Slavia – Přerov 1:2 (kon.) | Litoměřice – Benátky n/J 5:4 (kon.) | Motor ČB – K. Vary 2:1 (2:1 po s.n.)
Prostějov – Ústí n/L 4:3 (kon.) | Kadaň – Třebíč 3:2 (kon.) | Frýdek-M. – Vsetín 4:0 (kon.)
Havířov – Kladno 2:1 (kon.)
po s.n. (2:1)
Banes Motor České Budějovice
2:1 (0:0, 0:1, 1:0 - 0:0)
HC Energie Karlovy Vary
Sobota 06.01.2018, 17:00 • Budvar aréna • Chance liga • 37. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    ČEZ Motor České Budějovice

    Nic nepotěší fanoušky Českých Budějovic více než současný pohled na tabulku. Jihočeši se totiž vyhřívají na prvním místě WSM ligy, kde mají na Karlovy Vary a Kladno náskok dvou bodů. Motor získal ve třiceti šesti zápasech dobrých sedmdesát čtyři bodů. Když celkem vyhrál pětadvacet utkání. Každopádně, kdyby Budějovice nezískaly v zápase ani bod, dostanou se před ně Karlovy Vary, a možná také Kladno. Proto není radno duel ani malinko podcenit.

    Jestli něco funguje Jihočechům na jedničku, je to obranná hra. Budějovice totiž dostaly jen 62 branek, což dělá průměr jen 1,722 obdržených branek na zápas. Nikdo nemá ve WSM lize lepší čísla v obraně. Útok má Motor až pátý nejlepší, když nasázel 105 branek. Přestože Jihočeši v poslední době zvedli procento úspěšných přesilových her, stále to stačí jen na čtvrté místo od konce, když využili 15,29% přesilovek. Avšak Budějovice stále válí v oslabení, tam jsou naopak nejlepší v celé WSM lize. Mají skvělou úspěšnost 92,57% ubráněných početních nevýhod.

    V prosinci se týmu Mariana Jelínka celkem dařilo. Z osmi utkání jich totiž vyhrál hned šest, když porazil například i Slavii či Třebíč, která není nejoblíbenějším soupeřem Jihočechů. V tomto měsíci také přišla první porážka na domácím ledě, když Budějovice padly s Prostějovem 1:4. Další porážka přišla v zápase na Lapači, kde budějovičtí hokejisté prohráli 1:3. První zápas v roce 2018 sehráli hráči Motoru na ledě Ústí nad Labem, kde vyhráli 4:1. Velmi se v utkání dařilo Lukáši Květoňovi, jenž zažil nejpovedenější zápas v této sezóně. Do sestavy se také po dlouhém zranění vrátil Martin Novák a většina fanoušků jistě doufá, že naváže na své výkony z přípravy a ze začátku soutěže.

    Nejproduktivnější hráči:
    Václav Nedorost – 34 bodů (14+20)
    Luboš Rob – 26 bodů (10+16)
    Miloslav Čermák – 23 bodů (6+17)

    Brankáři:
    Petr Kváča – 24 zápasů, 18 výher, úspěšnost – 93,01%; průměr obdržených branek – 1,53.
    David Gába – 13 zápasů, 8 výher, úspěšnost – 92,49%; průměr obdržených branek – 1,84.
     
    HC Energie Karlovy Vary

    Také pohled Západočechů na tabulku není špatný. Energie se nachází na druhém místě pouhé dva body za svým dnešním soupeřem. To znamená, že pokud Vary vyhrají za tři body, dostanou se v tabulce na první místo. Již to znamená, že utkání bude mít velký náboj. Naopak, když prohrají, může se před ně dostat Kladno, které má v posledních zápasech velmi dobrou formu.

    Jestli se na něco mohou Západočeši spolehnout, je to útok. Mají ho totiž druhý nejlepší v lize! Nasázeli 122 branek, lepší už je jen Kladno, které vstřelilo o branku více. Obrana je na tom ale také velmi dobře, inkasovali jen 64 branek, což je řadí na druhé místo. Ani Karlovy Vary nemají přesilové hry nejlepší v lize, nachází se v průměru WSM ligy, když jich využily 17,62%. Stejně jako Motor se i Energie může spolehnout na hru v početních nevýhodách, jelikož je v nich druhá nejúspěšnější. Ubránila 91,25% početních nevýhod.

    Karlovým Varům se tolik jako Budějovicím v prosinci nedařilo. Z osmi utkání jich totiž prohrály hned polovinu, avšak ve třech z nich získaly alespoň bod. Energie hrála hned s dvěma týmy ze "silné čtyřky", avšak ani jednou se jim nepodařilo zvítězit. V obou případech padla v samostatných nájezdech. Také Západočeši vstoupili do nového roku úspěšně. Na domácím ledě si poradili s Havířovem 3:1.

