Kanada – Rusko 2:3 (kon.) | Česko – Švýcarsko 4:3 (kon.) | USA – Švédsko 2:1 (po pr.)
Finsko – Německo 4:1 (kon.)
konec
Finsko
4:1 (2:0, 2:1, 0:0)
Německo
Sobota 06.01.2018, 17:30 • Dmitrov, Ice Palace, Arena B • Mistrovství světa žen do 18 let • Skupina B
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Úvodní sestavy:

    Finsko: Ahola (Kivmäki) – Allinenová, Tohilová, Laitinenová, Rantalová, Timonenová, Parkkonenová, Lamminahová, Makelová – Melotindosová, Vesová, Nousiainenová – Kuoppalová, Saukkonenová, Vainikková – Kailová, Kastikainenová, Rasanenová

    Německo: Mayová (Pfeiferová) – Klingerová, Raschkeová, Botthofová, Nickischová, Heinzová, Brendelová, Schmitzová, Fiedlerová – Haiderová, Kaiserová, Schwambornová, Christofová, Lu.Welcke, Li.Welcke – Barová, Dopheidová, Gruchotová – Harková, Ketzerová, Leveringhausová

    Rozhodčí: Celárová, Fuchselová – Kuonenová, Štefková.
     
    Dobrý podvečer z Dmitrova! Dnešním dnem startuje v tomto ruském městě ležícím severně od Moskvy MS žen do 18 let. My se společně zaměříme na utkání skupiny B, ve kterém se střetne favorizované Finsko s výběrem Německa. Duel je součástí skupiny B, ve které figuruje také český tým, který v odpoledním střetnutí dokázal porazit v dramatickém duelu Švýcarsko v poměru 4:3. Námi sledované utkání začíná v 17:30.
     
    Oba týmy jsou již na ledě. Za malou chvilku začne druhé utkání skupiny B.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:03
    Jdeme na to! Úvodní vhazování vyznělo lépe pro hokejistky Německa, které míří do útoku.
     
    00:27
    Finky se rychle zhostily kotouče a mířily do útočné třetiny. Po ztrátě Vesové se znovu dostaly k puku Němky, avšak po nepřesné rozehrávce se píská zakázané uvolnění.
     
    01:16
    Ve středním pásmu se dostala ke kotouči Nina Christofová, která si dokázala udělat prostor a přes finskou obránkyni vystřelila. Aholaová si připisuje první úspěšný zákrok.
     
    02:02
    Kuoppalaová mohla postupovat společně s Vainikkovou do útočné třetiny, avšak skvěle zasáhla jedna z německých obránkyň, která kotouč vypíchla.
     
    02:41
    Emilia Vesová postupovala po pravé straně do útočného pásma. Následně se dostala i ke střele, ale její střelu zblokovala Nickischová.
     
    03:44
    Němky se snažily rozehrát z vlastního pásma, avšak přihrávka Christofové žádnou ze spoluhráček nenašla, a tak se hra stěhuje před Mayovou.
     
    03:56
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A favorizované Finsko se dostává do vedení! Po vhazováním v útočném pásmu ke kotouči Seikkulová, která našla ELISU HOLOPAINENOVOU, a ta otevřela skóre utkání! Asistence: Kiti Seikkulaová, Julia Liikalová.
     
    04:27
    Němky mohly rychle odpovědět, to když se Naemi Barová dostala po skvělém napadání ke kotouči a mohla jít sama na Aholaovou. V rozhodující chvíli však podklouzla.
     
    05:33
    Německé hokejistky se dokázaly dostat ze svého pásma a podnikly protiútok. Harková posunula kotouč na Ketzerovou, avšak ta mířila mimo.
     
    06:12
    Favorizované Finsko je od úvodních minut aktivnější a svého soupeře zatím přehrává. Zaslouženě zatím drží jednobrankové vedení.
     
