Kanada – Rusko 2:3 (kon.) | Česko – Švýcarsko 4:3 (kon.) | USA – Švédsko 2:1 (po pr.)
Finsko – Německo 4:1 (kon.)
konec
Finsko
4:1 (2:0, 2:1, 0:0)
Německo
Sobota 06.01.2018, 17:30 • Dmitrov, Ice Palace, Arena B • Mistrovství světa žen do 18 let • Skupina B
Partner:
     
    Finsko potvrdilo papírové předpoklady a porazily Německo 4:1. Finský výběr šel od úvodních minut za svým cílem a hned v první třetině si vytvořil dvoubrankové vedení. To dokázaly svěřenkyně Jari Riskua v prostřední periodě ještě zdvojnásobit. Za německý výběr korigovala Lilli Welckeová.

    Němky tak nepotvrdily dobrý výsledek z předturnajové přípravy, kdy porazily Švýcarsko. Finsko si tak připisuje na své konto tři body a dostává se do čela skupiny B. Český tým se aktuálně na druhém místě a v neděli vyzve právě výběr Německa.

    To je z mé strany z ruského Dmitrova vše. Mějte se! (19:36:47)
     
    Konec zápasu.
     
    58:39
    Tentokrát už si německá brankářka připsala zákrok, když dokázala lapit střelu Kaiserové z pravé strany.
     
    57:59
    Velká šance Finek! Vainikkaová našla křížnou přihrávkou na hranici levého kruhu volnou Parkkonenovou, jejíž střela však zamířila těsně vedle německé branky!
     
    56:31
    Utkání se již spíše dohrává. Němky se snaží vymyslet ještě nějakou útočnou akci, avšak Finky skvěle brání střední pásmo.
     
    56:03
    Holopainenová se pokoušela projít přes modrou čáru, avšak Seikkulová byla o chvilku rychlejší, a tak je pískán ofsajd.
     
    54:41
    A je tomu tak! Němky se do žádné vážnější příležitosti nedostaly a vyloučená Kaliaová je zpět na ledě.
     
    53:56
    Finkám se podařilo již podruhé v řadě vyhodit kotouč z pásma ven a vypadá to, že i další německá přesilová hra zůstane nevyužita.
     
    53:05
    Němky teď měly ve své přesilové hře velkou šanci na snížení skóre! Mezi kruhy dostala přihrávku osamocená Haiderová, která však Aholaovou nepřekonala.
     
    52:41
    Vyloučení v týmu Finsko (Kailaová – 2 min., podražení).
     
    51:47
    Finky však další průběh svého oslabení zvládají velmi dobře a již dvakrát dokázaly vyhodit kotouč z vlastní třetiny.
     
    50:46
    Teď už měly Němky větší šanci! Na pravé straně operovala s pukem Kaiserová, která našla křížným pasem Schwambornovou. Její přízemní střelu však Aholaová vyrazila betonem.
     
    50:23
    Němky po delší době dokázaly střelecky ohrozit brankáře Aholaovou. Postarala se o to Barová, avšak její střela nenadělala finské brankářce problémy.
     
    50:00
    Vyloučení v týmu Finsko (Rasanenová – 2 min., nedovolené bránění).
     
    49:16
    Christofová hledala přhrávkou z vlastního pásma rozjetou Lilli Welckeovou, avšak ta nedokázala přihrávku ideálně zpracovat.
     
    47:10
    Finky se hnaly do dalšího protiútoku, avšak již poněkolikáté v tomto zápase zastavil jejich postup odpískaný ofsajd.
     
    47:07
    Allinenová se dostala na modré čáře k odraženému kotouči. Finská obránkyně zvolila pohotovou střelu, kterou však Mayová v pohodě lapila do lapačky.
     
    46:24
    Sympatickou akci nyní předvedla Barová, která se uvolnila mezi kruhy. Místo střely však zvolila přihrávku na Heinzovou, která se dostala do prakticky nulového úhlu a její střela němela gólové parametry.
     
    45:51
    Leveringhausová velmi aktivně napadala rozehrávku německého týmu. Hned dvakrát získala kotouč, avšak ani v jednom případě se ke střele nedostala.

    Jan Havlovic

    Branky a nahrávky: 4. Holopainenová (Seikkulová, Liikalaová), 15. Laitinenová (Holopainenová, Rasanenová), 22. Liikalaová (Holopainenová), 35. Rasanenová (Kastikainenová) – 40. Lilli Welckeová (Christofová)


    Finsko: Ahola (Kivmäki) – Allinenová, Tohilová, Laitinenová, Rantalová, Timonenová, Parkkonenová, Lamminahová, Makelová – Melotindosová, Vesová, Nousiainenová – Kuoppalová, Saukkonenová, Vainikková – Kailová, Kastikainenová, Rasanenová
    Německo: Mayová (Pfeiferová) – Klingerová, Raschkeová, Botthofová, Nickischová, Heinzová, Brendelová, Schmitzová, Fiedlerová – Haiderová, Kaiserová, Schwambornová, Christofová, Lu.Welcke, Li.Welcke – Barová, Dopheidová, Gruchotová – Harková, Ketzerová, Leveringhausová

    Rozhodčí: Celárová, Fuchselová – Kuonenová, Štefková
    ocianews.com