Slavia – Přerov 1:2 (kon.) | Litoměřice – Benátky n/J 5:4 (kon.) | Motor ČB – K. Vary 2:1 (2:1 po s.n.)
Prostějov – Ústí n/L 4:3 (kon.) | Kadaň – Třebíč 3:2 (kon.) | Frýdek-M. – Vsetín 4:0 (kon.)
Havířov – Kladno 2:1 (kon.)
konec
HC Slavia Praha
1:2 (1:0, 0:2, 0:0)
HC ZUBR Přerov
Sobota 06.01.2018, 15:00 • ZS Eden, Praha-Vršovice • Chance liga • 37. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15.00.
     
    Příjemný dobrý den,

    právě jste si otevřeli přímý přenos z WSM ligy. Na ledě v Edenu se představí přerovští Zubři, kteří budou chtít obrat o body domácí Slavii.

    Při pohledu do tabulky zjišťujeme, že půjde o velmi zajímavý souboj. Domácí mužstvo je totiž s čtyřiašedesáti body na páté pozici. Celek z olomouckého kraje má poté na ekipu z Vršovic náskok dvou bodů a v prvoligovém pořadí mu patří o příčku lepší pozice.

    V posledním kole padl v zápasech obou mužstev debakl. Slávisté sice vedli v duelu na Kladně od sedmé minuty, ale Rytířům se povedlo střetnutí bryskně otočit a poslat sešívané do jejich domácího stánku s výpraskem 2:7. Zubři podtrhli velký večer otce a syna Pláškových, kteří si poprvé zahráli v jedné lajně, vysokou výhrou nad Litoměřicemi. Ty i díky rodinné spolupráci odjely s potupnou prohrou. Přerov si nakonec dokráčel po paradním obratu z druhé třetiny pro výhru 8:3.

    Slavia se po nepříliš povedeném vstupu do soutěže vyšvihla na vyšší příčky. Pomohly jí k tomu i posily. Především příchod Marka Račuka zvedl produktivitu sešívaných. Vítaným oživením byl i opětovný příchod Lukáše Endála z druhé ligy. Nejnovější zvučnou tváří v sestavě je Jiří Doležal, který se vrátil z extraligového Litvínova. Sešívané trápí marodka v zadních radách. Chybí kapitán Jan Novák, nehrají ani lídr kanadského bodování obránců Jiří Drtina, Antonín Růžička a Jan Holý. Proto defenzivu vyztužil Jan Pohl. Sezonní jedničkou červenobílých je Dominik Frodl, kterému kryje záda Patrik Polívka. Nejproduktivnějším hráčem je pak David Šafránek (8+19). Nejvíce přesných zářezů na pažbě má Lukáš Krejčík – 11.

    Přerov od úvodu sezóny atakuje horní patra tabulky WSM ligy. V průběhu dosavadních kol zažili sice Hanáci sérii čtyř utkání bez výhry, během nichž dokonce třikrát nezaznamenali ani branku, ale z toho se brzy oklepali. Jedno z nepovedených střetnutí přišlo právě v Edenu. Mezi přerovskými tyčemi se pravidelně střídá duo Lukáš Klimeš – Juraj Šimboch, kteří platí za jedni z nejstabilnějších prvoligových dvojic. Zadním řadám vládne bodově přerovská stálice Radomír Pala s vyrovnanou bodovou bilancí (7+7). Bodově nejlepším hráčem je Roman Pšurný, který k sedmi trefám přidal o deset víc asistencí. Nejlepším střelcem je Jakub Šlahař s jedenácti přesnými zásahy. Zajímavé bude také sledovat, v jaké formě přijedou již zmínění otec a syn. Karel Plášek starší i mladší se v posledním zkřížení holí radovali z přesných zásahů.

    Ve vzájemných soubojích zatím vede Slavia. V prvním střetnutí v pražském Edenu si maskovaný muž sešívaných připsal čisté konto. Vítěznou trefu zaznamenal již v osmé minutě Zdeněk Kubica, v záběru pak body pojistil Drtina. Na podobné vlně se vezli Pražané i na Moravě. Zkraje duelu se prosadil Jan Holý. Díky dvěma trefám Martina Kadlece pak Slavia získala vedení 3:0. Vzápětí snížil Roman Pšurný a na drama zadělal Radomír Pala, ale družina z hlavního města nakonec těsný náskok uhlídala.

