Fleetwood – Leicester 0:0 (kon.) | Fulham – Southampton 0:1 (kon.) | Manchester City – Burnley 4:1 (kon.)
Exeter City – West Brom 0:2 (kon.) | Norwich – Chelsea 0:0 (kon.)
konec
Manchester City
4:1 (0:1)
Burnley FC
Sobota 06.01.2018, 16:00 • Etihad Stadium, Manchester • FA Cup • 1/32 finále
Předzápasové kurzy
     
    Já vám děkuji za pozornost, doufám, že jste se příjemně bavili a budu se těšit zase příště. (17:54:08)
     
    STATISTIKY UTKÁNÍ
    Držení míče: 77 % : 23 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 8:2. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 8:11.
     
    Utkání, které zprvu vypadalo velmi vyrovnaně, skončilo jasným rozdílem o tři branky! I přesto, že do kabin se šlo za stavu 0:1 pro hosty, to když se prosadil Ashley Barnes, dokázali hráči Cityzens výsledek otočit. Konkrétně se prosadil dvakrát Sergio Agüero, později Leroy Sané a na konci duelu Bernardo Silva, který tak stanovil finální podobu výsledu – 4:1!
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Sudí nastavil nad rámec hrací doby hned 3 minuty.
     
    90
    Utkání se rozhodně pouze nedohrává. Jasným důkazem toho byl urputně bojující Walters, který nedal svému soupeři nic zadarmo.
     
    89
    Vše bude ale v pořádku, u míče mohou nadále operovat hosté.
     
    88
    Na trávníku zůstal ležet Otamendi, který se po střetu s Wellsem nechce příliš rychle zvedat.
     
    87
    Hráči Cityzens kotrolují míč na svých kopačkách. I přesto, že je výsledek poměrně jasný, se stále hosté snaží vysoko napadat.
     
    85
    Wells bojoval u rohového praporku o míč opravdu srdnatě, Otamendi si s ním i celou situací poradil.
     
    84
    Hodně otevřená obrana měla co dělat s dalším nájezdem Saného, tentokrát vše zachránil Taylor.
    82. B. SILVA - 4:1
     
    82
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Leroy Sané dostal na levé straně skvělý míč do tahu, Pope se rozhodl jít ven z brány, což se ukázalo jako chybný krok. Ve vápně si dobře naběhl BERNARDO SILVA, který právě přišel na trávník a míč uklidil do sítě – 4:1!
     
    79
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Agüero, přichází B. Silva.
     
    79
    Ofsajd zastavil velmi slibně se rozvíjející postup Sterlinga po křídle. Podle opakovaného záběru se sudí znovu zmýlil.
     
    76
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Gündogan, přichází De Bruyne.
     
    75
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Gudmundsson, přichází Walters.
     
    74
    Tentokrát se hosté dostali do zakončení! Gudmundsson poslal vysoká míč do vápna,na který si naskočil jeden z hostujících stoperů. Hlavičkoval pouze doprostřed brány, kde byl připraven Bravo.
     
    73
    Tečovaný pokus Westwooda letěl na rohový praporek, je tu šance pro Burnley.
     
    72
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Zinchenko, přichází Walker.
    71. Leroy SANÉ - 3:1
     
    71
    Manchester City právě vstřelil branku!
    LEROY SANÉ si skvěle vyměnil míč na hranici vápna se Davidem Silvou, který dnes hraje opravdu parádně, a následné dokázal z úhlu prostřelil Popeho – 3:1!
     
    70
    Střídání v týmu Burnley FC: ze hřiště odchází Cork, přichází Wells.
     
    69
    Žlutou kartu dostává Cork (Burnley FC).
     
    68
    Vokes se dobře prohnal s míčem do velkého vápna, nakonec mu nezbývalo nic jiného, než ho vrátit nabíhajícímu Gudmundssonovi. Ten měl však se skákajícím míčem problémy a nakonec daroval domácím autové vhazování.
     
