Pardubice – Třinec 2:3 (1:2 po s.n.) | Kometa Brno – Olomouc 1:0 (kon.) | Chomutov – Zlín 2:0 (kon.)
Jihlava – Mountfield HK 1:3 (kon.) | Vítkovice – Litvínov 6:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Sparta 3:1 (kon.)
Plzeň – Liberec 4:2 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Berani Zlín
Neděle 07.01.2018, 15:30 • ZS Chomutov • Tipsport extraliga • 38. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Vítám vás u osmatřicátého kola Tipsport extraligy, v němž se střetnou Piráti Chomutov a Aukro Berani Zlín. Jedná se o důležité střetnutí obou celků. Vždyť Severočeši se mohou dotáhnout na jediný bod, v případě vítězství hostů se může jednat o klíčové odskočení. Napínavé střetnutí startuje v 15 hodin 30 minut.
     
    PIRÁTI CHOMUTOV (11.)

    Chomutovští hokejisté se po sérii čtyř vítězstvích v řadě museli naposledy sklonit před Třincem, který Piráty zdolal na domácím ledě 4:2. Aktuálně jsou Severočeši na jedenácté pozici se ztrátou jednoho bodu na Liberec, Pardubice jsou pak napřed o body tři. Nejproduktivnějším hráčem domácích je stále kapitán Michal Vondrka. Pirátům aktuálně chybí hned pětice hráčů základní sestavy – jmenovitě jde o Vladimíra Růžičku, Dávida Skokana, Marka Tomicu, Jakuba Sklenáře a Jakuba Lauka, jenž reprezentoval českou dvacítku v Buffalu.

    Nejproduktivnější hráči týmu
    Michal Vondrka – 37 zápasů, 32 bodů (16+16)
    Ivan Huml – 37 zápasů, 23 bodů (9+14)
    Vladimír Růžička – 33 zápasů, 21 bodů (13+8)
     
    AUKRO BERANI ZLÍN (8.)

    Zlínský celek zažívá nejlepší sezónu za poslední sezóny. Berani jsou aktuálně na osmé pozici a jediný bod ztrácí na pražskou Spartu, se kterou doma naposledy prohráli 2:4. Modrožlutí jsou zároveň sedmým nejlepším celkem na venkovních hřištích. Ševci v posledních duelech vyhráli například v Mladé Boleslavi či Třinci. Produktivitu vede lotyšský útočník Robert Bukarts.

    Nejproduktivnější hráči týmu
    Robert Bukarts – 34 zápasů, 30 bodů (14+16)
    Antonín Honejsek – 33 zápasů, 22 bodů (13+9)
    Zdeněk Okál – 34 zápasů, 22 bodů (11+11)
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY
    V obou utkáních zvítězili hokejisté Aukra totožným výsledkem 4:1. Zajímavostí je, že obránce Tomáš Valenta vstřelil v letošní sezóně dvě branky, obě dal právě Pirátům a pokaždé tomu tak bylo v šestnácté minutě. Naváže na svojí sérii i v sedmý den roku 2018?

    13.10.2017
    Chomutov 1:4 Zlín

    9. Tomica (Vondrka) – 16. Valenta (Sedláček), 18. Roberts Bukarts (Šťastný), 27. Rihards Bukarts (Veselý, Matějíček), 60. Ondráček.

    29.11.2017
    Zlín 4:1 Chomutov

    11. Kubiš (Žižka, Ondráček), 12. Bukarts (Okál), 16. Valenta (Veselý, Fořt), 38. Okál (Bukarts, Freibergs) – 35. Flemming (Skokan, Huml).
    Výkony Libora Kašíka jsou pro Zlín klíčové.

    ????????✌️#CCMGoalie #MadeOfHockey #SlideWithSpeed (???? – Jiří Zaňát)

    Příspěvek sdílený CCM Hockey Czech Republic (@ccmhockeyczechrepublic),

     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: Š. Lukeš (Pavlát) – Grman, Valach, Dietz, Flemming, Knot, Slovák – Koblasa, Huml, Vondrka – A. Dlouhý, V. Růžička, Šťovíček – Poletín, Smejkal, V. Tomeček – Chrpa, Chlouba, J. Havel.

