Trenčín – Nové Zámky 3:1 (kon.) | Nitra – Košice 4:3 (po pr.) | Žilina – Zvolen 0:3 (kon.)
Banská Bystrica – Detva 9:1 (kon.) | Poprad – Lipt. Mikuláš 3:2 (kon.)
po prodl.
HK Nitra
4:3 (2:0, 1:1, 0:2 - 1:0)
HC Košice
sk Sobota 06.01.2018, 16:00Tipos Extraliga (SR) • 34. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Skončilo sa dnešné stretnutie medzi celkami HK Nitra a HC Košice, a to výsledkom 4:3 po predĺžení. Nitra bola počas dvoch tretín lepším celkom a zaslúženie viedla, v tej tretej ale zaspali jej hráči na vavrínoch, vďaka čomu dokázali Košice vyrovnať.

    O všetkom napokon muselo rozhodnúť predĺženie, v ktorom sa presadil Blackwater.

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem vám ešte pekný zvyšok večera. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (18:36:25)
     
    Koniec zápasu.
     
    63:05
    Nitra dala gól!
    Je rozhodnuté. Dnes druhú parádu v zápase predviedol JUDD BLACKWATER, tentokrát je z toho gól pre tohto borca. Blackwater sa vnútorným oblúkom zbavil súpera a strelou k bližšej žrdi prekvapil Habala. Asistencie: Marek Slovák, Branislav Mezei.
     
    62:52
    Píska sa hra so zdvihnutou hokejkou, zápas sa na malý moment preruší. Diváci v Nitre sledujú veru poriadne živé predĺženie.
     
    62:17
    V šanci aj Nitra. Jakub Ručkay prihrával priamo pred bránkovisko, krátke zakončenie odkiaľ sa dostalo až na zadný mantinel.
     
    61:15
    Na druhej strane mohli rozhodnúť Košice. Spilar prihral Šedivému, ten zasa našiel v ideálnom postavení Hovorku. Chýbali centimetre a strela tohto kanoniera by skončila v sieti.
     
    60:58
    Puk si o hokejku prilepil Krištof, ktorý založil útočnú akciu Nitry. Tá sa ale skončila mimoriadne skoro, práve pritom nepresnou prihrávkou spomínaného hokejistu.
     
    60:17
    Začína sa pätminútové predĺženie, ktoré sa odohrá v atraktívnom formáte troch proti trom. To by mohlo vyhovovať technicky zdatnejším hokejistom, my tak budeme zvedaví, či sa niekotorému z nich podarí skórovať.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    Po krátkej prestávke sa tak pozrieme aj na predĺženie.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:53
    Nitra ešte bola počas záverečnej minúty usadená v pásme, gól ale nepadol. Už sa zrejme v riadnej hracej dobe nič podstatné neudeje.
     
    58:30
    Prebieha záverečných 90 sekúnd riadnej hracej doby.
     
    57:48
    Čížek to skúšal podobne ako pri treťom košickom góle, teraz mu ale puk na čepeľ príliš nesadol, navyše bol v podrepe. Táto strela tak defenzíve veľa problémov nenarobila.
     
    57:06
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    56:50
    Oddychový čas hostí.
     
    56:20
    V závere nitrianskej presilovky sme sledovali viacero obrovských šancí. Zdalo sa mi, že na hokejke mal gól Blackwater, avšak ten Habala neprekonal.
     
    55:39
    Ďalšie vyhodenie puku, z pohľadu Nitry tentokrát poriadne zbytočné. Hra sa opätovne presťahuje do stredného pásma.
     
    55:04
    Košičania vytláčali súpera zo streleckých pozícií, následne aj von z útočného pásma. Toto oslabenie zatiaľ zvládajú Oceliari na výbornú.
     