    66
    Vysoký míč směřoval mimo osu, kam nabíhali všichni hráči. To je pro hosty škoda.
     
    65
    Burnley se dostalo k pár centrům do vápna domácích. Poslední z nich musel na rohový kop odklízen Danilo.
     
    64
    Agüero si seběhl na kraj hřiště, kde si doslova pohrál s Lowtonem, následný centr z kopačky střelce z Argentiny však letěl jen do rukavic brankáře Burnley.
     
    63
    Obrovitánská šance! Po pravé straně se prohnal Danilo, jehož pokus ještě stihl zastavit Pope. Míč vyrazil před sebe, kde dobíhal Leroy Sané, ten prakticky z malého vápna přestřelil bránu!
     
    62
    Hráči Cityzens se sice snaží vymýšlet další a další kombinace, jenže hosté rozhodně nechtějí zůstat pozadu a napadají hodně vysoko, seč jim síly stačí.
     
    61
    Na druhé straně se do samostatného úniku hnal Hendrick, pomezní rozhodčí však zvedl praporek. Podle opakovaného záznamu to bylo špatné rozhodnutí sudího, který tak zastavil velice slibnou šanci.
     
    60
    Opravdu rychlý obrat nám ukázali hráči ve světle modrých dresech. To jsme snad ani nečekali.
    58. Sergio AGÜERO - 2:1
     
    58
    Manchester City právě vstřelil branku!
    To, co nám teď předvádí hráči Cityzens je opravdu slast pro oko každého fanouška! SERGIO AGÜERO si nádherně narazil s Raheemem Sterlingem, který ho patou vyslal do vápna. Argentinský šikula si ještě pohrál s brankářem a uklízel do prázdné brány!
     
    57
    Žlutou kartu dostává Westwood (Burnley FC).
    56. Sergio AGÜERO - 1:1
     
    56
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Tak to byla opravdu fotbalová lahůdka! Gündogan nečekal, než se obrana hostí poskládá a v ideální moment si vyhlédl SERGIA AGÜERA, který neměl problém prostřelit brankáře!
     
    56
    Ashley Barnes se dostal do souboje pozdě a přišlápl Danilovi kotník.
     
    54
    Doslova nádherný míč poslal Silva do vápna Gündoganovi, ta přihrávka měla oči, jenže pass do před bránu už tak přesný nebyl.
     
    53
    Pep Guardiola si láme hlavu nad nepříznivou situací, vrásky na čele mu teď přidělal jindy bezchybný Leroy Sané, svůj centr místo do vápna poslal na tribunu.
     
    52
    Doslova zápasnickým způsobem dokázal Vokes udržet míč na polovině hřiště, předal ho Barnesovi, který vedl brejk 3 na 3. Rozhodl se zakončit sám, což se ukázalo jako chybné. Míč letěl až do hodně vysokých řad tribuny.
     
    51
    Raheem Sterling číhal ve vápně ve velmi slibném postavení, Fernandinho ho ale nenašel.
     
    50
    Žlutou kartu dostává Danilo (Manchester City).
     
    49
    Na dvojici Stones – Otamendi se hnala dvojice Vokes – Hendrick. Velice slibný brejk ale nedokázal ani z daleko dotáhnout do konce právě poslední jmenovaný.
     
    48
    Hosté volí poměrně jednoduchou formu založení útoku. Od stoperů létají krosové míče do křídel, zatím však příliš ovoce nepřináší.
     
    47
    Sané si počkal na výborný tandem od Silvy, jenže jeho přihrávku nemohl v žádném případě španělský šikula stihnout na trávníku.
     
    46
    Hendrick obstaral úvodní výkop do druhého dějství. Cork poté dlouhým míčem hledal Vokese, toho předskočil Stones a City mohou začít útočit.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První dějství máme za sebou a co se šancí týká, nebylo to zrovna nejvýživnější. Opomenout ale samozřejmě nemůžeme gól z kopačky Ashleyho Barnese, který tak potvrdil svoji střeleckou formu. Do kabin tak jde jeho celek s jednogólovým náskokem.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Sudí bude nastavovat jen a pouze minutu.
     
