Slavia – Přerov 1:2 (kon.) | Litoměřice – Benátky n/J 5:4 (kon.) | Motor ČB – K. Vary 2:1 (2:1 po s.n.)
Prostějov – Ústí n/L 4:3 (kon.) | Kadaň – Třebíč 3:2 (kon.) | Frýdek-M. – Vsetín 4:0 (kon.)
Havířov – Kladno 2:1 (kon.)
konec
HC Frýdek-Místek
4:0 (2:0, 0:0, 2:0)
VHK ROBE Vsetín
Sobota 06.01.2018, 17:00 • Hala Polárka • Chance liga • 37. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    HC Frýdek-Místek
    Slezan nezažívá optimální formu a tabulkou klesá. V posledním utkání týmu pomohly staré známé tváře, konkrétně Ondřej Kovarčík a Aron Chmielewski. Druhý jmenovaný se dokonce zapsal do střelecké listiny. Tento skvělý útočník si vybojoval trestné střílení a svým pokusem úspěšně překonal Aleše Stezku. Rysi zvítězili 3:1 a konečně protrhli sérii porážek.
     
    VHK ROBE Vsetín
    Zelenožlutí včera doma uvítali Kadaň a několikrát zvedli domácí příznivce ze svých sedadel. Utkání nabídlo neuvěřitelných jedenáct branek. Hostující celek působil víceméně odevzdaným dojmem a hned v úvodní dvacetiminutovce inkasoval čtyřikrát, další dvě části rovněž patřily domácím a hráči vstřelili dalších osm branek. Vsetín předvedl naprosto skvělý týmový výkon a nespoléhal na žádné individuality, více gólů si připsal pouze útočník Ondřej Slováček.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Frýdek-Místek: Strmeň (L. Daneček) – Zahradníček (A), Bartko, L. Kovář, Haman, Ovčačík (C), Matyáš, Piegl – Chmielewski, O. Kovařčík, Kofroň – J. Kalus, Pechanec, Štumpf – Christov, Bajtek, Kvasnica – Kafka, Przybyla, Franek.

    VHK ROBE Vsetín: Šurý (Horčička) – Janáček, Teper, Ostrčil, Frolo, Holomek, Dundáček, D. Krenželok – Březina, Kopta, Markovič (C) – P. Beránek, Kucharczyk, Protasenja – Vávra, Podešva, Slováček – Karafiát, Illéš (A), Vítek (A)..
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:30
    První střela dnešního utkání. Daniel Štumpf se dokázal uvolnit na pravé straně a svou ránu cpal mezi betony brankáře, Šurý si ale poradil s bravurou.
     
    01:10
    Ondřej Slováček nahodil puk od modré čáry a tento pokus nadělal opravdu hodně problému, neboť byl několikrát tečován, puk nakonec letěl těsně kolem pravé tyče.
     
    02:03
    Aron Chmielewski se zbavil hned dvou soupeřů, ale jeho následná rána letěla pouze doprostřed branky a nenadělala žádnou neplechu.
     
    03:05
    Vsetín se vrhal do rychlého protiútoku, ale celou akci zbrzdil Jaroslav Markovič a následně vůbec nic nevymyslel.
     
    04:08
    Daniel Štumpf se dostal do naprosté tutovky. Číhal několik centimetrů od brankáře na puk a ten se k němu nakonec i dostal. Útočníkovi už jen zbývalo trefil poloodkrytou branku, ale to se mu nakonec nepovedlo a napálil pravou tyč! Někteří domácí příznivci se už radovali z branky.
     
    04:50
    Zakázané uvolnění Frýdku-Místku. Vsetín chce na sebe upozornit a hráči se nastěhovali před branku Danečka.
     
    05:25
    V akci byl opět Jaroslav Markovič, ale ani teď si neporadil dobře. Kotouč mu utekl z hokejky a domácí můžou zaútočit.
     
    06:08
    Rysi se dostali do přečíslení dva na jednoho a vypadalo to velmi nadějně. Ke střele odhodlal David Kofroň a Michal Šurý poprvé vážněji zasahoval!
     
