Pardubice – Třinec 2:3 (1:2 po s.n.) | Kometa Brno – Olomouc 1:0 (kon.) | Chomutov – Zlín 2:0 (kon.)
Jihlava – Mountfield HK 1:3 (kon.) | Vítkovice – Litvínov 6:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Sparta 3:1 (kon.)
Plzeň – Liberec 4:2 (kon.)
konec
HC Škoda Plzeň
4:2 (1:1, 1:1, 2:0)
Bílí Tygři Liberec
Neděle 07.01.2018, 16:30 • Home Monitoring Aréna • Tipsport extraliga • 38. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    60:00
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Michal Moravčík – 2 min., sekání).
     
    59:44
    Po ráně Šmída hned po buly ještě dorážel Martin Bakoš téměř do odkryté brány, trefil jen oblouk brankové konstrukce!
     
    58:02
    Liberec to zkouší v šesti! Šmídův pokus byl sražen.
     
    57:29
    Kracík prostrčil šikovně puk na Straku, krerý byl sám před Willem, ale už příliš blízko. Libereckého brankáře zblízka nepřekonal.
     
    54:47
    O kotouč se bojovalo v rohu tak dlouho, až frustrovaný Martin Bakoš fauloval u mantinelu, dostane dvě minuty za krosček. Poté se ještě Kvapil postrčil Mertla a od plzeňských fanoušků to schytává.
     
    53:32
    Jones je vyloučen na dvě minuty za sekání, Tygři ještě mohou utkání zdramatizovat!
    47:27 Lukáš PULPÁN - 4:2
     
    47:27
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Domácí se vymanili z tlaku a zamířili dopředu, na levém křídle se rozjel obránce LUKÁŠ PULPÁN (1+5) a z levého kruhu předvedl neskutečnou dělovku, na kterou neměl Will nárok a připisuje si první gól v sezóně! Druhou asistenci si připisuje plzeňský brankář Svoboda, který si před gólem připsal přesný zákrok. Asistence: Milan Gulaš (18+28), Miroslav Svoboda (0+2).
     
    46:49
    Liberec se snaží rychle srovnat, Krenželok byl před Svobodou úplně osamocený, ale zblízka ho nepřekonal!
     
    45:58
    Do další velké šance se dostal Petr Kadlec, který mířil z pravého kruhu pod horní tyč, Will jeho ránu vyškrábl těsně nad!
    45:22 Denis KINDL - 3:2
     
    45:22
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Indiáni se ujímají ve třetí třetině vedení! Gulaš zavezl kotouč do pásma, tam ho domácí udrželi, dostali ho na modrou čáru k JAKUBU KINDLOVI (2+1), jeho dělovku sice Will vyrazil, ale dezorientovaní liberečtí obránci si poté srazili puk do sítě! Bez asistence.
     
    44:52
    Dobrá rána Jánošíka od modré byla ještě tečovaná, Svoboda nic moc neviděl, nakonec ho kotouč trefil do masky a odrazil se do ochranné sítě!
     
    41:35
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Mário Bližňák – 2 min., hákování). Plzeň má velkou šanci otočit skóre, dnes zatím využila dvě dvojnásobné přesilovky.
     
    39:05
    Přečíslení dvou na jednoho nevyřešil Mertl s Gulašem přesně, na druhé straně ujeli Bakoš s Redenbachem, puk nakonec skončil těsně vedle plzeňské brány!
     
    38:51
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Petr Kadlec – 2 min., držení protihráče).
    38:02 David STACH - 2:2
     
    38:02
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Škoda přeci jen využívá i druhou dvojnásobnou přesilovku a srovnává na 2:2! Taková situaci se však jen tak nevidí, DAVID STACH (16+13) chtěl přihrávat přes brankoviště, ale Will si nešťastně pro hosty holí nadzvedl kotouč přímo do horního rohu! Asistence: Milan Gulaš (18+27).
     
    37:06
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Daniel Špaček – 2 min., podražení).
     
    37:06
    Rána Milana Gulaše sražená, následně se píská faul hostujícího hráče a Plzeň bude hrát 95 vteřin přesilovku pět na tři! Tu první indiáni využili.
     
    36:41
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Lukáš Krenželok – 2 min., podražení). Velká šance pro domácí na srovnání zápasu!
     
    36:18
    Redenbach z pravého kruhu pořádně vyzkoušel Svobodu, na druhé straně pálil z dobré pozice Denis Kindl těsně mimo!
     
    33:48
    Bližňák vypustil na Svobodu jedovatou střelu, ten vyráží. Ještě větší šanci měl o malou chvíli Ordoš, ale plzeňský gólman odolává. Plzeň čelí tlaku po dlouhé době.
     
    32:33
    Indrák ukořistil za bránou libereckou rozehrávku a vytvořil další ohromnou šanci indiánů! Puk dal před bránu, kde byli Denis Kindl i Kratěna, ale Will společně s obránci opět začaroval a ani tato akce nekončí gólem!
     
