Olomouc – Mountfield HK 3:2 (kon.) | Třinec – HC Plzeň 2:7 (kon.) | Vítkovice – Č. Budějovice 0:3 (kon.)
Mladá Boleslav – K. Vary 4:2 (kon.) | Liberec – Kladno 5:2 (kon.) | Sparta – Chomutov 0:2 (kon.)
Slavia – HC Litvínov 10:4 (kon.)
konec
HC Olomouc
3:2 (1:1, 1:1, 1:0)
Mountfield HK
Sobota 06.01.2018, 12:00 • Zimní stadion Olomouc (kapacita: 5500 míst) • DHL Extraliga juniorů • 30. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:05
    Kukla se dostal k palbě z velkého úhlu, avšak Ovčaři se stačil dostatečně rychle přesunout k tyčce. Olomouc znovu s velkým štěstím tuto velkou gólovku soupeře ustála.
     
    58:17
    Mountfield zkouší hru bez brankáře, Dvořák tak v této chvíli vjíždí na střídačku hostí.
     
    58:10
    Hradec si vybírá i v kontextu aktuálního vývoje oddechový čas!
     
    57:50
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí se znovu dostávají do vedení! PATRIK ŘÍČKA se nerozpakoval a jednoduchou kličkou do forhandu se dokázal dostat k ráně, která směřovala přesně do šibenice. Dvořák zareagoval pozdě.
     
    57:50
    Olomoučtí útočníci sice dostali kotouč do sítě, jenomže podle arbitrů byla dřív posunuta úmyslně brána. Nařízeno je tak trestné střílení.
     
    52:09
    Mikuláš Matouš zkoušel své štěstí z velkého úhlu, když si objel celou domácí klec, avšak na Ovčařiho nevyzrál. Olomoucký brankář si bližší tyč pohlídal a letící kotouč ukryl pod svou výstroj. Hra je tak nyní nakrátko přerušena.
     
    49:22
    Dominik Matouš se zjevil na brankovišti a už už podsouval puk pod ležícím Ovčařim. Kubovi se vak povedlo hradeckého kanonýra ze střelecké pozice vytlačit, domácí tak znovu přečkali bez gólového varování.
     
    46:43
    Říčka se řítil v brejkové situaci na hradeckou klec, ale svůj blafák nakonec do konce nedotáhl. Dvořák si tak v bráně zapisuje další výborný zákrok, Mountfield nyní ustál těžkou zkoušku charakteru.
     
    44:53
    Mikuláš Matouš se ocitl před Ovčařim naprosto nehlídán, nicméně ani to mu nepomohlo k úspěšnému dokončení obrovské příležitosti. Olomoucký brankář jeho přízemní ránu s velkou dávkou štěstí vykryl. Hradec promrhal obrovitánskou šanci!
     
    41:13
    Mašín se řítil úplně sám na Ovčařiho, jenomže olomoucký brankář proti němu předvedl velmi jistý zákrok. Hanáci nyní měli obrovskou dávku štěstěny na své straně.
     
    36:06
    Domácí si nyní vybírají oddechový čas! Kouč Fiala si jej vybírá v situaci, kdy Olomouc musela od gólu zachránit až špička betonů Ovčařiho výstroje. Sklenářova rána měla určitě brankové parametry.
     
    35:14
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tak přeci jen to přišlo! Mountfield se dostal k vytouženému vyrovnání, čímž se postaral o velikánskou psychickou vzpruhu. Po Matoušově ráně sice ještě Ovčaři svou lapačku natáhl, na dorážku FILIPA JIRÁSKA už ovšem krátký. Asistence: Dominik Matouš.
     
    33:37
    Na Hradci je vidět obrovská snaha o vyrovnání pro něj nepříznivého skóre. Mikuláš Matouš však nyní padajícího Ovčařiho nepřekonal, olomoucký brankář si tak může připsat další spektakulární zákrok na brankové čáře.
     
    32:15
    Nyní jsme viděli dvě tutové šance na obou stranách. Nejprve se výjezdem z pravého křídla trefil do boční tyčky Hroudný, hned z protiútoku ovšem výrazně zahrozil Podlaha. Jeho rána nicméně nakonec Dvořáka nevylekala. Olomoucký forvard trefil jen brankářův beton.
     
