Lipt. Mikuláš – Banská Bystrica 4:3 (1:0 po s.n.) | Nové Zámky – Košice 1:2 (po pr.) | Poprad – Nitra 3:4 (kon.)
Detva – Žilina 4:1 (kon.) | Zvolen – Trenčín 3:4 (0:2 po s.n.)
konec
HK Detva
4:1 (0:1, 0:0, 4:0)
MsHK Žilina
sk Neděle 07.01.2018, 17:00 • Zimný štadión, Detva • Tipos Extraliga (SR) • 35. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Piate víťazstvo hokejistov Detvy je na svete. Domáci hokejisti boli od druhej tretiny aktívnejším mužstvom a v poslednom dejstve boli za to odmenení hneď štyrmi gólmi. V 42. minúte vyrovnal Rastislav Gašpar a už o 26 sekúnd neskôr strelil víťazný gól Juraj Milý. Poisťujúci tretí gól pridal Vitalij Sitnikov, no a víťazstvo napokon zavŕšil gólom do prázdnej brány najproduktívnejší hráč tímu David Videlka. Žilinčania podobne ako včera zbabrali posledných dvadsať minút, a tak spod Poľany odchádzajú bodovo naprázdno. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok víkendu. (19:33:07)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:38
    Zápas sa už iba dohráva. Žilinskí hráči teraz trošku zbytočne pustili do zakončenia Martina Šimona, ale ten piaty gól Detvy v tomto zápase nepridal.
     
    58:54
    Od modrej čiary nahadzoval puk na žilinského brankára Jozef Sládok. Tentokrát jeho pokus nikto netečoval, a tak mal Tomáš Tomek uľahčenú prácu.
     
    58:28
    Peter Húževka sa snažil napraviť svoje predošlé zaváhanie. Cez dvoch obrancov sa pretlačil do zakončenia, ale strelou švihom prestrelil domácu bránu.
     
    57:45
    Už len niečo viac ako dve minúty zostáva do konca dnešného duelu. Žilina podobne ako včera absolútne nezvládla tretiu tretinu a tento týždeň bude hodnotiť ako neúspešný.
    57:27 VIDELKA - 4:1
     
    57:27
    Detva dala gól!
    Je rozhodnuté! Domáci hokejisti vedú už o tri góly a pripíšu si do tabuľky cenné tri body. Český útočník DAVID VIDELKA najskôr bránu netrafil, no následne obral o puk Petra Húževku a z pravého kruhu na vhadzovanie trafil prázdnu bránu. Bez asistencie.
     
    56:55
    Detvianski hokejisti sa v priebehu niekoľkých sekúnd dvakrát previnili voči pravidlám zakázaným uvoľnením. Po tom druhom si Petr Rosol zobral oddychový čas a posiela na ľad šesticu svojich zverencov.
     
    55:41
    Strelou spoza obrancu sa tentokrát prezentoval Filip Surovka. Tomáš Tomek betónmi zrazil puk, domáci útočník sa dostal aj k dorážke, no tá už minula priestor brány.
     
    55:16
    Domáci hokejisti opäť vyhadzujú puk cez všetky čiary, no tentokrát sa zakázané uvoľnenie nepíska. Žilinčania posielajú na ľad svoj elitný útok s Lukášom Handlovským.
     
    54:34
    Matúš Chovan to teraz skúšal strelou spoza obrancu a Tomáš Tomek musel zasahovať. Puk skryl do svojej lapačky, no rozohrať už nestihol.
     
    53:56
    Detva sa teraz oslobodila len za cenu zakázaného uvoľnenia. Hra sa tak presťahuje pred Matthewa Hacketta, ktorý od jedenástej minúty nedovolil Žilinčanom skórovať.
     
    53:31
    Na ľadovej ploche je teraz trošku viac miesta, čo korčuliarsky vyhovuje lepšie pripraveným Žlinčanom. Detva ale bojuje a s jej šancami to vyzerá veľmi dobre.
     
    52:07
    Teraz budeme svedkami vylúčenia na oboch stranách. Za sekanie smerujú na lavicu hanby Vitalij Sitnikov a takisto aj hosťujúci Michal Švihálek.
     
    51:25
    Útočné akcie sa teraz striedajú z jednej strany na druhú. Žilinčania zvyšujú svoju aktivitu, no domáci hokejisti si naďalej držia nádejný dvojgólový náskok.
     
    50:31
    Teraz sme videli šance na oboch stranách. Najskôr prečíslenie dvoch proti jednému zakončil nepresnou strelou Lukáš Handlovský a o pár sekúnd neskôr nedostal puk do odkrytej brány strelec zatiaľ víťazného gólu Juraj Milý.
     
    50:05
    Do konca tretej tretiny zostáva menej ako desať minút a Detva má veľkú šancu ukoristiť piate víťazstvo v sezóne. Teraz získava útočné pásmo, zásluhou Martina Belluša.
     
    49:24
    Matthew Hackett musel po dlhšom čase zasahovať. Z ľavého kruhu preveril jeho pozornosť Radim Hruška, no žilinský útočník mieril len do stredu brány. Domáci sa následne oslobodili len za cenu icingu.

    Miroslav Kováčik

    Branky a nahrávky: 42. Gašpar (Chovan, Surovka), 43. Milý (Sládok, Chovan), 48. Sitnikov (Surovka, Kuklev), 58. Videlka – 11. Húževka (Kozák, Pospíšil)


    HK Detva: Hackett (Nagy) – Mar. Chovan, Kuklev, Sládok, Fekiač, Macejko, Šimon, D. Jendroľ, Mat. Chovan – Ščurko, Surovka, Tibenský – Žilka, Gašpar, Milý – Belluš, Murček, Videlka – Piačka, M. Surový, Sitnikov.
    MsHK Žilina: Tomek (Mikoláš) – Juraško, Kozák, Poulin, Mazanec, Chaloupka, M. Roman, Meliško, Mendrej – Pospíšil, Witala, Handlovský – Klimenta, R. Hruška, Tvrdoň – Rogoň, Húževka, Švihálek – Dolinajec, Konečný, Stupka.

    Rozhodčí: Peter Jonák, Vladimír Fridrich – Jozef Tvrdoň, Peter Rojík
    ocianews.com