    54:16
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Pacan – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    53:05
    Košice dali gól!
    Košičania v poslednej časti hry ožili a napokon vyrovnali. Pri modrej čiary sa teraz do puku poriadne oprel VÁCLAV ČÍŽEK, ktorý poriadnou delovkou prepálil Laca v nitrianskej bránke. Asistencie: Ladislav Nagy, Gabriel Spilar.
     
    52:30
    Videli sme viacero tesných súbojov pri mantineli, drvivá väčšina z nich sa odohrala v strednom pásme. Víťazne z nich nevyšiel ani jeden tím, po nepresnostiach sa totiž bude puk naďalej voľne presúvať.
     
    51:43
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    51:33
    Šedivý prenechal v obrannom pásme Kochovi, ten puk po ľavom krídle vyviezol. Na hranici útočnej modrej čiary sa ale dostal medzi divákov, a tak sa muselo pískať.
     
    50:17
    V Nitre sme teraz sledovali niekoľko hraničných zákrokov z oboch strán. Rozhodcovská štvorica necháva hru plynúť, a to aj napriek protestom domácich hokejistov.
     
    48:58
    Stále sa hrá v strednom pásme, pričom tento fakt vyhovuje neporovnateľne viac domácim hokejistom. Tí by ešte nepochybne radi skórovali, avšak do riskantných útočných akcií sa rozhodne púšťať nebudú.
     
    47:56
    Zápas sa mierne upokojil, oba celky budú striedať počas hry.
     
    46:47
    Košičania sa usadili v pásme súpera. Boltunovi ale puk od čepele odskočil, čo využila Nitra na rýchle vyhodenie. Možno až príliš rýchle, píska sa totiž zakázané uvoľnenie.
     
    46:27
    Jakub Ručkay sa s pukom natlačil do útočného pásma a nakorčuľoval si k mantinelu, odkiaľ chcel rozohrávať. Košičania jeho úmysel dobre prečítali a o hrací predmet ho pripravili.
     
    45:40
    Košičania kontrolujú puk, momentálne ale len v hĺbke svojej vlastnej defenzívy.
     
    44:32
    Košice dali gól!
    Tak v Nitre to bude ešte poriadne zaujímavé! Košičania totiž pridávajú kontaktný gól, konkrétne sa o to postaral americký bek BLAKE KESSEL. Asistencie: Ladislav Nagy, Gabriel Spilar.
     
    44:13
    Až teraz Vladislav Habal skúsene prikryl puk na ľade, vycítil totiž, že tlak domácich hokejistov by sa mohol vystupňovať do nepríjemných rozmerov.
     
    43:37
    Úvodné minúty poslednej tretiny neprinášajú nič zaujímavé. Hrá sa zo strany na stranu, aktívnejšia je domáca Nitra. Zatiaľ je to ale bez striel na bránku.
     
    42:43
    Píska sa nitrianske zakázané uvoľnenie.
     
    41:48
    Jenčík korčuľoval za pukom, mal to ale na dlhú hokejku. Košický útočník ešte v strednom pásme navyše pribzdil, chcel sa totiž vyhnúť zrážke s korčuliarom súpera.
     
    40:46
    Je z toho rýchle zakázané uvoľnenie domácich hokejistov, ktorí rozohrávali z vlastnej obrany len veľmi prudko a nepresne.
     
    40:26
    Hráči oboch tímov sú už prirpavení na tretiu tretinu, úvodné buly bolo vhodené. Budeme zvedaví, čo nám prinesie záverečná časť riadnej hracej doby.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Obraz hry sa v druhej tretine mierne vyrovnal, lepším celkom je však stále domáca Nitra. Tá upravila v 23. minúte na 3:0, o 13 minút neskôr znížil Hovorka na 3:1. Posledná časť riadnej hracej doby tak môže byť ešte poriadne zaujímavá.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:46
    Obrovská košická šanca! Mohlo to byť 3:2, Jakub Suja ale v 100-percentnej príležitosti pred Marekom Lacom pohorel!
     
    39:37
    Už prebieha posledná minúta druhej tretiny.
     
