Columbus – Florida 3:2 (3:2 po s.n.) | Detroit – Tampa 2:5 (kon.) | Montreal – Vancouver 5:2 (kon.)
Pittsburgh – Boston 6:5 (po pr.) | Vegas – NY Rangers 2:1 (kon.)
konec
Vegas Golden Knights
2:1 (1:1, 0:0, 1:0)
New York Rangers
Pondělí 08.01.2018, 03:30 • T-Mobile Arena, Las Vegas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    William Karlsson (VGK) (1 + 0)
    Marc-André Fleury (VGK) (28 zásahů)
    James Neal (VGK) (1 + 0) (06:11:59)
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Nosek (VGK) (0 + 0, 2 střely na branku, čas na ledě 13:31)
    Ondřej Pavelec (NYR) (32 zásahů)
     
    Střely na branku v zápase

    Vegas Golden Knights: 34

    New York Rangers: 29
     
    Je hotovo. Máme za sebou na góly docela chudé, ale i tak velmi zajímavé utkání. New York Rangers šli jako první na začátku zápasu do vedení, když se prosadil Mika Zibanejad a zdálo se, že hosté budou mít navrch. Jenže opak byl pravdou. Ještě před první sirénou vyrovnal James Neal a od prostřední části jsme sledovali vyrovnaný hokej. Když vše nasvědčovalo, že bychom dnes mohli vidět také prodloužení, v polovině třetí dvacetiminutovky udeřil William Karlsson a poslal Las Vegas do trháku. Na jeho branku už nikdo odpovědět nedokázal, takže domácí vítězí 2:1 v základní hrací době. Je to přitom jejich desátá výhra z jedenácti zápasů, nikdo jiný v NHL teď nemá lepší formu. Velmi dobré výkony v brance Rangers dnes ale předvedl Ondřej Pavelec. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký začátek týdne.
     
    Konec zápasu.
     
    59:44
    J. T. Miller tečoval pokus Zuccarella, ale první jmenovaný neposlal puk do sítě. Pak ještě domácí vyhazují na jedno zakázané uvolnění, jenže do konce třetí třetiny chybí pár vteřin.
     
    59:12
    Domácí brankář má puk v lapačce poté, co k němu doskákal na brankovišti. Je jasné, že teď nebude chtít nic riskovat a raději přeruší hru, než aby rozehrával dopředu.
     
    59:02
    Hlasatel ohlásil poslední minuta základní hrací doby, ještě je tu ale další vhazování v útočném pásmu New York Rangers. Fleury bude muset dávat pozor.
     
    58:55
    Vegas Golden Knights vyhazují přes všechny čáry, takže je z toho zakázané uvolnění.
     
    58:36
    McDonagha stihl jako první puk v obranném pásmu, čímž zabránil inkasování do prázdné branky. Rangers už hned vyrážejí zkusit štěstí dopředu.
     
    58:20
    Hostující tým zavezl puk do útočného pásma, ale brzy kotouč skončil za mantinelem, takže z toho bude jen další vhazování na stejném místě.
     
    58:01
    Ondřej Pavelec zároveň zůstane na střídačce a hosté to tedy zkoušejí se šesti muži v poli.
     
    58:01
    New York Rangers si vybírají oddechový čas.
     
    58:01
    Začaly poslední dvě minuty základní hrací doby a Marc-André Fleury má puk v náruči. Za chvíli se bude vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    57:19
    Jonathan Marchessault nebezpečně dorážel na brankovišti puk a klidně už mohl rozhodnout. Ale Pavelec hosty znovu udržel ve hře, když zabránil pohromě betonem.
     
    57:15
    Možná už to nebude dlouho trvat a dočkáme se odvolání Ondřeje Pavelce. Teď si ale hosté musí dávat pozor, protože po tlaku v útočném pásmu ztratili puk.
     
    56:59
    Holden přizvedl ránu soupeře do ochranné sítě a rozhodčí přerušují hru. Je tu ještě jedna komerční přestávka, pak budeme pokračovat v závěru základní hrací doby.
     
    56:31
    Na druhé straně unikal po pravé straně Alex Tuch, zavčas ho ale zastavil připravený obránce Kevin Shattenkirk.
     
