Turín – Bologna 3:0 (kon.) | AC Milán – Crotone 1:0 (kon.) | Neapol – Hellas Verona 2:0 (kon.)
Spal – Lazio 2:5 (kon.) | Benevento – Sampdoria 3:2 (kon.) | Janov – Sassuolo 1:0 (kon.)
AS Řím – Atalanta BC 1:2 (kon.) | Cagliari – Juventus 0:1 (kon.)
konec
Cagliari Calcio
0:1 (0:0)
Juventus FC
Sobota 06.01.2018, 20:45 • Sardegna Arena • Italská Serie A • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Co nejsrdečněji vás vítám u sledování textového přenosu z atraktivního duelu italské Serie A, ve kterém Cagliari Calcio na domácí půdě přivítá Juventus FC. Začínáme ve 20:45, tak si to nenechte ujít!
     
    CAGLIARI CALCIO

    Cagliari pravidelně střídá lepší výkony s horšími, a ještě tak není zcela zachráněno. Sardinský celek z posledních pěti zápasů vyhrál jediný, a to ten minulý proti Atalantě. ‎I Rossoblu jsou aktuálně patnáctí s pětibodovým náskokem na sestupové příčky, proti druhému Juventusu by se ale zisk dalších cenných bodů rovnal spíše zázraku.
     
    JUVENTUS FC

    Turínský velkoklub sice není tak dominantní jako v minulých sezónách, ale boj o titul s Neapolí (a možná ještě Interem Milán a AS Řím) zůstává zcela otevřený. Momentálně druhý Juventus v Serii A drží sérii tří výher v řadě, postupně si poradil s Bolognou, AS Řím a naposledy i s Hellasem. Přidají dnes svěřenci Massimiliana Allegriho další tři body?
     
    Úvodní sestavy:

    Cagliari Calcio: Rafael – Romagna, Ceppitelli, Pisacane – Faragò, Barella, Cigarini, Ionita, Padoin – Farias, Pavoletti.
    Náhradníci: Cragno – van der Wiel, Andreolli, Dessena, Giannetti, Cossu, Capuano, Sau, Deiola.

    Juventus FC: Szczęsny – Barzagli, Benatia, Chiellini, Sandro – S. Khedira, Pjanić, Matuidi – Bernardeschi, Higuaín, Dybala.
    Náhradníci: Pinsoglio, L. Loria – Costa, Mandžukić, Asamoah, Rugani, Lichtsteiner, Sturaro, Bentancur.

    Rozhodčí: Calvarese – Paganessi, Tolfo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Svěřenci Massimiliana Allegriho jsou podle očekávání už od úvodního výkopu častěji na balonu, další akci Juventusu teď zakládá Giorgio Chiellini.
     
    3
    Paolo Faragò obral o míč nedůrazného Aléxe Sandra, načež Nicoló Barella poslal dlouhý centr až do pokutového území, který ale nikoho v dresu I Rossoblu nenašel.
     
    4
    Nyní si ale domácí pomohli k míči útočným faulem na Sandra, sudí Calvarese tak přerušil hru a stará dáma bude mít čas a klid na rozehrávku.
     
    6
    Fabio Pisacane pro jistotu prodloužil nákop mířící na Bernardeschiho do zámezí, exekuci nařízeného rohového kopu provede Miralem Pjanić.
     
    7
    Pavolettimu byl následně odpískán faul na Paula Dybalu, turínský celek tak bude zahrávat standardku z velmi zajímavé pozice.
     
    9
    Exekuci přímého kopu si vzal do své gesce sám faulovaný Dybala, jehož dělovku směřující do levé šibenice ale Rafael reflexivně vyrazil!
     
    10
    O chvilku později přilétla směrem k brance Cagliari další střela, Gonzalo Higuaín ovšem z otočky pálil nepřesně.
    10. Higuaín neměl seřízená mířidla.
     
    11
    Po úvodním oťukávání turínští fotbalisté jasně převzali otěže zápasu do svých rukou a svého sardinského soupeře v podstatě nepouštějí k míči.
     
    12
    Další akci staré dámy zastavil ofsajd, ve kterém uvízl Federico Bernardeschi.
     
    13
    Mehdi Benatia zůstal po srážce s Pavolettim ležet v bolestech na trávníku, hlavní arbitr tak byl nucen na chvilku přerušit hru.
     
    15
    Čtvrthodinka hry je za námi a ačkoliv hosté neskórovali, k otevření gólového účtu byli už dvakrát velmi blízko a i v posledních minutách vesele kombinují na útočné polovině.
     
    16
    I Rossoblu založili ojedinělou protiakci, ta ale neměla dlouhého trvání – Artur Ionita totiž na útočné polovině fauloval Bernardeschiho.
     
