Angers – Lorient 0:2 (kon.) | Granvillaise – Bordeaux 2:1 (po pr.) | Marseille – Valenciennes 1:0 (po pr.)
Saint-Étienne – Nîmes 2:0 (kon.) | Štrasburk – Dijon 3:2 (po pr.) | Senlis – Nantes 0:4 (kon.)
Sochaux – Amiens 6:0 (kon.) | Dunkerque – Méty 2:4 (kon.) | Rennes – PSG 1:6 (kon.)
po prodl.
RC Štrasburk
3:2 (0:0)
Dijon FCO
Neděle 07.01.2018, 14:15 • Stade de la Meinau Strasbourg, Štrasburk • Francouzský pohár • 1/32 finále
Předzápasové kurzy
     
    Napínavá bitva až do samého konce nakonec končí postupem Štrasburku přes Dijon 3:2 po prodloužení.

    V prvním poločase se oba týmy jen rozehrávaly, bez větších šancí se znovu odcházelo do šaten. Po přestávce ale už skóroval po centru Bahokena Anthony Goncalves. Domácí se ale z vedení radovali jen pět minut, když po rohovém kopu hlavičkoval zcela sám do odkryté branky hostující stoper Pappis Djilobodji.

    To nejlepší si ale týmy schovaly až na prodloužení. Dva slepené góly Jérémy Blayaca a Nuno Da Costy už téměř poslaly Štrasburk do dalšího kola, ale ještě před koncem prvního poločasu prodloužení snížil parádní patičkou Julio Tavares. Ten stejný hráč měl poté na hlavě i vyrovnání, ale v samotném závěru zápasu trefil jen tyč. (16:50:50)
     
    Konec zápasu.
     
    120+3
    Také Da Costa zastavoval útok soupeře jen za cenu žluté karty.
     
    120+2
    Neskutečný závěr. Tavares měl na hlavě vyrovnání. Po centru do vápna se dostal nejvýše, ale svou hlavičku poslal jen do tyče. Od tyče se míč dostal jen k Oukidjovi.
     
    120+1
    Taktickým faulem zastavil útočné snažení soupeře Lienard. Hlavní rozhodčí ještě vytahuje žlutou kartu.
     
    120
    V poslední minutě prodloužení se provinil proti pravidlům domácí Da Costa. Dijon se tak dostal k dlouhému volnému přímému kopu do vápna. Oukidja však zasahovat nemusel.
     
    119
    Mohlo být rozhodnuto. Da Costa si poradil hned se dvěma obránci, poté předložil balon Goncalvesovi, který ale v jasné pozici míč do sítě nedopravil. Dijon má ještě šanci na vyrovnání.
     
    118
    Dijon musí myslet také na obranu. Nyní zachraňoval svůj tým vyběhnutím až před vápno Benjamin Leroy. Štrasburk se tak drží na útočné polovině a šetří další cenné sekundy.
     
    117
    Opět byl u balonu velmi aktivní Sliti. Tentokrát se pokusil po kličce na levou stranu centrovat do vápna. Míč ale proletěl vápnem bez doteku hráčů a končí až za postranní lajnou.
     
    116
    Florent Balmont čaroval s míčem na pravé straně, poté se dostal k balonu i Sliti, ale domácí obrana znovu obstála. Navíc se do rychlého protiútoku dostal Lienard, který pozdržel tlak soupeře.
     
    115
    Nuno Da Costa byl faulován na útočné polovině. Domácí útočník si výborně pokryl míč před Haddadim a nechal se faulovat. Navíc si na trávníku poležel a ušetřil tak domácím několik sekund.
     
    114
    Střídající Naim Sliti centroval do vápna po faulu na Rosiera. Pas byl velmi přesný, Balmont se dostal do jasné pozice, ale svou hlavičku poslal jen vedle levé tyče.
     
    113
    Dijon se snaží o vyrovnání. Rosier si našel balon na pravé straně, poté přešel kolem Lienarda, ale následně ho fauluje Seka.
     
    112
    Ernest Seka vhodil míč do hry zpoza postranní lajny. S Lienardem trápili obranu Dijonu na levém kraji, Seka držel míč u rohového praporku a nakonec vybojoval další aut.
     
    110
    Hosté se usadili v blízkosti vápna Štrasburku. Nyní ale nevyšla průniková přihrávka na rozběhnutého Sammaritana a míč končí až za brankovou lajnou.
     
    109
    Dijon to myslí s vyrovnáním vážně. Tlak hostujícího týmu sílí. Po rohovém kopu však zasáhl v pokutovém území hlavou domácí Koné.
     
    108
    Sammariatano měl ve středu pole prostor pro kombinaci. Našel na pravé straně Jeannota, který z druhého doteku centroval do vápna. Tam ale byl připravený Mangane.
     
    107
    Dijon se pustil do závěrečné patnáctiminutovky velmi aktivně. Hned po rozehrávce se dostal balon až k vápnu Štrasburku, tam ale zasáhl Bakary Koné.
     
    106
    Začalo druhé prodloužení.

    Vít Schück

    Branky: 61. Goncalves, 94. Blayac, 95. Da Costa – 66. Djilobodji, 104. Tavares

    Karty:   45. Aholou (SSG), 120+1. Lienard (SSG), 120+3. Da Costa (SSG) – 95. Djilobodji (DIJ)


    RC Štrasburk: Oukidja – Lala, Mangane (C), Koné, Seka – Aholou (46. Grimm), Martin (90. Sacko), Goncalves, Lienard – Bahoken (80. Blayac), Da Costa
    Náhradníci: Bonnefoi, Foulquier, Martinez, Grimm, Blayac, Sacko, Saadi

    Dijon FCO: Leroy – Rosier, Varrault (C), Djilobodji, Haddadi – Marié (65. Balmont), Amalfitano – Kwon (89. Jeannot), Said (64. Sliti), Sammaritano – Tavares
    Náhradníci: Chafik, Massouema, Balmont, Sliti, Jeannot, Allain, Bouka Moutou
    thejrc.org