    38:59
    Jakub Ručkay prihrával z otočky. Tento puk ale nemal vôbec dobré parametre, a tak situácia v pásme Košíc žiadne vzrušenie nepriniesla.
     
    38:26
    Spilar posúval po mantineli Boltunovi. Táto prihrávka bola ale príliš prudká, a tak sa košický útočník k puku ani k zakončeniu nedostal. Sekundy teraz plynú pomerne rýchlo.
     
    37:40
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    37:20
    Prebiehajú posledné tri minúty druhej tretiny. Puk sa teraz voľne presúva stredným pásmom, oba celky budú chcieť počas hry poslať na ľad čestvé sily.
     
    35:57
    Košice dali gól!
    Košičania napokon predsa len znížili. Hostia ešte ostali v pásme, kde sa po prihrávke Kafku potešil z gólu MAREK HOVORKA. Asistencia: Petr Kafka.
     
    35:50
    Všetko sa mohlo zmeniť pri tomto obrovskom tlaku košického celku. NIekoľkokrát strieľali veľmi dobre Nagy, Kafka i Kessel. Nitrianska defenzíva si teraz poriadne vytrpela, jej hráči ale obetavo puky svojimi telami zrážali.
     
    34:36
    Puk ale rýchlo odletel za bránku Vladislava Habala, kde pobudol niekoľko sekúnd. Oceliarom dnes početné výhody príliš nevychádzajú.
     
    34:10
    Košičania už v pätici, začína sa skrátená presilová hra hostí.
     
    33:55
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Milam – 2 min., sekanie).
     
    33:45
    Avizované vylúčenie domáceho hráča, Košičania takticky držia puk na svojich hokejkách a s rozohrávkou sa vôbec neponáhľajú.
     
    33:18
    Košičania sa ale teraz dokázali oslobodiť a nazbierať asi 15 sekúnd v pásme svojho súpera. Ani jeden z tímov zatiaľ nestriedal.
     
    32:30
    Nitra sa usadila v pásme, zatiaľ je to bez lepšieho zakončenia.
     
    32:10
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Petráš – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    31:16
    Tento puk mal teraz nájsť Šoltésa, košický útočník bol ale príliš rýchly a vkorčuľoval do pásma. Navyše mu prihrávka smerovala len na päty. Píska sa postavenie mimo hry, vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    30:06
    Dostali sme sa do druhej časti riadnej hracej doby. V tej prvej bola dominancia Nitry jednoznačná, preto budeme zvedaví, či sa ešte niečo zmení, alebo pôjdu domáci aj naďalej neohrozene za tromi bodmi.
     
    29:45
    Pred košickou bránkou sme sledovali veľkú šancu Nitry. Pri modrej čiare sa do puku oprel Rais, pričom jeho ranu ešte dobre tečoval Macík. Zmena puku ale Habala neprekvapila.
     
    28:17
    Mizéria košického celku pokračuje. Koch sa za bránkou Habala dlho pripravoval na kolmicu smerom dopredu, napokon ale poslal Hovorkovi tvrdý a nepresný puk. Nuž, hostia by sa zrejme najradšej videli v šatni.
     
    27:08
    Kessel získal puk pre Nagya, ktorý sa teraz síce pekne pohral s nitrianskou defenzívou, následne už ale lepšie zakončiť nestihol. Košičania pritom nie sú v pozícii, pri ktorej by si podobné parády mohli dovoliť nepremeniť.
     
    26:47
    Jenčík naháňal spolu s Jenčíkom puk, chvíľu sa zdalo, že si títo dvaja borci porovnávali svoju rýchlosť. Košickí hokejisti ale vybojovali pri nerozvážnom vyhodení puku súperom buly v útočnom pásme.
     
