NY Islanders – Pittsburgh 0:4 (kon.) | Detroit – Florida 4:2 (kon.) | Ottawa – San Jose 6:5 (po pr.)
Winnipeg – Buffalo 4:3 (kon.) | Chicago – Vegas 4:5 (kon.) | Philadelphia – St. Louis 6:3 (kon.)
Dallas – Edmonton 5:1 (kon.)
po prodl.
Ottawa Senators
6:5 (1:2, 1:3, 3:0 - 1:0)
San Jose Sharks
Sobota 06.01.2018, 01:40 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    60:07 Matt DUCHENE - 6:5
     
    60:07
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Domácí vítězí po bleskurychlé brance jen sedm sekund po začátku prodloužení! Do úniku dvou proti jednomu se dostali Hoffman s Duchenem a MATT DUCHENE využil přesné přihrávky svého spoluhráče, čímž vybojoval pro svůj tým velmi cenné vítězství. Asistence: Mike Hoffman.
    50:48 Mike HOFFMAN - 5:5
     
    50:48
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Senzační stíhací jízda domácích je dokonána! MIKE HOFFMAN si počkal na úravém křídle na příhrávku od Duchene a ránou z první propálil přesouvajícího se Della! Asistence: Matt Duchene, Bobby Ryan.
    48:25 Matt DUCHENE - 4:5
     
    48:25
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Bylo asi otázkou času, kdy se domácím jejich obrovský tlak vyplatí. A stalo se tak záhy po vhazování, kdy se MATT DUCHENE před brankovištěm dostal k dorážce Ryanovy střely a podsunul puk pod paží ležícího Della. Asistence: Bobby Ryan, Mike Hoffman.
    40:26 Derick BRASSARD - 3:5
     
    40:26
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Tento gól si hostující brankář Aaron Dell rozhodně za rámeček nedá. DERRICK BRASSARD mimo střelecký úhel jen nahodil puk na náhodu směrem na brankáře San Jose a puk mu skutečně propadl mezi tělem a levou tyčkou do branky. Asistence: Mark Stone, Erik Karlsson.
    33:27 Tomáš HERTL - 2:5
     
    33:27
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Craig Anderson popáté inkasuje! Gól byl navíc jeho velkou smůlou. Puk se dostal za branku, kde se ho ujal TOMÁŠ HERTL, který rychle vykroužil z pravé strany na levou a nahodil puk do brankoviště, kde si ho Anderson srazil za záda svou holí. Asistence: Brenden Dillon, Logan Couture.
    24:59 Mark STONE - 2:4
     
    24:59
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Tak to je velmi rychle využitá přesilovka! Karlssonova střela trefila jen clonícího Hoffmana, který si ale všiml na křídle najíždějícího MARKA STONEA, poslal mu přihrávku a útočník domácích prostřelil brankáře Della. Asistence: Mike Hoffman, Erik Karlsson.
    23:53 Brent BURNS - 1:4
     
    23:53
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Hosté využívají i další přesilovku! Znovu to bylo po rychlém návratu do útočného pásma. Tentokrát se puk po ose Pavelski – Couture dostal na modrou čáru k BRENTU BURNSOVI, který propálil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Logan Couture, Joe Pavelski.
    22:02 Chris TIERNEY - 1:3
     
    22:02
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Sharks se ale bleskově vrátili zpět do pásma! Donskoi zpracoval na modré čáře přihrávku, v souboji s obráncem stačil vypálit a Anderson vyrazil betonem jen před sebe. Toho využil CHRIS TIERNEY z druhé vlny, jemuž se podařilo z mezikruží prostřelit Andersona. Asistence: Joonas Donskoi, Tim Heed.
    12:56 Melker KARLSSON - 1:2
     
    12:56
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Hostující celek se po vhazování udržel na puku a v útočném pásmu. Puk za brankou Ottawy ulovil Hansen, který přihrál na modrou na Ryana. Ten vypálil prudký, ale zároveň vysoký puk směrem na Andersona, který však byl bezmocný poté, co MELKER KARLSSON svou tečí změnil směr letícího kotouče. Asistence: Joakim Ryan, Jannik Hansen.
    10:05 Ryan DZINGEL - 1:1
     
    10:05
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Domácí využili ztráty soupeře ve středním pásmu, vyrazili do rychlého kontru. Brassard zahrál puk na zadní mantinel, kde se ho zmocnil Stone, který duchapřítomně přihrál před brankoviště na volného RYANA DZINGELA, jenž nezmatkoval, objel si brankáře Della a našel skulinu mezi ležícím gólmanem a tyčkou. Asistence: Mark Stone, Derrick Brassard.
    06:29 Tomáš HERTL - 0:1
     
    06:29
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Hosté ukázali jednu ze svých velkých zbraní, kterou jsou protiútoky v oslabení! Couture vyslal do úniku TOMÁŠE HERTLA, který s nějakým velkým kličkováním neztrácel čas a střelou nad lapačku Andersona otevírá skóre zápasu! Asistence: Logan Couture, Brent Burns.

    Jan Vojkůvka

    Branky a nahrávky: 11. Dzingel (Mark Stone, Brassard), 25. Mark Stone (Hoffman, E. Karlsson), 41. Brassard (Mark Stone, E. Karlsson), 49. Duchene (B. Ryan, Hoffman), 51. Hoffman (Duchene, B. Ryan), 61. Duchene (Hoffman) – 7. Hertl (Couture, Burns), 13. M. Karlsson (J. Ryan, Hansen), 23. Tierney (Donskoi, Heed), 24. Burns (Couture, Pavelski), 34. Hertl (Dillon, Couture)


    Ottawa Senators: C. Anderson (Condon) – E. Karlsson (C), Oduya, Ceci, Phaneuf (A), Chabot, Harpur – Mark Stone (A), Brassard, Dzingel – B. Ryan, Duchene, Hoffman – Z. Smith, N. Thompson, Pyatt – Burrows, Pageau, Dumont.
    San Jose Sharks: Dell (M. Jones) – Burns, Dillon, Braun, Vlasic, J. Ryan, Heed – Pavelski (C), J. Thornton (A), Meier – Donskoi, Couture (A), Hertl – Labanc, Tierney, Bødker – M. Karlsson, Hansen, Goodrow.

    Rozhodčí: St. Laurent, Watson – Devorski, Smith
    thejrc.org