    61
    Na opačném pólu hřiště daleko nedoběhl Romulo, který pro svoje barvy nevybojoval ani rohový kop. Hra se okamžitě dostala před Nícolase.
    60. Insigne napálil pouze tyč.
     
    60
    Insigne musí být frustrovaný! Callejón mu totiž naservíroval naprosto lahůdkový bochánek, po kterém hlavou rozezvučel bližší tyč.
     
    59
    Před malým momentem to byl právě Hamšík, kterému se snad poprvé v zápase nepovedla naprosto lehká přihrávka. Allan jen nevěřícně kroutil hlavou.
     
    58
    Střídání v týmu Hellas Verona FC: ze hřiště odchází Moise Kean, přichází Giampaolo Pazzini.
     
    57
    Velmi hezká akce po ose Rui – Insigne směřovala na hlavu slovenského záložníka Hamšíka, který sice zamířil pod horní tyč, nicméně pouze do náruče brankáře.
     
    56
    Patrně i hostující lodivod tuší, že jeho svěřence ještě čeká urputných pětatřicet minut. Domácí budou určitě stupňovat svůj nápor, naopak od Verony se dá čekat těžká defenzíva.
     
    55
    Büchel se chystal vyvézt balón z nebezpečného prostoru, jeho kolega Kean ale ignoroval přihrávku na jeho osobu. Neapol se tak zcela zdarma dostala zpět k míči.
     
    54
    Konečně Verona trochu uklidnila poněkud rozháraný úsek utkání a momentálně sledujeme pozvolné vedení akce v blízkosti středového kruhu.
     
    53
    To je neuvěřitelné, ani tohle nekončí brankou! Naběhnuvší Rui si seběhl na kolmici, po které zpětně přihrával na Allana. Ten ale trefil pouze na zemi se pohybujícího Nícolase.
     
    52
    Mertens chtěl z pravé strany překvapit od své branky vzdáleného Nícolase, který ale nakonec pouze kontroloval střelu, jenž se otřela o boční síť.
     
    51
    Také Verona si přichystala první rohový kop. Balón se kroutil směřem k malému vápnu, kde byl nejvýše ve vzduchu jeden z hráčů v opačných dresech.
    50. Nícolas vytasil důležitý zákrok.
     
    50
    Snad páté zakončení v podání Insigneho opět směřovalo prudce k tyči, i tentokráte ale byl včas na zemi Nícolas. Následovat bude úvodní roh tohoto klání.
     
    49
    Nicméně také domácí hráči se bez větších problémů dostali k šestnáctce, kde ale Insigneho přihrávka křížem nenašla chodidlo svého útočného parťáka.
     
    48
    Žlutou kartu dostává Rômulo (Hellas Verona FC).
     
    48
    V úvodních vteřinách druhého dějství vyslal Verde ze své dolní končetiny skákající nabídku, kterou bez větších komplikací odvrátil Albiol.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si vzali na starost tentokráte domácí. Ti budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Začal druhý poločas.

     
    Máme za sebou první poločas, který nakonec nepřinesl žádnou trefu. Výrazně aktivnějším celkem ale byla Neapol, jenž si vytvořila také celou řadu vyložených šancí. Ani jedna ale nebyla využita, a to i díky brankáři Nícolasovi, jenž podržel Veronu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Domácí pořádně zatlačili svého protivníka, který se jen s pořádnou dávkou štěstí ubránil. Na hřišti ale zatím hraje pouze jedno mužstvo.
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    43
    Hamšík se ještě rozhodl vyšperkovat střeleckou pozici přihrávkou na Allana, jenž z ideálního prostoru zamířil trestuhodně vysoko nad branku.
     
    42
    Cáceresův chytrý okdkop našel ve středu hřiště zcela volného Bessu, který si následně nepočínal úspěšně. Následná přihrávka totiž byla sražena.
     
    41
    Nic vážného z toho nebylo a hra se tak přesunula na druhou stranu. Tam se k centru dostal Callejón, jenž mířil pouze do prostoru, kde se pohyboval Nícolas.
     
    40
    Jorginhova prudká přihrávka na Hamšíka byla dokonale přečtena Caracciolem. Následne arbitr přerušil hru, neboť na hrací ploše zůstal ležet Romulo.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, jestli hlavní sudí také něco nastaví.
     
    38
    Po delší době jsme se podívali tak k opačnému pokutovému území. Ferrari přiťukl Keanovi, který se prezentoval hodně teatrálním pádem.
     
    37
    Hysajovo autové vhazování směřovalo k brankové čáře na Callejóna, jenž se této nabídky zalekl natolik, že vůbec nezasáhl skákající balón.
     
    36
    Hosté se zatáhli k blízkosti své šestnáctky a soupeř rázem nevěděl, co s míčem. Nakonec ale připlachtil centr pouze na hlavu pozorného Caracciola.
     