    Nejproduktivnější hráči:
    Tomáš Rachůnek – 33 bodů (11+22)
    Jakub Flek – 30 bodů (13+17)
    Matic Podlipnik – 27 bodů (10+17)

    Brankáři:
    Filip Novotný – 27 zápasů, 18 výher, úspěšnost – 93,96%; průměr obdržených branek – 1,44.
    Tomáš Závorka – 10 zápasů, 7 výher, úspěšnost – 89,05%; průměr obdržených branek – 2,30.
     
    Vzájemné duely v této sezóně:

    1. zápas: Motor – Energie 2:1

    Branky a nahrávky: 2. Crowder (Toman), 20. L. Květoň (Galamboš) – 10. O. Beránek (Podlipnik)

    Sestava Motoru: Gába – Fillman, Vráblík, Kutlák, Pavlin, Pýcha, Marcel – Čermák, Pajič, Nedorost – Dostálek, Galamboš, L. Květoň – Crowder, Toman, Heřman – Šulek, Doktor, Marek.

    Sestava Energie: Závorka – Krejčí, Sičák, M. Rohan, Podlipnik, J. Tomeček, A. Rulík – O. Beránek, Gríger, Flek – Stloukal, Kverka, Kohout – Vachovec, Skuhravý, Gorčík – Harkabus, Tuominen, Davídek.

    2. zápas: Energie – Motor 2:3

    Branky a nahrávky: 11. Flek (Gríger, Krejčí), 27. T. Rachůnek (Podlipnik) – 1. M. Bárta (F. Novák), 7. Heřman, 23. Vampola (Pavlin)

    Sestava Varů: F. Novotný – Krejčí, Sičák (A), M. Rohan, Podlipnik, J. Tomeček, T. Kvapil – T. Rachůnek, Balán (A), Gorčík – O. Beránek, Gríger, Flek – Tuominen, Skuhravý (C), Davídek – Stloukal, Kverka, Kohout.

    Sestava Motoru: Kváča – F. Novák (A), Kučný, Fillman, Pýcha, Pavlin, Vráblík – M. Bárta, Vampola, Nedorost (C) – Galamboš, Rob, Jonák – Prokeš, Vlček, Heřman – Toman, Pajič, L. Květoň.
    Ochutnávka dresů domácího týmu!

     
    Dnešní duel

    Dnešní duel, který se odehraje na ledě Budvar arény bude jistě zajímavý. Klub se totiž v tomto utkání rozhodl odehrát retro zápas, kdy bude oslavováno 90 let založení Motoru. Týmy také budou mít připravené speciální dresy, jejichž podoba ještě není úplně známá. Každopádně dresy domácích by měly mít podobu těch, které byly používány v mistrovské sezóně 1950-1951.

    Program tohoto utkání začne již 30 minut před úvodním vhazováním, kdy se sejdou všichni žijící hráči, kteří odehráli v dresu Českých Budějovic alespoň 10 sezón. Nejmladším hráčem v tomto ceremoniálu bude oblíbenec fanoušků – David Kuchejda. Naopak nejstarším bude Václav Lenc.

    Náboj tak tomuto utkání dají nejen dva týmy z vrcholku tabulky, ale také program, jenž bude protkán celým utkáním. Zároveň je Budvar aréna již vyprodána!
     
    Dneska se opravdu očekává parádní atmosféra. Již hodinu před utkáním se před stadionem tvořily fronty. K vidění byli vidět i karlovarští fanoušci, avšak je otázkou kolik z nich si nakonec cestu do Budvar arény našlo. Zároveň si fanoušci klubu připravili celostadionové choreo, které bude v barvách klubu. Dnes je opravdu se na co těšit!
     
    Úvodní sestavy:

    ČEZ Motor České Budějovice: Kváča (Gába) – Kutlák (C), Kučný, Fillman, Vráblík, Pavlin, Pýcha – L. Květoň, Galamboš, Nedorost (A) – M. Bárta, Vampola, Čermák – Heřman, Rob, Jonák – Dostálek, Vlček, Martin Novák.

    HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (Kuchař) – Sičák, Krejčí, M. Rohan, Podlipnik, T. Kvapil, Kovačevič, Šafář – T. Rachůnek, Balán, Flek – Stloukal, Kverka, Kohout – Tuominen, Skuhravý, Gorčík – Vachovec, M. Zadražil, A. Rulík.