    55:59
    Hala je po zákroku Fleuryho na nohou a žene domácí za výhrou. Je ale jasné, že se ještě Rangers budou snažit o závěrečný tlak. Teď jsou znovu v útočném pásmu.
     
    55:25
    Velká příležitost na vyrovnání pro Ricka Nashe. Jenže toho betonem vychytal Fleury. Gólman Vegas neměl dlouho zákrok, takže o to těžší to pro něj bylo.
     
    54:58
    Jezdci to zkusili aspoň rychlým nahození, avšak ani to jim nevyšlo. Vše skončilo pouze puk na zakázaném uvolnění.
     
    54:25
    Golden Knights se soustředí na dobrou hru ve středním pásmu a to se jim v tuto chvíli vyplácí. Newyorčané už asi pět minut nejsou schopní pořádně rozehrát a založit nějaké přečíslení.
     
    53:36
    Pavelec jen vyrazil puk před sebe a doufal, že se jeho spoluhráči pustí do rychlého protiútoku. Ale nepustili, opět je přerušená hra, tentokrát pro ofsajd Las Vegas.
     
    53:02
    Smithova pecka trefila zadní mantinel, pak se ale odrazila příhodně pro hráče Rangers. Hosté ale budou muset mnohem více zabrat, pokud chtějí s výsledkem něco udělat.
     
    52:41
    Puk končí po teči Zibanejada na tribunách a bude následovat jen další vhazování.
     
    52:30
    Erik Haula zakončil z levého kruhu, avšak našel jen připravenou lapačku Ondřeje Pavelce. Český brankář zatím nehodlá udělat další chybu a potřetí inkasovat.
     
    51:50
    Na ledě se začíná přiostřovat je znát, že hostům hodně rychle utíká čas. Přesto jsou to nyní domácí, kdo projevuje aktivitu. Theodore nahodil nebezpečně puk z dálky.
     
    51:35
    Je tu komerční pauza, ještě předtím přerušil Ondřej Pavelec hru po zákroku lapačkou.
     
    51:20
    Jonathan Marchessault chce přidat třetí branku domácích, ale u levého mantinelu jej zastavila dvojice hráčů v bílém dresu.
     
    50:41
    Zakázané uvolnění domácích, hra se přesune před Fleuryho.
     
    50:28
    Rangers se ale rozhodně nevzdávají a hned zkoušejí aktivně napadat. Zatím jim to ale příliš ovoce nenese.
    48:58 William KARLSSON - 2:1
     
    48:58
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Ondřej Pavelec je dnes v neskutečné formě a pochytal už spoustu možností Vegas Golden Knights. Dokonce tutových. Jenže zhruba v polovině třetí třetiny přeci jen inkasuje, tady už ani náhodou neměl šanci. Rangers nechali na pravé straně před svou klecí úplně nepokrytého WILLIAMA KARLSSONA, toho pak mohli litovat. Karlsson dostal od levého mantinelu luxusní pas do jízdy od Smithe, načež trefil kotouč do poloviny odkrytého zařízení. Moc pohledná trefa a Zlatí rytíři jdou dnes poprvé do trháku. Asisence: Reilly Smith, Jonathan Marchessault.
     
    48:07
    Rangers získali útočné pásmu jednoduchým nahozením a zdálo se, že na území soupeře zůstanou. Jenže moc dlouho se tam neohřáli, Zlatí rytíři puk zavčas vyhodili.
     
    47:27
    Lettieri unikal zničehonic sám na branku a mohl poslat hosty do vedení. Zkusil zakončení bekhendem, ale na brankáře Fleuryho si nepřišel.
     
    47:17
    Po nahození z dálky Ondřej Pavelec raději přeruší hru. Pokračovat budeme po konci komerční přestávky.
     
    46:49
    Matse Zuccarella ještě před zakončením zastavil obránce Engelland, takže malý norský útočník neohrozil Fleuryho. Ani jedna strana se nesnaží hrát do obrany, což je samozřejmě dobře.
     
    46:16
    Znovu v akci Michael Grabner. Nyní měl pro změnu napřaženo za pravým kruhem, jenže střeleckým pokusem bez přípravy mířil hodně nad horní tyčku.
     