    07:07
    Dopheidová se dostala ve středním pásmu k odraženému kotouči a vysokým obloučkem poslala puk na Aholovou. Finská brankářka však byla pozorná.
     
    07:58
    Holopainenová skvěle napadala německou rozehrávku a výsledkem byl odražený kotouč, po kterém se však marně natahovala Liikalová.
     
    08:15
    Finky se pokoušely dostat do útočného pásma, avšak jejich snažení zastavil hvizd rozhodčí – ofsajd.
     
    08:33
    Skvělé individuální schopnosti nyní ukázala Kiia Nousiainenová, která se prokličkovala až mezi kruhy a vypálila. Její střelu však Mayová kryla.
     
    09:46
    Ida Kuopallaová se předvedla v podobném světle jako její spoluhráčka, když po pěkné kličce vystřelila z mezikruží. Puk jí však sjel, a tak šla střela mimo.
     
    10:12
    Finský výběr opět zavřel svého soupeře v útočném pásmu. Vše vyústilo ve střelu Laitinenové, kotouč nakonec skončil v náruči Mayové.
     
    10:48
    Seikkulaová zatáhla kotouč do útočné třetiny, avšak Liikalová vjela do pásma o něco dříve, a tak se píská ofsajd.
     
    11:57
    Tabea Botthofová se dokázala uvolnit na modré čáře a poslala kotouč na branku. Aholaové stínila jedna z německých hráček, ale Finka si dokázala poradit.
     
    12:23
    Teď už byla akce německého týmu o poznání nebezpečnější! Lilli Welckeová si najela na levé křídlo, načež udělala kličku do středu a pohotově vypálila. Aholaová si připsala další úspěšný zákrok.
     
    12:57
    Na led se dostala třetí německá formace, která se za asistence Klingerové a Raschkeové pokoušela rozehrát – marně. Přihrávka Klingerové žádnou ze spoluhráček nenašla, a tak se píská zakázané uvolnění.
     
    14:05
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A Finky odskakují na rozdíl dvou branek! Holopainenová se pokoušela prodrat na pravé křídlo, nicméně kotouč nakonec na poslala na modrou, kde se nacházel NEILLI LAITINENOVÁ. Finská obránkyně nahodila kotouč na branku, a ten se nejspíše od těla jedné z Němek odrazil do branky. Asistence: Elisa Holopainenová, Anna Lotta Rasanenová.
     
    15:26
    Finský výběr pokračuje v aktivním pojetí hry. Elitní formace finského výběru se pokoušela dostat do pásma, avšak německá obrana odolala.
     
    16:06
    Vyloučení v týmu Německo (Brendelová – 2 min., nedovolený zásah tělem (ženy)).
     
    16:17
    Melotindosová poslala kotouč na modrou čáru k Nousianenové, která již mohla střílet, avšak kotouči ji přeskočil hokejku.
     
    16:59
    Finky zatím hrají přesilovou hru velmi dobře a drží svého soupeře v útočném pásmu.
     
    17:37
    Nebezpečnou střelou se prezentovala Allinenová, avšak Mayová proti jejímu pokusu skvěle zasáhla.
     
    18:06
    Německý výběr těžké chvíle při vlastním oslabení přečkal a vyloučená Brendelová je již zpět ve hře.
     
    18:41
    Holopainenová se pokoušela prodrat přes pravou stranu, avšak skvěle ji bránila Raschkeové, které se podařilo dostat svou soupeřku do rohu kluziště.
     
    18:54
    Další trest pro německou hráčku! Luisa Welckeová dle názoru rozhodčích hodila hokejku a dostává dvouminutový trest.
     
    19:26
    Od modré čáry to zkoušela Tohilová, ale její střela mířila těsně mimo německou svatyni.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V první třetiny diktovalo tempo hry favorizované Finsko, které se také dostalo hned ve čtvrté minutě do vedení díky trefě Holopainenové. Finky i nadále přehrávaly německý výběr, který se dostával do útoku sporadicky. O druhý gól finského výběru se postarala Neilli Laitinenová, jejíž nahození od modré skončilo v síti.

