Technika Brno – Poruba 1:2 (0:1 po s.n.) | Chomutov – Č. Budějovice 5:1 (kon.) | Přerov – Mladá Boleslav 2:1 (kon.)
Sparta – HC Litvínov 0:3 (kon.) | Liberec – HC Plzeň 1:3 (kon.) | Vsetín – Třinec 3:4 (kon.)
Warriors Brno – HK MD Šumperk 1:8 (kon.) | Pardubice – Kometa Brno 3:1 (kon.) | Havířov – Zlín 5:0 (kon.)
Jihlava – Letňany 0:0 (odl.) | Mountfield HK – Vítkovice 4:5 (kon.) | PZ Kladno – Kladno 2:6 (kon.)
Žďár n/S – Havlíčkův Brod 3:6 (kon.) | Třemošná – K. Vary 3:2 (po pr.)
konec
VHK ROBE Vsetín
3:4 (0:1, 2:2, 1:1)
HC Oceláři Třinec
Sobota 06.01.2018, 13:00 • Zimní stadion Na Lapači • ELIOD extraliga mladšího dorostu • Skupina E
Partner:
     
    Na Vsetínu bylo vidět při vstupu do třetiny odhodlání a práce domácích se vyplatila. Ve 49. minutě srovnal Zemánek, a to zcela zaslouženě, herní obraz opravdu odpovídal vyrovnanému stavu. Hostující celek měl sice více střel na branku, herně však byly oba týmy rovnocennými soupeři a ke Třinci se více přiklonilo štěstí, když v 54. minutě vybojovali útočnou třetinu. Wantulok nejprve nastřelil tyčku a následně si připsal i vítěznou branku. (21:38:22)
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Půčkova střela je zblokována a míří do rohu. Už se zřejmě nic nestane.
     
    59:36
    Fencl byl s pukem vyhnán až za vlastní branku, odkud míří do pásma.
     
    59:04
    Macháček dostává puk z pásma. Vsetín bleskově vyklidil útočnou třetinu a začíná akci znovu.
     
    58:53
    Málek zůstává na střídačce. Vhazuje se po Švančarově levici.
     
    58:53
    Oddechový čas pro domácí.
     
    58:53
    Vyrovnání měl na hokejce Turek, přes dotírající hráče ale nezvedl kotouč tak, jak by potřeboval, a Švančara má puk ve své moci. Velmi důležitý moment pro hostující celek.
     
    58:17
    Kašpárkovu prudkou střelu z vrcholu levého kruhu zblokoval Půček. Vsetín se dostává ke kotouči a druhá formace Valachů jde dopředu.
     
    57:16
    Vhazování po odpískaném ofsajdu vyhráli hosté a okamžitě se přesunuli do útočného pásma. Necelé tři minuty před koncem bude jejich hlavním úkolem ubránit jednobrankový náskok.
     
    56:31
    Babeliak se snaží dostat zpět do útočného pásma. Macháček si zahrál na obránce a vsetínského útočníka odstavil. Tento obranný počin se stal příležitostí pro Kašpárka, který se dostal do brejku a zakončoval mezi betony. Domácí gólman si nebyl jistý, nakonec se však ukázalo, že betony sklapl včas.
     
    55:29
    Vsetínští se nevzdávají a předvádějí dobrou práci v útočném pásmu. Nyní ale Oceláři vyhazují.
     
    53:35
    Třinec právě vstřelil branku!
    A Oceláři se mohou radovat! Rychlá a přesná kombinace okolo branky měla na svědomí střelu KRYŠTOFA WANTULOKA od levé tyčky, která skončila za zády Málka. Asistence: Michal Ramík, Tommy Wardas.
     
    53:19
    Hosté se už se po střele Wantuloka z levého kruhu radovali a zmiňovaný hráč Třince zvedal ruce nad hlavu. Ano, obránce Ocelářů Málka překonal, puk se ale odrazil od pravé tyčky zpět do hry.
     
    52:36
    V přečíslení jsme mohli vidět Calabu a Turka, kteří potrápili hostujícího gólmana. Prvně jmenovaný našel přesnou křižnou přihrávkou Turka, který si vytáhl gólmana z brány. Okolo pravé tyčky už ale zakončit nedokázal.
     
    51:21
    Domácí v plném počtu. V posledních sekundách přesilové hry Třince zavládl v Málkově brankovišti zmatek. Oceláři této situace využívají a stále si drží tlak. Za zády vsetínského gólmana ale ještě neskončila žádná z dorážek na brankovišti nebo vzdálenějších střel, na které Málek neviděl.
     
    51:05
    Macháček vybojoval kotouč za brankou Málka a našel si místo na vrcholu levého kruhu. Měl před sebou dost místa, a proto se tato pozice jevila jako střelecky dobrá. Macháček se ale ještě rozhodl pro přihrávku a kombinace začíná.
     
    50:20
    Puk létá z jedné strany na druhou a nemůže se usadit ani v jedné třetině.
     
    49:44
    Vsetín nahodil do útočného pásma, a když už se Třinečtí vydávali střídat, objevil se na pravém křídle Calaba, který zakončoval k levé tyčce. Hostující gólman si tuto část branky pohlídal.

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 28. Fencl (Kunst, Půček), 40. Vrána (Babeliak), 49. Zemánek (Navrátil) – 17. Ramík (Wardas, Cienciala F.), 30. Petrovský (Macháček, Hrůzek), 34. Ramík (Bujak, Wardas), 54. Wantulok (Ramík, Wardas)


    VHK ROBE Vsetín: Málek (Křenek) – Houser, Navrátil, Fencl, Kunst, Velikovský, Sviták – Kočí, Babeliak, Vrána – Calaba, J. Půček, Turek – Zemánek, Dědek, Liss.
    HC Oceláři Třinec: Švančara (Halouzka) – S. Cienciala, Hrůzek, Wantulok, Mituchovič, Bujak, F. Cienciala – Procházka, Raszka, Przybyla, Wardas, Jurzyca, Kašpárek, Petrovský, Stročka, Hykl, Ramik, Macháček.

    Rozhodčí: Hykel – Adamec, Poruba
    ocianews.com