    45:46
    Jesper Fast důrazný u zadního mantinelu, tam ale stejně o kotouč přišel. Pomohl mu až Grabner, který také o pár okamžiků později zakončoval.
     
    45:08
    James Neal zkoušel jít sám proti dvěma soupeřům, ale jakmile se dostal za modrou čáru, velmi rychle o kotouč přišel. Je dost možné, že příští branka rozhodně o vítězi zápasu.
     
    44:39
    Jimmy Vesey měl dostatek místa na levém kruhu, tudíž neváhal vystřelit zápěstím. Fleury tuhle šanci ale moc dobře viděl, zasáhl v rozkleku a zařídil další vhazování.
     
    44:15
    Marchessault a Karlsson zkusili kombinovat za brankou soupeře, ale tam jim hostující obrana nedala moc místa. Také že se domácí útočníci nestačili vytočit do zakončení.
     
    43:50
    Mika Zibanejad se napřáhl za pravým kruhem a bez váhání vypálil. Někdo před brankou ale přizvedl jeho pokus do ochranné sítě, takže rozhodčí museli přerušit hru.
     
    43:11
    Grabner se zjevil u levé tyče Fleuryho klece a ochránce domácího zařízení měl co dělat, aby dokázal zabránit inkasování. Ale nakonec to zvládl.
     
    42:35
    Zlatí rytíři jsou v plném počtu a hala jim za poctivě zvládnuté oslabení aplauduje. Hned se ale domácí dostávají do šance, Pavelce prověřil Shea Theodore.
     
    42:08
    Obránce Rangers ránou z dálky minul branku a vypadá to, že Vegas Golden Knights oslabení zvládnou bez inkasování.
     
    41:34
    Polovina oslabení týmu ze Západní konference je minulostí. McDonagha nabízel puk do jízdy Nashovi, jenže útočník newyorského celku v dobré pozici minul.
     
    41:04
    Domácí se poprvé v tomto oslabení osvobozují vyhozením přes všechny čáry, takže mají šanci vystřídat. Jezdci se naopak musí pokusit o co nejrychlejší rozehrávku.
     
    40:51
    Mika Zibanejad a jeho dobrá střela z kruhu, ale Fleury si tento pokus pohlídal a v pohodě přerušil hru.
     
    40:30
    Je tu dobrá možnost pro hostující mužstvo, jak si vzít zpátky vedení. Domácí hráč Brad Hunt dostává dvě minuty za hákování a Vegas se bude muset bránit ve čtyřech.
     
    40:13
    Třetí třetinu začali aktivněji domácí, ale s jejich útokem si obrana Rangers poradila. Následně už musel dávat pozor na druhé straně také Fleury.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Zanedlouho odstartuje třetí třetina utkání. Otázka je, zda se v závěrečné dvacetiminutovce dočkáme rozhodnutí o vítězi.
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    Vegas Golden Knights: 24

    New York Rangers: 17
     
    Druhá třetina je minulostí, avšak neviděli jsme v ní ani jednu branku. Přitom šancí na obou stranách bylo dostatek, gólmani se ovšem činí. Především hostující Ondřej Pavelec předvedl několik klíčových zákroků a Rangers mohou za výsledek 1:1 děkovat právě jemu. Uvidíme, zda třetí třetina rozhodne o vítězi, nebo budeme muset do prodloužení.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:26
    Ještě se hosté pokouší o rozehrávku, konkrétně Desharnais. Ale zdá se, že ve druhém dějství neuvidíme ani jednu branku.
     
    39:01
    Běží poslední minuta druhé třetiny. Obránce domácích Miller vyslal nebezpečnou pecku z dálky, která proletěla kolem tyče a Pavelec měl štěstí, že nešla do sítě.
     
    38:27
    Hra přerušena ve středním pásmu, puk vypadl mezi diváky do hlediště.
     
    38:18
    Schmidt nechtěl riskovat komplikace, tak v obranném pásmu co nejdříve odpálil puk pryč. A vyplatilo se, protože kolem sebe měl hned tři po šanci hladové soupeře.
     
    37:59
    Závěr prostředního dějství je poněkud ospalejší, ani jedna strana se netlačí do moc velkých šancí. Výjimkou budiž rychlá střela zápěstím v podání Jonathana Marchessaulta.
     