    Kdo se bude radovat dnes uvidíme po skončení duelu. Domácí budou chtít prodloužit sérii výher nad svým sokem. Zato Zubři budou chtít získat nad Slavií první body v letošním ročníku.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Slavia Praha: Frodl (Šorf) – Pohl (C), Kolařík, Barák, Šmíd, Ryzák, Kasík, Štibingr – J. Doležal, Šagát, Račuk – Jankovský (A), Šafránek, Kubica – Endál, Nedvídek, Z. Doležal – M. Ondráček.

    HC ZUBR Přerov: Klimeš (Šimboch) – Chmelíř, Zbořil, M. Novotný, Pala (A), Malina, Lenďák, O. Horák – T. Doležal, T. Sýkora (C), Šlahař – Plášek (A), Pšurný, Plášek ml. – Milan Procházka, F. Dvořák, Goiš – Š. Kratochvíl, Gago, Navrátil.

    Rozhodčí: Jan Doležal, Michal Škrobák – Martin Kreuzer, Miroslav Šimán.
     
    Stadion v Edenu se plní diváky. Kromě již zmíněné dvojice Plášků se dnes v prvních formací obou mužstev budou potkávat bratři Jiří a Tomáš Doležalové. Čili kromě rodinné pohody uvidíme dost možná i bratrovražedný boj. Věřme, že tento bude férový a neskončí jako v roce 929, nebo 935 – o tom se dodnes vedou spory – kdy zprvu malicherná roztržka mezi dvěma syny ve Staré Boleslavi skončila vraždou jednoho z nich.
     
    Hráči jsou na ledové ploše. Ve čtvrtkruhu před trestnými lavicemi dochází k potřesu rukou mezi kapitány a čtveřicí delegovaných rozhodčích.
     
    Začátek se malinko opozdí kvůli problémům s ukotvením branky, kterou bude v první třetině hájit Lukáš Klimeš. Ledař se svou vrtačkou zručně zakroutil a nyní už jest svatyně hostů pevně usazena. Kvůli tomuto zdržení se z řad zubřích fandů ozývá rykot.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:24
    Jan Pohl se dostal na modré čáře ke střele, kterou ale nasměroval jen do Jakuba Šlahaře. Bleskově se ale chopil kotouče a hledal před brankou spoluhráče, ale ten nedostal příležitost k zakončení.
     
    01:19
    O vzruch před Dominikem Frodlem se postarali také hráči z Přerova, ale maskovaný muž domácích nemusel zasahovat. Mikuláš Zbořil totiž nedostal přesnou nahrávku.
     
    02:24
    Po nepovedené agitaci domácích se jali útočiti hosté. Šimon Kratochvíl si na levém kruhu potáhl touš a následně i vypálil. Jeho "poledovku" si Frodl pohlídal a vykopl ji betonem.
     
    03:19
    Zakázané uvolnění Přerova dostalo hru před Lukáše Klimeše, kde se dvakrát dostal do šance Martin Ondráček. Ten nejprve přiklepl puk jen do jeho betonů, následně pálil z pravého kruhu, avšak nepřesně.
     
    03:43
    Sešívaní mocně zatlačili a kromě několika nepřesných střel si vydobyli i početní převahu. Na zadním mantinelu podržel protihráče Martin Novotný (PRE), který pak sice rozhazoval rukama, ale marně. Sudí měl o situaci náramný přehled. Stál přímo před ní.
     
    04:35
    Ekipa z Vršovic se ne a ne pořádně usadit v útočném pásmu. Přerovským se hnedle dvakrát povedlo vyhodit kotouč na opačný pól hrací plochy.
     
    04:48
    Nakonec vypálil od modré Marek Račuk. Dělovka domácího čahouna ale skončila jen na hrudi bryskně zasahujícího Lukáše Klimeše.
     
    05:26
    Jaroslav Kasík svou střelou od modré rozezvučel Klimešovy betony a spustil sprchu se střelami. Nakonec zleva zakončoval zblízka David Šafránek, ale přerovský gólman se heroicky přesunul a touš za notného potlesku vyrazil do ochranné sítě!
     