    25:36
    Pred Košičanmi sa teraz otvoril priestor na prienik do pásma, ani toto ale hostia nevyužili. Nitra sa následne oslobodila aj za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    24:45
    Habal si teraz po mantineli pekne obhodil dotieravého Fominycha, následne ale jeho puk Šoltésa nenašiel. Košický obranca ešte utŕžil v súboji úder, všetko ale bolo v rámci pravidiel.
     
    23:58
    Košická snaha o nádych, ale nepriniesla nič zaujímavé. Puk sa po niekoľkých prihrávkach dostal až k zadnému mantinelu, čo bol priestor, kde Nitra aj naďalej dominuje.
     
    22:19
    Zmena v bránke Košíc – Joakim Lundström má toho pre dnes dosť a v tomto zápase končí. Do bránky tak korčuľuje Vladislav Habal.
     
    22:19
    Nitra dala gól!
    Galakoncert nitrianskeho celku pokračuje. Dnešný zápas rozhodne nevyzerá tak, že ho proti sebe hrajú tabuľkoví susedia. Lundström sa len smutne obzerá a zo svojej siete vyťahuje tretí puk – tentokrát ho tam poslal HENRICH RUČKAY. Asistencia: Karol Csányi.
     
    21:40
    Na opačnej strane sme však sledovali obrovskú šancu Nitry. Zakončenie Henricha Ručkaya zrazil Lundström pred seba, puk sa ale ešte dokotúľal k jeho pravej žrdi. Tam korčuľoval Milam, ktorý s podobnou situáciou nerátal, a tak trafil len do hokejky košického brankára.
     
    21:36
    Spilar sa snažil kombinovať v pásme svojho súpera, tam to ale bolo mimoriadne prehustené, a tak sa puk k adresátovi napokon nedostal.
     
    20:41
    Úvodné vhadzovanie prostrednej časti riadnej hracej doby zvládla lepšie Nitra. Tá sa okamžite stiahla do vlastnej defenzívy, odkiaľ sa za súčasného stavu príliš ponáhľať nemusí.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    V prvej tretine bola Nitra jednoznačne lepšie a dvomi gólmi sa zaslúžene ujala vedenia. Ak dnes budú chcieť Košičania bodovať, svoj výkon budú musieť radikálne zmeniť.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:53
    Nitra dala gól!
    Toto si ale jednoducho gól pýtalo. Neuveriteľnú prácu teraz na krídle odviedol Blackwater, ktorý sa pohral s košickou defenzívou, zakorčuľoval za bránku Lundströma, prihral medzi kruhy a odtiaľ sa už PETER ORDZOVENSKÝ pomýliť nemohol. Asistencie: Judd Blackwater, Jameson Milam.
     
    19:17
    Začala sa posledná minúta prvej tretiny. Nitra sa počas tejto presilovky stále nedokázala usadiť v pásme svojho súpera, avšak za súčasného stavu jej to tesne pred koncom úvodného dejstva zrejme neprekáža.
     
    18:48
    A opäť musel svojim spoluhráčom pomáhľať Marek Laco.
     
    18:15
    Košičania sa dokázali pomerne rýchlo oslobodiť, pri hre v pásme Nitry pritom ziberajú cenné sekundy počas svojho oslabenia.
     
    17:50
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Čížek – 2 min., sekanie).
     
    17:38
    V strednom pásme boli traja hráči domácich, Spilar ich ale o puk pripravil a rozohral smerom na košických obrancov.
     
    17:20
    Tak to bola obrovská šanca Nitry! Pauloviča síce o puk košický obranca pripravil, do celej situácie ale ešte prikorčuľoval z druhej vlny jeho spoluhráč, ktorý o milimetre minul bránku Joakima Lundströma.
     
    16:06
    Nitra si teraz pýtala vylúčenie Boltuna, ktorý sa prezentoval v súboji so Slovákom dvomi hraničnými zákrokmi. Dvojica hlavných arbitrov ale napokon vyhodnotila celú situáciu ako dovolenú.
     