    45
    Cityzens jsou teď všude o krok později, stejně tomu bylo v případě Fernandinha, který loktem uštědřil Westwoodovi pořádnou ránu do obličeje.
     
    44
    Stadionem to jenom zahučelo. S nervy fanoušků si pohrával Stones, zvládl to ale na jedničku.
     
    42
    Raheem Sterling si přeběhl pro míč na levou stranu hřiště, kde hned zamotal hlavu Lowtonovi, jeho následný centr skončil na hlavě Longa.
     
    41
    Tak to byl zmar! Domácí se znovu dostali až do vápna Burnley, Silva nakonec předložil nakutálený míč pro Danila, který si snad nemohl přát nic jiného. Jenže střela levou nohou skončila fiaskem, míč letěl až na autové vhazování!
     
    40
    Přes levou stranu vedli hráči Cityzens další útok, Zinchenko a Sané jsou velmi aktivní. Tentokrát ale bylo jejich sprintování zbytečné, Agüero si na středu vápna nedokázal poradit se skákajícím míčem.
     
    39
    Dnes již tradičně na krátko rozehraná standardní situace. Míč se dostal ke Sterlingovi, který ho předložil ke střele talentovanému Zinchenkovi. Rána z první měla slušné parametry, skončila na horní síti.
     
    37
    Jenže ten se vrací jako bumerang, Sané ve vápně znovu hledal Agüera a stopeři museli celou situaci hasit odkopem na roh.
     
    36
    Jak některé akce se štěstím hosté přežijí, tuto zvládli naprosto s ledovým klidem, Mee si dovolil i malou domů ve velmi těžké pozici, Pope míč napálil kupředu.
    Momentka z úvodní branky celého duelu!

     
    35
    Obléhání vápna Burnley pokračuje, míč si teď předávají hráči Cityzens ve středu hřiště a vymýšlí, kudy že to půjde nejlépe k bráně hostí.
     
    34
    Silva našel pěknou uličkou Saného, který z první přízemním centrem hledal Agüera. Míč ale zavčas odklidil do bezpečí Long.
     
    33
    Volná kop zahrál sám faulovaný. Míč si ale našel cestu jen do rukavic brankáře Brava.
     
    32
    Hosté z Burnley jsou mohutně hnáni Seanem Dychem kupředu, minimálně tak, aby se dostali ze své poloviny, což se jim poměrně daří. Na pravé straně to byl Gudmundsson, který udělal kličku Zinchenkovi, který ho musel faulovat.
     
    30
    Rohový kop rozehráli domácí na krátko a k míče se dostal Fernandinho, který na penaltě napálil míč z voleje, jenže bránu, kterou zatím úspěšně stráží Pope, přestřelil.
     
    29
    Nakonec Danilo poslal pas do vápna na Gündogana, který z otočky vypálil směr branka, ale obětavý obránce hostů jeho pokus srazil na roh.
     
    28
    Hosté navíc hodně vysoko napadají rozehrávku Manchesteru, jeho hráči museli dívat míč rychle od nohy, ale situaci u levé lajny zvládli.
     
    27
    Domácí jdou pochopitelně zaskočeni nepříznivým vývojem duelu, navíc nyní při další jejich útočné akci přišel faul a Burnley může jít opět dopředu.
    25. Ashley BARNES - 0:1
     
    25
    Burnley právě vstřelilo branku!
    Jenže stačila jedna chyba a hosté jdou na hřišti favorita překvapivě do vedení! Míče zmocnil ASHLEY BARNES, který prošel obranou, navedl si balón do šestnáctky a poté přesnou ranou k bližší tyči mimo dosah Brava otevřel skóre dnešního duelu – 0:1!
     
    24
    Jeho spoluhráči se ale momentálně nikam neženou, ve středu hřiště drží míč a snaží se najít cestu vpřed.
     
    23
    Burnley se usadilo na míči a dostalo se dopředu, ovšem centr Lowtona od pravé postranní čáry nikoho nenalezl. Míč skončil u Brava, který bude rozehrávat.
     