    Aukro Berani Zlín: Kašík (Štůrala) – Freibergs, Nosek, Žižka, Matějíček, Valenta, Řezníček, Ferenc – O. Veselý, Šťastný, Kubiš – Roberts Bukarts, Honejsek, Okál – Klhůfek, Fořt, J. Ondráček – Popelka, P. Sedláček, Fryšara.

    Rozhodčí: Hodek, Pavlovič – Frodl, Komárek..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Oba celky jsou již na ledové ploše chomutovského zimáku a utkání osmatřicátého kola Tipsport extraligy začne co nevidět!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Ivan Huml vyhrál úvodní vhazování utkání a Piráti kombinují na vlastní polovině. Zanedlouho jistojistě uvidíme první útok domácího celku.
     
    00:20
    Následně se domácí dostávali do prvního útoku, který se ovšem nepovedlo zakončit. Petr Koblasa byl zastaven, neboť Michal Vondrka neudržel brusli na modré čáře.
     
    01:20
    Nejdříve zakončoval od pravého mantinelu Vojtěch Tomeček, ale jeho rána byla zablokována. Následně střílel před brankou Michal Poletín, jemuž se ve velké šanci nepovedlo prostřelit Libora Kašíka!
     
    02:05
    Útok domácích vedl Petr Koblasa, jenž u pravého mantinelu zasekl a přihrával na Juraje Valacha. Jeho dělovka od modré ovšem nevyšla a Zlín se dostal do útoku.
     
    02:25
    Následně prošli právě Ševci do útoku, který přerušoval hákováním slovenský obránce Mário Grman. Zlínské tak čeká první přesilová hra utkání.
     
    03:01
    Po aktivní kombinaci se do šance dostal produktivní Roberts Bukarts, najel si mezi kruhy a střílel po ledě. Štěpán Lukeš ovšem zakročil svým betonem.
     
    03:49
    Do dalších šancí se Aukro nedostala a Piráti několikrát poslali kotouč vyhozením až k brance Libora Kašíka. První oslabení Piráti zvládnou.
     
    04:25
    Domácí v plném počtu.
     
    05:05
    Modrožlutí pokračovali v aktivní kombinaci, která byla ukončena zákrokem domácích. Ti kotouč vyhodili z pásma a mohli dostřídat.
     
    06:17
    Do dobré šance se dostával podél pravého mantinelu Jan Havel, kterému se ovšem zblízka nepovedlo zakončit. Zblízka se nepovedlo skórovat ani Romanu Chloubovi.
     
    06:36
    Následně se hosté dostali do útočné třetiny, kde vybojovali vhazování před Štěpánem Lukešem. Pokračovat se bude po první komerční pauze utkání.
     
    07:06
    Na lavici hanby míří také hosté. Ivan Huml byl za brankou hákován Davidem Šťastným, jenž bez protestů odjíždí na lavici hanby.
     
    07:45
    Ani Pirátům se zatím v početní výhodě nedaří a hraje se spíše ve střední třetině. Piráti mají ovšem ještě více jak minutu před sebou.
     
    08:23
    Petr Koblasa dostal parádní přihrávku od Michala Vondrky a hned zakončoval do protipohybu Kašíka. Ten ovšem předvedl první neskutečný zákrok utkání!
     
    08:53
    V posledních sekundách oslabení se pak Ševci dostali do protiútoku. Kotouč nakonec projel až k Lukešovi, jenž hru lapačkou přerušil.
     
    09:07
    Hosté v plném počtu.
     
    09:26
    Pirátská přesilovka bude pokračovat. Lavička Ševců je potrestána dvouminutovým trestem za špatné střídaní, hostů bylo na ledě šest. Trest bude odpykávat Antonín Honejsek.
     
    09:36
    Hrálo se jen deset sekund. Petr Koblasa za brankou nepustil do útoku jednoho z hostů a dostává dvě minuty za podražení. Bude se tak hrát ve čtyřech na obou stranách.
     
    10:24
    Vladimír Růžička poslal do útoku Michala Vondrku, jenž si najel k pravé tyčce a zakončoval bekhendem. Jeho pokus ale branku Kašíka nakonec neohrozil.
     
