Kanada – Rusko 2:3 (kon.) | Česko – Švýcarsko 4:3 (kon.) | USA – Švédsko 2:1 (po pr.)
Finsko – Německo 4:1 (kon.)
po prodl.
USA
2:1 (1:0, 0:0, 0:1 - 1:0)
Švédsko
Sobota 06.01.2018, 17:30 • Dmitrov • Mistrovství světa žen do 18 let • Skupina A
Partner:
    62:47 Makenna WEBSTEROVÁ - 2:1
     
    62:47
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američanky vítězí alespoň za dva body! Madeline Wethingtonová udržela u mantinelu puk, který následně předložila mezi kruhy MAKENNĚ WEBSTEROVÉ, která se trefila k pravé tyčce z pohledu Amholtové. Ta už tam dosáhnout vyrážečkou prostě nemohla. Asistence: Madeline Wethingtonová.
     
    61:22
    Hrdinkou zápasu se mohla stát Lina Ljungblömová! Reedová její střelu vyrazila špičkou levého betonu.
     
    60:29
    Elizabeth Nortonová najížděla z levé strany na Amholtovou. Zakončila nepřesně!
     
    58:43
    Příležitost Švédek! Po závaru před brankou se odrazil kotouč k Nathalii Lindmanové, která přestřelila!
     
    56:34
    Tlak USA je obrovský, ale puk si stále nemůže najít cestu do švédské klece!
     
    54:56
    Za nedovolený zásah tělem do protihráčky je vyloučena Jenny Antonssonová. Přesilovka pro USA.
    53:29 Nakonec neuznaný gól Američanek.
     
    53:29
    Gól neplatí! Petrieová si počínala vůči švédské brankářce nedovoleným způsobem.
     
    53:29
    Američanky se radují z gólu, ale ještě se bude zkoumat video! Po střele od modré se totiž zdálo, že Amholtová drží puk. Následně na ni ale spadla Dominique Petrieová a kotouč ze švédské gólmanky vyjel a doklouzal se až za brankovou čáru. No, uvidíme, zda tohle rozhodčí uznají.
     
    50:15
    Neskutečný výkon Anny Amholtové. Ta nejprve vykopla do rohu kotouč po ráně od modré. Poté pokryla střelu Taylor Heiseové z levého kruhu a před další protihráčkou tygřím skokem zalehla puk.
     
    48:24
    Nathalie Lindmanová zahákovala pronikající Murpyhovou. Švédky jdou na dvě minuty do čtyř.
    46:36 Lina LJUNGBLÖMOVÁ - 1:1
     
    46:36
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédské dívky v přesilovce vyrovnávají! Střelu Bouvengové vyrazila Reedová jen před sebe. Jenny Antonssonová ještě z dorážky kotouč za záda americké gólmanky nedopravila, ale LINA LJUNGBLÖMOVÁ už před sebou měla odkrytou klec – 1:1. Asistence: Josefin Bouvengová a Jenny Antonssonová.
     
    45:57
    Lundinovou vzápětí poslala na hrazení Madeline Wethingtonová, která si tak dvě minuty posedí na trestné lavici.
     
    45:56
    Mohlo být vyrovnáno! Sofie Lundinová netrefila před odkrytou brankou puk po nabídce Linney Johannsonové!
     
    42:48
    Zahrozily Švédky! Josefin Bouvengová se natlačila přes bránící hráčku a od brankové čáry cpala puk do brankoviště. Tam se snažily prosadit dvě její spoluhráčky, ale Reedová se překonat nenechala.
     
    38:22
    Další dobrý zákrok Amholtové. Ta vychytala Brittu Curlovou, která před ní byla již úplně sama!
     
    34:57
    Mohlo to být o dva góly! Murphyová hledala Casey O'Brienovou, která to už měla téměř do prázdné, ale trefila levý beton přesouvající se Anny Amholtové. Ta se rozchytala k výbornému výkonu!
     
    34:01
    Po střele Ostertagové od modré se snažila dotlačit puk za brankovou čáru Katelyn Knollová. Byla hodně důrazná, ale Amholtová svůj tým opět podržela! Švédské hráčky se následně do Knollové pustily, ovšem za tuto šarvátku se vylučovat nebude.
     
    32:21
    Za hákování je vyloučena Vendela Olssonová. Uvidíme přesilovku USA.
    19:46 Abigail MURPHYOVÁ - 1:0
     
    19:46
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Švédské hokejistky ale v útočném pásmu propadly, čehož využila Makenna Websterová, která krásnou přihrávkou poslala do samostatného úniku ABIGAIL MURPHYOVOU. Ta vytáhla na Amholtovou rychlou kličku do forhendu a zasunula puk za záda švédské gólmanky! Američanky se tedy ujímají vedení 14 sekund před koncem úvodní části. Asistence: Makenna Websterová a Casey O'Brienová.
     
    14:38
    Thea Johanssonová při forčekingu přebruslila americkou obránkyni Madison Bizalovou, která ji musela podrazit. První početní výhodu si tak vyzkoušejí i Švédky.
     
    10:42
    Vekou šanci měla Madeline Wethingtonová. Ta obdržela přihrávku zpoza branky a z levého kruhu těsně minula vzdálenější tyčku švédské svatyně!
     
    08:07
    Agnes Wilhelmssonová dohrála u mantinelu soupeřku a dostává trest za nedovolený zásah tělem. Američanky si tak zahrají přesilovku.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 20. Murphyová (Websterová, O'Brienová), 63. Websterová (Wethingtonová) – 47. Ljungblömová (Bouvengová, Antonssonová)


    USA: Reedová (Franková) – Wethingtonová (A), Harmetzová, Ostertagová (A), Nicholsonová, Bizalová, Simpsonová, Nortonová, Fardenová – Petrieová, Curlová, Knollová – Bloomerová, Flahertyová, Heiseová (C) – Murphyová, Websterová, O'Brienová – Browneová, Shearenová, Bilkaová.
    Švédsko: Amholtová (Dahlgrenová) – Nylenová-Perssonová (C), Lindmanová, Waxinová, Berggrenová, Ahoová, Olssonová, Beverinová – Bouvengová, L. Johanssonová, Lundinová (C) – Ljungblömová, Brolinová, T. Johanssonová – Antonssonová, Forsbergová, A. Wilhelmssonová – Mögremová, Blomová, E. Wilhelmssonová, Carlssonová.

    Rozhodčí: Senuková (CAN), Zujevovová (RUS) – Manthaová (CAN), Puhakkaová (FIN)
    thejrc.org