    05:33
    Slavia právě vstřelila branku!
    Domácí celek se nakonec v přesilovce dostává do vedeni! Marek Ryzák vystřelil od modré čáry, hostující muž s maskou kotouč pouze vyrazil a vznikla mela. Jiří Doležal dorážel zblízka backhandem a povedlo se mu protlačit kus černé gumy pod ležícím mužem s maskou. Po čáře se povalující puk pak uklidil do sítě MARTIN ŠAGÁT, který byl z hejna slétávajících se supů nejrychlejší! Asistence: Jiří Doležal a Marek Ryzák.
     
    06:22
    Další přesilovka pro Slavii. Ta se vymanila ze sevření soupeře a následně byl při brejku faulován Lukáš Endál Oldřichem Horákem (PRE). Slavia může svůj náskok znásobit.
     
    06:58
    Sešívaní několikrát ohrozili Lukáše Klimeše. Ten ale odolal. Nakonec se opět objevil problém s jeho brankou, a tak je opětně povolán hrdina s vrtacím nástrojem.
     
    06:58
    Ukotveno jest. Uvidíme, jak na dlouho. Věřme, že alespoň do konce třetiny, než bude klec znovu sejmuta kvůli úpravě ledu.
     
    07:08
    Přerov vyhrál vhazování a po rychlém odpálení puku k Dominiku Frodlovi ukrojil vteřinky z Horákova trestu.
     
    07:50
    Slavia mocně kombinuje a od modré čáry nahazoval kotouč na kasu Marek Račuk, jehož pobídky využil Lukáš Endál. Ten ale tečoval touš jen mimo tři tyče.
     
    08:05
    Tentokrát to zkusil Račuk sám, leč jeho rána se mezi tři tyče nevešla a přeletěla Klimešovu svatyni.
     
    08:31
    Přerov je kompletní. Z vrcholu kruhu si ale při pokračujícím tlaku červenobílých vyjel do zakončení David Šafránek, jenž však ztroskotal na pohotovém ramenu Lukáše Klimeše.
     
    08:55
    Bude se hrát čtyři na čtyři. Za hosty je vyloučen za sekání Tomáš Sýkora (PRE). Sešívaní budou postrádat Zdeňka Kubicu (SLA), jemuž byl vyměřen trest za hrubost.
     
    09:54
    Hra bez jednoho muže na každé straně zatím svědčí více Přerovu. Zubři se ale nedokázali kombinací dostat do výraznějšího zakončení. Navíc se provinili ofsajdem.
     
    10:28
    Lukáš Nedvídek se dostal na pravém kruhu ke střele, kterou ale namířil jen do betonů rychle klekajícího Klimeše. Následný pokus o pas na svého spoluhráče zachytili defensmani Zubrů, kteří rozjeli akci, na jejímž konci byl nepřesný pokus z kruhu.
     
    11:23
    Přerované se dostali k několika pokusům, ale Tomáš Doležal s Jakubem Navrátilem své pokusy nenamířili mezi tři tyče.
     
    11:38
    Hosté si ale aktivitou došli pro přesilovou hru. Na spodku levého kruhu zametl se soupeřem Pavel Kolařík (SLA), jenž tedy pyká za nedovolené bránění.
     
    12:18
    Lubomír Malina vypálil od modré čáry. Jeho po ledě mířící pokus vykopl Dominik Frodl jen před sebe, kde přišla dorážka, se kterou si ale maskovaný muž domácích poradil!
     
    13:23
    Dominik Frodl byl nyní pod ohromnou palbou. Nejprve si poradil s Filipem Dvořákem a jeho velkým kličkováním. Následně dvakrát střílel od modré Radomír Pala. Jeho mocnou dělovku k tyči ale vyškrábla sešívaná jednička do ochranné sítě.
     
    14:09
    Domácí celek se po zuby nehty ubráněném oslabení, již v plném počtu, vydal za útokem, ale při přechodu před modrou čáru se vystavil do ofsajdu, který byl také rozhodčím správně odpískán.
     
    14:28
    Pavel Kolařík vypálil od modré. Jeho pokus byl před klekajícím Lukášem Klimešem ještě tečován Davidem Šafránkem, ale puk i tak zarezonoval na betony maskovaného muže hostů.
     