    10:55
    Martin Šťovíček se dostal na levé straně do zakončení, ale ani on Libora Kašíka tvrdou střelou nepřekonal. Následně byl před brankou na hranici faulu zastaven.
     
    11:54
    Velká šance domácích. Na jejím konci byl Jiří Smejkal, jenž byl sám před Kašíka a zblízka zakončoval. Hostující fantom ovšem zůstává i nadále nepřekonán!
     
    13:05
    Zlínští se v posledních minutkách nemohou na do ničeho dostat a Piráti jsou opravdu aktivní. Uvidíme, zda se změní i skóre.
     
    13:27
    Roman Chlouba se dostal do útoku a z pravého kruhu zakončoval na přední tyčku. Zazvonila branková konstrukce, ale šlo jen o oblouk u branky.
     
    14:30
    Vojtěch Tomeček se nyní svou rychlostí dostal za obranu, ale branku se mu i proti vyjetému Kašíkovi nakonec nepovedlo trefit.
     
    14:48
    Hra pokračovala dalším útokem domácích, který zakončoval Jiří Smejkal, jenž měl nalevo i najíždějícího Poletína. Domácí útočník zakončoval sám, ale napálil jen betony Kašíka!
     
    15:05
    Ševci jsou nyní možná i rádi, že se hraje přerušuje a probíhá komerční pauza. Po ní se bude stále za bezbrankového stavu vhazovat ve střední třetině.
     
    15:41
    Další aktivita domácích byla zakončena střelou Stanislava Dietze, jenž mířil jen těsně vedle branky, následně fauloval Adam Dlouhý a hosté budou hrát přesilovku.
     
    16:25
    Piráti jsou aktivnější i v oslabení, Ronald Knot se nyní dostal do útoku, ale přes bránícího hráče nezakončil. Cenné sekundy ale ušetřil.
     
    17:01
    Tomáš Žižka se dostal do zakončení před brankou, lehčím zakončením trefil tyčku, od kterého se puk odrazil zpátky do hřiště. To byla velká šance Ševců!
     
    17:41
    Domácí v plném počtu.
     
    18:44
    David Šťastný se po přejetí modré čáry dostával do zakončení, od levého mantinelu se mu ovšem nepovedlo obstřelit bránícího Mária Grmana.
     
    19:34
    V posledních sekundách si do zakončení najel Ronald Knot, kterému se ovšem od levého mantinelu nepovedlo překonat Kašíka, ten zakročil svými betony.
     
    19:56
    Ještě jeden střelecký pokus musel řešit Libor Kašík. Helmou zastavil jedovatou střelu Vladimíra Růžičky, puk se zastavil někde v masce zlínského brankáře.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Je za námi první dvacetiminutovka, která skončila remízou 0:0. Piráti byli aktivnějším týmem a měli několik vyložených šancí. Všechny ale skončily na Kašíkovi, jenž svůj celek skvěle drží. Pokud tomu bude i ve třetině druhé, budeme zjišťovat od 16 hodin 18 minut.

    Střely na branku: 12:5
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:16
    Piráti se hned dostali do pásma, kde kombinovali. Po chvilce ovšem útočné území ztratili a pískán byl ofsajd.
     
    21:00
    Mário Grman se po aktivitě hostů mohl dostat do útoku. Obhodil si bránící hráče a dostal se do pásma. Tam ovšem kotouč nestihl dojet.
     
    21:32
    Do první šance třetiny se následně dostal Roberts Bukarts, jenž v závaru zakončoval u levé tyčky. Štěpán Lukeš jej ale parádním zákrokem lapačkou vychytal!
     
    22:14
    Dalším pokusem pokoušel štěstí hostující Tomáš Fořt, jeho nahození od levého mantinelu mělo ovšem za úkol pouze vybojovat vhazování před Lukešem.
     
    22:29
    Juraj Valach byl tvrdě zasažen do brusle, slovenský bek ovšem situaci přežil a pokračuje ve hře. Podle gesta šlo ovšem o bolestivý zákrok.
     
