NY Islanders – Pittsburgh 0:4 (kon.) | Detroit – Florida 4:2 (kon.) | Ottawa – San Jose 6:5 (po pr.)
Winnipeg – Buffalo 4:3 (kon.) | Chicago – Vegas 4:5 (kon.) | Philadelphia – St. Louis 6:3 (kon.)
Dallas – Edmonton 5:1 (kon.)
konec
Winnipeg Jets
4:3 (2:1, 1:1, 1:1)
Buffalo Sabres
Sobota 06.01.2018, 02:00 • MTS Centre, Winnipeg • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:51
    Phil Housley jasným gestem odvolává Chada Johnsona na střídačku a z té naskakuje šestý hráč do pole!
    52:13 Scott WILSON - 4:3
     
    52:13
    Sabres právě vstřelili branku!
    Osm minut před koncem třetí části se se zápas opět trochu zamotává! Daňo se nespojil s Hendricksem a hosté rychle otočili hru. Rodrigues potáhl puk po pravé straně a přihrál na střed SCOTTU WILSONOVI, jenž nechytatelně vypálil zápěstím do míst pár centimetrů pod břevnem. Asistence: Evan Rodrigues, Jason Pominville.
     
    47:18
    Nathan Beaulieu udělal hroznou chybu v přechodové fázi, když namazal Ehlersovi. Ten ujel v tandemu s Perreaultem, zakončení vzal na sebe a bekhendem nechal vyniknout zákrok Johnsona!
     
    43:28
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres (2 min. pro hráčskou lavici – zdržování hry / porušení postupu vhazování). Trest odpyká Johan Larsson.
    40:25 Bryan LITTLE - 4:2
     
    40:25
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Domácí začínají třetí část gólovou radostí! Chad Johnson měl dvěma hráči zakrytý výhled a neškodnou střelu Trouby nebezpečně vyrazil do volného prostoru, kde se jako první zjevil BRYAN LITTLE a rutinní dorážkou přišel ke svému třetímu gólu z posledních pěti zápasů. Asistence Jacob Trouba, Josh Morrissey.
    38:03 Johan LARSSON - 3:2
     
    38:03
    Sabres právě vstřelili branku!
    Šavle po zásluze snižují na rozdíl jediného gólu! Ristolainen po prknech přihrál za branku, odkud JOHAN LARSSON přihrával Josefsonovi a jeho střelu posléze sám dorazil za Connora Hellebuycka. Asistence: Jacob Josefson, Rasmus Ristolainen.
     
    34:17
    Kanadský tým vydržel v pěti jen pár sekund. Nolanův výlet překazil háček Chiarota, jenž jako další hráč putuje na trestnou lavici.
     
    31:57
    Menší zmatky v domácí defenzivě vyústily v přesilovku Sabres. Za zásah do hlavy nebo krku dostává menší trest Blake Wheeler.
     
    30:20
    Buffalo bylo hodně blízko snížení na rozdíl jediné branky! Ryan O´Reilly napřáhl z pravé strany a puk se zastavil až o brankovou konstrukci!
     
    28:25
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets (Kyle Connor – 2 min., hákování).
    26:06 Blake WHEELER - 3:1
     
    26:06
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Domácí podruhé skórují v početní převaze a navyšují náskok! Myers na modré čáře převzal puk od Ehlerse a rozdal ho do pravého kruhu na svého kapitána BLAKEA WHEELERA. Americký forvard se prosadil přesně umístěnou střelou zápěstím k vzdálenější tyči. Asistence: Tyler Myers, Nikolaj Ehlers.
     
    24:37
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres (Zemgus Girgensons – 2 min., podražení).
    15:46 Jacob TROUBA - 2:1
     
    15:46
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Jets podruhé v zápase vedou! I o třetí zásah se postaral obránce, tentokrát v podobě JACOBA TROUBY, který napřáhl od modré čáry po krátké přihrávce Coppa a čistým průstřelem dostal puk až za záda Johnsona, který měl možná lehce zakrytý výhled. Vinu na inkasovaném gólu má bezesporu Beaulieu, jenž chvíli předním nedokázal dostat puk ven z obranného pásma. Asistence: Andrew Copp, Matt Hendricks.
     
    13:08
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres (Rasmus Ristolainen – 2 min., sekání).
    11:40 Marco SCANDELLA - 1:1
     
    11:40
    Sabres právě vstřelili branku!
    Tři sekundy po skončení přesilové hry se Buffalo přece jenom prosadilo! Zasloužil se o to MARCO SCANDELLA, který vypálil zpoza pravého kruhu, kotouč v letu tečoval Copp a nechtěně ho přesměroval mimo dosah svého gólmana. Asistence: Evan Rodrigues, Jason Pominville.
     
    09:37
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets (Bryan Little – 2 min., vysoká hůl).
    09:28 Dustin BYFUGLIEN - 1:0
     
    09:28
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Domácí využívají přesilovou hru a radují se z vedení! Svůj střelecký půst konečně prolomil DUSTIN BYFUGLIEN, který si vyměnil puk s Wheelerem a nekompromisní ranou od modré čáry propálil všechny překážky včetně brankáře Johnsona. Na první gól v sezóně čekal populární Big Buff opravdu dlouho. Asistence: Blake Wheeler, Patrik Laine.
     
    08:54
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres (Sam Reinhart – 2 min., vysoká hůl).
     
    04:20
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets (Joel Armia – 2 min., hákování).

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 10. Byfuglien (Wheeler, Laine), 16. Trouba (Copp, Hendricks), 27. Wheeler (T. Myers, Ehlers), 41. Little (Trouba, Morrissey) – 12. Scandella (Rodrigues, Pominville), 39. Jo. Larsson (Josefson, Ristolainen), 53. S. Wilson (Rodrigues, Pominville)


    Winnipeg Jets: Hellebuyck (S. Mason) – Trouba, Morrissey, Byfuglien (A), Chiarot, T. Myers, D. Kulikov – Laine, Wheeler (C), Connor – Ehlers, Little (A), Perreault – Armia, Lowry, Copp – Daňo, Hendricks, Matthias.
    Buffalo Sabres: Ch. Johnson (Lehner) – Ristolainen, Scandella, Bogosian (A), McCabe, Beaulieu, Gorges – S. Reinhart, Eichel, Girgensons – Okposo (A), R. O'Reilly (A), E. Kane – Pominville, Rodrigues, S. Wilson – Nolan, Josefson, Jo. Larsson.

    Rozhodčí: Dwyer, Rank – Wheler, Knorr
    thejrc.org