    35
    Žlutou kartu dostává Daniel Bessa (Hellas Verona FC).
     
    31
    Obrana Hellasu ale působí hodně vlažným dojmem. Už poněkolikáté se jeden z protihráčů ocitl úplně sám v nebezpečném prostoru.
     
    30
    Do další velké šance se dostal Insigne, který nevyužil naprosto luxusní akce jeho spoluhráčů. Tentokráte jeho zakončení směřovalo vysoko nad.
     
    29
    Zatím, co je domácí brankář bez práce, tak ten hostující je v pořádné permanenci. Nícolas totiž musel vytasit už několik důležitých zákroků.
     
    28
    Další ránu zhruba ze třiceti metrů vypustil ze své dolní končetiny Allan. Nícolas jeho střelu celou dobu viděl a následně jí také pohodlně zneškodnil.
     
    27
    Mertens to nyní zkoušel hodně ukvapeně a jeho nabídka logicky nemohla projít až na Callejóna. Hosté se ale ihned zbavili míče, což může být proti soupeři klíčový jev.
     
    26
    Cáceres spěchal za křižnou kolmicí, kterou ale nedokázal zastihnout na vymezeném prostoru. Navíc se s ním vzorně vrátil domácí bek Hysaj.
     
    25
    Hosté si míče moc neužili a navíc kapitán Romulo nevybojoval ani autové vhazování. Toho se naopak chopí favorit zápasu, konkrétněji to bude Rui.
     
    24
    Mertens postupoval v tandemu s Hamšíkem do otevřené obrany, přihrávka na druhého jmenovaného ale vyhnala Neapol z dobré střelecké pozice.
     
    23
    Zatím to vypadá na festival neproměněných šancí. Domácí hrozí téměř z každé akce, přičemž si Veronu nepočíná v obraně zrovna jistým dojmem.
     
    22
    Insigne je při chuti! Domácí křídelník kroutil balón ke vzdálenější tyči, jeho rána ale jen o vlásek minula branku. Tady opravdu moc nechybělo.
     
    21
    Hellas to zkusil dalekonosným nákopem, vysoké věže soupeře ale odklidili hrozící nebezpečí. Navíc se Insignemu nepodařilo zachytit vcelku jednoduchou přihrávku.
     
    20
    Na levé straně operoval Rui, který okamžitě přeposlal přihrávku na Insigneho. To ale neměl dělat, neboť se druhý jmenovaný nacházel v ofsajdu.
     
    19
    Neapol začíná vydatně svírat svého soupeře. Mertens se chopil režie hry, načež svůj lehký bochánek poslal pouze do nohy soupeře. Nakonec to ale nebude ani roh.
     
    18
    Dvojšance domácích! Ani jedna šance ale nebyla využita, v té druhé si ve stoprocentní šanci vylámal zuby Mertens. Nícolas předvedl senzační zákrok.
     
    17
    Albiol si v hlavičkovém souboji s Keanem počínal zkušeně a tento souboj dokázal vyhrát. Následně Koulibaly raději odpravil míč až k Reinovi.
     
    16
    K další velmi pohotové střele z větší vzdálenosti se dostal Callejón, který ani v tomto případě nezacílil přesně. Nícolas znovu nemusel zasahovat.
     
    15
    Hodně nebezpečně to zkoušel z pravé strany Callejón, který zřejmě ještě přihrával pod sebe. I tak jeho nabídka prolétla kousek vedle.
     
    14
    Nejdříve se Cáceresovi nepovedlo odcentrovat na místo určení, následně se Büchel prezentoval hodně nepovedenou ránou. Reina bude vykopávat.
     
    13
    Na pravé straně pelášil do zajímavé šance Verde, který místo dalšího driblinku volil přihrávku pod sebe. To se ale jevilo jako špatné řešení.
     
    12
    Ochozy stadionu vyprovodily Nícolasův odkop od své svatyně bouřlivým pískotem. Po tomto výkopu se ale žádný hostů neprosadil ve vzdušném prostoru.
     
    11
    Na levém křídle operoval zkušený Hamšík, jenž ramenem doslova zboural jednoho z protihráčů. Následně se ale s míčem ocitl už za brankovou čárou.
     
    10
    Zatím sledujeme hodně nezáživnou pasáž, přičemž se s míčem sžívají oba celky. O něco málo aktivnější je přeci jenom domácí celek.
     
    9
    Velezkušený Cáceres vhazoval z blízkosti vlastního pokutového území a svým hodem si nechtěl komplikovat život. Následně se míč dostal až k pozornému Reinovi.
     
    8
    Před malým momentem si na zeleném pažitu ustlal Verde, jenž předchozí zákrok snášel opravdu hodně těžce. Nakonec to ale na nic vážného nevypadá.
     