    22:57
    Piráti právě vstřelili branku!
    Následně se Piráti přece jen dostávají do jednobrankového vedení! Nahození od modré čáry před brankou tečoval JAKUB CHRPA, jenž se prosazuje poprvé v letošním ročníku.Asistence: Stanislav Dietz a Roman Chlouba.
    22:57 Jakub CHRPA - 1:0
     
    22:57
    Ještě se prohlížel záznam hry, ale branka je nakonec uznána. Vysoká hůl Jakuba Chrpy nebyla, jak signalizoval Libor Kašík.
     
    24:01
    Od levého mantinelu následně nahazovali domácí do brankoviště, kde se pokoušel prosadit Petr Koblasa. Puk za záda Libora Kašíka ovšem nedostal.
     
    24:09
    Hned po vhazování hostující hráči vyhodili kotouč až za branku Štěpána Lukeše, a tak se buly po pravici Libora Kašíka bude opakovat.
     
    24:58
    Vojtěch Tomeček následně dával puk před branku Jiřímu Smejkalovi, jenž byl sám před brankou. Žabičku svého spoluhráče ovšem nedokázal zpracovat.
     
    25:47
    Nenápadná akce, Jan Havel si mimo hru počínal nedovoleně – zahrál vysokou hokejkou a putuje na lavici hanby.
     
    26:04
    Snažení Beranů zakončoval střelou z první Antonín Honejsek. Tomu se od pravého mantinelu nepovedlo zakončit ideálně, puk skončil jen vysoko nad brankou.
     
    26:31
    Následovalo nahození Ralfse Freibergse od modré čáry, která jasně mělo posloužit jako teč. Štěpán Lukeš ovšem vystrčil lapačku a kotouč v ní ukryl.
     
    27:02
    Velké zákroky Štěpána Lukeše! Nejdříve do branky nepustil skákavý kotouč v jeho brankovišti, následně betonem nadvakrát pokryl zakončení Pavla Kubiše do odkryté branky.
     
    27:47
    Domácí v plném počtu.
     
    27:59
    Nyní se hosté dostali do přečíslení. Roberts Bukarts dostával loženku do prázdné branky, puk ovšem nezasáhl díky obrannému zákroku Stanislava Dietze. Pokračovat se bude po komerční pauze.
     
    28:10
    Nahození od modré čáry vletělo opět do brankoviště Lukeše, kde přišlo několik dorážek. Ani jedna ale za zády fenomenálního chomutovského brankáře neskončila, Stanislav Dietz následně vyhodil.
     
    28:15
    Rozhodčí vjeli na trestnou lavici k boxu časoměřičů, kde budou celou předchozí situaci prohlížet. Moc netuším, proč tak sudí utkání činí.
     
    28:15
    Sudí rozpažil po minutě prohlížení záznamu, pokračovat se bude vhazováním ve středu ledové plochy.
     
    28:29
    Do pásma si vjel Antonín Honejsek, jenž na pravém kruhu zasekl a po ledě zakončoval. Svým pokusem ale trefil jen betony připraveného Lukeše.
     
    28:41
    Chomutovská aréna nyní nesouhlasí s verdiktem sudích. Ti vyloučili Michala Vondrku za faul loktem, který byl hodně diskutabilní. Nicméně hra bude pokračovat početní výhodou hostů.
     
    29:06
    Do první akce se dostal hostující Ralfs Freibergs, jenž zakončoval od pravého kruhu mezi betony Lukeše. Ten si ale tuto situaci pohlídal a kotouč vyrazil.
     
    29:48
    Jiří Smejkal vybojoval kotouč a pokoušel se vysunout Michala Poletína. Ten ale jeho přihrávku nedojel a Zlínští si zbytek akce pohlídali.
     
    30:23
    Adam Dlouhý se následně vydal do protiútoku a při kličce byl faulován. Domácí útočník pojede trestné střílení.
     
    30:23
    Adam Dlouhý se rozjel pomaleji a zakončoval mezi betony Libora Kašíka. Ten si ale celou situaci pohlídal a zakončení zachytil!
     
    30:41
    Domácí v plném počtu.
     
    30:55
    Štěpán Lukeš následně za svou brankou rozehrával. Jeho vyhození bylo ztečované a skončilo mimo hřiště. Pokračovat se bude vhazováním po jeho pravici.
     