    Rozhodčí: Wagner, Veselý – Podrazil, Springl ml..
     
    Na koberec přichází legendy českobudějovického hokeje. Jako první se představil oblíbenec David Kuchejda! Obrovský aplaus získal tento hráč, ihned po něm nastoupil Jánko Mucha, jenž pro letošek přerušil sezónu. Zároveň zde máme současného hráče Lukáš Květoně!
     
    Z dalších současných hráčů, kteří nastupují v extralize je to Tomáš Mertl nebo Jiří Šimánek. Velký ohlas také získal asistent Jelínka na lavičce -Luboš Rob, dále Roman Turek.
     
    Nastupují další a další hráči. Mezi nimi mohu jmenovat Jaroslava Pouzara, Jiřího Lálu, Vladimíra Pláničku, Josefa Pártla či Václava Lence! Poslední jmenovaný je nejstarším účastníkem tohoto ceremoniálu, jenž získává po právu jeden z největších aplausů v aréně!
     
    Nádherný obřad, kterému přihlížela vyprodaná Budvar aréna, nicméně probíhá poslední focení a utkání začne nejspíše s malým zpožděním
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Retru utkání začalo! V Motoru dnes opět začíná zápas třetí lajna, kterou vede Rob. První vhazování vyhráli hosté a Kváča si musel připsat první lehčí zákrok.
     
    00:27
    Hra byla přerušena, jelikož u střídačky Západočechů zůstal ležet Balán, jenž byl odveden za pomoci spoluhráče.
     
    00:46
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Peter Galamboš – 2 min., podražení).
     
    01:11
    Skvělou obrannou činnost zatím odvádějí hráči Českých Budějovic, kteří ještě nepustili svého soupeře do útočného pásma.
     
    01:54
    Až Balánovi se podařilo zavést kotouč do útočné třetiny, ani tentokrát zde nezůstali Západočeši dlouho.
     
    02:23
    Sičák se snaží rozdávat pasy svým spoluhráčům, avšak ani jeden nevypálil.
     
    02:46
    Galamboš je zpět ve hře!
     
    03:16
    Vráblík zachytil kotouč, který letěl po mantinelu, ale rozhodl se jen poslat ho do středního pásma, aby mohla celá jihočeská pětka vystřídat.
     
    03:44
    Přesto si nakonec musel Novotný připsat zákrok. Domácí dobře vystřídali. Poté se do sebe pustili dva hráči, ovšem nic většího z toho nebylo a vylučovat se nebude.
     
    04:07
    Rob se dostal k zajímavé střele, která byla takřka z ideálního místa. Jeho pokus byl na poslední chvíli sražen.
     
    04:44
    Jihočeský klub se snaží velmi vysoko napadat, ale Karlovy Vary puk bez větších problémů vyvezly. Nakonec je stejně zastavuje ofsajd.
     
    04:51
    Hra se sice přelévá z jedné strany na druhou, ovšem ani jeden z týmů si nepřipsal větší počet střel.
     
    05:29
    Rachůnek se prosadil proti čtyřem protihráčům, když přejížděl modrou. Poté poslal puk na volného Fleka, který byl v rozhodující chvíli zahákován a domácí půjdou do čtyř.
     
    05:33
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Miloslav Čermák – 2 min., hákování).
     
    05:56
    Stejně jako v první početní nevýhodě, i ve druhé, se Budějovičtí velmi dobře brání.
     
    06:22
    Skvělou defenzivní práci předvedl Heřman! Ten na poslední chvíli srazil přihrávku, která mířila na volného hráče před domácí brankou! Poté ještě vyhodil a Jihočeši mohou střídat.
     
    07:07
    Hostující tým se konečně usadil v útočném pásmu, ale skulinky obraně domácích najít nemůže.
     
    07:33
    Také Čermák je na ledě! Motor ukazuje, že hra v oslabení pro něj není velký problém.
     
    08:02
    Skvěle to teď zahrál Čermák! Nedostal sice ideální pas, ale dokázal se prosadit proti dvěmasoupeřům, a nakonec nebezpečně vypálil. Novotný rychle vytrčil beton a zabránil nejhoršímu!
     
    08:56
    U puku je navrátilec do sestavy, Martin Novák, který se snaží probít do zakončení.
     
    09:28
    Jihočeští hokejisté jsou usazení v útočné třetině. Kutlák vypálil svou ránu od modré, avšak jeho střela šla vedle branky. V obranném pásmu hostí bylo několik zákroků, které se nelíbily domácím fanouškům, ale vylučovat se nebude.
     