    17
    Svěřenci Massimiliana Allegriho se s neuvěřitelnou lehkostí propracovali až do pokutového území Cagliari, načež se ke střele dostal Sami Khedira a Rafaelovi pomohla tyč!
     
    19
    Cagliarští fotbalisté o míč krátce poté přišli a na Rafaela už se valí další žlutá vlna.
     
    20
    Aléx Sandro si došel pro faul u levé postranní čáry, exekuce nařízeného přímého kopu se ujme tentokrát Miralem Pjanić.
     
    21
    Pjanićův centr našel v pokutovém území Mehdiho Benatiu, jemuž se podařilo dostat míč do sítě, hostující zadák byl ale v ofsajdu, a jeho radost tak byla zbytečná!
     
    23
    Fauly domácího celku přibývají. Nyní bude Juventus mít k dispizici přímý kop zhruba tři metry od hranice pokutového území!
     
    24
    Naštěstí pro Rafaela ale byl Pjanićův pokus nepřesný a balon skončil v zámezí, strážce cagliarské svatyně s rozehrávkou pochopitelně spěchat nebude.
     
    26
    Fariase u postranní čáry zradilo zpracování, a míč se tak dokutálel až do autu. Nařízeného vhazování pro Juventus se ujme Andrea Barzagli.
     
    27
    Po faulu Pisacaneho na Dybalu hosté okamžitě rozehráli, varianta s bleskurychlým přechodem do útoku jim ale nevyšla a hosté o míč brzy přišli.
     
    28
    Dalekonosný nákop na Federica Bernardeschiho postrádal přesnost a kulatý nesmysl se stal snadnou kořistí Raffaela.
     
    30
    Půlhodina hry je za námi a domácí stále drží bezbrankový stav, nyní navíc míří středem hřiště kupředu Artur Ionita.
     
    31
    Ionita to nemyslel špatně, jeho pokus o přenesení hry na úplně volného Diega Fariase se ale nepovedl a balon skončil v autu.
     
    32
    Giorgio Chiellini poněkud laxní rozehrávkou dostal Aléxe Sandra do problémů, krajního zadáka obhájce titulu však poté fauloval napadající Diego Farias.
     
    33
    Luca Ceppitelli svou roli stopera teď zvládl na jedničku a nepustil dotírajícího Higuaína k míči, domácí brankář Rafael poté odkopl míč až za půlící čáru.
     
    34
    Tak teď si musel Wojciech Szczęsny pořádně oddechnout. Skvěle to teď udělal Luca Cigarini, který obral o míč Pjaniće a poté vyslal do útoku volného Fariase, který se prokousal až do pokutového území, už se mu ale nepodařilo vystřelit.
     
    35
    Poté musela být hra přerušena, jelikož Miralem Pjanić se po souboji s Cigarinim s bolestivou grimasou skácel k zemi a stále se drží za pravé rameno.
     
    36
    Wojciech Szczęsny byl u centru z pravé strany dříve, než dotírající Leonardo Pavoletti, oba si poté přátelsky plácli.
     
    38
    První půle se pomalu chýlí ke svému konci a v posledních minutách se hra znatelně uklidnila, ani jednomu týmu se nedaří založit kloudnou akci.
     
    39
    Filippo Romagna teď před dotírajícím Higuaínem pro jistotu zakopl míč z vlastního pokutového území do autu, po následném vhazování se hosté uchýlili ke kombinaci ve středu hřiště.
     
    40
    Krátce poté ale stará dáma o balon zase přišla a do útoku už míří fotbalisté Cagliari.
     
    42
    Dosud neviditelný Blaise Matuidi teď naprosto zbytečně zajel do Paola Faragò a sudí Calvarese mu za to ukázal žlutou kartu.
     
    43
    Na konci rychlé protiakce Cagliari stál Diego Farias, jehož stoprocentní šance ale neskončila gólem, poněvadž Wojciech Szczęsny jeho ránu vyrazil na tyč!
    43. Tohle nebyl gól?!
     
    45
    První poločas nakonec bude hned o tři nastavené minuty delší.
     
    45+1
    Obránci Juventusu si teď nerozuměli při rozehrávce a měli velké štěstí, že Giorgio Chiellini stihl zachytit volný míč ještě na autové čáře a nikoliv za ní.
     
    45+2
    Nezvykle vysunutý Chiellini se zajímavé pozice nejspíš zalekl a jen vrátil míč na pravou stranu, z následné akce ovšem Juventus vytěžil rohový kop.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    V první půli jsme se rozhodně nenudili, stav ale zůstává stále bezbrankový. Fotbalisté Juventusu měli územní převahu a po většinu času kombinovali na útočné polovině, šance Dybaly, Higuaína či Khediry ale gólem neskončily. Poté málem udeřili domácí, Wojciech Szczęsny však střelu Fariase s problémy vytěsnil alespoň na tyč.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 21:48.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Hosté hned zkraje druhé půle zahrávali další rohový kop, z této standardky ale Rafaela neohrozili.
     
