Litoměřice – Kadaň 5:1 (kon.)
konec
HC Stadion Litoměřice
5:1 (1:1, 1:0, 3:0)
SK Trhači Kadaň
Pondělí 08.01.2018, 18:00 • Kalich Arena, Litoměřice • Chance liga • 29. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro dnešek ode mne. Těším se na vás u dalších utkání WSM ligy odsud z Kalich Areny. (20:18:40)
     
    Gólově nejbohatší třetina paradoxně přinesla nejpoklidnější hokej. Litoměřičtí si velmi rychle pojistili své vedení, což se sice Kadaň snažila odrazit. Razance z předchozích dvou period jim ale chyběla. Stadion si připsal tedy již druhou výhru v řadě. Kadaň po výhře nad Třebíči upadla opět do výsledkového marastu., byť tomu výkon zejména v úvodních periodách neodpovídal.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Poslední vteřiny již patří spíše domácím hokejistům, kteří se s pukem na holi a daleko od své brány pokoušejí o poklidnou závěrečnou kombinaci.
     
    59:05
    Trhači se nadále drží v útočném pásmu. Nadále jsou také jejich šance blokovány. Následně i přetavovány v průniky domácích. Ty jsou pro změnu zachycovány v ofsajdovém postavení.
     
    58:51
    Domácí v plném počtu.
     
    58:04
    Následně se k soupeřově brance dostali i domácí hokejisté. Zde vytvořené napětí k šestému gólu nevyužili, naopak se opět Kadaň dostala do mnoha střeleckých příležitostí z hranice brankoviště. Ty dokázal Martin Michajlov celou řadou úspěšných zákroků pokrýt.
     
    56:55
    Přesilovka dostala po delší době i kadaňské hokejisty, kteří se usídlili v útočném pásmu. Každá jejich snaha o kombinaci je ale velmi rychle zblokována, případně vyhozená přes celou délku hrací plochy.
     
    56:51
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Ondřej Machala – 2 min., hákování).
     
    55:42
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Litoměřičtí již s poklidem upravují skóre. Pomyslného bůra vsítil JAN VÁCLAVEK, který dorazil do okryté branky odraženou střelu Radima Tomana od betonů Pavláta. Asistence: Radim Toman, Radek Pilař.
     
    55:24
    Aleš Pavlas zablokoval rozjetého Ondřeje Procházku a zároveň mu převzal puk, z něhož nasměroval puk k brance.
     
    54:15
    Domácím hokejistům připadla do kontroly již permanentně útočná třetina. V té se jim daří kombinovat, už ne ale vystřelit.
     
    53:37
    Litoměřice hrají již trochu více uvolněně. Ondřej Machala si vyzkoušel kličku přes dvojici kadaňských obránců a následné vyslání puku na Radka Jeřábka. Ten ale o kotouč záhy přišel.
     
    52:31
    Radek Pilař obral o puk Jiřího Tupého, načež jej vyslal do útočného pásma. tam se k němu sjel Ivan Řehoř, který o něj ihned začal bojovat s kadaňskou obranou.
     
    50:50
    Trhači se postupnou kombinací dostali do útočného pásma. K výraznější šanci se zde ale nedostali. Naopak Stadion dokázal hru přenést zpět na jeho výhodnější třetinu. Ani ten pro tentokrát Pavláta neprověřil.
     
    49:42
    Hosté v plném počtu.
     
    49:42
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Druhá využitá přesilovka Litoměřic v tomto utkání! Kombinaci před brankou Dominika Pavláta v gól z mezikruží přetavil FILIP HANTÁK. Asistence: Radim Toman.
     
    49:26
    Vyloučení v týmu SK Trhači Kadaň (Karel Šefl – 2 min., napadení).
     
    48:47
    Ondřej Procházka se dostal do nadějné pozice. Hůl Michaela Gaspara však ani napodruhé neprostřelil. Kotouč tak skončil u Josefa Stříbrného, který se s ním velmi rychle přesunul směrem k Pavlátovi.
     
    48:02
    Kadaň se dostává do rozehrávek, byť trochu pomalejším tempem. Jejich postupný průnik do útočného pásma však vzal docela rychle díky ofsajdu za své.
     
    46:41
    Další vstřelený gól nabudil domácí hokejisty k držení kotouče a mnoha samostatným výpadům. Ty se zatím ale daří hostům, byť trochu se štěstím blokovat.
     
    45:51
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Sérii přihrávek na jeden dotek převzal JAROSLAV ŠIMEČEK, který z první nasměroval kotouč přesně do odkryté branky Pavláta. Asistence: Josef Stříbrný, Ivan Řehoř.
     
    43:56
    Trhači vyvezli puk do svého útočného pásma. Zde se kotouče ujal Denis Kusý, který se velmi rychle vrátil zpět. Stejnou rychlostí se dostal puk opět před Michajlova.
     
    43:00
    František Wágner se trochu nečekaně odhodlal ke střele z levého kruhu. Martin Michajlov však pohotově zareagoval a udržel svůj tým ve hře i nadále.
     
    41:34
    Jaroslav Šimeček vybruslil s pukem na holi podél rohu ledové plochy nedaleko Pavlátovy branky. Poté našel lépe postaveného Jebavého. V samém závěru však Stadion o puk přišel, naopak Kadaň se vydala k prvnímu výpadu proti svatyni Litoměřic v této třetině.
     
    41:15
    Dnešní utkání sleduje 846 diváků.
     
