Columbus – Florida 3:2 (3:2 po s.n.) | Detroit – Tampa 2:5 (kon.) | Montreal – Vancouver 5:2 (kon.)
Pittsburgh – Boston 6:5 (po pr.) | Vegas – NY Rangers 2:1 (kon.)
po prodl.
Pittsburgh Penguins
6:5 (3:1, 1:4, 1:0 - 1:0)
Boston Bruins
Pondělí 08.01.2018, 01:30 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    62:50 Jevgenij MALKIN - 6:5
     
    62:50
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tučňáci využili střídání soupeře a nejkratší možnou cestou se vrátili do útočného pásma. JEVGENIJ MALKIN si za modrou čarou dvakrát vyměnil puk s Kesselem a zleva zakončil nad pravý beton marně se přesouvajícího Raska. Parádní utkání stylově ukončila krásná souhra dvou hvězd Pittsburghu. Asistence: Phil Kessel, Chris Letang.
    42:54 Riley SHEAHAN - 5:5
     
    42:54
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Desátý gól zápasu znamená domácí vyrovnání na 5:5! RILEY SHEAHAN nabral ve středním pásmu parádně zrychlil na minimálním prostoru, díky čemuž se dostal za obranu Bostonu a střelou z levého kruhu zamířil do teploměru pod pravou rukou hostujícího gólmana. Bez asistence.
    39:56 Jevgenij MALKIN - 4:5
     
    39:56
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Nesmírně důležitý moment pro domácí tým, který čtyři sekundy před koncem druhé části využívá přesilovku a snižuje na 4:5! Sidney Crosby znovu přijel k souboji čtyř hráčů, přičemž si vzal nikým nevlastněný puk a naslepo neuvěřitelně našel v mezikruží úplně volného JEVGENIJE MALKINA. Ruský forvard potrestal nepřítomnost obránců střelou golfákem, jež proletěla mezi lapačkou a levým Raskovým betonem. Asistence: Sidney Crosby, Patric Hörnqvist.
    37:08 David BACKES - 3:5
     
    37:08
    Bruins právě vstřelili branku!
    Náskok dvou branek se ve druhé třetině přesunul na stranu Bostonu! DAVID BACKES se po přihrávce Cháry ocitl u pravého mantinelu v souboji s Hagelinem. Zkušený útočník náhodně nahazoval dopředu a kotouč se k překvapení všech objevil v síti. Jarry si prostor u levé tyče nepohlídal. Asistence: Zdeno Chára, Danton Heinen.
    32:14 David PASTRŇÁK - 3:4
     
    32:14
    Bruins právě vstřelili branku!
    No to jsou věci! Bruins dávají třetí gól v řadě a podruhé zápase vedou! Obrovskou parádou se o to postaral DAVID PASTRŇÁK, který zachytil Crosbyho riskantní pas přes obranné pásmo, vzápětí objel branku a zleva přesně zamířil do bližšího horního rohu! Bez asistence.
    28:18 Noel ACCIARI - 3:3
     
    28:18
    Bruins právě vstřelili branku!
    A hned vzápětí Boston dokonce vyrovnává na 3:3! Marchand vyjel z obsazeného prostoru na levém křídle a krátkou bekhendovou přenechal puk Carlovi. Ten z osy hřiště pochopitelně střílel a trefil přední část výstroje NOELA ACCIARIHO, který kotouč tečoval a poslal ho do spodní části branky, na což Jarry neměl šanci zareagovat protože byl připravený zasahovat ramenem. Asistence: Brandon Carlo, Brad Marchand.
    27:18 Brad MARCHAND - 3:2
     
    27:18
    Bruins právě vstřelili branku!
    Zčistajasna přichází snížení na rozdíl jediné branky! Patrice Bergeron čistě vyhrál buly nad Sheahanem a posunul puk na okraj kruhu BRADU MARCHANDOVI. Ten neskutečně rychle vypálil zápěstím a umístil puk nechytatelně k tyči. Asistence: Patrice Bergeron.
    13:27 Kris LETANG - 3:1
     
    13:27
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Domácí v první třetině rychle prohrávali, ale nyní sami vedou dvoubrankovým rozdílem! Crosby vyhrál buly nad vyšťaveným Krejčím, sám posunul k modré čáře a Tuukka Rask na prudkou střelu KRISE LETANGA znovu neměl šanci odpovědět. Asistence: Sidney Crosby.
    11:04 Phil KESSEL - 2:1
     
    11:04
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Naprosto totožná souhra na druhý pokus už nesla ovoce a Pens otáčí skóre! PHIL KESSEL dostal do levého kruhu Crosbyho přihrávku do druhé vlny, pečlivě si připravil puk na střelu a ta se zastavila až za Raskem, který toho podle pomalejší reakce moc neviděl. Asistence: Sidney Crosby, Jevgenij Malkin.
    03:53 Jamie OLEKSIAK - 1:1
     
    03:53
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Ani Tučňáci nečekali na svůj první zásah dlouho! Domácí se po velkém boji pracně usadili v útočné třetině, Matt Hunwick podél modré čáry přihrál JAMIEMU OLEKSIAKOVI a ten golfákem propálil Raska, jenž zrovna slajdoval do protipohybu a na puk lapačkou nedosáhl. Asistence: Matt Hunwick, Carl Hagelin.
    01:51 Ryan SPOONER - 0:1
     
    01:51
    Bruins právě vstřelili branku!
    Hosté se už na konci druhé minuty dostávají do vedení! RYAN SPOONER aktivně napadal v útočném pásmu a narazil na mantinel Oleksiaka, jenž přišel o kotouč. Miller ho ihned vypálil z pravého mantinelu a Spooner jej před Jarrym zkušeně dorazil. Asistence: Kevan Miller, Jake DeBrusk.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 4. Oleksiak (Hunwick, Oleksiak), 12. Kessel (Crosby, Malkin), 14. Letang (Crosby), 40. Malkin (Crosby, Hörnqvist), 43. Sheahan, 63. Malkin (Kessel, Letang) – 2. Spooner (K. Miller, DeBrusk), 28. Marchand (Bergeron), 29. Acciari (Carlo, Marchand), 33. Pastrňák, 38. Backes (Chára, Heinen)


    Pittsburgh Penguins: Jarry (38. M. Murray) – Letang (A), Dumoulin, J. Schultz, Hunwick, Määttä, Oleksiak – Simon, Crosby (C), Sprong – Hörnqvist, Malkin (A), Hagelin – Kessel, Guentzel, Sheary – Reaves, Sheahan, Kühnhackl.
    Boston Bruins: T. Rask (Chudobin) – McAvoy, Chára (C), Carlo, Krug, K. Miller, Grzelcyk – Pastrňák, Bergeron (A), Marchand – Spooner, Krejčí (A), DeBrusk – Backes, Riley Nash, Heinen – Acciari, Kuraly, Schaller.

    Rozhodčí: Dwyer, Rank – Gawryletz, MacPherson

    Diváci: 18 553
    thejrc.org