    49
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Paulo Dybala, přichází Douglas Costa.
     
    50
    Paulo Dybala opustil hřiště v slzách, v jeho případě se tak nejspíše jedná o nějaký zdravotní problém, který argentinskému útočníkovi nedovoluje pokračovat ve hře. Doufejme, že se nejedná o nic vážného...
     
    51
    Federico Bernardeschi teď za naprosto zbytečný zákrok na polovině hřiště vyfasoval žlutou kartu.
     
    52
    Barellův nákop z pravé strany doletěl až do náruče Wojciecha Szczęsného, který bleskurychle poslal míč na střídajícího Douglase Costu.
     
    53
    Bývalý hráč Bayernu Mnichov byl na polovině hřiště přistrčen a zatahán za dres, stará dáma tak nyní bude mít čas a klid na rozehrávku.
     
    54
    Střídající Costa o sobě dává hodně vědět. Brazilský středopolař si od pravé postranní čáry navedl míč až na hranici pokutového území, jeho následná střela ale nebyla vůbec přesná.
     
    55
    Nicoló Barella se po hlavičkovém souboji s Benatiou skácel k zemi, I Rossoblu tak budou mít k dispozici další standardku z velmi nadějné pozice.
     
    56
    Barellův následýá centr ale nikoho v modro-červeném dresu nenašel a hra byla navíc přerušena, jelikož po srážce zřejmě s vlastním spoluhráčem zůstává na zemi ležet otřesený Sami Khedira.
     
    57
    Khedira, který se ostře srazil se Szczęsnym, se stále nezvedá ze země a nyní už je v péči klubových lékařů.
     
    58
    Sami Khedira byl radši odveden do zámezí, stará dáma se tak bude muset alespoň v příštích minutách obejít bez německého reprezentanta.
     
    59
    Sardinský celek hraje po změně stran velmi nebojácně a hostům se v této pasáži zápasu nedaří ani kloudně rozehrát.
     
    60
    Tak jsem to asi zakřikl. Ke střele z hranice pokutového území se nyní dostal Miralem Pjanić, jeho nepřesný pokus ale o pár metrů minul pravou tyč Rafaelovy svatyně.
     
    60
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Sami Khedira, přichází Mario Mandžukić.
     
    62
    Po delší době dal o sobě vědět Gonzalo Higuaín, jeho nepřesná hlavička ale zamířila nad břevno a poté byla hra navíc přerušena, poněvadž tentokrát zůstal ležet v bolestech na place Giorgio Chiellini.
     
    63
    Aktivně napadající Barella s Fariasem dostali Wojciecha Szczęsného do problémů, polský brankář ve službách Juventusu to ale nakonec zvládl a rozehrál do strany na Barzagliho.
     
    64
    Následná rozehrávka Juventusu ale za moc nestála a balon je nyní v moci cagliarských fotbalistů.
     
    66
    Sledujeme poněkud nezáživnou pasáž utkání, domácí kotel se ale navzdory tomu stará o skvělou atmosféru na tribunách.
     
    67
    Zhruba pětadvacet minut totiž Cagliari proti turínskému gigantovi stále drží bezbrankový stav a nyní navíc bude zahrávat rohový kop.
     
    69
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Artur Ionita, přichází Marco Sau.
     
    70
    Douglas Costa se bez podpory spoluhráčů daleko nedostal a z jeho individuální akce pramenil jen zbrklý odkop míče směrem k Rafaelovi.
     
    71
    Bernardeschiho dalekonosný nákop k Higuaínovi vůbec nedoletěl a I Rossoblu už nenápadně zakládají další protiakci.
     
    72
    Ta ovšem neměla dlouhého trvání, Nicoló Barella totiž ve středu hřiště nedovoleně povalil k zemi Bernardeschiho.
     
    73
    Federico Bernardeschi se ocitl opět na trávníku, tentokrát se tomu tak stalo po kontaktu s vracejícím se Lucou Cigarinim.
     
    74
    Na následný Pjanićův centr z pravé strany si v pokutovém území naskočil Mehdi Benatia, jeho značně nepřesná hlavička ale Rafaela vůbec neohrozila.
     
    74
    Juventus právě vstřelil branku!
    Domácí teď hromadně protestují u rozhodčího Calvareseho a z tribun se ozývá hromový pískot. Benatiovi totiž prošel loket v souboji s Pavolettim, načež se do rychlé protiakce vydal Douglas Costa, jenž poté nacentroval míč do pokutového území, kam si seběhl FEDERICO BERNARDESCHI a doklepl balon do sítě.
    74. Federico BERNARDESCHI - 0:1
     
    75
    Leonardo Pavoletti ještě paradoxně za své protesty dostal žlutou kartu.
     
    76
    I Rossoblu teď u Calvareseho reklamují ruku jednoho z hráčů Juventusu v pokutovém území, místo penalty ale budou zahrávat jen rohový kop.
     