    15:26
    Krišotf nevyhodil, čo využil Pulli. Ten najskôr prihrával do strany, avšak strela odtiaľ bola nepresná. Puk sa mu ale vrátil na modrú a fínsky bek dobre vypálil. Na poslednú chvíľu bola táto rana zrazená do ochrannej siete.
     
    14:55
    Formácia vedená kanadským centrom Pacanom teraz narobila nitrianskej defenzíve svojím pohybom poriadne problémy, našťastie pre domácich neprišlo z celej situácie lepšie strelecké zakončenie.
     
    14:20
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    13:54
    V druhej polovici prvej tretiny sa hra prerušuje len veľmi málo, oba celky tak potrebovali striedať opäť počas hry. Na ľad naskočia tretie formácie Košíc a Nitry.
     
    12:40
    Petráš si v pásme obhodil jedného obrancu, druhého už ale nie. Košická útočná akcia sa tak skončila len pri zadnom mantineli, odkiaľ bude puk vyvážať Nitra.
     
    11:40
    Macík bojoval o puk v strednom pásme – a aj ho vybojoval. Nitre ale chýbali hokejisti pred bránkou Joakima Lundströma, a tak sa domáci museli stiahnuť len do obrany.
     
    11:25
    Michal Pupák chcel rozohrať, ešte predtým sa ale pískalo. Puk totiž priletel na jeho čepeľ z rukavice spoluhráča, čo nie je, samozrejme, v súlade s pravidlami.
     
    10:48
    Koch zastavil v strednom pásme Csányiho, ktorý si už robil útočné chúťky. Hra mierne stratila na svojom tempe, oba celky totiž potrebujú po dlhom pobyte na ľadovej ploche striedať.
     
    09:43
    Nitra to nevymyslela vôbec dobre a puk poslala na zakázané uvoľnenie. Buly pred jej bránkou.
     
    08:35
    Na ľade sa ocitla štvrtá košická formácia zložená z mladíkov. Tí sa pretlačili pred Laca a preverili jeho pozornosť, každopádne, Petrášova strela nemohla narobiť skúsenému gólmanovi žiadne problémy.
     
    08:32
    Nitra pokračuje s piatimi korčuliarmi. Ani hosťujúci celok tak svoju prvú presilovú hru na gól nevyužil.
     
    08:04
    Od obrancu sa puk odrazil von z útočného pásma, Košice teraz budú musieť vykorčuľovať.
     
    07:40
    Teraz to ale východniari vymysleli parádne. Hovorka našiel medzi kruhmi Nagya, ktorý si ešte počkal na Kessela. Americký obranca sa prirútil od modrej čiary, Laca ale neprekonal.
     
    06:57
    Nitra sa oslobodila. Puk teraz letí k Lundströmovi, odkiaľ sa Košice ponáhľať nebudú. Oba celky totiž odchádzajú striedať.
     
    06:22
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Rýgl – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    06:20
    Suja bojoval o puk v strednom pásme, Nitra je dnes ale v tomto ohľade neporovnateľne lepšia, a tak bude môcť založiť ďalšiu útočnú akciu.
     
    05:41
    Košičania už s piatimi korčuliarmi na ľadovej ploche.
     
    04:57
    Pekná kombinácia Nitry, na jej konci chýbala už len presvedčivejšia prihrávka Kovacsa spoza košickej svätyne. Ak by sa puk dostal pred bránkovisko, Slovák by sa ocitol vo veľkej šanci.
     
    04:30
    Milam prenechal na modrej Slovákovi, ktorý ešte vykreslil poloblúk, posunul sa k bránke a vystrelil príklepom. Toto ale bolo čitateľné, a tak Lundström prikryl puk svojou lapačkou na hrudi.
     
    04:06
    Opäť tam bol Krištof, ktorý chcel pridať svoj druhý gól v zápase, avšak cez hradbu tiel pred košickou bránkou do siete puk nepretlačil.
     
    03:34
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Pacan – 2 min., podrazenie).
     
