Trenčín – Nové Zámky 3:1 (kon.) | Nitra – Košice 4:3 (po pr.) | Žilina – Zvolen 0:3 (kon.)
Banská Bystrica – Detva 9:1 (kon.) | Poprad – Lipt. Mikuláš 3:2 (kon.)
po prodl.
HK Nitra
4:3 (2:0, 1:1, 0:2 - 1:0)
HC Košice
sk Sobota 06.01.2018, 16:00Tipos Extraliga (SR) • 34. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Skončilo sa dnešné stretnutie medzi celkami HK Nitra a HC Košice, a to výsledkom 4:3 po predĺžení. Nitra bola počas dvoch tretín lepším celkom a zaslúženie viedla, v tej tretej ale zaspali jej hráči na vavrínoch, vďaka čomu dokázali Košice vyrovnať.

    O všetkom napokon muselo rozhodnúť predĺženie, v ktorom sa presadil Blackwater.

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem vám ešte pekný zvyšok večera. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (18:36:25)
     
    Koniec zápasu.
     
    63:05
    Nitra dala gól!
    Je rozhodnuté. Dnes druhú parádu v zápase predviedol JUDD BLACKWATER, tentokrát je z toho gól pre tohto borca. Blackwater sa vnútorným oblúkom zbavil súpera a strelou k bližšej žrdi prekvapil Habala. Asistencie: Marek Slovák, Branislav Mezei.
     
    62:52
    Píska sa hra so zdvihnutou hokejkou, zápas sa na malý moment preruší. Diváci v Nitre sledujú veru poriadne živé predĺženie.
     
    62:17
    V šanci aj Nitra. Jakub Ručkay prihrával priamo pred bránkovisko, krátke zakončenie odkiaľ sa dostalo až na zadný mantinel.
     
    61:15
    Na druhej strane mohli rozhodnúť Košice. Spilar prihral Šedivému, ten zasa našiel v ideálnom postavení Hovorku. Chýbali centimetre a strela tohto kanoniera by skončila v sieti.
     
    60:58
    Puk si o hokejku prilepil Krištof, ktorý založil útočnú akciu Nitry. Tá sa ale skončila mimoriadne skoro, práve pritom nepresnou prihrávkou spomínaného hokejistu.
     
    60:17
    Začína sa pätminútové predĺženie, ktoré sa odohrá v atraktívnom formáte troch proti trom. To by mohlo vyhovovať technicky zdatnejším hokejistom, my tak budeme zvedaví, či sa niekotorému z nich podarí skórovať.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    Po krátkej prestávke sa tak pozrieme aj na predĺženie.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:53
    Nitra ešte bola počas záverečnej minúty usadená v pásme, gól ale nepadol. Už sa zrejme v riadnej hracej dobe nič podstatné neudeje.
     
    58:30
    Prebieha záverečných 90 sekúnd riadnej hracej doby.
     
    57:48
    Čížek to skúšal podobne ako pri treťom košickom góle, teraz mu ale puk na čepeľ príliš nesadol, navyše bol v podrepe. Táto strela tak defenzíve veľa problémov nenarobila.
     
    57:06
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    56:50
    Oddychový čas hostí.
     
    56:20
    V závere nitrianskej presilovky sme sledovali viacero obrovských šancí. Zdalo sa mi, že na hokejke mal gól Blackwater, avšak ten Habala neprekonal.
     
    55:39
    Ďalšie vyhodenie puku, z pohľadu Nitry tentokrát poriadne zbytočné. Hra sa opätovne presťahuje do stredného pásma.
     
    55:04
    Košičania vytláčali súpera zo streleckých pozícií, následne aj von z útočného pásma. Toto oslabenie zatiaľ zvládajú Oceliari na výbornú.

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 3. Krištof (Paulovič), 20. Ordzovenský (Blackwater, Milam), 23. Ručkay (Csányi), 64. Blackwater (Slovák, Mezei) – 36. Hovorka (Kafka), 45. Kessel (Nagy, Spilar), 54. Čížek (Nagy, Spilar)


    HK Nitra: Laco (Halo) – Rais, Mezei, Milam, Ordzovenský, Versteeg, Rýgl, Mich. Pupák, Mir. Pupák – Macík, Krištof, Paulovič – Kovacs, Slovák, Blackwater – Csányi, J. Ručkay, H. Ručkay – Fominych, Ondrušek, Rzavský
    HC Košice: Lundström (23. Habal) – Kessel, Čížek, Koch, Šedivý, Pulli, Michalčin, Novotný, Pavúk – Jenčík, Pacan, Spilar – Suja, Hovorka, Kafka – Nagy, Boltun, Šoltés – Klíma, Vrábeľ, Petráš

    Rozhodčí: Jonák, Goga – Výleta, Gegáň
    thejrc.org