    31:20
    Hra byla přesunuta za brankou Zlína, kde se puk ztratil v mantinelu. Pokračovat se bude vhazováním po levici hostujícího brankáře.
     
    31:59
    Vojtěch Tomeček dostal přihrávku do pásma a na pravé straně šikovně obešel bránícího hráče. Zakončoval po ledě, ale na Libora Kašíka si nyní nepřišel!
     
    32:21
    Následovalo vyhozením Beranů na icing, hra se tak vrací na útočnou polovinu domácích. Pokračovat se bude po pravici Kašíka.
     
    33:45
    Pirátská aktivita byla ukončena zakončením Stanislava Dietze od modré čáry, ten svým pokusem ale trefil jen rukavici zlínského bránícího hráče.
     
    34:05
    Po neodpískaném hostujícím icingu se do dobré šance dostal Ivan Huml, který od levého mantinelu zakončoval tvrdě na vzdálenější tyčku. Libor Kašík ovšem máchl lapačkou a předvedl další fenomenální zákrok!
     
    34:08
    Hned po vhazování solidně zakončoval obránce Ronald Knot. Jeho pokus ovšem proletěl nad maskou Kašíka a nakonec přeletěl i branku.
     
    34:56
    Další aktivita domácího celku byla zakončena pokusem Mária Grmana od modré čáry. Puk skončil na Kašíkovi, jenž se snažil rozehrát, ale hra byla již přerušena.
     
    36:05
    Delší dobu se hraje bez přerušení. Oba celky se snaží aktivně útočit, ale v posledních chvilkách to vychází pouze domácímu celku.
     
    36:20
    Šanci na zboření mýtu mají nyní hosté, kteří si zahrají po zákroku Stanislava Dietze přesilovou hru. Chomutovský bek se provinil podražením.
     
    36:40
    Domácím začátek oslabení dobře vychází. Piráti dobře brání a již podruhé se jim povedlo vyhodit kotouč mimo obranné pásmo.
     
    37:25
    Akce Zlína byla zakončena pokusem Tomáše Žižky od modré čáry. Tomu puk ale nejspíše úplně nesedl a zakončení skončilo vysoko nad brankou.
     
    37:58
    V závěru početní výhody zakončoval z pravého kruhu Antonín Honejsek. I nyní ale předvedl zákrok Štěpán Lukeš, jenž přežil i nepříjemné dorážení Davida Šťastného.
     
    38:21
    Domácí v plném počtu.
     
    38:57
    Kolem branky se pokoušel obtočit Štěpán Fryšara, který ovšem nebyl nikterak úspěšný. Následovala další strkanice po nájezdu do chomutovského brankáře.
     
    39:05
    Vojtěch Tomeček nyní naprosto stejně dojížděl kotouč s hostujícím obráncem a sudí signalizovali icing. Následně uznali svou chybu a pokračovat se bude vhazováním ve středu ledové plochy.
     
    39:24
    Do pásma si nyní najel Michal Poletín, jenž nic nevymýšlel a zakončoval střelou doprostřed branky. Takové puky ovšem chytá Libor Kašík i ve spánku.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina je u konce, vyhráli ji Piráti 1:0. Na začátku druhé dvacetiminutovky tečoval střelu Stanislava Dietze chomutovský odchovanec Jakub Chrpa. Zlínští měli k dispozici několik přesilovek, ale ani jednu nedokázali využít, hlavně díky skvělým zákrokům Štěpána Lukeše. Oba brankáři dnes své celky drží a podávají skvělý výkon.

    Střely na branku: 20:19 (8:14 ve druhé třetině)
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:20
    Piráti se hned dostali do aktivní kombinace, která ovšem střelecky zakončena nebyla. Pokračovalo se tak útokem Zlína.
     
    40:53
    Ani ten ale nic nevymysle, a tak útok opětovali Piráti. Ti se s kotoučem dostali až před Kašíka, kde vybojovali vhazování po jeho pravici.
     
    41:01
    A následně přišel faul Zlína. Za podražení putuje na trestnou lavici hostující Antonín Honejsek.
     
