Boston – Carolina 7:1 (kon.) | Ottawa – Tampa 6:3 (kon.) | Toronto – Vancouver 3:2 (2:1 po s.n.)
Arizona – NY Rangers 1:2 (0:1 po s.n.) | Colorado – Minnesota 7:2 (kon.) | Calgary – Anaheim 3:2 (kon.)
Los Angeles – Nashville 3:4 (kon.) | NY Islanders – New Jersey 5:4 (1:0 po s.n.) | Philadelphia – Buffalo 4:1 (kon.)
Chicago – Edmonton 4:1 (kon.) | Winnipeg – San Jose 4:1 (kon.) | Washington – St. Louis 4:3 (po pr.)
Columbus – Florida 3:2 (3:2 po s.n.)
konec
Boston Bruins
7:1 (5:1, 2:0, 0:0)
Carolina Hurricanes
Neděle 07.01.2018, 01:00 • TD Garden, Boston • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:10
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Justin Williams – 2 min., podražení).
     
    50:30
    Obrovská šance! Po Schallerově přihrávce zakončoval z bezprostřední blízkosti Kuraly, kotouč však nějakým zázrakem v brance neskončil. Těžko říct, jestli střelec minul, nebo zda v tom měl prsty maskovaný muž.
     
    34:55
    A další velká šance! Marchand se z pravé strany proháčkoval až před branku. Křižnou přihrávku obdržel Pastrňák a po delší době je tu znovu dobrý zákrok Darlinga! Ten totiž zasáhl betonem proti první střele, a vzápětí rovněž vytěsnil dorážku českého hráče.
     
    34:16
    Marchand nabil mezi kruhy Bergeronovi. Ve vzduchu visel pátý gól tohoto hráče, to by však zakončení muselo být přesnější.
    30:45 Patrice BERGERON - 7:1
     
    30:45
    Bruins právě vstřelili branku!
    V TD Garden se dějí neuvěřitelné věci. Pro oko fanouška Bostonu to ale musí být velká paráda! PATRICE BERGERON hattrickem evidentně nekončí a přidává další gól. Elitní formace Bruins rozebrala nebohého soupeře do posledního šroubku. Pastrňák už mohl střílet, ještě však našel kanadského střelce, jenž už měl skutečně snadnou práci. Asistence: David Pastrňák, Brad Marchand.
     
    27:34
    Teď se ale Darling vyznamenal! Krejčí pláchl po pravé straně a našel volného DeBruska. Ten mířil do z části odkryté klece, brankář se ovšem parádně roztáhl a nepustil puk za čáru.
    25:36 Patrice BERGERON - 6:1
     
    25:36
    Bruins právě vstřelili branku!
    Čepice na led, máme tu hattrick! Marchand posílal puk před branku, kde se ze souboje odrazil přesně na hůl PATRICE BERGERONA. Kanadský forward jej jednoduše nasměroval do prázdné klece a završil tak půltucet branek svého mužstva v zápase. Asistence: Brad Marchand, David Pastrňák.
     
    18:09
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (David Pastrňák – 2 min., vysoká hůl).
    14:34 Patrice BERGERON - 5:1
     
    14:34
    Bruins právě vstřelili branku!
    Medvědi si ze svého soupeře dělají doslova trhací kalendář! Marchand zavezl puk do rohu útočné třetiny a cpal jej před branku. Kotouč se mu odrazil nazpět, tak jej poslal PATRICE BERGERONOVI, a ten pohotovou ranou bez přípravy propálil nereagujícího Darlinga. Asistence: Brad Marchand.
    10:23 Jake DEBRUSK - 4:1
     
    10:23
    Bruins právě vstřelili branku!
    Tak to je opravdu neskutečné. V polovině první třetiny vidíme již pátou branku a čtvrtou v kleci Caroliny. Od modré čáry nenápadně nahodil Ryan Spooner. Před brankovištěm si místo dobře našel JAKE DEBRUSK a citlivou tečí sklepl puk za Darlingova záda. Asistence: Ryan Spooner.
    09:04 David PASTRŇÁK - 3:1
     
    09:04
    Bruins právě vstřelili branku!
    Povedená akce, tento zápas baví! Boston využívá přesilovku. Po dobré práci Heinena našel Bergeron na kruhu číhajícího DAVIDA PASTRŇÁKA, jenž ze své typické pozice trefil "z voleje" naprosto neomylně. Asistence: Patrice Bergeron, Danton Heinen.
     
    08:39
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Noah Hanifin – 2 min., hákování).
    07:07 Jordan STAAL - 2:1
     
    07:07
    Carolina právě vstřelila branku!
    To je přestřelka! Nejprve se v oslabení hnal sám na branku Marchand, Darling však vstoupil do utkání skvěle a ochránil svůj tým od další pohromy. Hurricanes se poté rychle vydali do pásma. Teuvo Teräväinen z pravého kruhu chytře nastřelil puk před branku, kde vložil do dráhy střely hůl JORDAN STAAL a usměrnil ji za bezmocného Chudobina. Asistence: Teuvo Teräväinen, Noah Hanifin.
     
    06:01
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Tim Schaller – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    05:43
    Střídání brankářů bylo nasnadě a skutečně přichází. V brance Caroliny nahrazuje Cama Warda Scott Darling.
    05:43 Riley NASH - 2:0
     
    05:43
    Bruins právě vstřelili branku!
    Ne, Wardovi se dnes opravdu nedaří! Individuální akci předvedl RILEY NASH. Byla to malinko podobná situace jako při prvním gólu, útočník si totiž nabruslil na oblast pravého kruhu a opět je z toho úspěšná střela na bližší tyč! Nutno říct, že to Nash trefil pěkně, opět to ale bylo zakončení, které by brankář měl chytat. Asistence: Kevan Miller, David Backes.
    03:14 Patrice BERGERON - 1:0
     
    03:14
    Bruins právě vstřelili branku!
    Medvědi skórují v oslabení a rychlým gólem se dostávají do vedení! Marchand elegantně prostrčil puk na PATRICE BERGERONA. Ten prolétl přes střední pásmo, nabruslil si až na pravý kruh a nachytal Warda nenápadnou střelou na bližší tyč! Chytatelné to rozhodně bylo. Asistence: Brad Marchand.
     
    02:20
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (David Krejčí – 2 min., vysoká hůl).

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 4. Bergeron (Marchand), 6. Riley Nash (K. Miller, Backes), 10. Pastrňák (Bergeron, Heinen), 11. DeBrusk (Spooner), 15. Bergeron (Marchand), 26. Bergeron (Marchand, Pastrňák), 31. Bergeron (Pastrňák, Marchand) – 8. J. Staal (T. Teräväinen, Hanifin)


    Boston Bruins: Chudobin (T. Rask) – McAvoy, Chára (C), Carlo, Krug, K. Miller, Grzelcyk – Pastrňák, Bergeron (A), Marchand – Spooner, Krejčí (A), DeBrusk – Backes, Riley Nash, Heinen – Acciari, Kuraly, Schaller.
    Carolina Hurricanes: C. Ward (6. Darling) – Pesce (C), Slavin, Faulk, H. Fleury, T. van Riemsdyk, Hanifin – T. Teräväinen, J. Staal (A), Aho – E. Lindholm, D. Ryan, Skinner (A) – Williams, V. Rask, B. McGinn – Jooris, Nordström, Di Giuseppe.

    Diváci: 17 565 (vyprodáno)
    thejrc.org