    06:40
    Antonín Pechanec podstoupil hned několik soubojů o kotouč. Nakonec se k němu dostal a z velkého úhlu vystřelil, rána byla zblokovaná jedním z obránců.
     
    07:38
    Ondřej Slováček odstrčil svého soupeře od puku, poté ale špatně rozehrál a ztratil útočné pásmo.
     
    08:20
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (David Vítek – 2 min., nedovolené bránění).
     
    08:39
    David Březina ve vlastním oslabení pořádně protáhl Danečka a nakonec orazítkoval horní tyč!
     
    08:51
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Domácí rysi se ujímají vedení! V hlavních rolích byly dvě posily domácího týmu! Aron Chmielewski se snažil překonat brankáře z bezprostřední blízkosti, Michal Šurý na tuto ránu ještě dokázal reagovat, ale na dorážku ONDŘEJE KOVAŘČÍKA už byl krátký! Asistence: Aron Chmielewski.
     
    10:10
    Vsetín se snaží zareagovat na úvodní branku a hráči se nastěhovali do útočného pásma, Daneček převedl nejeden pěkný zákrok.
     
    11:05
    Radim Ostrčil založil útočnou akci, ale jeho finální přihrávka nenašla svého adresáta a skončila u domácích obránců.
     
    11:40
    Radim Kucharczyk se snažil vybojovat kotouč pro své mužstvo, ale Antonín Pechanec byl nekompromisní a svým tělem svého soupeře odstrčil a podržel puk.
     
    12:21
    Lukáš Daneček musel řešit první vážnější ohrožení. Tomáš Vávra se ho snažil překonat z levého mezikruží, ale nenašel sebemenší škvírku. Bude se vhazovat.
     
    13:17
    Radim Ostrčil nahodil puk od modré čáry a došlo k několika tečím. Situaci nakonec vyřešil Michal Kvasnica a poslal puk daleko od domácí svatyně.
     
    13:55
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    A už je to o dva přesné zásahy. Zprvu nenápadná akce končí druhým gólem Frýdku-Místku! Dan Przybyla vybojoval útočné pásmo a poté si puk převzal LUKÁŠ KOVÁŘ, který vystřelil z levého mezikruží, Michal Šurý se nedokázal včas vzpamatovat a vůbec nereagoval. Asistence: Dan Przybyla.
     
    15:10
    David Vítek si předkopl kotouč a snažil se ho vyslat na domácí brankovou konstrukci, Lukáš Daneček nakonec nemusel zasahovat díky tomu, že střela byla tečovaná a letěla mimo.
     
    16:21
    Lukáš Daneček se vysunul ze své branky za účelem poslat puk daleko od své svatyně. Do cesty se mu postavil Radim Kucharczyk, ale brankáře nevyvedl z míry.
     
    17:06
    Ondřej Kovařčík se ocitl na zemi, inkasoval tvrdý úder. Nakonec to ale nevypadá na nic vážného a útočník bude určitě pokračovat ve hře.
     
    17:14
    Martin Podešva převedl poměrně pohlednou individuální akci, obešel hned dva soupeře, ale ten třetí mu vystavil tvrdou stopku a získal puk pro svůj tým.
     
    18:11
    Hráči podstupují souboje o puk za brankou Vsetína. Nakonec to byli hosté kteří se dostali ke kotouči a přechází do útoku.
     
    18:44
    Zakázané uvolnění Vsetína. Frýdek-Místek je zatím jednoznačně lepším týmem na ledě a diktuje tempo hry.
     
    19:00
    Běží poslední minuta první třetiny.
     
    19:17
    Tomáš Franek atakoval rozehrávku soupeře a také se to vyplatilo. Frýdek-Místek se dostal k puku, ale hráči se nedokázali dobře domluvit a nakonec z toho žádné ohrožení branky nebylo.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina dnešního utkání je o konce. Domácí celek vede o dva přesné zásahy a jednoznačně tahá za delší konec provazu. První branka padla v deváté minutě. Ondřej Kovařčík otevřel gólový účet po střele Arona Chmielewského. Vsetín se poté na chvíli dostal do tlaku, ale ani jeden z útočníků nepřišel na recept jak překonat Lukáše Danečka. Rysi zvýšili své vedení za šest minut. Lukáš Kovář se prezentoval nenápadnou střelou, která sklidila ovoce. Uvidíme, zda se Vsetínu povede nějak zdramatizovat průběh utkání.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:48.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:25
    Jan Bartko se snažil rozehrát akci, ale jeho nahození nevybudilo žádného spoluhráče a kotouč nakonec skončil u Michala Šurého, který ho poslal pryč od své branky.
     