    10:01
    Před brankou Novotného jsme mohli vidět menší melu. Jeden z českobudějovických hokejistů dorážel puk, jenž byl ještě vidět. To se nelíbilo hostujícím hráčům, kteří chtěli bránit svého brankáře.
     
    10:31
    Nedorost dostal svůj tým do útočného pásma nahozením. Vše přerušuje hvizd rozhodčího, jelikož po střetu s domácím hráčem přišel Novotný o helmu. Nutno dodat, že jihočeský hokejista byl natlačen do brankáře svým soupeřem.
     
    11:18
    Karlovy Vary se dostaly do útoku, jenže ne na dlouho. Puku se ve svém obranném pásmu ujal Motor a jen nahodil kotouč, aby mohla pětka vystřídat.
     
    11:43
    Vlček dostal pěkný pas od Dostálka a rozhodl se vypálit. Bohužel pro domácí svou střelu jen otřel o západočeského hráče, od kterého se odrazila mimo.
     
    12:25
    Nechybělo moc a Budějovicím se vyplatil vysoký forčeking. Jonák napadal, ale o puk se nakonec odrazil pryč.
     
    12:49
    Nevybíravý faul kolenem předvedl Rulík, který doslova sestřelil Pavlina, jenž se zvedá z ledu jen těžko. Nakonec mu spoluhráči pomohli a vypadá to, že bude moci pokračovat ve hře.
     
    13:02
    Pěkně si domácí hráči rozebrali obranu hostujícího týmu. K zakončení se dostal Nedorost, jenže na jeho střelu byl Novotný připravený a puk nepustil.
     
    13:29
    S velkým štěstím se udrželi hokejisté Českých Budějovic v útočném pásmu, když vyhození trefilo Vampolu. Přesto se nakonec Energie osvobodila.
     
    14:10
    Ani Motoru se zatím početní nevýhoda nedaří podle představ. Má problém s přechodovou fází.
     
    14:40
    Heřman se zjevil sám před brankou, kam mu také byla adresovaná přihrávka. Novotný ale stál tam, kde měl.
     
    14:45
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Peter Galamboš – 2 min., vysoká hůl).
     
    15:01
    Žiga Pavlin pokračuje v utkání!
     
    15:19
    Energie již podruhé během krátké doby zahrála vysokou hůl, díky čemuž přesunula vhazování do svého obranného pásma.
     
    15:54
    Skvělou práci předvedl Galamboš, který získal puk na útočné modré přímo na hůl Jonáka! Ten sice Novotného neprostřelil, nicméně Vary půjdou do čtyř!
     
    16:02
    Pokračujeme tedy ve hře čtyři na čtyři, při které má puk na svých hokejkách západočeský tým. Motoru ale brzy začne početní výhoda.
     
    16:45
    A Galamboš je na ledě. Domácí hokejisté budou hrát přesilovou hru něco málo přes minutu.
     
    17:17
    Karlovy Vary dobře napadají rozehrávku soupeře, přesto ještě České Budějovice chvíli vydržely v útočném pásmu.
     
    17:49
    Vampola pálil od modré, ale jen trefil dva hráče Energie. Poté hosté vyhodili.
     
    17:54
    Západočeši také přečkali oslabení a hrají v pěti.
     
    18:09
    Velká šance pro Dostálka! Ten si nádherně zpracoval kotouč, díky čemuž se dostal do samostatného úniku. Zvolil střelu, ale tu Novotný betonem vyrazil.
     
    18:32
    K vidění byl tuhý boj o puk u mantinelu v útočném pásmu domácího týmu. Tento boj sice vyhráli hosté, ale z ničeho nic puk vyplaval před gólmanem Energie, kde mohl zakončovat Vlček, jenže Novotný byl připravený!
     
    19:12
    Václav Nedorost zachránil svůj tým od inkasování! Na poslední chvilku srazil přihrávku na úplně volného Rulíka, jenž stál u tyčky!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou úvodní třetinu retro utkání mezi Českými Budějovicemi a Karlovými Vary. Po té je stav nerozhodný, jelikož jsme neviděli ani jednu branku, přestože k vidění byly i zajímavé příležitosti. Těch měl o něco málo více domácí Motor, ale Novotný puk za svá záda ještě nepustil.

    Další perioda začne přibližně v 17:57.
     
    Statistiky:

    Střely: 9 – 6
    Střely mimo: 2 – 4
    Zblokované střely: 5 – 0
    Vhazování: 8 – 13
    Přesilové hry: 0/2 – 0/3
    Nádherné choreo, které si připravil fanklub domácích!