    7
    Na opačné straně to zkoušel Kean, který ale daleko nedoběhl. Následná podpora spoluhráčů sice přišla vhod, hosté tak budou ještě vhazovat.
     
    6
    O první střelecký pokus se přihlásil mrštný Insigne, jenž pálil kousek za šestnáctkou. Jeho střela ale doplachlatila do náruče Nícolase.
     
    5
    To je velká škoda. Hamšík ještě stačil procedit přihrávku na naběhnuvšího Insigneho, kterému míč na poslední chvíli uskočil až k Nícolasovi.
     
    4
    Koulibaly dlouho váhal, co s balónem, nakonec si ale vybral své obranné kolegy. Hra se následně přesunula na opačný pól hřiště.
     
    3
    První útočná akce v podání domácích hráčů byla tažená středem hřiště, nicméně přihrávka z kopačky Mertense byla o něco delší.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    SSC Neapol: Reina – Hysaj, Albiol, Koulibaly, Rui – Allan, Jorginho, Hamšík – Callejón, D. Mertens, L. Insigne.
    Náhradníci: Rafael Cabral, Sepe – Diawara, Leandrinho, Chiricheş, Giaccherini, Nikola Maksimović, Ch. Maggio, Ounas, Rog, Tonelli, P. Zieliński.

    Hellas Verona FC: Nícolas – A. Ferrari, Heurtaux, Caracciolo, Cáceres – Rômulo, Bessa, Marcel Büchel, Verde – Fares – Kean.
    Náhradníci: Coppola, Silvestri – Bearzotti, Calvano, Felicioli, Fossati, Lee Seung-woo, Pazzini, Valoti, Souprayen, B. Zuculini, F. Zuculini.

    Rozhodčí: Abisso – Vuoto, Santoro.
     
    Hellas Verona FC

    Hellas Verona se po jednoleté odmlce podíval zpět do italské nejvyšší soutěže. Vstup do letošního ročníku ale není vůbec optimální, tento celek se momentálně pohybuje v sestupových vodách. Není se čemu divit, Verona zatím zvítězila pouze ve třech zápasech a hůře už je na tom pouze naprosto marné Benevento. Hellas v posledních kláních navazuje na špatné výkony a a z posledních pěti ligových utkání získala pouhé čtyři body. Dosti bídně je na tom i defenzivní vazba, jenž je po Beneventu nejhorší v celé soutěži. Naopak nejlepším střelcem tohoto mužstva je velezkušený Giampaolo Pazzini, který má na kontě čtyři branky.
     
    SSC Neapol

    Fotbalisté Neapole předvádějí v letošním ročníku velmi sympatické výkony, který je vynesly až na samotný vrchol tabulky. Třetí největší město Itálie letos pocítilo hořkost porážky pouze v jediném případě, a to proti italskému vícemistrovi Juventusu. Právě tato ztráta nabídla turínskému velkoklubu šanci dotáhnout se na vedoucí příčku. Ve hře ale stále je milánský Inter, jenž se z třetí pozice dívá na vedoucí Neapol se sedmibodovým rozestupem. Co se týče domácího poháru, tam Neapol překvapivě vypadla s Atalantou Bergamo. Vlažný výkon domácích nakonec stačil pouze na jednu branku a jelikož soupeř vstřelil o branku více, tak se stal semifinalistou domácího poháru.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Italská nejvyšší soutěž má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi SSC Neapol a Hellas Verona FC.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    David Suchý

    Branky: 66. Koulibaly (D. Mertens), 78. Callejón (L. Insigne)

    Karty:   35. Bessa (VRN), 48. Rômulo (VRN), 67. Cáceres (VRN), 83. A. Ferrari (VRN)


    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 9:1. Střely mimo: 10:1. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 9:8.
    SSC Neapol: Reina – Hysaj, Albiol (85. Nikola Maksimović), Koulibaly, Rui – Allan, Jorginho, Hamšík (C) (76. P. Zieliński) – Callejón, D. Mertens, L. Insigne (86. Rog).
    Náhradníci: Rafael Cabral, Sepe – Diawara, Leandrinho, Chiricheş, Giaccherini, Nikola Maksimović, Ch. Maggio, Ounas, Rog, Tonelli, P. Zieliński.

    Hellas Verona: Nícolas – A. Ferrari, Heurtaux, Caracciolo, Cáceres – Rômulo (C), Bessa (77. Calvano), Marcel Büchel, Verde – Fares – Kean (58. Pazzini).
    Náhradníci: Coppola, Silvestri – Bearzotti, Calvano, Felicioli, Fossati, Lee Seung-woo, Pazzini, Valoti, Souprayen, B. Zuculini, F. Zuculini.

    Rozhodčí: Abisso – Vuoto, Santoro
    bahis siteleri