    21:08
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Anatolij Protasenja – 2 min., podražení).
     
    21:30
    David Kofroň dobře nastavil svou hokejku a udržet útočné pásmo. Aron Chmielewski poté trpělivě čekal až jeho spoluhráči uvolní, ale nakonec jeho příhrávka byla nepřesná.
     
    22:25
    Aron Chmielewski se dostal do velké šance. Vsetín špatně vyhodil a najednou z toho bylo přečíslení tři na jednoho. Jeho rána letěla těsně nad horní tyč!
     
    23:08
    Hosté v plném počtu.
     
    23:17
    Do tutovky se dostali i hosté. Ondřej Slováček se dokázal uvolnit a od prostředka hřiště se řítil zcela osamocen na Danečka. Zvolil rána mezi betony, ale to domácí brankář očekával a předvedl skvělý zákrok!
     
    24:08
    Žlutozelení si teď vyvinuli tlak na svého soupeře a pořádně provětrali domácí branku. Lukáš Daneček je ale zatím bezchybný a nenechal projít ani jednu ránu.
     
    24:58
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek (Jan Zahradníček – 2 min., zdržování hry / posunutá branka).
     
    25:05
    A další úžasný zákrok Lukáše Danečka! Výborně si poradil se střelou Martina Podešvy. Domácí příznivci poté začali vyvolávat jeho jméno. Bude se vhazovat v obranném pásmu Frýdku-Místku.
     
    26:00
    I přesto, že Vsetín je v početní převaze, tak se těžko dostává do útočného pásma a jejich kombinace vlastně vůbec nikam nevede.
     
    26:58
    Domácí v plném počtu.
     
    27:00
    Radim Kucharczyk využil toho, že Daneček měl špatný výhled a vyslal ránu od modré čáry, jeho pokus ovšem letěl těsně kolem levé tyče.
     
    28:06
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek (Filip Bajtek – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    28:25
    Dnešní utkání sleduje 2456 diváků.
     
    28:38
    Jakub Teper natáhl k ráně od modré čáry, ale jeho pokus nebyl vůbec připravený a střela zcela podle očekávání skončila nad horní tyči.
     
    29:40
    Frýdku-Místku se povedlo vyhodit puk od domácí brankové konstrukce a Vsetín bude muset zakládat novou útočnou akci.
     
    30:06
    Domácí v plném počtu.
     
    30:48
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Daniel Krenželok – 2 min., vražení na hrazení).
     
    31:10
    Hra se poněkud uklidnila, ani jeden z týmů si nedokáže udržet puk na svých hokejkách na delší dobu a fanoušci nebyli svědky žádného nebezpečného zakončení.
     
    32:15
    Frýdek-Místek se dostal do přečíslení, ale celou akci zbrzdil Antonín Pechanec a jeho klička nebyla moc dobrá a obránce poté přišel o kotouč.
     
    32:48
    Hosté v plném počtu.
     
    32:50
    Filip Haman na sebe poprvé v dnešním utkání upozornil. Jeho rána měla gólové parametry, ale brankář Michal Šurý vytáhl skvělý zákrok lapačkou a bude se vhazovat.
     
    33:26
    Michal Šurý si nekomplikoval život a raději schoval puk do své lapačky, bude se vhazovat před jeho svatyní.
     
    33:53
    Poprvé v dnešním duelu si Lukáš Daneček počínal poněkud zbrkle a rána Martina Podevši mu vypadla z lapačky. Poté se několik útočníků snažilo dorážet, ale nakonec ani jeden nebyl úspěšný.
     
    33:53
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek (Jan Zahradníček – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Jiří Karafiát – 2 min., sekání).
     