    14:59
    Mohlo být srovnáno! Michal Gago se dostal za obranu a stál zcela sám před Dominikem Frodlem, kterého se snažil ošálit kličkami. Domácí gólman už ležel, ale na zpětný manévr hostujícího hráče, jenž pak chtěl zakončovat do prázdné brány, vyzrál tak, že natáhl svou lapačku a puk s ní zneškodnil. Následně bylo odpískáno postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    15:55
    Domácí první letka se dostala k zakončení, ale nemířila přesně. Při následujícím přenášení hry ze strany Zubrů byl u střídaček atakován Jan Pohl. Ten odchází nakonec otřesen do kabiny.
     
    16:47
    Martin Novotný posílal kotouč před branku, kde ovšem tato nabídka nepochodila. Puku se ale zmocnil Karel Plášek otec, který z rohu vyslal touš směrem na Frodlovu klec. Domácí gólman srazil hrací předmět vyrážečkou za branku.
     
    17:45
    Zdeněk Doležal na jedné straně prozkoušel pozornost Lukáše Klimeše, na opačném pólu kluziště zase několikrát neúspěšně zahrozili hosté.
     
    18:08
    Přesilová hra pro domácí mužstvo. Dominik Frodl byl necitlivě složen Michalem Gagem (PRE), který tak oslabuje svůj tým.
     
    18:28
    Inu ale, hra bez jednoho muže v poli málem přinesla přerovskou radost! Tomášové Sýkora s Doležalem byli z cela sami před Dominikem Frodlem, který několikrát předvedl výborný zákrok!
     
    19:26
    Na druhé straně dostal po pasu skrze brankoviště šanci Lukáš Endál, ale skrze urputnou obranu hostů se nedostal k zakončení. Následně ještě pálil Jiří Doležal, ale jen do Klimešovy vyrážečky.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Tradice letošních vzájemných soubojů jest dodržena. Slavia vyhrála první třetinu díky brance v prvních deseti minutách. Prosadil se Martin Šagát.
     
    Druhé dějství započne svůj koloběh v cca 15.56.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:47
    Po aktivním vstupu do prostředního dějství z obou stran přichází faul Slavie a přesilovka pro Přerov. Jaroslav Kasík (SLA) podrazil soupeře a ten v pádu smetl i čárového arbitra.
     
    21:26
    Sešívaným se povedlo vyhodit kotouč ke Klimešovi. Následně se dostal do šance Tomáš Doležal, ale jeho zakončení vykopl bleskově klouzající Frodl.
     
    22:26
    Na druhé straně se dostal k zakončení Marek Račuk, který ale trefil jen prvního před sebou stojícího hráče. Následně měl práci maskovaný muž domácích, který zastavil ránu z kruhu.
     
    22:48
    Slavia je kompletní. V samotném závěru oslabení odpálil touš přes celé kluziště Martin Ondráček, který tak udělal tečku za umě ubráněným oslabením.
     
    23:21
    Přerov právě vstřelil branku!
    V Edenu jest vyrovnáno. Slavia nyní zcela vyhořela v zadních řadách. Tuším, že to byl Marek Ryzák, kdo zachyboval při výjezdu z obranného pásma. Na to konto sebral touš Jakub Navrátil, který našel mezi kruhy MILANA PROCHÁZKU, který si srovnal kotouč a zcela osamocen vypálil ke vzdálenější tyči! Asistence: Jakub Navrátil.
     
    24:28
    Hra se nyní odbývala především ve středním pásmu a ani jeden z celků se nedokázal pořádně udržet na kotouči.
     
    25:00
    Lukáš Klimeš vyrazil zakončení z pravého křídla k Davidu Šafránkovi, který z první nedokázal ideálně dorazit puk. Od modré poté pálil Marek Račuk, ale jeho rána si našla místo jen v klíně přerovského gólmana.
     
    25:14
    Domácí budou hrát v oslabení. Za podražení je vyloučen Lukáš Nedvídek (SLA), jenž se provinil při protiútoku Zubrů.
     
    25:49
    Hněv střídá se s údivem. Na tribunách se těžko skousává, že Jaroslav Kasík (SLA) je vyloučen za hraní puku rukou. Oprávněný trest a přesilovka pět na tři pro hosty.
     