     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:11
    Úvodní buly druhé třetiny vyhrál domácí tým, který se kombinací snaží dostat do útoku.
     
    20:53
    Po sérii odrazů se České Budějovice dostali do tlaku v útočné třetině. Vše vyvrcholilo střelou od mantinelu, jež byla sražena do ochranné sítě.
     
    21:15
    Kvapil se vydal na útočný výlet a vyzkoušel jemnou střelu. Tu Kváča vyrazil betonem do ochranné sítě a vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    21:38
    Znovu byl Kvapil u puku. Tentokrát se k němu dostal puk na modrou, odkud střílel hodně mimo.
     
    21:52
    Vlček zkoušel křižným pasem někoho najít před brankou Energie. Zde puk lapil Novotný, jenž ho raději podržel a vhazování po jeho pravici.
     
    22:24
    Sičák vyslal od modré velmi nebezpečnou střelu, kterou ještě tečoval Flek. Kváča ale nechal beton na zemi, což ho zachránilo od inkasování.
     
    23:15
    Stloukal se objevil v útočném pásmu nikým neatakován, tak se rozhodl pro střelu. Kváča proti ní stihl švihnout lapačkou.
     
    23:58
    Květoň vybojoval puk na obraně hostů. Ten poté posílal před branku, kde byl jak Nedorost, tak Vampola, ovšem ani jeden z nich zakončit nedokázal.
     
    24:22
    Fillman chtěl svým pasem najít nejspíše Heřmana, ale jeho přihrávka byla zablokována. Přesto hráči Budějovic ještě získali puk ve středním pásmu a Rob se dostal k zakončení, které mířil mezi betony Novotného. Ten je včas zaklapl.
     
    24:44
    Petr Vampola odvolal "faul", po kterém chtěli rozhodčí vylučovat. Krásné gesto toho hráče.
     
    25:33
    Po vhazování v útočném pásmu hostí se k puku dostal Motor, který ho jen nahodil do útočného pásma, odkud ho Novotný vyhodil až do hlediště!
     
    25:48
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Filip Novotný – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo). Trest odpyká Henri Tuominen.
     
    25:56
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Energie střílí branku v oslabení po nádherné akci JAKUBA FLEKA! Ten si vzal kotouč na hůl v obranném pásmu, projel středním pásmem a v útočném pásmu doslova vykoupal tři hráče. Poté poslal puk do horních pater branky, kde domácí brankář nedokázal zasáhnout.
    Asistence: Václav Skuhravý.
     
    26:26
    Jihočeši jsou inkasovanou brankou evidentně opaření, jelikož mají problém s tím, aby se vůbec dostali do útočného pásma.
     
    27:02
    Rob zavezl puk do útočné třetiny, kde ho posílal na Vampolu. Ten se dostal do souboje a Karlovy Vary vyhodily až za Kváču.
     
    27:36
    Kutlák nezachytil přihrávku na modré a početní výhoda domácích se chýlí ke svému konci
     
    27:48
    Ve stejném čase, jako hráč opouštěl trestnou lavici, se Václav Nedorost dostal ke střele z ideální pozice, jenže rána mu moc nesedla a Novotný v pohodě zasáhl.
     
    28:44
    Jihočeši sice byli usazeni v útočném pásmu a obstřelovali gólmana hostí, avšak nebezpečná střela nepřišla.
     
    29:14
    Karlovy Vary zastavuje ofsajd, což je pro domácí jen dobře. Následuje komerční pauza.
     
    29:35
    Pavlin zkoušel nahodit puk na branku. Ten se však zastavil o útočníka Západočechů a až k Robovi se kotouč nedostal.
     
    30:06
    Jonák dobře uviděl rozjetého Roba, jenž zavezl puk až do útočné třetiny. Zde posílal puk na teč, která se Jonákovi nepovedla, jelikož ani puk netrefil. Přesto musel Novotný betonem zasáhnout.
     
    30:35
    Nádherná akce v podání domácího týmu! Květoň našel rychlým pasem Nedorosta, díky čemuž vzniklo přečíslení dva na jednoho. Bohužel pro domácí dostal Vampola přihrávku o trochu později a jeho dorážka šla jen do tyče!
     
    30:59
    Prudká Vráblíkova střela jen proletěla okolo hostující branky. Novotný se jen ohlédl.
     
    31:29
    Novák špatně zpracoval kotouč, což pro něj byla škoda, protože jinak by mohl jít do samostatného úniku.
     
    32:06
    Střela Krejčího nebyla moc prudká, a tak nebyl pro Kváču problém zasáhnout proti ní lapačkou. Poté ještě rychle rozehrál na svého spoluhráče.
     