    34:59
    Ve hře čtyři na čtyři je aktivnější hostující celek a snaží se postupnou kombinací projít až před branku Danečka.
     
    35:53
    Oba týmy hrají v plném počtu.
     
    36:29
    Michal Kvasnica si počínal hodně obětavě a skočil do rány Ondřeje Slováčka. Poté podstoupil rychlostní souboj s tím samým hráčem.
     
    37:20
    Slezan se dostal do dalšího zakončení, ale s touto střelou neměl Michal Šurý moc problému a schoval kotouč do lapačky. Bude se vhazovat.
     
    37:49
    Zakázané uvolnění Vsetínu. Frýdek-Místek bude mít šanci ohrozit hostující branku a to se také povedlo. Brankář musel opět zasahovat.
     
    38:30
    Lukáš Daneček viděl, že ho atakuje jeden z hostujících útočníků a raději si kotouč schoval do své pravé lapačky. Rozhodčí následně vhodí puk do hry.
     
    39:15
    Filip Bajtek se u domácích střídaček snažil získat puk pro svůj tým a nakonec se mu to také povedlo, rysi přechází do útoku.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    A je konec prostřední části hry. Druhá třetina ale už nebylo vůbec gólová. Frýdek-Místek se sice dostal do několika slibných zakončení, ale branku Michala Šurého se potřetí propálit nepovedlo. Vsetín také několikrát pořádně zaměstnal Danečka, ten ale dnes chytá opravdu famózně a
    sklidil také několikrát zaslouženě uznání od domácích fanoušků.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:35
    Daniel Štumpf se snažil nahodit puk na brankáře, ale jeho pokus byl tečován a úplně změnil trajektorii kotouče. Vsetín jde do útoku.
     
    41:25
    Jiří Karafiát se snažil překvapit Danečka ránou z nějakých pěti metrů, ale jeho pokus ani k brankáři nakonec nedošel, neboť se do střely postavil Jan Zahradníček.
     
    42:43
    Zakázané uvolnění Vsetínu. Tomáš Franek se poté snažil procpat puk až před hostující brankáře, ale jeho rána neměla oči a skončila mimo. Vsetín se ale i přesto nedokázal dostat do herní pohody a opět se provinil zakázaným uvolněním.
     
    43:38
    David Březina vytvořil rychlý protiútoku a následně to byl také on, kdo střílel. Jeho rána byla pozvednutá nad horní tyč.
     
    44:50
    V hale Polárka je vyprodáno!
     
    45:30
    Michal Kvasnica zbytečně přišel o kotouč a nabídl tak dobrou šanci Vsetínu. Ten opět ohrozil Danečka, ale gól z toho nebyl.
     
    46:36
    David Březina se dostal do obrovské šance! Z přečíslení zakončoval z pravé strany a mířil mezi betony brankáře. Lukáš Daneček je ale dnešním domácím hrdinou a opět skvěle zasáhl!
     
    47:30
    Filip Dundáček s rozehrávkou nikam nespěchá a v klidu si zpracoval kotouč za brankou svého gólmana. Poté zvolil průnikovou přihrávku, která ale nenašla svého adresáta.
     
    48:29
    Anatolij Protasenja dobře vystihl rozehrávku domácích obránců a mohl se dostat do velké šance, kotouč ale špatně zpracoval a Frýdek-Místek jde do útočného pásma.
     
    49:15
    Vít Christov obdržel ostrý bodyček a poté hlavou narazil na mantinel. Bude to zřejmě hodně bolestivé a útočník je odveden do kabin.
     
    49:15
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Tomáš Frolo – 5 min. + osobní trest do konce utkání, napadení). Trest odpyká Jiří Karafiát.
     
    50:16
    Hra je přerušena, neboť došlo k menší potyčce mezi hráči. Bude se vylučovat.
     
    50:16
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek (Aron Chmielewski – 2 min., vražení na hrazení).
     
    50:35
    Necelou minutu se bude hrát ve stejném počtu hráčů na ledě. Vsetín se snažil zakončovat ihned po rozehrávce, ale Daneček opět pokus zneškodnil.
     
    51:38
    Lukáš Kovář si dlouho vylepšoval pozici až se nakonec ke střele dostal. Jeho rána ale byla pozvednutá jedním z obránců a rysi budou zakládat novou akci.
     