    41:32
    Druhé chomutovské lajně se nepovedlo nic vymyslet a Zlín dvakrát vyhodil. Na led tak nastupuje elitní přesilovková formace domácích.
     
    41:57
    A hned přišla šance! Petr Koblasa dostal nabito na levý kruh, odkud hned zakončoval. Libor Kašík ale pokračuje ve skvělém výkonu, kotouč vyrazil na tyčku.
     
    42:41
    Domácí pokračovali v aktivní kombinace, nyní přišla střela Ronalda Knota od modré čáry. I tu ale Libor Kašík schoval na svých betonech.
     
    43:01
    Hosté v plném počtu.
     
    43:39
    Přesilovka čeká také Berany. Ti si zahrají početní výhodu po zákroku Vojtěcha Tomečka, který bruslí najel do Libora Kašíka a podrazil jej.
     
    44:35
    Zlínští se následně pokoušeli něco vymyslet, ale nic z toho nebylo. Piráti se tak dostali ke kotouči a poslali jej pryč z obranného pásma.
     
    44:54
    Tomáš Fořt následně vybojoval pásmo střeleckým pokusem na Lukeše, jenž neměl problémy. Vhazovat se bude právě před ním.
     
    45:40
    Domácí v plném počtu.
     
    45:44
    S návratem Vojtěcha Tomečka zakončoval jeden ze zlínských beků, kterému se ovšem od modré čáry nepovedlo překvapit dnes skvělého Lukeše.
     
    46:17
    Další zakončení hostujícího celku po ledě Lukeš viděl a hokejkou neposednou gumu srazil do ochranné sítě. Pokračovat se bude po komerční pauze.
     
    46:25
    David Šťastný následně pokoušel štěstí zakončením od levého mantinelu. Nevyšlo ovšem nahození ani následné dorážky. Lukeš si celou situaci opět bedlivě pohlídal.
     
    47:08
    Jakub Chrpa, střelec jediné branky utkání si najel do útočné třetiny a zakončoval k pravé tyčce. Kašík ale nastaveným betonem skvěle zakročil!
     
    48:08
    Berani se následně dostali do další akce, která byla zakončena střelou od modré čáry. David Nosek ale nepřekvapil Lukeše, ten dalším zákrokem lapačkou přerušil hru.
     
    48:51
    Domácí rozehráli podél mantinelu, ale kotouč se dostal až na icing. Hra se tak dostává opět před Lukeše, který je minutu od minuty blíže svému prvnímu čistému kontu v extralize.
     
    49:43
    Piráti byli hodně aktivní před brankou Kašíka, kde ale nezakončili. Puk se tak opět dostal k Lukešovi, jenž jej přikryl a přerušil hru.
     
    50:37
    Martin Šťovíček dostal přihrávku do Růžičky a unikal sám na Kašíka. Toho se pokoušel překonat parádní kličkou, puk ale skončil jen pod připraveným Kašíkem!
     
    51:04
    Následoval útok dvojice Smejkal – Tomeček. První jmenovaný si šlápl levou nohou do středu hřiště a předal kotouč Tomečkovi. Přihrávka byla ovšem zblokovaná, a tak střela chomutovského útočníka nebyla důrazná a Kašík kotouč chytil.
     
    51:07
    Hned po vhazování přišlo nahození Ronalda Knota, které bylo před Kašíkem tečováno. Zlínský brankář ale zareagoval a i nyní puk ukryl ve své rukavici.
     
    52:10
    Akce na obou stranách, ani jedna protiakce ovšem nebyla zakončena střeleckým pokusem. Piráti kombinovali spíše za brankou, Roberts Bukarts se v mezikruží nedostal ke střele.
     
    53:01
    Zlínští se pokoušeli překvapit Štěpána Lukeše dělovkou ze střední třetiny, ten se ale nachytat na švestkách nenechal. Piráti se zmocnili kotouč a jdou dopředu.
     
    53:47
    Roman Chlouba se vydal do útoku, kotouč se mu ovšem zamotal mezi bruslemi. Chomutovský útočník se otočil a do puku plácl, Kašík ovšem včasně zareagoval a hokejkou puk vyrazil.
     