    Druhá třetina začne přibližně v 18:18.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:07
    Finky ještě na začátku druhé třetiny pokračují v přesilové hře a usazují se v útočném pásmu.
     
    20:31
    Od modré čáry tvrdě vypálila obránkyně Allinenové, ale její střelu dokázala Mayová vyrazit.
     
    21:07
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finky se na začátku druhé třetiny dostávají již do tříbrankového vedení! Krátke po skončení trestu Welckeové se blýskla krásnou akci JULIA LIIKALOVÁ, která si nabruslila do mezikruží a přesně mířenu střelu nedala Mayové šanci. Asistence: Elisa Holopainenová
     
    22:18
    Christofová skvěle napadala v útočném pásmu a dokázala vybojovat kotouč. Její následně nahrávka hledala Kaiserovou, avšak k té se puk nedostal.
     
    22:52
    Elitní finský útok se dostal do tlaku v útočném pásmu, který vedl ke střele Emilie Vesové z pravé strany. Mayová však dokázala zasáhnout.
     
    23:11
    Alinenová dostala pas na modrou, nabruslila si do lepší střelecké pozice, avšak branku Mayové minula.
     
    24:06
    Kuoppalaová se dostala ve vlastní třetině ke kotouči a podnikla rychlý protiútoku. Finská útočnice se dostala až do útočné třetiny, ale její následnou střelu srazila jedna z obránkyň.
     
    24:46
    Němky si zahrají první přesilovou hru! Na trestnou lavici míří Petra Lamminahová, která nedovoleným způsobem zastavila pronikající Haiderovou.
     
    25:10
    Finky však zahájily oslabení velmi dobře, když dokázaly dostat kotouč až k Mayové.
     
    26:09
    Němkám se vůbec nedaří založit útok a dostat se do útočné třetiny. Finky již celkově potřetí vyhazují přes všechny čáry až k německé brankářce.
     
    26:50
    Brendelová našla v závěru přesilové hry na levé straně Christofovou, která pohotovým pasem chtěla oslovit Kaiserovou. Ta však na kotouč nedosáhla.
     
    27:20
    Vyloučení v týmu Německo (Lilli Welckeová – 2 min., hákování).
     
    27:56
    Na hranici levého kruhu dostala hodně prostoru Kiia Nousiainenová, která vypálila, ale její střelu srazila jedna z obránkyň.
     
    28:36
    Aktivní Finky se nadále snaží o navýšení svého vedení. Tentokrát však jejich útočné snažení zastavil odpískaný ofsajd.
     
    29:22
    V samotném závěru přesilové hry se dokázala na levé straně uvolnit Liikalaová, která následně i vypálila. Mayová si ovšem připsala další úspěšný zákrok.
     
    30:20
    Aktivní Allinenová se postarala o další finskou střelu v tomto zápase, v pořádí již dvacátou. Mayová však byla pozorná.
     
    31:41
    Finky pokračují v aktivním pojetí hry, kdežto Němky se v posledních minutách spíše brání a čekají na přiležitosti k protiútokům.
     
    33:49
    Němkám se po delší době podařilo usadit v útočném pásmu, avšak po chybné přihrávce Christofové jsou u kotouče znovu Finky.
     
    34:25
    Třetí formace finského výběru již byla na ledě dlouho, a tak Makelová pouze nahodila kotouč za branku Mayové.
     
    34:48
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finky odskakují na rozdíl čtyř branek a potvrzují jednoznačnou dominanci v tomto utkání. Po nahrávce Kastikainenové vstřelila čtvrtou finskou branku ANNA LOTTA RASANENOVÁ! Asistence: Liisa Kastikainenová
     
    35:29
    Allinenová dobře posunula kotouč na Melotindosovou, která ještě chtěla vylepšit pozici pro Vesovou, avšak ta byla obsazená.
     