    37:31
    James Neal hledal spoluhráče z levého rohu útočného pásma, jenže nikdo se mu v daném okamžiku nenabídl. A následně už mohla hrát hostující obrana.
     
    36:50
    Theodore nahodil puk pod modré čáry a před Pavelcem ještě stínil Tomáš Nosek. Český útočník ve službách Las Vegas se ovšem proti svému krajanovi prosadit nedokázal.
     
    36:31
    Opět má Pavelec puk pod kontrolou, tentokrát měl ale mnohem snadnější práci.
     
    36:17
    Další důležitý zákrok Pavelce! Nate Schmidt unikal se spoluhráčem do přečíslení dva na jednoho. Rozhodl se zakončovat sám, ale gólmana Rangers nepřekonal, v tutovce napálil pouze jeho levý beton.
     
    35:48
    Michael Grabner si na sebe naložil těžký úkol. Zkusil unikat proti třem bránícím hráčům soupeře. Dlouho mu to vycházelo, kličkoval jako zajíc v poli. Když chtěl ale zakončovat, minul branku.
     
    35:26
    Ještě jedna komerční přestávka v této třetině, potom už budeme pokračovat v jejím zbytku.
     
    35:18
    Smith se natahoval po nahozeném puku na hranici útočného pásma, ale nakonec to nestihl. Navíc proti sobě měl tři hráče soupeře.
     
    34:48
    Staal zachytil puk na útočné modré čáře a vypadalo to docela nadějně pro Rangers. Jenže obránci hostů se nikdo nenabídl, takže ani neměl koho poslat do šance.
     
    34:12
    S kotoučem si za svou klecí zahrál také Fleury, tentokrát tam měl daleko více klidu, protože hosté zrovna střídali.
     
    33:40
    Puk končí sražený na střídačce a bude z toho pouze další vhazování ve středním pásmu. Na závěr prostřední periody se nám hra hodně kouskuje.
     
    33:31
    Nate Schmidt prověřil Pavelcovu pozornost. Český brankář proti jeho pokus v pohodě vytasil lapačku a přerušil hru.
     
    33:02
    Až moc dlouho trvala rozehrávka Las Vegas, proto ji také hosté vystihli. A hned musel dávat Fleury pozor, protože proti němu mířila dvojice hokejistů v bílých dresech.
     
    32:34
    Bellemare se zkusil prosadit za brankou a vybojovat tam puk, ale neuspěl. Po přerušení hry následuje komerční pauza, za pár okamžiků budeme pokračovat.
     
    31:56
    Hraje se dlouho bez přerušení, což prospívá aktivnímu hokeji na ledě. Už by to chtělo jen nějaké přesnější střely, s nimiž by brankáři měli potíže.
     
    31:31
    William Karlsson vyzkoušel z pravého kruhu zakončení na vzdálenější tyčku, avšak o pořádný kus ji minul.
     
    30:59
    Marc-André Fleury hodně zariskoval, když vyjel daleko z branky rozehrávat. Nakonec to zvládl, ale moc nechybělo, aby se Rangers dostali s pukem na zakončení do prázdné klece.
     
    30:35
    Ani Vegas se teď moc v rozehrávce nedaří. Oba týmy sice zůstávají aktivní, jenže nedokážou si příliš tvořit přečíslení.
     
    29:53
    Nahození Theodora z dálky Ondřej Pavelec zachytil do náruče a přerušil hru. Nebylo to úplně tak snadné zakončení, jak se na první pohled mohlo zdát.
     
    29:16
    Výborný zásah Fleuryho lapačkou proti zakončujícímu Grabnerovi z levého kruhu. Na poslední chvíli to domácí brankář stihl, ale stihl to.
     
    28:54
    Zakázané uvolnění Vegas Golden Knights, domácí mají poslední dobou na svědomí řadu technických přestupků.
     
    28:35
    Tentokrát už sice hosté poslali střelu na branku, šla ovšem hodně vedle. Obecně ve druhé třetině zatím nesledujeme ani na jedné straně moc přesných zakončení.
     
    28:08
    Už se znovu hraje a jsou to Rangers, kdo zakládá akci. Shattenkirk nahazoval puk dopředu, jenže nikdo z jeho spoluhráčů se o něj zavčas nepřihlásil.
     
