Columbus – Florida 3:2 (3:2 po s.n.) | Detroit – Tampa 2:5 (kon.) | Montreal – Vancouver 5:2 (kon.)
Pittsburgh – Boston 6:5 (po pr.) | Vegas – NY Rangers 2:1 (kon.)
konec
Montreal Canadiens
5:2 (1:0, 1:1, 3:1)
Vancouver Canucks
Pondělí 08.01.2018, 01:00 • Bell Centre, Montreal • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Česká stopa v utkání

    Jakub Jeřábek (MTL) 0+0, 0 střely, TOI 19:31
    Tomáš Plekanec (MTL) 0+0, 5 střel, TOI 12:56 (04:07:14)
     
    Hvězdy utkání

    1. Brendan Gallagher (MTL) 1+1
    2. Karl Alzner (MTL) 1+1
    3. Daniel Sedin (VAN) 1+1
     
    Vancouver dokázal v Bell Centre smazat dvoubrankový náskok Montrealu, jenže v polovině třetí části vrátil Canadiens ztracené vedení Brendan Gallagher, který vstřelil vítězný gól a zaznamenal asistenci u pojišťujícího gólu Paula Byrona ze závěru zápasu. Montreal poté ještě skóroval do prázdné brány. Konečný výsledek. Montreal Canadiens 5 Vancouver Canucks 2.
     
    Konec zápasu.
    59:01 Max PACIORETTY - 5:2
     
    59:01
    Montreal právě vstřelil branku!
    Phillip Danault od střídaček krásně přenesl hru doleva a MAX PACIORETTY po přejetí modré čáry zamířil střelou zápěstím do prázdné brány! Asistence: Phillip Danault.
     
    59:00
    Do konce utkání zbývá odehrát 1 minuta a Anders Nilsson je podruhé na střídačce.
    58:45 Paul BYRON - 4:2
     
    58:45
    Montreal právě vstřelil branku!
    Canadiens vyhráli vhazování v obranném pásmu a Brendan Gallagher po rychlém protiútoku na pravém křídle od hrazení přihrál před bránu, kde PAUL BYRON předvedl rychlý bekhendový blafák a mezi betony Anderse Nilssona po ledě zasunul kotouč do sítě! Asistence: Brendan Gallagher.
     
    58:38
    Nádherná individuální akce Brocka Boesera vyrovnání nepřinesla a Vancouver si vzal oddechový čas.
     
    58:38
    Brock Boeser od vlastní brány středem ledové plochy pronikl až do pravého kruhu, kde rychle vystřelil zápěstím, Carey Price ale jeho pokus vyrazil a puk skončil na střídačce Montrealu! Brankář Anders Nilsson už byl v té době na střídačce.
     
    58:03
    Vancouver na pravém křídle nahodil puk od modré čáry před bránu, kde došlo k teči, Carey Price ale zasahovat nemusel. Kotouč zablokoval Brendan Gallagher. Tomáš Plekanec se poté snažil vyrazit do protiútoku, jenže na útočné modré čáře mu byla odpískána hra vysokou holí.
     
    56:43
    Charles Hudon vyrazil na levém křídle do přečíslení dva na jednoho, přenést hru se mu ale doprava přenést nepodařilo a Vancouver stále prohrává o jeden gól.
     
    56:03
    Phillip Danault se na pravém křídle krásně protáhl u hrazení kolem jednoho z hráčů Vancouveru a poté se natlačil v pravém kruhu i před druhého, který ho nepříjemně tísnil a vyvedl z rovnováhy, domácí útočník ale přesto dokázal zakončit a puk zastavila horní tyč brány, která vzápětí byla pod vahou jeho těla posunuta!
     
    55:16
    Čas z pohledu Vancouveru plyne v závěru utkání velice rychle a blíží se okamžik, kdy to zkusí ve hře bez brankáře.
     
    54:36
    Jeden z hráčů Montrealu rychle objel bránu a u levé tyče vystřelil z otočky, jeho pokus byl ale zablokován.
     
    54:18
    Canucks se na levé straně dostali ke dvěma střelám, z nichž první byla zablokována a druhá skončila v ochranné síti. Po přerušení hry následuje komerční přestávka.
     
    54:08
    Hra byla přerušena poté, co hokejisté Montrealu vyhodili puk na zakázané uvolnění. Stav utkání: 3-2.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 10. Alzner, 23. Galchenyuk (Petry, Drouin), 49. Gallagher (Alzner), 59. Byron (Gallagher), 60. Pacioretty (Danault) – 34. D. Sedin (Edler, H. Sedin), 43. Del Zotto (Boeser, D. Sedin)


    Montreal Canadiens: Price (Niemi) – Jo. Benn, Jeřábek, Alzner, Petry, Morrow, Schlemko – Galchenyuk, Drouin, Lehkonen – Pacioretty (C), Danault, Hudon – Byron, Plekanec (A), Gallagher (A) – Deslauriers, J. de La Rose, A. Shaw. Hlavní trenér: Claude Julien.
    Vancouver Canucks: A. Nilsson (Markström) – Edler (A), Stecher, Del Zotto, Gudbranson, B. Hutton, D. Pouliot – D. Sedin (A), H. Sedin (C), Bärtschi – Vanek, Gagner, Boeser – M. Granlund, Dowd, Eriksson – B. Gaunce, Chaput, Virtanen. Hlavní trenér: Travis Green.

    Rozhodčí: Kelly Sutherland, Tom Chmielewski. Čároví: Ryan Daisy, Derek Nansen

    Diváci: 21302
    thejrc.org