    36:00
    Německé hokejistky se po delší době mohly dostat k dalšímu střeleckému pokusu. Jejich přechod přes modrou však nebyl ideální, a tak je pískán ofsajd.
     
    36:45
    Vesová obešla na modré čáře německou hráčku a z prostoru mezi kruhy vystřelila. Její střela však nebyla přesná.
     
    37:19
    Nousiainenová s Melotindosovou postupovaly do protiútoku, avšak jejich postup k německé brance zastavil hvizd rozhodčí – ofsajd.
     
    37:51
    Kastikainenová nyní nedávala ve středním pásmu pozor a nepříjemně se srazila s Laitinenovou. Obě hráčky jsou však po srážce v pořádku.
     
    38:34
    Další nebezpečná šance Finek! Saukkonenová posunula kotouč na Laitinenovou, která nebezpečně vystřelila. Její střelu zastavila tyč!
     
    39:11
    Německo právě vstřelilo branku!
    Německé hokejistky se v závěru druhé třetiny prosazují a snižují na rozdíl tří branek! Nina Christofová operovala s kotoučem za brankou a následně našla v předbrankovém prostoru LILLI WELCKEOVOU, která se uvolnila a přesnou střelou překonala Aholaovou. Asistence: Nina Christofová
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetině druhého střetnutí ve skupině B je u konce. Finky potvrzují roli favoritek a svého soupeře přehrávají. Ve druhé třetiny dokázaly hned dvakrát navýšit své vedení. Nejprve mířila přesně Liikalaová a po ní také Rasanenová. Němky v závěru dokázaly korigovat skóre, když se prosadila Lillia Welckeová.

    Střely na branku 24 (13, 11) – 8 (4,4)

    Třetí třetina začne přibližně v 19:05.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:26
    Nousiainenová zatáhla kotouč do pásma po pravé straně a nahozením vyzkoušela pozornost Mayové v brance Německa.
     
    41:27
    Finky dostaly svého soupeře v útočném pásmu opět pod tlak a vše vyústilo ve vyhození kotouče Botthofové na zakázané uvolnění.
     
    41:36
    Seikkulaová vyhrála v útočném pásmu vhazování na Laitinenovou, která poslala kotouč do brankoviště. Mayová vyrazila puk pouze před sebe a ve změti těl se Finky snažily kotouč dorazit. Rozhodčí však přerušila hru.
     
    42:34
    Finským hokejistkám se tentokrát nepodařil přechod přes střední pásmo, a tak je pískán ofsajd.
     
    43:26
    Gruchotová se pokoušela proniknout před finskou branku po pravé straně, avšak důrazná Allinenová ji od kotouče odstavila.
     
    44:02
    Laitinenová hledala mezi kruhy Seikkulovou, avšak ta byla obsazená německou hráčkou.
     
    44:37
    Finský výběr se dostal zásluhou Liikalové přes levou stranu do útočného pásma a začíná kombinovat.
     
    44:50
    Saukkonenová si vyměnila kotouč s Kuoppalaovou a pohotově vystřelila, ale její pokus mířil mimo branku.
     
    45:51
    Leveringhausová velmi aktivně napadala rozehrávku německého týmu. Hned dvakrát získala kotouč, avšak ani v jednom případě se ke střele nedostala.
     
    46:24
    Sympatickou akci nyní předvedla Barová, která se uvolnila mezi kruhy. Místo střely však zvolila přihrávku na Heinzovou, která se dostala do prakticky nulového úhlu a její střela němela gólové parametry.
     
    47:07
    Allinenová se dostala na modré čáře k odraženému kotouči. Finská obránkyně zvolila pohotovou střelu, kterou však Mayová v pohodě lapila do lapačky.
     
    47:10
    Finky se hnaly do dalšího protiútoku, avšak již poněkolikáté v tomto zápase zastavil jejich postup odpískaný ofsajd.
     
    49:16
    Christofová hledala přhrávkou z vlastního pásma rozjetou Lilli Welckeovou, avšak ta nedokázala přihrávku ideálně zpracovat.
     