    27:42
    James Neal až moc spěchal do útočného pásma, nacházel se v postavení mimo hru. Pokračovat budeme až po komerční přestávce.
     
    27:20
    Ryan McDonagh je zpátky na ledové ploše a Golden Knights si v přesilovce nevytvořili ani jednu velkou možnost.
     
    26:47
    Většina domácí přesilové hry je pryč a zatím to nevypadá, že by měla skončit gólem. Tentokrát to byl Rick Nash, kdo kotouč nabral na hokejku a vyhodil jej dostatečně daleko.
     
    26:06
    Jonathan Marchessault nahodil puk od modré čáry, před Pavelcem stínila trojice hokejistů. Ani jeden ale střelu netečoval příhodně pro Zlaté rytíře.
     
    25:37
    Také newyorský tým ale zatím zvládá oslabení v pohodě. Už dokázal odrazit dva domácí útoky a dvakrát po sobě puk vyhodit přes všechny čáry pryč.
     
    25:10
    Vegas Golden Knights si dnes zahrají první přesilovou hru. Na trestnou lavici musí na dvě minuty odejít hostující kapitán Ryan McDonagh, který soupeře fauloval podražením.
     
    24:48
    Opět zákrok pro Ondřeje Pavelce, tentokrát musel tasit rameno proti nahození z pravého kruhu. Bude se navíc na straně Ragners vylučovat.
     
    24:09
    Pokus Jamese Neala hned poté, co přejel do útočného pásma. Domácí forvard střelou zápěstím orazítkoval pouze zadní mantinel.
     
    23:41
    Millerova rozehrávka od modré čáry moc povedená nebyla, přesto se Rangers ocitli v šanci. Daleko větší možnost pak měl ale na druhé straně Tomáš Nosek.
     
    23:05
    Byl to právě Kampfer, kdo nahazoval puk na branku tak, aby jej ještě někdo mohl tečovat. Jenže to se nestalo a Fleury v klidu zakročil. Bude se za chvíli opět vhazovat před stejným mužem.
     
    22:49
    Hostující obránce Kampfer byl v bruslařském souboji rychlejší, takže z toho je zakázané uvolnění pro Zlaté rytíře. Po dlouhé době se situace přesune před Fleuryho zraky.
     
    22:34
    Rangers potřebovali vystřídat, a tak jen nahodili puk po mantinel a co nejrychleji poslali na led čerstvé síly.
     
    22:00
    Nebezpečné nahození od modré čáry, které český gólman neviděl. Spoluhráči mu ale pomohli puk vyhodit aspoň do středního pásma, aby měl chvilku klidu.
     
    21:41
    A hned další práce pro Pavelce, dokonce dvakrát po sobě. Golden Knights jsou na začátku druhé třetiny hodně aktivní a nevypadají, že by chtěli polevit.
     
    21:02
    William Karlsson mířil se Smithem do přečíslení dva na jednoho. První jmenovaný zakončoval sám, ale Pavelec ho skvěle zastavil betonem. Velká domácí šance.
     
    20:36
    Fleury musel vytáhnout zákrok proti nahození obránce Rangers, avšak v pohodě vyrazil puk do rohu. Potom se nikdo z hostů k dorážce nedostal.
     
    20:10
    Hned po vhazování se do akce pustil Jimmy Vesey, ale obrana Las Vegas ho zastavila ještě na modré čáře, takže nestačil zakončit ani z dálky.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Blíží se začátek druhé třetiny. Uvidíme v ní o něco více gólů než v zahajovací dvacetiminutovce?
     
    Střely na branku po první třetině

    Vegas Golden Knights: 10

    New York Rangers: 11
     
    Máme za sebou první třetinu utkání, ve které jsme nejdříve neviděli moc šancí, to se ale brzy změnilo. Z nečekané situace otevřel skóre hostující Mika Zibanejad, ještě před odchodem do kabin ale za Vegas Golden Knights vyrovnal James Neal. Máme se do další dvacetiminutovky jistě na co těšit!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:50
    Mika Zibanejad se uvolnil před brankovištěm, ale nestačil usměrnit skákavý puk z výhodné pozice do sítě.
     