    26:22
    Jakub Šlahař byl zcela osamocen u levé tyče, kam dostal nahrávku, ale náhle se ponořil do rány Dominik Frodl, který předvedl parádní zákrok! Domácí poté vyhazují touš do bezpečí.
     
    26:30
    Tak tohle je pro sešívané řádná komplikace. Za katr totiž putuje třetí (!) hráč. Čili budou ještě přes minutu a čtvrt hrát ve třech. Martin Ondráček (SLA) je vyloučen za hákování.
     
    27:19
    Přerov právě vstřelil branku!
    V době, kdy bylo přesně šest vteřin po uplynutí prvního trestu, se Zubři prosazují. Slavia se dlouho držela díky splendidním zákrokům brankáře Dominika Frodla. Nakonec se ale dostal ke kotouči na vrcholu levého kruhu RADOMÍR PALA, který si sjel blíže ke kase a parádně umísti puk do vzdálenějšího růžku! Dominik Frodl byl bez šance. Asistence: Tomáš Sýkora a Roman Pšurný.
     
    28:20
    Slavia dohrává v oslabení a i když se jí povedlo krátce osvobodit, je uzavřena ve svém pásmu. Nepřesně pálil Karel Plášek starší.
     
    28:44
    Martin Novotný si od modré popojel blíže ke kase a tahem vystřelil. Jeho zakončení skončilo v klíně dobře vyjetého brankáře Slavie.
     
    28:59
    Zdeněk Kubica se dostal na pravém kruhu k zakončení, ale jeho střela byla lahůdkou pro vyrážečku Lukáše Klimeše.
     
    29:06
    Ještě osm vteřin a přesilovku budou hrát také sešívaní. Na trestnou lavici totiž putuje za nedovolené bránění Milan Procházka (PRE).
     
    29:43
    Slavia již sice hraje přesilovou hru, ale skrze výtečně bránící hokejisty z Přerova se jen stěží dostala před Klimešovu branku.
     
    30:22
    Po Endálově pasu pálil od modré Jindřich Barák, ale jeho zakončení bylo sraženo. Domácí sice kombinují, ale chybí jim větší přesnost a klid.
     
    31:04
    Dlouho, dlouho byli hosté sevřeni, ale Slavia téměř nic nevytěžila. Lukáš Endál střílel zprava nepřesně, David Šafránek se před bránou utopil ve vlastních kličkách, až nakonec dělovku od modré v podání Marka Račuka zneškodnil výstavním semaforem Lukáš Klimeš.
     
    31:17
    Znovu se ocitl pod palbou gólman Zubru. Z brněnské Komety do Přerova vyslaný brankář zastavil na hrudi střelu z prostoru mezi kruhy.
     
    31:27
    Po zmatcích v obranném pásmu Přerova střílel z otočky od levého mantinelu Zdeněk Doležal, avšak Lukáš Klimeš měl svoji vyrážečku na místě.
     
    32:22
    Riskantní kličku Jiřího Doležala vystihl Karel Plášek mladší, který uháněl zleva sám na Dominika Frodla. Na úrovni kruhu vystřelil na bližší tyč a kotouč zacinkal na konstrukci branky.
     
    33:11
    Puk se teď přehazuje z jedné strany hrací plochy na druhou. Především nepřesnosti při přechodu středního pásma nyní oběma celkům brání ve vytvoření příležitosti.
     
    33:59
    Milan Procházka se dostal na pravém kruhu ke střele. Puk plachtil vzduchem a zastavil se až o rameno Dominika Frodla, který následně na led spadnuvší puk pokryl pod lapačkou.
     
    34:33
    Michal Gago našel na vrcholu levého kruhu Šimona Kratochvíla, který ale svou střelu nezamířil do míst, o kterých snil ve své bujné fantazii.
     
    35:34
    Parádně nyní vystihl Marek Račuk rozehrávku soupeře a upaloval sám na branku. Neměl ale moc prostoru, tak zkusil vystřelit. To ale očekával skvěle vyjíždějící Lukáš Klimeš, který si připsal bravurní zákrok!
     