    33:09
    Ke dvěma střeleckým pokusům se dostali hráči Českých Budějovic, ale ani jeden z nich se nedostal přes prvního bránícího hráče hostí.
     
    33:39
    Zadražil nádherně tečoval nahození od modré a Kváča se musel hodně ohánět, aby puk neskočil v jeho brance.
     
    34:15
    Budějovičtí mohli srovnat! Jednou přihrávkou se opět povedlo vyšachovat dva hráče z obrany Varů. Posléze neprošla žabička až ke Květoňovi, který se přesto snažil kotouč dorazit, ale to se mu nepovedla.
     
    34:36
    Vampola se nádherně prokličkoval až ke střele. Tu Novotný vyrazil betonem, ale ve stejný moment zazněl hvizd rozhodčího, jenž vykazuje Motor pryč z útočného pásma pro postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    34:55
    Bárta uviděl na modré volného Pavlina, kterému adresoval přihrávku. Ten vypálil a jeho spoluhráči chtěli puk tečovat, avšak nikomu z nich se to nepovedlo.
     
    35:03
    Na druhé straně si připsal Pavlin důležitý obranný zákrok, když přes sebe nepustil střelu.
     
    35:35
    Skuhravý neposlal zrovna nejpřesnější přihrávku na modrou a puk končí až u Novotného.
     
    36:37
    Petr Vampola byl trochu nedočkavý, když přebruslil modrou čáru o trochu rychleji než pas, který na něj mířil.
     
    37:16
    Novák se dostal ke střele, avšak ta mu nesedla ani trochu. Kotouč se nakonec jen došoural k Novotnému, který ho schoval pod lapačkou.
     
    37:54
    Kutlák si ani trochu neporozuměl s Novákem, kterému vracel přihrávku. Puk takto skončil za brankou, kde si ho převzali hosté, kteří ho dostali za obrannou modrou.
     
    38:38
    Nádherná akce v podání Tomáše Rachůnka! Ten dostal pas, který si poté ještě poslal pod nohama, čímž se zbavil soupeře. Jeho následný bekhendový blafák mu ale nevyšel podle představ a Kváča zasáhl.
     
    39:16
    Ofsajd zastavuje domácí hráče. Nedorost se zapomněl v pásmu a Vampola přejel modrou rychleji.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Je za námi i druhá třetina, po které jsou ve vedení hráči Karlových Varů, za které se prosadil Jakub Flek, jenž skóroval v oslabení. České Budějovice sice měly šance ke vstřelení branky, avšak Novotný dnes podává spolehlivý výkon v bráně.

    Další třetina začne přibližně v 18:55.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely: 20 – 14
    Střely mimo: 5 – 5
    Zblokované střely: 7 – 2
    Vhazování: 27 – 27
    Přesilové hry: 0/3 – 0/3
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:21
    Karlovy Vary vyhodily přes všechny čáry a Vráblík byl rychlejší než soupeř, tak se píská zakázané uvolnění.
     
    40:42
    Fillman parádně vystřelil od modré a jeho rána byla ještě tečovaná! Novotný zvládl těžký zákrok betonem, avšak vyrazil puk jen před sebe, kde byl Vampola. Ten zasunout puk za jeho záda nedokázal!
     
    41:26
    Domácí brankář si připsal dva zákroky v krátké době, ale ani jeden z nich nebyl z kategorie těžších.
     
    42:21
    Kdo čekal, že Motor na svého soupeře vlétne hned od prvních vteřin, nemůže teď být spokojený.
     
    43:00
    Nádherná střela v podání Pavlina! Novotný měl opět plné nohy práce, ale puk, který vyrazil, nedokázal Heřman dostat za záda karlovarského brankáře!
     
    43:52
    Kohout možná pálil, možná přihrával, každopádně puk skončil jen v rohu kluziště.
     
    44:03
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Henri Tuominen.
     
    44:11
    Flek dobře zapracoval na obranné modré, poté co puk získal, poslal ho až za Kváču.
     
    44:57
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor se prosazuje v přesilové hře a máme vyrovnáno! Vampola poslal puk na branku, který Novotný vyrazil jen před sebe, kde stál připravený LUBOŠ ROB, jenž dorážel do prázdné brány.
    Asistence: Petr Vampola.
     
    45:19
    Heřman se dostal ke střele z první z nebezpečné vzdálenosti, nicméně jeho střela byla jen sražena mimo nebezpečí.
     
    46:01
    Vampola je dnes již ponělikáté vykázán z buly.
     