    77
    Z nařízeného rohu domácí nic kloudného nevymysleli, za pískotu tribun tak bude mít Wojciech Szczęsny čas a klid na rozehrávku.
     
    79
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Federico Bernardeschi, přichází Stephan Lichtsteiner.
     
    80
    Deset minut před koncem je tlak najednou na domácích fotbalistech. Stará dáma už nemusí nikam spěchat a svěřenci Massimiliana Allegriho skutečně znatelně polevili.
     
    81
    Andrea Barzagli nic nevymýšlel a jen odkopl míč až na útočnou polovinu, I Rossoblu se už snaží založit protiútok, leč zatím bez úspěchu.
     
    82
    Nepřesný nákop na Simoneho Padoina skončil v autu a střídající Stephan Lichtsteiner s vhazováním pochopitelně vůbec nespěchá.
     
    83
    Právě Padoin si teď na levém křídle došel pro faul Douglase Costy, a Cagliari tak bude mít k dizpocici přímý kop z nadějné pozice.
     
    84
    Přetažený centr Lucy Cigariniho ovšem nikoho v červeno-modrém dresu nenašel a svěřenci Massimiliana Allegriho poté zakopli balon do bezpečí.
     
    85
    Miralem Pjanić zachytil nepovedenou kolmici od Romagny a ještě si navíc došel pro faul Cigariniho.
     
    86
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Nicoló Barella, přichází Gregory van der Wiel.
     
    87
    Padoinův dalekonosný pokus byl zblokován do zámezí, domácí tak budou za pár okamžiků zahrávat další rohový kop.
     
    88
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Fabio Pisacane, přichází Niccolò Giannetti.
     
    89
    Wojciech Szczęsny teď s odkopem od své svatyně vyčkával dobrých 40 sekund, sudí Calvarese mu ale z nějakého důvodu žlutou kartu za zdržování hry neudělil. Teď měl polský brankář štěstí...
     
    90
    Pavolettimu se nepodařilo tečovat Cigariniho nákop z půle hřiště, míč tak propadl až do nastavené náruče gólmana Juventusu.
     
    90+1
    Druhý poločas nakonec bude o celých šest minut delší!
     
    90+2
    V nastaveném čase se zatím na trávníku nic zajímavého neděje, s každou odehranou minutou jsou hosté blíže a blíže tříbodovému zisku.
     
    90+4
    Po nepovedené akci I Rossoblu skončil míč v autu a Stephan Lichtsteiner nyní s nařízeným vhazováním dlouze otálí.
     
    90+5
    Luca Ceppitelli poslal dalekonosný nákop do pokutového území, který ale nikoho v dresu Cagliari nenašel. Zdá se, že je hotovo...
     
    90+6
    Další autové vhazování měl nyní k dispozici Giorgio Chiellini, provedl ho však neregulérně, a tak si bude moci tuto šarádu zopakovat...
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. I Rossoblu se za svůj výkon proti turínskému gigantovi nemusí stydět, v souboji Davida s Goliášem byl ale nakonec úspěšnější Juventus, když zhruba dvacet minut před koncem vstřelil po akci Douglase Costy jediný gól zápasu Federico Bernardeschi. Stará dáma tak udržela krok s vedoucí Neapolí, která dnes porazila Hellas Veronu 2:0.
     
    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 4:13. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 16:13.
     
    To je z mé strany již vše, brzy na počtenou! (22:40:30)

    Vojtěch Balon

    Branky: 74. Bernardeschi (Costa)

    Karty:   75. Pavoletti (CAG) – 42. Matuidi (JUV), 51. Bernardeschi (JUV)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 4:13. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 16:13.
    Cagliari Calcio: Rafael – Romagna, Ceppitelli, Pisacane (88. Giannetti) – Faragò, Barella (86. van der Wiel), Cigarini, Ionita (69. Sau), Padoin – Farias, Pavoletti.
    Náhradníci: Cragno – van der Wiel, Andreolli, Dessena, Giannetti, Cossu, Capuano, Sau, Deiola.

    Juventus FC: Szczęsny – Barzagli, Benatia, Chiellini, Sandro – S. Khedira (60. Mandžukić), Pjanić, Matuidi – Bernardeschi (79. Lichtsteiner), Higuaín, Dybala (49. Costa).
    Náhradníci: Pinsoglio, L. Loria – Costa, Mandžukić, Asamoah, Rugani, Lichtsteiner, Sturaro, Bentancur.

    Rozhodčí: Calvarese – Paganessi, Tolfo
    thejrc.org