Bílina – Jablonec n/N 4:5 (po pr.) | Poruba 2011 – Nový Jičín 1:3 (kon.) | Šumperk – Val. Meziříčí 6:3 (kon.)
SHK Hodonín – Opava 5:2 (kon.) | Havlíčkův Brod – Pelhřimov 3:2 (kon.) | Mor. Budějovice – Nymburk 5:3 (kon.)
Řisuty – Kobra 5:4 (kon.) | Dvůr Králové n. L. – Most 5:0 (kont.) | Klatovy – Žďár n/S 3:6 (kon.)
David Servis – Písek 8:2 (kon.) | Tábor – Kolín 2:5 (kon.) | Děčín – Vrchlabí 2:11 (kon.)
Letňany – Sokolov 2:3 (kon.)
konec
HC David Servis Č. Budějovice
8:2 (1:0, 5:2, 2:0)
IHC Králové Písek
Sobota 06.01.2018, 18:002. liga skupina Střed (ČR) • 26. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Zdravím všechny hokejové fanoušky! V Hokejovém centru Pouzar dnes svede souboj David Servis s Pískem. Jedná se o jihočeské derby a zároveň také souboj předposledního s posledním.
     
    HC David Servis České Budějovice

    David Servis neměl vstup do sezóny vůbec špatný. Chvílemi to vypadalo, že by mohl atakovat přední pozice v tabulce Střed. Poté se ale soutěž přehoupla do své další části a z pohledu servismanů to již není takové, jaké to bylo právě na začátku soutěže. Tento celek drží nepříliš lichotivou bilanci čtyř proher v řadě. V prvním utkání roku 2018 prohráli servismané na ledě Klatov 2:5. Nejproduktivnějšími hráči jsou Roman Šulčík (8+19) a Jan Trummer (12+12). Divákům bude nabídnout souboj předposledního týmu, tedy David Servisu, a Písku, momentálně posledního týmu tabulky.
     
    IHC Písek

    Jak už bylo řečeno, Písku se nedaří úplně podle představ. Nemůže zde panovat ani spokojenost s pohledem na tabulku. Slabinu tohoto celku bychom mohli nalézt, alespoň tedy řečí statistik, v útoku. Rozdíl mezi vstřelenými a obdrženými brankami mají Písečtí totiž nejhorší ze všech tabulkových rivalů, konkrétně mínus čtyřicet sedm. Ani písecká forma není nijak ohromná. Z dvanácti utkání padli písečtí hokejisté hned jedenáctkrát! Zajímavostí ale je, že jediný vyhraný zápas z posledních dvanácti odehraných byl právě proti dnešnímu soupeři, tedy proti David Servisu. Uvidíme, který z týmů bude šťastnější a uzme pro sebe důležité body do tabulky.
     
    Vzájemné zápasy v této sezóně:

    14.10. David Servis – Písek 3:4sn.
    29.11. Písek - David Servis 8:5
     
    Úvodní sestavy:

    HC David Servis Č. Budějovice: Dudáček (Němec) – Radoš, Kříž, Michal, Macháček, Farka, Škopek, Svoboda – Šulčík, Marek, Trummer, Bárta, Vylíčil, Sumerauer, Jindra, Trummer st., Zayml, Šesták.

    IHC Písek: Kříž (Štekr) – Hřebíček, Parýzek, Suda, Hanus, Turek, Herr, Hora – Sýbek, Koupal, Novák, Volf, Duchoň, Pašek, Vlk, Rod, Strnad, Stauber, Drda, Medek.

    Rozhodčí: Hornáček – Vavruška, Šimánek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování vyhráli domácí hokejisté, jenže jejich rozehrávku vzápětí zachytává Jan Sýbek a u kotouče jsou tím pádem Písečtí.
     
    01:02
    Jan Trummer našel přihrávkou zpoza vlastní branky Adama Vylíčila, který stál na modré čáře a následně zaváží puk do útočného pásma servismanů. (20:52:36)
     
    02:32
    Nyní se usadili před Dudáčkem hostující hráči, jejich snažení ale k žádné nebezpečnější střele nevedlo.
     