    28:42
    Svoboda vyrazil Krenželokovu střelu, Sklenička vyslal dopředu Gulaše, který přebruslil obránce a výborně ho doplňoval Mertl, který také nakonec při situaci dva na nikoho střílel. Brána byla poloprázdná, ale Will dokázal kotouč neskutečným zákrokem vyrazit a uchránil Liberec od branky v oslabení!
     
    28:15
    Tlak Plzně je však u konce, v útočném faulu fauloval Petr Straky, který si půjde odsedět na lavici hanby dvě minuty za hákování.
     
    26:38
    Obrovský závar před bránou Liberce po pumelici Jana Schleisse! Dorážet se snažili Mertl i Gulaš, ale hosté nakonec odolali. Plzeň však míří za vyrovnáním, je ve velikém tlaku a probouzejí se i fanoušci!
    22:48 Lukáš KRENŽELOK - 1:2
     
    22:48
    Liberec právě vstřelil branku!
    Z velkého tlaku se nakonec Tygři dočkali druhé branky! Puk se po sražené ráně Bakoše dostal jen k LUKÁŠI KRENŽELOKOVI (8+5), který z první vypálil mimo dosah přesouvajícího se Svobody. Asistence: Martin Bakoš (8+20), Marek Kvapil (8+14).
     
    21:17
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Milan Gulaš – 2 min., sevření puku rukou). Zbytečnost Gulaše, který vyhodil kotouč z pásma rukou a oprávněně si jde odsedět dvě minuty.
    19:21 Mário BLIŽŇÁK - 1:1
     
    19:21
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tygři se však dostali do přečíslení a v závěru první části srovnávají skóre! Dopředu vyrazil Ordoš, do zakončení se mu na poslední chvíli vrhl Jakub Kindl, ale liberecký útočník ještě obkroužil bránu a našel před ní MÁRIA BLIŽNÁKA (1+0), který se trefuje proti svému bývalému zaměstnavateli, je to pro něj v devátém zápase vůbec první bod v sezóně! Střelou, která snad byla ještě tečována, přeloboval Svobodu. Asistence: Jan Ordoš (7+6).
     
    15:04
    Přečíslení Liberce nekončí brankou! Lakatoš hledal před bránou najíždějícího Marka Kvapila, který už zdánlivě zakončoval do odkryté brány, ale Svoboda tam na poslední chvíli položil beton, výborně zasáhl, a vychutnává si ovace domácích fanoušků!
    09:32 Ondřej KRATĚNA - 1:0
     
    09:32
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Indiáni využívají dvojnásobnou přesilovku a dostávají se do vedení! Po souboji v rohu kluziště se ke kotouči po přihrávce Gulaše dostal ONDŘEJ KRATĚNA (6+13) a z pravé strany vypálil nad beton libereckého brankáře! Roman Will možná nebude mít úplně čisté svědomí, protože ránu dobře viděl. Asistence: Milan Gulaš (18+26), Tomáš Mertl (22+20).
     
    09:07
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Ladislav Šmíd – 2 min., krosček).
     
    09:07
    Při další výhodě Plzně střílel Mertl z pravé strany, nebezpečně dorážel ještě Indrák, Wil prozatím drží nulu! Teď však přijde 74 vteřin přesilovky pět na tři pro domácí.
     
    08:21
    První plzeňská formace si vysloužila přesilovku, na dvě minuty za hákování je vyloučen Lukáš Vantuch.
     
    04:33
    Šmíd si najel před bránu, dostal přihrávku a málem zakončil do odkryté brány! Na poslední chvíli mu hůl zablokoval Kadlec.
     
    02:49
    První přesilovku si zahraje Liberec, junior Jakub Pour je vyloučen na dvě minuty za vysokou hůl.
    Marken.cz

    Matěj Vybíral

    Branky a nahrávky: 10. Kratěna (Gulaš, Mertl), 39. Stach (Gulaš), 46. J. Kindl, 48. Pulpán (Gulaš, M. Svoboda) – 20. Bližňák (Ordoš), 23. L. Krenželok (Bakoš, M. Kvapil)


    HC Škoda Plzeň: M. Svoboda (Kolář) – Moravčík, P. Kadlec (C), D. Sklenička, Jones, J. Kindl, Čerešňák, Pulpán – Schleiss, Mertl, Gulaš (A) – D. Kindl, Kratěna, Indrák (A) – Straka, Stach, Kantner – Rubner, Kracík, Pour.
    Bílí Tygři Liberec: Will (Janus) – Ševc (C), Pyrochta, Šmíd (A), Kolmann, Derner, Jánošík, Maier – M. Kvapil, P. Jelínek (A), Lakatoš – L. Krenželok, Redenbach, Bakoš – J. Vlach, Bližňák, Ordoš – J. Mikyska, Vantuch, D. Špaček.

    Rozhodčí: Hribik, Petružálek – Kis, Špůr

    Diváci: 7 222
    ocianews.com