    19:05
    Začala poslední minuta pohledné první třetiny. Ještě to vypadá, že by se jedna nebo druhá strana mohla zkusit vydat kupředu.
     
    18:42
    Na druhé straně ve veliké šanci David Desharnairs. Fleury dal ale zavčas betony k sobě a nedovolil projít kotouči do sítě.
    17:23 James NEAL - 1:1
     
    17:23
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Sledujeme podobné překvapení jako při brance hostujícího týmu. Ani v tomto případě to nevypadalo, že by obrana Rangers měla mít s kombinací domácích větší starosti. Jenže opak se stal pravdou a máme vyrovnáno. Na levé straně útočného pásma si udělal místo útočník Las Vegas JAMES NEAL. Ten na nic nečekal, nabral puk forhendem na hokejku a střelou zápěstím trefil pravý horní růžek klece Ondřeje Pavelce. Hodně podobný zásah jako u Newyorčanů a dnes to tedy vypadá na pořádně vyrovnanou bitvu. Asistence: David Perron.
     
    16:50
    I při hře v pěti proti pěti jsou ale hosté najednou aktivnější, je znát, že jim početní výhoda hodně pomohla. Zlatí rytíři teď spíše nahazují tečované kotouče dopředu.
     
    16:24
    Domácí mančaft je kompletní, pokračuje se v plném počtu na obou stranách.
     
    16:03
    Nyní už Fleury musel vytahovat zákrok, když na jeho brankovišti dorážela dvojice hráčů v bílém dresu. Ale také v tomto případě si maskovaný muž Golden Knights poradil.
     
    15:26
    Více než polovina hostující početní výhody je minulostí a newyorský tým si prakticky nic nevytvořil. Až po minutě se dostal do útočného pásma, ale Skeijova pecka šla úplně vedle.
     
    14:30
    Domácí začali oslabení dobře. Dvakrát po sobě vyhodili puk přes všechny čáry a Rangers musí hledat cestu zpátky před brankáře Fleuryho.
     
    14:25
    Rangers si navíc po komerční pauze zahrají přesilovku. Vegas totiž dostává dvě minuty za příliš mnoho hráčů na ledě, menší týmový trest míří odpykat útočník James Neal.
    13:05 Mika ZIBANEJAD - 0:1
     
    13:05
    Rangers právě vstřelili branku!
    No tak se na to podívejme! New York Rangers zatím neměli ani jednu lepší šanci, až na občasná nahození neposlali žádnou pořádnou střelu na branku gólmana Fleuryho. Jenže i navzdory tomu se prosazují a Las Vegas není dosavadní aktivita nic platná. Mezi kruhy se totiž ukázkově uvolnil útočník MIKA ZIBANEJAD, který po přihrávce od Grabnera vymetl pravý horní růžek zařízení Golden Knights. Hosté tak jdou do vedení a celek z Pacifické divize musí ještě v úvodním dějství dohánět. Asistence: Michael Grabner, Vinni Lettieri.
     
    12:24
    Fleury vyjel za branku, aby tam pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Což také zvládl, vepředu poté úřadoval Smith, který málem našel před brankovištěm volného Marchessaulta.
     
    12:12
    Hra přerušena kvůli přihrávce rukou. A tak je tu zároveň prostor pro komerční přestávku. Co nevidět ale budeme pokračovat.
     
    11:55
    Pavelec si připsal zákrok betonem poté, co někdo z domácích borců nahodil puk z dálky. Nic těžkého, ale kdyby ještě došlo k teči, má brankář Rangers mnohem větší práci.
     
    11:18
    A další zakázané uvolnění celku z Východní konference. Rangers se trápí v rozehrávce a vypadá to, že budou muset mírně změnit taktiku.
     
    10:54
    Skeij chyboval v rozehrávce a puk sjel na hokejku Bellemareho. Ten byl chvíli úplně sám před Pavelcem, čehož ale nedokázal využít, trefil pouze betony gólmana hostů.
     
    10:17
    Zakázané uvolnění New York Rangers, hra se vrací před Ondřeje Pavelce.
     
    09:57
    McNabbovo nahození těsně před Pavelcem tečoval Tuch, i přesto šel kotouč za klec, kde orazítkoval zadní mantinel. Potom už se Newyorčané osvobozují.
     