    54:11
    Po dlouhé době se přerušovalo. Piráti vyhodili kotouč na icing a hra se přesouvá před Štěpána Lukeše.
     
    55:15
    Hraje se bojovný hokej. Berani se pokouší vyrovnat, ale Piráti dobře brání a hosty moc do ničeho nepouští. Uvidíme, zda se modrožlutým povede vyrovnat.
     
    55:35
    Zlínští střádají plány na závěrečný tlak, vše během druhé komerční pauzy třetí třetiny. Po ní se bude vhazovat po pravici dosud nepřekonaného Lukeše.
     
    55:39
    Hned po vhazování zahrával nejspíše nacvičený signál David Nosek. Ale i jeho nahození skončilo v rukavici Štěpána Lukeše, jenž nic neriskoval a hru přerušil.
     
    55:54
    Piráti se dostali do rychlé akce. Roman Chlouba se před brankou neotočil, a tak si kotouč vzal Jan Havel. Ten si najel před odkrytou branku, při zakončení ale upadl a nevstřelil branku.
     
    57:00
    Berani kombinují za vlastní brankou a vymýšlí závěrečný tlak. Během pár sekund můžeme čekat také odjezd Libora Kašíka na střídačku Zlína.
     
    57:26
    Aukro se dostalo s pukem do pásma, kde vybojovalo pásmo a vhazování po levici Lukeše. Robert Svoboda následně zavolal na sudího a vzal si timeout.
     
    57:26
    Libor Kašík pochopitelně zůstává na střídačce a Zlín je v šesti bruslařích v útočném pásmu!
     
    57:37
    Úvodní tlak hostů je zažehnán bekhendovým vyhozením Vojtěcha Tomečka až do střední třetiny. Zlín se musí pro puk vrátit až sem.
     
    58:21
    Piráti právě vstřelili branku!
    Jan Havel se nejdříve do branky netrefil, poté ale předvedl skvělé a nevídané gesto Michal Vondrka. Ten si najel před prázdnou branku, kde si kotouč zasekl a přenechal jej ROMANU CHLOUBOVI, jenž nejspíše rozhodl! Asistence: Michal Vondrka.
    58:21 Roman CHLOUBA - 2:0
     
    58:44
    Hosté se ještě pokoušejí něco vymyslet, ale už nezbývá moc času. Jeden z hostů zakončoval od modré čáry jen těsně vedle pravé tyčky chomutovské branky.
     
    59:32
    Adam Dlouhý přebruslil bránícího hráče a připravil kotouč na zlatém podnosu pro Martina Šťovíčka. Ten zakončoval do odkryté branky, Libor Kašík ovšem předvedl ještě jeden famózní zákrok!
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec. Piráti nakonec poráží ve vyrovnaném utkání Zlín 2:0, rozhodující branku vstřelil ve 23. minutě Jakub Chrpa, kterého napodobil v předposlední minutě utkání také Roman Chlouba. Prvním nulu v extralize si připsal Štěpán Lukeš, skvělý výkon předvedl na druhé straně také Libor Kašík.

    Střely na branku: 29:27 (9:8 ve třetí třetině)
    Hvězdy utkání: Štěpán Lukeš (27 z.) – Libor Kašík (27 z.)
     
    Já vám děkuji za pozornost a zase někdy u extraligy na počtěnou! (17:57:25)
    Marken.cz

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 23. Chrpa (Dietz, Chlouba), 59. Chlouba (Vondrka)


    Piráti Chomutov: Š. Lukeš (Pavlát) – Grman, Valach, Dietz, Flemming, Knot, Slovák, L. Chalupa – Koblasa, Huml, Vondrka – A. Dlouhý, V. Růžička, Šťovíček – Poletín, Smejkal, V. Tomeček – Chrpa, Chlouba, J. Havel.
    Berani Zlín: Kašík (Štůrala) – Freibergs, Nosek, Žižka, Matějíček, Valenta, Řezníček, Ferenc – O. Veselý, Šťastný, Kubiš – Roberts Bukarts, Honejsek, Okál – Klhůfek, Fořt, J. Ondráček – Popelka, P. Sedláček, Fryšara.

    Rozhodčí: Hodek, Pavlovič – Frodl, Komárek.
    thejrc.org