    13:20
    Zakázané uvolnění vrátí hru před domácího brankáře. Servismané se marně pokoušeli o přechod od útoku.
     
    15:20
    Milan Dudáček raději přikryl klouzající kotouč před. Bude se vhazovat po levici domácího brankáře.
     
    16:03
    Vyloučení v týmu IHC Písek (Pašek – 2 min., podražení).
     
    17:08
    David Servis právě vstřelil branku!
    A máme zde úvodní branku v utkání! Servismané využívají přesilovou hru. Jan Trummer dostal puk za Křížovu branku. Zpoza ní našel ideálním pasem před brankoviště hůl JAKUBA MARKA, který nasměroval střelu přímo pod horní víko. Asistence: Jan Trummer, Roman Šulčík.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:37
    První útočná formace Písku vybojovala kotouč po vhazování a následně kombinovala před Dudáčkem. Naštěstí pro David Servis písecká kombinace nakonec nebyla přesná a díky forčekingu jednoho z domácích hokejistů končí.
     
    23:54
    David Servis právě vstřelil branku!
    Je to o dva přesné zásahy! Do akce dva na dva se dostal Lukáš Sumerauer společně s Jiřím Bártou. Druhý jmenovaný si všiml ADAMA VYLÍČILA, který přijížděl z druhé vlny. Vylíčil se se svou forhendovou střelou zhruba z prostředku pravého kruhu z pohledu píseckého brankáře nezmýlil. Asistence: Jiří Bárta, Lukáš Sumerauer.
     
    25:49
    Písek právě vstřelil branku!
    Písečtí ale během chvíle odpovídají a opět je to o jednu přesnou trefu. Václav Pašek vypálil z větší vzdálenosti, konkrétně od modré čáry. Do jeho pokusů těsně před Dudáčkem sáhl JAKUB VOLF, jenž svou tečí dává první gól hostujícího týmu. Asistence: Václav Pašek.
     
    27:41
    David Servis právě vstřelil branku!
    Ovšem těsnější stav netrvá vůbec dlouhou dobu. Opět se o přesnou trefu servismanů stará ADAM VYLÍČIL. Tentokrát pálil z podobné pozice, jako se trefil před malým okamžikem. 3:1 pro domácí celek! Asistence: Jan Trummer.
     
    27:57
    David Servis právě vstřelil branku!
    Domácí teď mohou hrát o něco klidněji, neboť jdou do tříbrankového trháku! Petr Macháček našel přesnou přihrávkou nýnějšího hrdinu domácích hráčů ADAMA VYLÍČILA. Ten opět propaluje vše, co mu stojí v cestě, a zapisuje si tak hattrick! Asistence: Petr Macháček.
     
    27:57
    Střídání v týmu IHC Písek: ze hřiště odchází Kříž, přichází Štekr.
     
    31:14
    Zdá se, že tempo hry se poněkud zklidnilo. Momentálně oba týmy brání svou modrou čáru dobře a nepouští soupeře do vlastní obranné třetiny. U puku jsou domácí, jmenovitě ho drží Michal Michal.
     
    33:28
    Písek právě vstřelil branku!
    Diváci v Hokejovém centru Pouzar si nyní zřejmě přijdou na své, neboť v prostředním dějství mohli vidět již pět branek. O vyrovnání se ještě zcela určitě budou chtít hosté postarat. JAN TUREK nyní načapal hned po vhazování domácího brankáře. Asistence: Josef Vlk
     
    34:16
    David Servis právě vstřelil branku!
    Obrázek hry je opět stejný. Domácí totiž opět velmi rychle odpovídají na vstřelený písecký gól. Se střelou po přihrávce Lukáše Jindry neváhal JAN TRUMMER starší, který pohotovou střelou zařizuje pátý zásah hokejistů z jihočeské metropole. Asistence: Lukáš Jindra.
     