    09:20
    Už za sebou máme skoro polovinu první třetiny a prakticky jsme neviděli ani jednu velkou šanci. Přitom prostoru na ledě je dost a celky hrají ofenzivně.
     
    08:51
    Vesey to zkoušel sám přes střední pásmo, ale raději měl ještě volit nahrávku. Takhle totiž narazil na trojici bránících hráčů na hranici útočného pásma.
     
    08:14
    Rangers už si nějaký čas nepřipsali střelu na branku a také oni budou muset být aktivnější, pokud se chtějí prosadit. Nyní zakázané uvolnění Las Vegas.
     
    07:25
    Bellemare jednoduše nahodil puk do útočného pásma, což se ve výsledku ukázalo jako dobrý nápad. Jeho spoluhráče ale touš za Pavelcovou brankou už vybojovat nestačil.
     
    06:55
    Smithovo nahození má Ondřej Pavelec v lapačce. Možná mohl kladenský odchovanec ještě rozehrávat, ale pro jistotu přerušil hru.
     
    06:50
    Nosek si udělal místo u pravého mantinelu, potom vybídl McNabba, aby zakončoval. Obránce domácích napálil kotouč jen do ochranné sítě. Teď je tu první komerční přestávka, po jejím konci budeme pokračovat.
     
    06:09
    Publikum je ve varu a užívá si rychlý hokej ze strany na stranu. Už se pěkně dlouho nepřerušilo a na ledě je to pořádný šrumec.
     
    05:35
    Za Vegas to z pravého kruhu zkoušel Eakin. Avšak trefil prvního hráče před sebou a další příležitosti Zlatých rytířů v tomto střídání zatím nepřijdou.
     
    05:06
    Kevin Shattenkirk poslal nahození od pravého mantinelu, s tím ale Fleury problémy neměl. Potom musel gólman Golden Knights tasit ještě beton proti následné dorážce.
     
    04:20
    Sledujeme delší pasáž bez přerušení, ale nikdo si prozatím nevytvořil žádnou vyloženou šanci. Brankáři nemají v prvních pěti minutách moc práce.
     
    03:53
    Na druhé straně hrací plochy to pro změnu zkoušel Shea Theodore, ten zase neměl podporu spoluhráčů. Vyzkoušel jen zakončení z dálky, zařízení netrefil přesně.
     
    03:15
    Nahrávka Karlssona trefila hokejku Careyho, hokejista Rangers pak vyrazil do protiútoku. Fleuryho v brance Vegas ovšem ohrozit nedokázal.
     
    02:36
    Najednou jsou to Jezdci, kdo má problém dostat se ze své třetiny. Tomáš Nosek málem vyslal střelu od levého mantinelu, jenže o kousek minul Pavelcovu klec.
     
    02:16
    Derek Stepan neměl nikoho najetého ve středním pásmu. Takže když nahodil puk dopředu, vše dopadlo pouze dalším icingem. Situace se opět vrací před českého gólmana.
     
    01:50
    Carey musel předvést obranný zákrok, potom už si první zákrok do statistik připisuje Ondřej Pavelec. A Newyorčané následně raději vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    01:15
    Také domácí toužili založit svůj první úspěšný útok, ale ztroskotali ještě na modré čáře. Je jasné, že hned na úvod první třetiny nechce udělat ani jedna strana chybu.
     
    00:57
    Mika Zibanejad se hnal po levém mantinelu za kotoučem, ale nakonec byl u puku první obránce Vegas Golden Knights.
     
    00:28
    Hosté se toho nebojí, odstartovali duel hodně aktivně. Zatím ale čekají na první střelu na branku, protože se ještě nedostali do žádné dostatečně výhodné pozice.
     
    00:05
    Jako se první kotouče na vhazování zmocnili hokejisté Rangers. Ti nahodili puk do pásma, ale za brankou potom rozehrával brankář Vegas Fleury.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Už si jen poslechneme hymnu a budeme moci začít.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání, začneme zhruba za deset minut.
     
    Úvodní sestavy:

    Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (M. Subban) – McNabb, Schmidt, Theodore, Engelland, C. Miller, Hunt – Marchessault, W. Karlsson, R. Smith – Perron, Haula, Neal – Leipsic, Eakin, Tuch – Nosek, Bellemare, Carrier.