    46:18
    A Motor mohl dokonat obrat! Květoň dostal nádherný pas před branku a mohl si vybrat kam bude pálit. Na poslední chvíli do jeho rány klekl hráč Energie.
     
    47:26
    Kutlák dostal přesný pas na modrou, popojel si s pukem a vypálil. Jeho střelu nakonec vyrazil Novotný betonem.
     
    47:56
    Vlček si sjížděl s pukem, ale uviděl lépe postaveného Čermáka, jenž se rozhodl vypálit z první. Jeho střelu vyrazil karlovarský brankář vyrážečkou.
     
    48:07
    Jak bylo dopředu avizováno, dnešní zápas je vyprodán!
     
    48:11
    K Pavlinovi se dostal puk po vhazování. Mezitím vznikla v kruhu pro buly menší mela a domácí obránce mohl jít s kotoučem dopředu. Poté vypálil, avšak jeho střela šla jen doprostřed branky.
     
    48:36
    Vampola se dostal přes čtyři protihráče až do útočného pásma. Zde si všiml Nedorosta, kterému adresoval puk. Jeho střela po zemi nebyla pro Novotného nebezpečná.
     
    49:04
    Budějovičtí v posledních okamžicích svého soupeře jasně přehrávají, ale branka ne a ne padnout. Jonák pálil, jenže proti jeho šanci byl karlovarský brankář dobře postavený.
     
    50:05
    Čermák nahodil puk do útočného pásma, ale tam si pro něj sjel gólman hostí a v klidu rozehrál.
     
    50:35
    Krejčí si všiml, že před Kváčou je hodně rušno, a tak se rozhodl vypálit. Domácí brankář jeho střelu vyrazil betonem.
     
    51:35
    Obrovský tlak v útočném pásmu měli Jihočeši! Nedorost na sebe natáhl čtyři hráče a poslal volný puk do prostoru, kam si najel Pýcha, jenž z bezprostřední blízkosti pálil jen doprostřed branky. Poté ještě měli Budějovičtí další střely, ovšem ani jedna nešla do brány.
     
    52:17
    Neskutečné, co předvádějí domácí hokejisté v posledních minutách. Jsou jasně lepší a vycítili to již i fanoušci, kteří začali hnát Motor za vstřelením vedoucí branky.
     
    52:51
    Krejčí si dlouho připravoval puk na střelu. Tou první jen trefil Heřmana, ale puk se k němu zpět odrazil. Tak vyslal střelu od modré, která jen těsně minula domácí branku.
     
    53:27
    Tlak Jihočechů trochu opadl. Na svých hokejkách mají puk hráči hostujících Karlových Varů.
     
    54:34
    Hra je v posledních minutách hodně rozkouskována a vše nasvědčuje tomu, že půjdeme do prodloužení.
     
    55:16
    Jen kousek chyběl Flekovi k tomu, aby se dostal do samostatného úniku. Puk byl ale nakonec o trochu rychlejší než karlovarský útočník.
     
    55:44
    Budějovičtí přišli o kotouč v útočném pásmu a dopředu může jít hostující tým.
     
    56:30
    Velmi těžkou úlohu měl Žiga Pavlin, jelikož puk poskakoval tak, jak se mu chtělo, ovšem nakonec to zvládl.
     
    56:58
    Nájezd Fleka si dobře pohlídal Vráblík, jenž ho nepustil do dobré pozice pro zakončení.
     
    57:07
    Energie mohla z ničeho nic vstřelit branku! Podlipnik si najel s pukem do ideální pozice, ale Kváča vytáhl skvělý zákrok lapačkou.
     
    57:57
    Západočeští hráči se ke konci utkání sebrali a chtěli by rozhodnout utkání v základní hrací době. Přišel další pokus, jenž musel budějovický gólman přikrýt.
     
    58:35
    Teď už jen Karlovy Vary nahazovaly puk na domácí branku a nepouštěly se útočných akcí.
     
    59:24
    Vráblík dostal těžkou přihrávku, se kterou si nakonec poradit nedokázal a míříme do prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Je za námi i druhá třetina, ve které Motor srovnal, když Luboš Rob stál tam, kde stát měl. Přesto měli Budějovičtí několik dalších příležitostí na vstřelení vedoucí branky, ale ani jednu z nich využít nedokázali.

    Prodloužení začne přibližně v 19:37.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:07
    Václav Nedorost se ihned po buly dostal ke střele, kterou Novotný chytil, ale puk mu vypadl. Přesto se nedošoural až za brankovou čáru.
     
    60:28
    Vlček se dostal přes několik protihráčů, ovšem nakonec se nedostal ani ke střele.
     