    02:43
    Nitra dala gól!
    Nitra si vypracovala veľký tlak, z ktorého napokon prichádza otvárací gól stretnutia. Na modrej sa do puku oprel MICHAL KRIŠTOF, ktorý prepálil bezmocného Lundströma. Asistencia: Matej Paulovič.
     
    01:47
    Osamotený Pulli si na modrej čiare pýtal puk, spoluhráči si ho ale nevšimli. Nitra tak následnú strelz spoza kruhov dokázala zraziť na ochrannú sieť.
     
    01:11
    Suja nahodil na zadný mantinel, kam prikorčuľoval Ordzovenský. Ten si ale nedal pozor, a tak ho o puk pripravil Kafka. Ešte tam prišla prihrávka na modrú, po ktorej sa hra opäť presunie do stredného pásma.
     
    00:44
    Úvodné buly zvládli lepšie Košičania, korí sa po ľavom krídle chceli presunúť pred bránku svojho súpera. Jenčíkovi ale odskočil puk od čepele, a tak sa budú môcť smerom dopredu pobrať domáci.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Nitra: Halo (Laco) – Rais, Mezei, Milam, Ordzovenský, Versteeg, Rýgl, Mich. Pupák, Mir. Pupák – Macík, Krištof, Paulovič – Kovacs, Slovák, Blackwater – Csányi, J. Ručkay, H. Ručkay – Fominych, Ondrušek, Rzavský

    HC Košice: Lundström (Habal) – Kessel, Čížek, Koch, Šedivý, Pulli, Michalčin, Novotný, Pavúk – Jenčík, Pacan, Spilar – Suja, Hovorka, Kafka – Nagy, Boltun, Šoltés – Klíma, Vrábeľ, Petráš

    Rozhodca: Jonák, Goga – Výleta, Gegáň.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Vážení športoví priatelia, vítam vás pri druhom tohtoročnom Tipsportligovom kole, v rámci ktorého si zmerajú sily hokejisti HK Nitra a HC Košice.

    Po Zoborom tak budeme môcť sledovať súboj dvoch tabuľkových susedov. Aj keď ani jeden z celkov nemôže byť so svojím súčasným postavením v rebríčku rozhodne spokojný, faktom ostáva, že majú na svojom konte rovnaký počet bodov. Štvrtá Nitra pritom k 66 bodom pridala skóre v pomere 126:94, piate Košice zasa 115:83. Zaujímavosťou je, že zatiaľ čo v zápasoch Nitry sa muselo o víťazovi rozhodnúť po riadnej hracej dobe sedemkrát, Košičania zažili podobné rozuzlenie dovedna štyrikrát.

    V súboji týchto dvoch celkov zatiaľ platí staré známe môj dom – môj hrad. Dvakrát sa tak z výhry na domácom ľade tešili Košice (4:1, 7:2) a raz Nitra (4:2)
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 3. Krištof (Paulovič), 20. Ordzovenský (Blackwater, Milam), 23. Ručkay (Csányi), 64. Blackwater (Slovák, Mezei) – 36. Hovorka (Kafka), 45. Kessel (Nagy, Spilar), 54. Čížek (Nagy, Spilar)


    HK Nitra: Laco (Halo) – Rais, Mezei, Milam, Ordzovenský, Versteeg, Rýgl, Mich. Pupák, Mir. Pupák – Macík, Krištof, Paulovič – Kovacs, Slovák, Blackwater – Csányi, J. Ručkay, H. Ručkay – Fominych, Ondrušek, Rzavský
    HC Košice: Lundström (23. Habal) – Kessel, Čížek, Koch, Šedivý, Pulli, Michalčin, Novotný, Pavúk – Jenčík, Pacan, Spilar – Suja, Hovorka, Kafka – Nagy, Boltun, Šoltés – Klíma, Vrábeľ, Petráš

    Rozhodčí: Jonák, Goga – Výleta, Gegáň
    thejrc.org