Columbus – Florida 3:2 (3:2 po s.n.) | Detroit – Tampa 2:5 (kon.) | Montreal – Vancouver 5:2 (kon.)
Pittsburgh – Boston 6:5 (po pr.) | Vegas – NY Rangers 2:1 (kon.)
konec
Montreal Canadiens
5:2 (1:0, 1:1, 3:1)
Vancouver Canucks
Pondělí 08.01.2018, 01:00 • Bell Centre, Montreal • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:01 Max PACIORETTY - 5:2
     
    59:01
    Montreal právě vstřelil branku!
    Phillip Danault od střídaček krásně přenesl hru doleva a MAX PACIORETTY po přejetí modré čáry zamířil střelou zápěstím do prázdné brány! Asistence: Phillip Danault.
    58:45 Paul BYRON - 4:2
     
    58:45
    Montreal právě vstřelil branku!
    Canadiens vyhráli vhazování v obranném pásmu a Brendan Gallagher po rychlém protiútoku na pravém křídle od hrazení přihrál před bránu, kde PAUL BYRON předvedl rychlý bekhendový blafák a mezi betony Anderse Nilssona po ledě zasunul kotouč do sítě! Asistence: Brendan Gallagher.
    48:44 Brendan GALLAGHER - 3:2
     
    48:44
    Montreal právě vstřelil branku!
    Karl Alzner se vrátil po ošetření zpět na led a na levém křídle napřáhl od modré čáry k táhlé střele zápěstím, která mířila těsně nad ledem ke vzdálenější pravé tyči. Anders Nilsson sice skvěle vyrazil puk levým betonem, proti následné dorážce BRENDANA GALLAGHERA z mezikruží už byl ale bezmocný! Montreal získal zpět ztracené vedení a vede 3:2. Asistence: Karl Alzner.
    42:47 Michael Del Zotto - 2:2
     
    42:47
    Vancouver právě vstřelil branku!
    MICHAEL DEL ZOTTO si najel před bránu na krásnou diagonální přihrávku Brocka Boesera z pravého kruhu a po rychlé bekhendové kličce puk zasunul mezi betony Careyho Price! Vancouver skóroval dvakrát v řadě a skóre zápasu je nerozhodné 2:2. Asistence: Brock Boeser a Daniel Sedin.
    33:04 Daniel SEDIN - 2:1
     
    33:04
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Alexander Edler po bekhendové přihrávce Henrika Sedina z levého křídla od modré čáry nahodil puk směrem na bránu a v blízkosti levé tyče ho tečoval mimo dosah brankáře Vancouveru DANIEL SEDIN! Anders Nilsson měl situaci složitou, protože skvěle mu clonil ve výhledu Brock Boeser. Asistence: Alexander Edler a Henrik Sedin.
    22:12 Alex GALCHENYUK - 2:0
     
    22:12
    Montreal právě vstřelil branku!
    Jeff Petry si na levém křídle v blízkosti modré čáry zpracoval puk a poté krásnou diagonální přihrávkou přenesl hru doprava, kde ALEX GALCHENYUK na vnějším oblouku pravého kruhu pro vhazování bez přípravy vypálil a puk nad vyrážečkou klečícího Anderse Nilssona zamířil ke vzdálenější levé tyči! Montreal využil přesilovou hru a vede 2:0! Asistence: Jeff Petry a Jonathan Drouin.
    09:39 Karl ALZNER - 1:0
     
    09:39
    Montreal právě vstřelil branku!
    KARL ALZNER vybojoval puk a na levém křídle ho od hrazení nenápadně nahodil na přední tyč, jenže kotouč měl obrovskou rotaci a od vyrážečky zaskočeného Anderse Nilssona se odrazil do brány! Montreal vede 1:0!

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 10. Alzner, 23. Galchenyuk (Petry, Drouin), 49. Gallagher (Alzner), 59. Byron (Gallagher), 60. Pacioretty (Danault) – 34. D. Sedin (Edler, H. Sedin), 43. Del Zotto (Boeser, D. Sedin)


    Montreal Canadiens: Price (Niemi) – Jo. Benn, Jeřábek, Alzner, Petry, Morrow, Schlemko – Galchenyuk, Drouin, Lehkonen – Pacioretty (C), Danault, Hudon – Byron, Plekanec (A), Gallagher (A) – Deslauriers, J. de La Rose, A. Shaw. Hlavní trenér: Claude Julien.
    Vancouver Canucks: A. Nilsson (Markström) – Edler (A), Stecher, Del Zotto, Gudbranson, B. Hutton, D. Pouliot – D. Sedin (A), H. Sedin (C), Bärtschi – Vanek, Gagner, Boeser – M. Granlund, Dowd, Eriksson – B. Gaunce, Chaput, Virtanen. Hlavní trenér: Travis Green.

    Rozhodčí: Kelly Sutherland, Tom Chmielewski. Čároví: Ryan Daisy, Derek Nansen

    Diváci: 21302
    thejrc.org