    36:08
    Další magnificentní představení v podání Lukáše Klimeše! Jeho jmenovec Endál uháněl sám na jeho klec, před kasou udělal kličku, ale puk skončil v bryskně reagující lapačce.
     
    36:59
    Na druhé straně se dostal po průjezdu mezi kruhy ke střele Karel Plášek starší. Dominik Frodl šel včas na led a připsal si jistý zákrok.
     
    37:18
    Milan Procházka nechal při průjezdu kolem branky kotouč za sebou a ten se nakonec stal kořistí maskované opory domácího celku.
     
    37:28
    Znovu byl v akci zkušený matador Procházka. Tentokrát hned po buly vystřelil, avšak brankář sešívaných dobře zareagoval touš podržel na hrudi.
     
    37:40
    Hra je nyní kouskovaná častým přerušováním. Nyní byla hra rozdělena a čas zastaven kvůli vyloučení. Radomír Pala (PRE) je vyloučen za vysokou hůl.
     
    38:03
    Přerov vyvezl kotouč k Dominiku Frodlovi a dokonce se dostal i k zakončení, ale to se mezi tři tyče nevešlo. Slavia se rychle vrací do pásma.
     
    38:43
    Jindřich Barák se snažil dostat k brance, ale pod nohy mu při naznačení padl Roman Pšurný (PRE), který jej následně i hákoval. Dvě minuty pro hosty a necelých šedesát vteřin trvající dvojnásobná přesilovka Slavie.
     
    39:05
    Jaroslavu Kasíkovi utekl na modré puk a při následném brejku si slávisté podali špatnou nahrávku. Takže se Přerov dvakrát osvobodil.
     
    39:44
    Jiří Doležal tečoval na zadní tyči přihrávku před odkrytou klec jen těsně nad. Račukovu ránu od modré pak lízl Lukáš Nedvídek tak, že puk skončil až v ochranné síti. Je po dvojnásobné přesilovce.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Poprvé v letošním ročníku se při vzájemných soubojích dostali Zubři do vedení. Vyrovnat se povedlo Milanu Procházkovi, při výhodě dvou mužů v poli poté přesně zakončoval Radomír Pala.
     
    Třetí dějství se započne dít v cca 16.53.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:25
    Slavia se dostala do útočného pásma, avšak nepovedlo se jí řádně zakončit. Přerov se navíc osvobodil dlouhým výhozem.
     
    40:56
    Domácí se sami vyhnali z pásma a Zubr již v plné síle zaútočil. Nakonec z toho byla šance Romana Pšurného, který zblízka nemířil přesně.
     
    41:41
    Václav Jankovský se dostal šikovným manévrem k brance, ale nepovedlo se mu propálit beton maskovaného muže Přerova. Následně přišla ještě rána zprava, ale Lukáš Klimeš obstál i napodruhé.
     
    41:55
    Mužstvo sídlící pod střechou zimního stadionu v Edenu bude hrát početní převahu. Na lavici pro hříšné muže ledové plochy odchází za zdržování hry Milan Procházka (PRE).
     
    42:18
    Jaroslav Kasík vypálil od modré ránu tvrdou jako žulový masiv. Puk ale jen těsně minu bližší tyč. Domácí se udrželi na puku.
     
    43:06
    Jenže ne ne dlouho a následovala dvě vyhození jdoucí po sobě v krátkém intervalu.
     
    43:38
    Úvod dobrý, nyní spadla hra Slavie v přesilovce do silného podprůměru a přerovští hráči tak mají až příliš snadnou práci.
     
    44:15
    Hosté jsou kompletní a dokonce se usadili před Dominikem Frodlem, ale nepovedlo se jim vyvést nějakou kulišárnu.
     
    45:04
    Puk se tahal po mantinelech tak dlouho, až se zjevil před Davidem Šafránkem prostor. Obávaný kanonýr ještě hledal svého spoluhráče Václava Jankovského, ale trefil jen padajícího obránce.
     
    45:36
    Tak dlouho se touš motal kolem Klimešovy branky, až vzal zaječí úmysly, vypotácel se směrem k hostujícímu brankáři, který jej pokryl pod lapačkou.
     
    45:41
    Jindřich Barák vystřelil od modré bezprostředně po vhazování. Maskovaný muž Přerova si povyjel a kotouč vyrazil do bezpečí.
     