    50:00
    Vyloučení v týmu Finsko (Rasanenová – 2 min., nedovolené bránění).
     
    50:23
    Němky po delší době dokázaly střelecky ohrozit brankáře Aholaovou. Postarala se o to Barová, avšak její střela nenadělala finské brankářce problémy.
     
    50:46
    Teď už měly Němky větší šanci! Na pravé straně operovala s pukem Kaiserová, která našla křížným pasem Schwambornovou. Její přízemní střelu však Aholaová vyrazila betonem.
     
    51:47
    Finky však další průběh svého oslabení zvládají velmi dobře a již dvakrát dokázaly vyhodit kotouč z vlastní třetiny.
     
    52:41
    Vyloučení v týmu Finsko (Kailaová – 2 min., podražení).
     
    53:05
    Němky teď měly ve své přesilové hře velkou šanci na snížení skóre! Mezi kruhy dostala přihrávku osamocená Haiderová, která však Aholaovou nepřekonala.
     
    53:56
    Finkám se podařilo již podruhé v řadě vyhodit kotouč z pásma ven a vypadá to, že i další německá přesilová hra zůstane nevyužita.
     
    54:41
    A je tomu tak! Němky se do žádné vážnější příležitosti nedostaly a vyloučená Kaliaová je zpět na ledě.
     
    56:03
    Holopainenová se pokoušela projít přes modrou čáru, avšak Seikkulová byla o chvilku rychlejší, a tak je pískán ofsajd.
     
    56:31
    Utkání se již spíše dohrává. Němky se snaží vymyslet ještě nějakou útočnou akci, avšak Finky skvěle brání střední pásmo.
     
    57:59
    Velká šance Finek! Vainikkaová našla křížnou přihrávkou na hranici levého kruhu volnou Parkkonenovou, jejíž střela však zamířila těsně vedle německé branky!
     
    58:39
    Tentokrát už si německá brankářka připsala zákrok, když dokázala lapit střelu Kaiserové z pravé strany.
     
    Konec zápasu.
     
    Finsko potvrdilo papírové předpoklady a porazily Německo 4:1. Finský výběr šel od úvodních minut za svým cílem a hned v první třetině si vytvořil dvoubrankové vedení. To dokázaly svěřenkyně Jari Riskua v prostřední periodě ještě zdvojnásobit. Za německý výběr korigovala Lilli Welckeová.

    Němky tak nepotvrdily dobrý výsledek z předturnajové přípravy, kdy porazily Švýcarsko. Finsko si tak připisuje na své konto tři body a dostává se do čela skupiny B. Český tým se aktuálně na druhém místě a v neděli vyzve právě výběr Německa.

    To je z mé strany z ruského Dmitrova vše. Mějte se! (19:36:47)

    Jan Havlovic

    Branky a nahrávky: 4. Holopainenová (Seikkulová, Liikalaová), 15. Laitinenová (Holopainenová, Rasanenová), 22. Liikalaová (Holopainenová), 35. Rasanenová (Kastikainenová) – 40. Lilli Welckeová (Christofová)


    Finsko: Ahola (Kivmäki) – Allinenová, Tohilová, Laitinenová, Rantalová, Timonenová, Parkkonenová, Lamminahová, Makelová – Melotindosová, Vesová, Nousiainenová – Kuoppalová, Saukkonenová, Vainikková – Kailová, Kastikainenová, Rasanenová
    Německo: Mayová (Pfeiferová) – Klingerová, Raschkeová, Botthofová, Nickischová, Heinzová, Brendelová, Schmitzová, Fiedlerová – Haiderová, Kaiserová, Schwambornová, Christofová, Lu.Welcke, Li.Welcke – Barová, Dopheidová, Gruchotová – Harková, Ketzerová, Leveringhausová

    Rozhodčí: Celárová, Fuchselová – Kuonenová, Štefková
    thejrc.org