    36:19
    David Servis právě vstřelil branku!
    Písečtí to budou mít velmi těžké. Budou muset dotahovat čtyřbrankový rozdíl, pokud tedy pomýšlejí na bodový zisk. Na Štekra vypálil Jan Trummer, ale jeho pokus písecký strážce svatyně ještě kryl. Poté se do brankoviště ale natlačil JAKUB MAREK, který se i díky svému důrazu prosazuje. Asistence: Jan Trummer, Roman Šulčík.
     
    36:36
    Vyloučení v týmu HC David Servis Č. Budějovice (Sumerauer – 2 min., hákování).
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině si diváci zřejmě přišli na své. Byli jsme totiž svědky hned sedmi přesných zásahů! Hattrick dokonal Adam Vylíčil a špatně si nevede ani Jakub Marek, jenž má na kontě dvě přesné trefy. Zda se Písku podaří minimálně zápas zdramatizovat, to budeme moci sledovat v poslední dvacetiminutovce utkání. Ta začne zhruba v 19:36.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:56
    Vyloučení v týmu IHC Písek (Medek – 2 min., sekání).
     
    43:24
    Příhodného odrazu zřejmě od oblouku branky nedokázal využít jeden z píseckých hráčů. Kotouč totiž netrefil ideálně.
     
    43:56
    Hosté oslabení přežili a již jsou kompletní.
     
    46:19
    David Servis právě vstřelil branku!
    Servismané se dostávají do pětigólového vedení. Troufám si říct, že pravděpodobně je o vítězi rozhodnuto, stát se ale může cokoliv. Rychlou útočnou akci zakončil PETR MACHÁČEK, který se se střelou příliš nerozpakoval a poslal ji až do sítě Štekra. Asistence: Jiří Bárta, Lukáš Sumerauer.
     
    48:48
    Vyloučení v týmu HC David Servis Č. Budějovice (Trummer – 2 min., hákování).
     
    50:48
    Domácí v plném počtu.
     
    52:23
    Vyloučení v týmu HC David Servis Č. Budějovice (Macháček – 2 min. + 10 min. osobní trest, sekání).
     
    54:23
    Domácí v plném počtu.
     
    56:57
    David Servis právě vstřelil branku!
    České Budějovice definitivně potvrdily fakt, že z dnešního klání budou brát tři body. Další kanadský bod si připisuje Adam Vylíčil. Tentokrát našel ve velmi příhodné pozici LUKÁŠE SUMERAUERA, jenž zasouvá kotouč do klece. Asistence: Adam Vylíčil, Petr Škopek.
     
    58:00
    Do konce utkání zbývají odehrát pouhé dvě minuty.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! O své výhře rozhodli servismané především ve skvěle odehrané druhé periodě, ve které nasázeli hned pět branek. Jihočeské derby a souboj předposledního s posledním tedy vyhrávají domácí hokejisté!

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 18. Marek (Trummer, Šulčík), 24. Vylíčil (Bárta, Sumerauer), 28. Vylíčil (Trummer), 28. Vylíčil (Macháček), 35. Trummer st. (Jindra), 37. Marek (Trummer, Šulčík), 47. Macháček (Bárta, Sumerauer), 57. Sumerauer (Vylíčil, Škopek) – 26. Volf (Pašek), 34. Turek (Vlk)


    HC David Servis Č. Budějovice: Dudáček (Němec) – Radoš, Kříž, Michal, Macháček, Farka, Škopek, Svoboda – Šulčík, Marek, Trummer, Bárta, Vylíčil, Sumerauer, Jindra, Trummer st., Zayml, Šesták
    IHC Králové Písek: Kříž (Štekr) – Hřebíček, Parýzek, Suda, Hanus, Turek, Herr, Hora – Sýbek, Koupal, Novák, Volf, Duchoň, Pašek, Vlk, Rod, Strnad, Stauber, Drda, Medek

    Rozhodčí: Hornáček – Vavruška, Šimánek
    ocianews.com