    46:04
    Znovu se přerovským nepovedlo umístit při výhozu z pásma touš do hrací plochy a opět je tu přesilovka pro domácí. Za zdržování hry jest tentokrát vykázán Mikuláš Zbořil (PRE).
     
    46:42
    Dvakrát po sobě se povedlo Zubru vyhodit kotouč do Frodlova hájemství. Naposledy byl úspěšný Roman Pšurný.
     
    47:29
    Václav Jankovský se sice dostal na brankovišti ke Klimešem vyraženému puku, ale v těžké pozici nedokázal zakončit. Navíc jej hostující opora mezi tyčemi dobře vybruslila.
     
    48:07
    Přerov je v plném počtu. Po pravém křídle upaloval Martin Ondráček, ale svou střelu z první namířil jen do hrudi pozorného Klimeše. Nabízel se na přihrávku Martin Šagát, ale byl jako adresát opomenut.
     
    48:40
    Karel Plášek mladší se ve skrumáži na levém kruhu nedostal ke kotouči. Následně se na opačném pólu kluziště srazil s Jindřichem Barákem, když osvobozoval svůj celek od hrozícího nebezpečí.
     
    49:33
    Hra se přelévá ze strany na stranu, ale stále něco chybí. To "něco" je přesnost. Především sešívaní by rádi trochu přesnější mušku. Jsou to oni, kdo musí dotahovat. Zubři se drží spíše v zadních liniích a hájí svůj těsný náskok.
     
    50:00
    Dnešní utkání sleduje 1 232 diváků.
     
    50:25
    Jaroslav Kasík projel po levém křídle do útočného pásma a místo střely volil nahrávku, kterou defenziva Hanáků zablokovala.
     
    50:40
    Filip Dvořák se protáhl na pravý kruh, odkud vyslal lehkou střelu, která mňaminkou pro Dominika Frodla. Ten podržel kotouč v lapačce.
     
    51:03
    Milan Procházka (PRE) podrazil rozjíždějícího se útočníka Slavie, který by jel spolu se svým kolegou do akce dva na jednoho. Další přesilovka pro domácí.
     
    51:29
    Ekipa z Vršovice se opět sama svou nepřesností vyhnala z pásma. Sice se tam rychle vrátila, ale Klimeše ještě neohrozila.
     
    52:23
    Lukáš Endál byl sám na pravém křídle, odkud zakončoval, avšak minul poloodkrytou klec. Přerov se následně osvobodil a přestál i další útok sešívaných.
     
    53:02
    Vojtěch Šmíd neuspěl se svým nahozením. Následně si vybruslil na kruhu Zdeněk Kubica, ale jeho zakončení na bližší tyč vyrazil připravený Lukáš Klimeš. Na sešívaných je vidět velká nervozita.
     
    54:02
    Slávisté zbytečně ztrácejí kotouče a jejich šance jsou nedotažené. Přerov toho využívá k brejkům, jako nyní, kdy po rodinné spolupráci otce a syna Pláškových pálil Roman Pšurný, který ale z levého kruhu nevyzrál na Dominika Frodla.
     
    54:17
    Po vhazování práskl na modré do kotouče Mikuláš Zbořil, který vyslal sice tvrdý projektil, avšak tomu chyběla přesnost, a tak divákům v Edenu ještě teď rezonuje v uších rána na zadní mantinel.
     
    55:20
    Nejde to a nejde to. Domácí se snaží, cpou se před branku, i střelu přidají, ale cíl se nedaří trefiti. Když už vzejde ze snažení přesnější projektil, stojí mu v cestě za radostí dobře chytající Lukáš Klimeš.
     
    56:11
    Přerovský útok byl zastaven na levém kruhu, načež se dostal do šance na pravém kruhu Zdeněk Kubica, který se také neupejpal a vystřelil. Touš se uvelebil v Klimešově klíně.
     
    56:50
    Václav Jankovský byl spolu s Jiřím Doležalem před brankou, ale ani jeden z nich nedokázal zkrotit neposedný touš a ohrozit tak životnost maskovaného muže Přerova.
     
    57:16
    Lukáš Klimeš zalehl od zadního mantinelu odražený puk, který předtím vystřelil Jiří Doležal. Slavia si na to konto vyžádala oddechový čas. Co vymyslí trenér Milan Razým? Pošle do hry o jednoho muže navíc?
     