    29:51
    Obrana Mountfiledu nyní velmi dlouho odolávala hanáckým výpadům, jenomže v rozhodující chvíli se přeci jen unáhlila. Za záchranný faul Kryštofa Hroudného (MHK), jenž si podržel spoluhráče, není čeká hosty další oslabení.
     
    27:52
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A máme tady znovu vedení domácích! Po několika nepřesných vyhozeních Hradeckých se dostala olomoucká pětka k rychlé kombinaci. Dorážka z předbrankového prostoru v podání JOSEFA PODLAHY pak již na Dvořáka nakonec stačila. Hosté nyní byli dost nezkonsolidovaní. Asistence: Matěj Murla, Dominik Marek.
     
    22:21
    Olomouc nyní zaváhala při obranné činnosti, na trestnou lavici zamířil po laciném faulu v rohu Matěj Murla (OLO).
     
    15:48
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tak to bylo rychlé! Hradečtí hokejisté nastartovaní překvapivým inkasováním se vřítili do olomoucké defenzívy jako blesk z čistého nebe a krásným ťukecem se protlačili až před Ovčařiho. Rána a blafák FILIPA JIRÁSKA už na domácího strážce klece bohatě stačily. Asistence: Dominik Matouš, Dominik Šedivý.
     
    15:32
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A máme tady velké překvapení! Olomouc se totiž dostává do vedení nad velkým favoritem. Markova rána totiž nečekaně trefila Tomaníkovy brusle, jenže od nich se puk odrazil právě na holi FILIPA PALIČKY. Dvořák byl bez šance na reakci. Asistence: Pavel Tomaník, Dominik Marek.
     
    13:32
    Takřka shodně s návratem Poppela si připsali domácí další velikánskou šanci Hanáci, Hajšman tentokráte nabruslil před Dvořáka a plácl do letícího kotouče. Hradecký brankař si ovšem počínal skvěle, u tyče byl dostatečně rychle a ránu vyrazil mimo bránu.
     
    12:18
    Olomouc po hezké kombinaci na jeden dotyk málem přispěla k první brance zápasu, když se poskakující puk dostal až na čepel Hajšmana. Dezorientovaná defenzíva hostů nicméně nakonec puk dostala pryč od Dvořáka, domácí mohou zahozené šance velmi litovat.
     
    11:32
    Hradec bude muset čelit olomoucké přesile, na trestnou lavici se tentokráte podívá Petr Poppel (MHK), jehož sudí viní z podražení v útočné třetině.
     
    11:12
    Olomouc se dostala k první větší šanci! Podlahovi se podařilo uvolnit Marka, jehož rána letící těsně nad ledem nadělala Dvořákovi velké problémy. Hraecký brankář ale nakonec dostal kotouč mimo tři tyče, hosté mohou nyní ve větším klidu rozehrávat.
     
    08:25
    Hradec má aktuálně obrovský tlak, šance z předbrankového prostoru v podání Chalupy i Mušky ovšem prozatím fantastickými zákroky zachytil Ovčaři. Hanáci mají ještě k tomu velká okna v obraně.
     
    07:05
    I Hradec se dostane k první početní výhodě, na trestnou totiž zamířil za seknutí v obranné třetině Jan Beier (OLO).
     
    03:24
    Domácí se dostanou k první přesilovce zápasu, na trestnou lavici totiž zamířil Tomáš Kynčl (MHK), který se nevyhnul menšímu faulu na modré čáře.
    GSA

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 16. Palička (Tomaník, Marek), 28. Podlaha (Murla, Marek), 58. Říčka (TS) – 16. Jirásek (D. Matouš, Šedivý), 36. Jirásek (D. Matouš)


    HC Olomouc: Ovčaři (Schejbal) – Murla, Spálovský, Holiš, Smutný, Beutl – Janků, Cach, Říčka, Hajšman, Palička, Podlaha, Beier, Marek (C), Tomaník, Janečko, Pěcha, Kuba
    Mountfield HK: D. Dvořák (Bartozel) – Hroudný (C), Muška, Kukla, Pohl, Kynčl, Jonáš – Jirásek, D. Matouš, M. Matouš, Matějček, Pažourek, J. Dvořák, Hnik, Hašek, Šedivý, Mašín, Poppel, Sklenář, Chalupa, Hejna

    Rozhodčí: Kašík – Bubela, Zedník
    thejrc.org