    61:24
    Vráblík jel s Galambošem do přečíslení, ale druhý jmenovaný dostal pas dál než by prošel.
     
    62:14
    Také gólová šance na druhé straně! Sičák jel se spoluhráčem do přečíslení dva na jednoho, nicméně jeho přihrávka byla moc dlouhá.
     
    62:39
    Čermák měl ideální pozici, ale jeho střela jen prolétla okolo tyčky! Více šancí zatím měli domácí.
     
    63:16
    Obrovský závar před brankou předvedli karlovarští hokejisté, ovšem Kváča neskutečně podržel svůj tým!
     
    64:00
    Poslední minuta prodloužení!
     
    64:21
    Západočeši hrají s pukem v útočné třetině a Budějovice se k němu nemohou dostat.
     
    64:53
    Neskutečné, co Jihočeši zahodili! Bárta nedokázal prostřelit Novotného, který jen vyrazil puk vedle sebe. Zde ani Rob ho nedokázal poslat do úplně odkryté sítě. Posléze znovu pálil ještě Bárta, ale puk byl zalehnut v brankovišti a to znamená jediné! Trestný nájezd!
     
    64:53
    K trestnému nájezdu se postavil střelec jediné branky domácího týmu, Luboš Rob, jenž si sice položil Novotného, ale se střelou čekal moc dlouho. Ta se pak nevešla mezi tři tyče.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Je za námi i prodloužení a čekají nás nájezdy! Motor měl povětšinu prodloužení jasnou převahu, ovšem tu využít nedokázal. Velký nápor na psychiku zažil Luboš Rob, jenž jel nájezd sedm vteřin před koncem, kdy mohl rozhodnout zápas, ale svou šanci neproměnil.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Václav SKUHRAVÝ neproměňuje.
     
    1. série
    1:0
    Václav NEDOROST proměňuje.
     
    2. série
    1:0
    Jaromír KVERKA neproměňuje.
     
    2. série
    1:0
    Luboš ROB neproměňuje.
     
    3. série
    1:1
    Jakub FLEK proměňuje.
     
    3. série
    1:1
    Martin NOVÁK neproměňuje.
     
    4. série
    1:1
    Matěj ZADRAŽIL neproměňuje.
     
    4. série
    1:1
    Peter GALAMBOŠ neproměňuje.
     
    5. série
    1:1
    Matic PODLIPNIK neproměňuje.
     
    5. série
    2:1
    Petr VAMPOLA proměňuje.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým ČEZ Motor České Budějovice.
    Nádherné utkání, které provázelo skvělá atmosféra, se nakonec rozhodlo až v samostatných nájezdech. Nejprve na jedné straně proměnil Nedorost a za Karlovy Vary to byl Flek. Rozhodující branku ale vstřelil PETR VAMPOLA, jenž poslal bekhendem puk mezi nohama Novotného!
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec velmi dramatického utkání, ve kterém nakonec zvítězil domácí tým po samostatných nájezdech. V těch se prosadili dva českobudějovičtí hráči, zatímco v dresu Energie jen jeden. Rozhodující branku vstřelil navrátilec Petr Vampola! (20:00:39)
    Marken.cz

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 45. Rob (Vampola), rozh. náj. Vampola – 26. Flek (Skuhravý)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Václav Skuhravý (KVA)
    1:0   Václav Nedorost (CEB)
    2. série:
    1:0   Jaromír Kverka (KVA)
    1:0   Luboš Rob (CEB)
    3. série:
    1:1   Jakub Flek (KVA)
    1:1   Martin Novák (CEB)
    4. série:
    1:1   Matěj Zadražil (KVA)
    1:1   Peter Galamboš (CEB)
    5. série:
    1:1   Matic Podlipnik (KVA)
    2:1   Petr Vampola (CEB)


    Banes Motor České Budějovice: Kváča (Gába) – Kutlák (C), Kučný, Fillman, Vráblík, Pavlin, Pýcha – L. Květoň, Galamboš, Nedorost (A) – M. Bárta, Vampola, Čermák – Heřman, Rob, Jonák – Dostálek, Vlček, Martin Novák.
    HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (Kuchař) – Sičák, Krejčí, M. Rohan, Podlipnik, T. Kvapil, Kovačevič, Šafář – T. Rachůnek, Balán, Flek – Stloukal, Kverka, Kohout – Tuominen, Skuhravý, Gorčík – Vachovec, M. Zadražil, A. Rulík.

    Rozhodčí: Wagner, Veselý – Podrazil, Springl ml.

    Diváci: 6421 (vyprodáno)
    thejrc.org