    57:16
    Nikoliv, Dominik Frodl zůstává v kleci, ale je na půli cesty na střídačku.
     
    57:23
    Domácí neuspěli na vhazování a kotouč je u maskovaného muže vršovické ekipy.
     
    57:39
    Postupný útok sešívaných zastavil pískot sudího. Kotouč vyskočil po bloku od přerovského hráče na střídačku. Buly před Klimešem.
     
    57:39
    Tak ještě ne. Také Kamil Přecechtěl si vyžádal chvilku na taktickou poradu se svým mužstvem. Do konce zbývají zhruba dvě minuty a Přerov vede o gól.
     
    57:39
    Pozor, Dominik Frodl zůstal na střídačce a Slavia hraje power-play!
     
    57:46
    Na úvod hry bez brankáře je to prohrané vhazování a zakázané uvolnění v podání celku z Moravy.
     
    58:24
    Lukáš Endál poslal touš skrze brankoviště, ale nikdo jeho nabídku nevyslyšel. Po Račukově nepřesné dělovce od modré je tu další přerovský icing.
     
    58:29
    Zubři vyhráli další vhazování a při pokusu o výhoz skončil kotouč na tribuně. Škrtl ale o plexi, takže se bude pouze vhazovat před Klimešovou klecí.
     
    58:47
    Přerov po buly zabojoval a vytlačil Slavii do středního pásma. To jsou nervy, přátelé!
     
    59:22
    Jiří Doležal vybojoval akci, po níž dorážel do odkryté klece Lukáš Endál, který ale trefil jen tyčku! V Edenu tomu dlouho nikdo nechtěl věřit a zhruba pět vteřin bylo na tribunách hrobové ticho.
     
    59:33
    Ještě jedna akce a zblízka zakončující Marek Račuk, který ale nenašel skulinku v postoji klečícího Lukáše Klimeše!
     
    59:52
    Zubři dostali touš do středního pásma a domácí následně opětně vybojovali ztracené území. Střela zleva ale skončila jen na hrudi pozorného gólmana.
     
    60:00
    Přesně se sirénou ještě dostal osobní desetiminutový trest za nesportovní chování Marek Račuk (SLA).
     
    Konec zápasu.
     
    Závěr jako řemen, nápor Slavie a nakonec radost v podání hostujícího mužstva. Přerovští uhájili ve třetí části svůj těsný náskok a vezou si z Prahy tři body. Poprvé v sezoně tak dokázali obrat sešívané. Ti ve třetí třetině předvedli poněkud nervózní výkon, který nakonec vyústil ve smutnou porážku.

    Početná skupinka přerovských fandů tedy pojede z hlavního města s více než veselou náladou. Pochvalu zaslouží výborně chytající brankář Přerova Lukáš Klimeš.
     
    Dámy a pánové, první dnešní výsledek z WSM ligy je znám. Užijte si zbytek dnešního večera a třeba se pokochejte dalšími hokejovými zápasy. Pěkný zbytek víkendu přeje Richard Wagner. (17:38:19)
    Marken.cz

    Richard Wagner

    Branky a nahrávky: 6. Šagát (J. Doležal, Ryzák) – 24. Milan Procházka (Navrátil), 28. Pala (T. Sýkora, Pšurný)


    HC Slavia Praha: Frodl (Šorf) – Pohl (C), Kolařík, Barák, Šmíd, Ryzák, Kasík, Štibingr – J. Doležal, Šagát, Račuk – Jankovský (A), Šafránek, Kubica – Endál, Nedvídek, Z. Doležal – M. Ondráček.
    HC ZUBR Přerov: Klimeš (Šimboch) – Chmelíř, Zbořil, M. Novotný, Pala (A), Malina, Lenďák, O. Horák – T. Doležal, T. Sýkora (C), Šlahař – Plášek (A), Pšurný, Plášek ml. – Milan Procházka, F. Dvořák, Goiš – Š. Kratochvíl, Gago, Navrátil.

    Rozhodčí: Jan Doležal, Michal Škrobák – Martin Kreuzer, Miroslav Šimán

    Diváci: 1 232
    ocianews.com