    New York Rangers: Pavelec (Lundqvist) – McDonagh, Holden, Br. Smith, Shattenkirk, M. Staal, Skjei – J. T. Miller, Zibanejad, Bučněvič – Grabner, K. Hayes, Fast – Vesey, Desharnais, Rick Nash – Carey, Nieves, Lettieri..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League. Budeme sledovat duel dvou týmů z opačných konferencí. Vegas Golden Knights doma vyzvou New York Rangers.
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Nosek (VGK) (3 + 5)
    Ondřej Pavelec (NYR) (9 odchytaných zápasů)
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Týmy na sebe už v této sezóně jednou narazily. V listopadu New York Rangers přivítali na svém ledě Vegas Golden Knights a zvítězili 6:4.
     
    VEGAS GOLDEN KNIGHTS

    Hokejový svět čekal hodně, ale tohle asi ne. Místo toho, aby se nováček soutěže Vegas Golden Knights podle předpokladů potácel u dna Pacifické divize a spíše vyhlížel vysoké draftové volby, pobývá zhruba v polovině sezóny na nejvyšších pozicích Západní konference. Zlatí rytíři z posledních deseti utkání prohráli pouze jedinkrát a těžko budete v NHL hledat tým s lepší současnou formou. Není tak divu, že Las Vegas v pohodě vede celou Pacifickou divizi. Minule přestřílelo 5:4 Chicago Blackhawks, ještě předtím si vědělo rady s Nashville Predators (3:0), Toronto Maple Leafs (6:3) nebo Los Angeles Kings (3:2 po prodloužení). Golden Knights museli po těsném nezdaru 1:2 gratulovat pouze St. Louis Blues.

    Statistikám Las Vegas vévodí útočník Jonathan Marchessault (16 + 23), jehož podporuje nejlepším střelec týmu William Karlsson (21 + 14). Dobře si vede také Reilly Smith (11 + 23) nebo David Perron (9 + 24).
     
    NEW YORK RANGERS

    Rangers poslední dobou střídají kladné výsledky se zápornými, ale co především, často hrají prodloužení a samostatné nájezdy. Možná až příliš mnoho. Vždyť do nastavené pětiminutovky museli s Boston Bruins, New Jersey Devils, Washington Capitals, Detroit Red Wings i Buffalo Sabres. Což samozřejmě znamená, že ze spousty duelů Newyorčané berou aspoň bod. Nejdříve dokázali obrat Buffalo na jeho ledě, potom ale doma padli s Chicago Blackhawks 2:5. Naposledy se celek z Madison Square Garden představil proti Arizona Coyotes. Rangers jsou stále mezi nejlepší čtveřici Metropolitní divize, nesmí však polevit, protože jim ze spodních pater na záda dýchají Carolina Hurricanes i Pittsburgh Penguins. Na druhou stranu, Jezdci to nemají daleko ani na pozice vyšší pozice. Uspějí na ledě Vegas Golden Knights?

    Kanadské bodování New York Rangers vede norský útočník Mats Zuccarello (8 + 23), kterého následují J. T. Miller (8 + 19), Pavel Bučněvič (11 + 15) nebo Mika Zibanejad (12 + 11). Brankoviště ve většině případů stále hlídá Henrik Lundqvist.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:30.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 18. Neal (Perron), 49. W. Karlsson (R. Smith, Marchessault) – 14. Zibanejad (Grabner, Lettieri)


    Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (M. Subban) – McNabb, Schmidt, Theodore, Engelland, C. Miller, Hunt – Marchessault, W. Karlsson, R. Smith – Perron, Haula, Neal – Leipsic, Eakin, Tuch – Nosek, Bellemare, Carrier.
    New York Rangers: Pavelec (H. Lundqvist) – McDonagh (C), Holden, Skjei, Shattenkirk, M. Staal, Kampfer – J. T. Miller, Zibanejad, Zuccarello – Grabner, K. Hayes, Fast – Vesey, Desharnais, Rick Nash – Carey, Nieves, Lettieri.

    Rozhodčí: Walsh, Pollock – Sericolo, Mach

    Diváci: 18 234
    thejrc.org