    21
    Domácí však celou akci a především rozehrávku zbytečně uspěchali, a o míč přišli.
     
    20
    Přesně po dvaceti minutách hry se provinil faulem hostující Westwood, domácí budou u balónu.
     
    18
    Ikay Gündogan nedokázal přestřelit zeď, odražený míč poté napálil na bránu Zinchenko, ten pro změnu dokázal vysoko přestřelit i břevno.
     
    17
    Sergio Kun Agüero faulovaný prakticky na hranici šestnáctky! Westwood byl v souboji pozdě a srazil argentinského šikulu na zem, to je velká šance!
     
    16
    V prvních 15-ti minutách patří domácím hráčům celých 71% držení míče, což ostatně dokumentuje i průběh utkání.
     
    15
    Domácí Manchester pokračuje ve svém obléhání vápna. Míč si předávají Fernandinho a Zinchenko.
     
    14
    Nepřesnou přihrávku poslal Ikay Gündogan, hosté si míče ale nevážili a ihned o něj přišli.
     
    12
    Agüero se prokličkoval až do vápna, když pod sebou hledal někoho ze svých spoluhráčů, nikdo jeho pobídky nevyslyšel.
     
    11
    Dobře si David Silva naváděl míč středem hřiště na střelu, k té také došlo, zhruba z 25 metrů, to už míči v trajektorii stál Mee, který střelu zablokoval.
     
    10
    David Silva nastřelil míč levačkou někam do malého vápna, zónově postavená obrana si s míčem poradila.
     
    9
    Raheem Sterling šikovně zasekl míč na kraji vápna, na což Taylor reagoval faulem. Volný kop z dobré pozice.
     
    8
    Dobrá spolupráce mezi Hendrickem a Corkem, Burnley vystrčilo růžky. Problém nastal s kolmou přihrávkou z kopačky Westwooda, ta totiž nenašla ani jednoho z jeho spoluhráčů.
     
    7
    Long se odhodlal k dlouhému nákopu do prostoru, kde se měl pohybovat Vokes, míč mu ale sjel z kopačky a letěl do zámezí.
     
    6
    David Silva skvěle přenesl těžiště hry z levé strany na pravou, nicméně Gündogan asi nepochopil jeho záměr a míč vrátil zpět do přesycené levé lajny, kde již úřadovali při napadání hosté.
     
    5
    Rozehrávka na krátko nepřinesla ten kýžený efekt. Naopak, Danilo při zpracovaní míče pořádně zazmatkoval, Vokes se hnal s míčem kupředu, vše musel uhasit až Otamendi.
     
    4
    První rohový kop vybojoval šikovný střední záložník David Silva.
     
    3
    Manchester se už dostal k vápnu svého soupeře, Leroy Sané neskutečně zamotal hlavu svému strážci, fanoušci ho odměnili potleskem. K zakončení ale nedošlo, přízemní centr nenašel svého adresáta.
     
    2
    A tak se také dělo, hosté z Burnley ale neměli příliš problémů ubránit Danila na pravé straně hřiště.
     
    1
    Úvodní výkop obstaral Sergio Agüero, což znamená, že první ofenzivní výpad budou mít domácí.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Sestavy obou celků nám jsou známy. Jedenáctky na hřiště doprovodí sudí Graham Scott, který bude dohlížet na chod zápasu.
     
    Úvodní sestavy:

    Manchester City: Bravo – Danilo, Stones, Otamendi, Zinchenko – Gündogan, Fernandinho, D. Silva – Sterling, Agüero, Sane
    Náhradníci: Ederson – De Bruyne, Diaz, Mangala, B. Silva, Toure, Walker

    Burnley FC: Pope – Lowton, Long, Mee, Taylor – Gudmundsson, Cork, Westwood, Barnes – Vokes – Hendrick
    Náhradníci: Lindegaard – Bardsley, Defour, Marney, Ulvestad, Walters, Wells

    Rozhodčí: Scott – Bennett, Hudson.
     