    52:16
    Domácí v plném počtu.
     
    53:15
    Radim Kucharczyk se s tím moc nepáral a prakticky ihned potom, co dostal kotouč vystřelil. Rána letěla vedle.
     
    53:48
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    A je to o tři branky! Frýdek-Místek si vyvinul tlak na svého soupeře a hned několikrát zaměstnal hostující brankáře, poté došlo k zmatkům před brankou. Nejlépe se dokázal zorientovat ARON CHMIELEWSKI a dokázal zvýšit vedení domácího celku. Asistence: Ondřej Kovařčík, Ctirad Ovčačík.
     
    53:48
    Hosté v plném počtu.
     
    55:35
    Toto utkání jednoznačně patří Ondřeji Kovařčíkovi a Aronu Chmielewskému! Oba tito útočníci si připsali přesný zásah a asistenci.
     
    56:05
    Jaroslav Markovič si dobruslil pro puk za branku Danečka a poté se snažil rozehrát. Jeho finální přihrávka ovšem byla hodně nepřesná a skončila mimo pásmo.
     
    57:09
    Oddechový čas pro hosty.
     
    57:18
    Vsetín už nemá co ztratit a rozhodl se pro hru bez brankáře!
     
    57:40
    Filip Bajtek se od prostředka hřiště snažil trefil prázdnou branku, ale jeho střela letěla těsně kolem levé tyče. Poté se pískalo zakázané uvolnění Frýdku-Místku.
     
    58:11
    A opět zakázané uvolnění. Domácí hráči se snaží odkrytou branku trefit z každé vzdálenosti.
     
    58:29
    A do třetice zakázané uvolnění. Ani Ondřej Kovařčík nemířil přesně.
     
    58:49
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    A domácí vítězství je podtrženo! Hráči Frýdku-Místku se dokázali dostat do hry a díky Aronu Chmielewskému se také řítil do přečíslení tři na jednoho. DAVID KOFROŇ následně neměl problém kotouč trefit do prázdné branky. Asistence: Aron Chmielewski, Ondřej Kovařčík.
     
    59:54
    Utkání už se jen víceméně dohrává a ani jeden z týmu se už nikam nehrne.
     
    Konec zápasu.
     
    A je konec tohoto utkání. Frýdek-Místek dokázal navázat na výhru z Benátek a vypadá to, že se postupně dostává z výsledkového trápení. Dneska to byl jednoznačně zápas dvou skvělých útočníků, Aron Chmielewski a Ondřej Kovařčík si vedli opravdu špičkově. Oba se zapsali do střelecké listiny a rovněž si oba připsali dvě asistence. Skvělý výkon se také povedl Lukáši Danečkovi, který nepustil ani jeden gól a několikrát bude vyvoláváno jeho jméno. Vsetín sice nehrál vůbec špatně, ale branku se mu prostě nepovedlo překonat. To je z dnešního duelu vše, přeji pěkný večer. (19:16:31)
    Marken.cz

    Marek Jašek

    Branky a nahrávky: 9. O. Kovařčík (Chmielewski), 14. L. Kovář (Przybyla), 54. Chmielewski (O. Kovařčík, Ovčačík), 59. Kofroň (O. Kovařčík, Chmielewski)


    HC Frýdek-Místek: L. Daneček (Strmeň) – Zahradníček (A), Bartko, L. Kovář, Haman, Ovčačík (C), Matyáš, Piegl – Chmielewski, O. Kovařčík, Kofroň – J. Kalus, Pechanec, Štumpf – Christov, Bajtek, Kvasnica – Kafka, Przybyla, Franek.
    VHK ROBE Vsetín: Šurý (Horčička) – Janáček, Teper, Ostrčil, Frolo, Holomek, Dundáček, D. Krenželok – Březina, Kopta, Markovič (C) – P. Beránek, Kucharczyk, Protasenja – Vávra, Podešva, Slováček – Karafiát, Illéš (A), Vítek (A).

    Rozhodčí: Přikryl,Vrba – Lukš, Měkýš

    Diváci: 2456
    thejrc.org