Toulouse – Nice 1:0 (kon.) | Le Mans – Lille 2:4 (kon.) | Pontarlier – Montpellier 1:1 (2:4 po pen.)
Guingamp – Chamois Niortais 1:0 (kon.) | Hazebrouck – Caen 0:2 (kon.) | Yzeure – Monaco 2:5 (kon.)
Nancy – Lyon 2:3 (kon.)
konec
Toulouse FC
1:0 (0:0)
OGC Nice
Sobota 06.01.2018, 15:00 • Stadium Municipal, Toulouse • Francouzský pohár • 1/32 finále
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to vše, díky za pozornost a někdy příště na počtenou. (17:06:11)
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 6:5. Rohy: 6:9. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 8:12.
     
    Je dobojováno, vítězem dnešního utkání se stávají fotbalisté Toulouse, kteří mírně favorizované Nice porazili těsně 1:0. Asi musíme říci, že se jednalo o zaslouženou výhru, domácí totiž po většinu hrací doby určovali tempo a byli lepším týmem. Úvodní velkou šanci sice měli svěřenci trenéra Favreho, Srarfiho ale vychytal Lafont, kterého ve zbytku prvního poločasu na druhém konci trávníku několikrát napodobil Cardinale. V jednapadesáté minutě se ale hostující gólman dopustil chyby při pokrytí jednoho z centrů, načež síť za jeho zády rozvlnil Somália. Také Nice dostalo míč do branky, Dante ale zakončoval z ofsajdu, o chvíli později těsně nad pálil Pléa, zbytek utkání si pak Les Potchouns pohlídali.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    A právě střídající Burner nyní posunul balon k rozběhnutého Pléovi, jehož centrovaný balon nebyl ale vůbec špatný, ve vápně si sbíhající Ganago na něj ale přeci jen o kousek nedosáhl.
     
    90+2
    Toulouse si opět počínalo velice zkušeně, Jimmy Durmaz si na obranné polovině soupeře vyměňoval míč se Somáliou, jeho třetí přihrávku ale vystihl Burner.
     
    90+1
    Domácí mohli své vedení naopak ještě navýšit. Výtečně to udělal střídající Durmaz, který se zbavil svého strážce a vyslal do vápna nebezpečný centr. Na ten si nabíhal Delort, těsně před ním ale míč do bezpečí odvrátil Cardinale.
     
    90
    Nad rámec základní hrací doby se budou nastavovat čtyři minuty. Udrží Toulouse těsné vedení?
     
    89
    Alexis Blin to nyní udělal velmi šikovně, když na útočné polovině získávala pro svůj tým pár cenných vteřinek k dobru. Nakonec si domácí středopolař doslova vymodlil nedovolený zákrok, kterého se dopustil Ganago.
     
    88
    Střídání v týmu Toulouse FC: ze hřiště odchází Gradel, přichází Boisgard.
     
    87
    Snad poprvé po svém příchodu na plac o sobě dal vědět Ignatius Ganago. V koncové fázi své sóloakce si počínal poněkud nešikovně, když si ve snaze obejít Amiana poslal míč až příliš daleko od nohy.
     
    86
    Těsně před Pléou míč v pokutovém území zvládl odvrátit Issa Diop, Orli tak měli k dispozici alespoň rohový kop, se Seriho centrem si ale domácí obrana bez sebemenších problémů poradila.
     
    85
    Do konce základní hrací doby zbývá pět minut, vzhledem k několika ošetřováním se určitě dočkáme nějakého nastavení. Podaří se Nice srovnat, nebo domácí fotbalisté těsné vedení udrží?
     
    84
    Hostům se konečně podařilo dostat k šanci, která alespoň trochu zaváněla vyrovnáním. Obránce Yogo poněkud zaváhal při odvrácení centrovaného balonu a namazal Saint-Maximinovi, ten ale trefil pouze blokujícího Diopa.
     
    83
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Srarfi, přichází Mahou.
     
    82
    Dante na polovině hřiště velice tvrdě zastavil rodící se akci, kterou táhl Somália. Jasná žlutá karta, tady není o čem diskutovat.
     
    81
    Sylla přihrál Maxi Gradelovi, ten si ale ve snaze o obehrání Burnera balon až příliš předkopl, čehož využil bleskově reagující brankář Cardinale, jenž okamžitě rozehrál na druhou stranu.
     
    80
    Rozehrávající Amian zbytečně zazmatkoval, načež se jej vydal napadat Alassane Pléa. Domácí zadák se nakonec rozhodl celou situaci uklidnit přihrávkou na brankáře Lafonta, který míč rezolutně odkopl.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 51. Somália

    Karty:   65. Tameze (NIC), 82. Dante (NIC)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 6:5. Rohy: 6:9. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 8:12.
    Toulouse FC: Lafont – Yago, Diop (C), Amian, Sylla – Somália, Blin, Sangaré (75. Cahuzac), Jean (79. Durmaz) – Delort, Gradel (88. Boisgard)
    Náhradníci: Goicoechea – Michelin, Cahuzac, Bodiger, Durmaz, Boisgard, Sanogo

    OGC Nice: Cardinale – Souquet (76. Burner), Dante (C), Sarr, Le Marchand – Tameze (67. Ganago), Mendy, Seri – Srarfi (83. Mahou), Pléa, Saint-Maximin
    Náhradníci: Benítez – Santos, Burner, Koziello, Perraud, Mahou, Ganago

    Rozhodčí: Brisard – Bountry, Aube
    thejrc.org