    Burnley FC
    Povedený ročník sehrávají i hráči Burnley. Momentálně na 7. pozici hrající klub zdobí pevná obrana. Ve dvaadvaceti utkáních obdrželi svěřenci Seana Dyche pouze 19 branek, nutno podotknout, že stejný počet i vstřelili.

    V posledních třech duelech nečekalo Burnley vůbec nic lehkého. Na Old Trafford je čekalo doslova pekelně těžké utkání. Remíze 2:2 ale zprvu nic nenasvědčovala. Skvělý úvod obstaral Ashley Barnes a Steven Defour, rázem byli hosté ve vedení. To by však nesměl dres United oblékat Jesse Lingaard, který je momentálně ve střelecké formě. Dvěma brankami stanovil konečný remízový stav.
    Další venkovní utkání proběhlo na půdě Huddersfield, kde se po bojovném výkonu oba celky rozešly smírně 0:0.
    První novoroční utkání obstaralo Burnley na své půdě, přívítalo Liverpool. Gólový účet otevřel v 61. minutě Mané. Na ten ještě dokázal odpovědět Johann Gudmundsson a vše směřovalo k remízovému duelu. Opak byl pravdou, v 94. minutě rozhodl o výhře hostů stoper Klavan.

    Co se střelců týká, zde žádný z celku nevyčnívá. O čtyři branky se postaral Chris Wood, jenže toho teď trápí zraněné koleno. Třikrát prostřelil brankáře Sam Vokes i Ashley Barnes.
     
    Manchester City
    Naprosto fenomenální výkony v této sezoně podávají hráči Cityzens. Tabulku v nejvyšší anglické soutěži vedou nad svým městským rivalem o celých 15 bodů. Aby také ne, z dvaadvaceti utkání hned 20x odcházel Pep Guardiola, minimálně výsledkově, spokojen, bral všechny tři body. V dalších dvou utkáních se musel spokojit vždy s bodem, tudíž součtem je velkolepých 62 bodů!

    Po vánocích Manchester zajížděl na půdu Newcastlu, kde výhru vystřelil, ve skvělé formě hrající, Raheem Sterling, když jedinou branku utkání dal v 31. minutě.
    Klopýtnutí nastalo v Crystal Palace. Utkání se od začátku nevyvíjelo příznivě, nešťastně se zranil Gabriel Jesus a v zápase nakonec nepadla jediná branka.
    V prvním utkání roku 2018 hostilo City Watford a nutno říci, že podívaná to byla skvělá. Tři body za výhru 3:1 zůstaly doma (1´ Sterling, 13´ Kabasele (vl.), 63´ Agüero – 82´ Gray)

    Za zmínku jistě stojí střelci tohoto velkoklubu. V součtu i s LM Raheem Sterling propnul síť hned 18 krát, o dva góly méně nasázel argentinský kanonýr Sergio Agüero.
    O asistence se dělí doslova neskutečné trio. Kevin De Bruyne jich nastřádal již 12, o jednu méně Leroy Sané a konstruktivní záložník David Silva jich má na svém kontě 10.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Daniel Kinc

    Ondřej Zoubek II

    Branky: 56. Agüero, 58. Agüero, 71. Sané, 82. Silva – 25. Barnes

    Karty:   50. Danilo (MAC) – 57. Westwood (BLY), 69. Cork (BLY)


    Držení míče: 77 % : 23 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 8:2. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 8:11.
    Manchester City: Bravo – Danilo, Stones, Otamendi, Zinchenko (72. Walker) – Gündogan (76. De Bruyne), Fernandinho, D. Silva (C) – Sterling, Agüero, Sane
    Náhradníci: Ederson – De Bruyne, Diaz, Mangala, B. Silva, Toure, Walker

    Burnley FC: Pope – Lowton, Long, Mee (C), Taylor – Gudmundsson (75. Walters), Cork (70. Wells), Westwood, Barnes – Vokes – Hendrick
    Náhradníci: Lindegaard – Bardsley, Defour, Marney, Ulvestad, Walters, Wells

    Rozhodčí: Scott – Bennett, Hudson
    thejrc.org