    40:36
    Třetí třetina začala několika povedenými šancemi v podání Denise Kusého. Žádnou z nich však nedokázal gólově zakončit. Domácí se ale i nadále drží v útočném pásmu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina přinesla urputný boj mezi oběma celky. Zrovna tak jako v první se více u brankoviště soupeře držela Kadaň, která ovšem na rozdíl od Litoměřic nedokázala využít žádnou ze svých šancí.

    Statistické okénko

    Střely na branku: 7:10
    Zblokované střely: 5:11
    Tresné minuty: 2:2
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:01
    Přestože Vítězslav Bílek narušil rozehrávku Kadaně, svým zpětným passem našel pouze Josefa Rindoše, čímž Trhačská kombinace nadále pokračovala.
     
    38:26
    Do dalšího zajímavého protiútoku se dostal Radek Pilař. Sám se řítil proti Pavlátově brance, ale nevystihl načasování střely. Tu pak kadaňský gólman dokázal bez obtíží pokrýt.
     
    37:40
    Kadaň se vrátila do útočného pásma, kde se pokouší i o kombinaci. Ta i tentokrát byla velmi rychle narušena.
     
    36:22
    Filip Hanták vytvořil slibnou šanci pro Ondřeje Machalu. Ten však nepřevzal puk v ideálním herním momentu, načež o něj přišel. Nápor Litoměřic v útočném pásmu ale i nadále neustal.
     
    35:44
    Dominik Málek zablokoval přistrčením Hejcmana k mantinelu brejkový průnik Kadaně. Přesto se hosté v útočném pásmu udrželi, kališníci museli pro zmírnění napětí využít institutu zakázaného uvolnění.
     
    34:48
    Hranice stanovená modrou čárou byla tentokrát smrtící pro Jana Václavka, který zde narazil na dvoučlennou kadaňskou obranu. Hosté pak opětovně přesunuli těžiště hry před Michajlova.
     
    33:57
    Hosté v plném počtu.
     
    33:20
    Jaroslav Šimeček i díky Tomanově krytí udržel kotouč na své hokejce při přechodu do útočného pásma. Přihrávka z rohu se mu však již nevyvedla, načež hosté otočili hru.
     
    32:17
    Další z mnoha přesilovek litoměřického týmu přinesla jeho přesunutí před branku Pavláta. Zde dobře rozehranou kombinaci však Trhači zablokovali a sami se s pukem na holích vydali vstříc útočnému pásmu.
     
    31:57
    Vyloučení v týmu SK Trhači Kadaň (Darek Hejcman – 2 min., napadení).
     
    30:05
    Vítězslav Bílek zblokoval Kůsovo nahození a udržel kotouč v útočném pásmu. Zde si domácí ale šanci vytvořit nedokázali a hra se stejně přesunula zpět.
     
    29:46
    Ondřej Machala se spolu s Martinem Havelkou snaží u mantinelu vyšťouchnout puk od kadaňského obránce. Hru nakonec přerušili sudí.
     
    28:53
    Trhači se již definitivně usadili v útočném pásmu litoměřického celku. Díky skvěle blokující obraně Stadionu však střelu na branku stále nemohou vyslat. I tak se o ní pokoušejí z mnoha různých střeleckých pozic.
     
    27:45
    Vyrovnání početních sil nepřineslo kýžené vyrovnaní herních sil. Kadaň se i nadále drží v útočném pásmu a snaží se o střely. Byť většinou neúspěšně.
     
    27:14
    Domácí v plném počtu.
     
    26:45
    Ani krátký litoměřický výjezd neodradil kadaňské od pokračování v útočně vedené přesilové hře. Opětovně však narazili na nezdolného Martina Michajlova, který tentokrát puk přikryl lapačkou.
     
    25:38
    Další kadaňská přesilovka přinesla další návrat Trhačů do útočného pásma. Martin Michajlov tak musí udržet permanentní pozornost, ovšem celé litoměřické obraně se daří jakoukoliv snahu Trhačů v útočném pásmu blokovat.
     
    25:14
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Jaroslav Šimeček – 2 min., držení protihráče).
     
    24:50
    Domácí hokejisté se usadili v útočném pásmu Kadaně, načež vysílají na Pavláta jednu střelu za druhou. Ten si i pro tentokrát dokázal s nimi poradit.
     
    23:41
    Denis Kusý měl na své holi další gól! Na hranici přechodu do útočného pásma převzal puk, načež se bez jakékoliv kontroly vydal směrem k Pavlátovi. Mladý gólman Kadaně ale tentokrát dokázal včas zareagovat.
     
    22:45
    Kališníci se snaží o vysmýknutí se z Trhačského sevření ve vlastním obranném pásmu. Nedokáží se však již probít dále než do středního pásma.
     
    21:58
    Vstřelený gól přinesl další útočnou aktivitu ze strany Litoměřic. Rychlý protiútok však dokázala Kadaň celkem rychle odrazit, naopak sama se vydala na útočný výlet, který zbrzdil až Martin Michajlov.
     
    20:45
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Denis Kusý se vydal do rychlého protiútoku, přičemž mu sekundoval VÍTĚZSLAV BÍLEK. Právě Bílka našel na hranici brankovišti blíže k opačnému kruhu, ten poté krásně vymetl kadaňskou branky. Asistence: Denis Kusý.
     
    20:14
    Druhá perioda začala zrovna tak, jako první skončila. Trhači nahodili puk do útočného pásma, za kterým se ihned vydali. Martin Michajlov musel hned z počátku čelit střele od modré čáry.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Většina třetiny patřila herně hostujícímu celku, který se častěji dostával před branku svého soupeře. Svou šanci však dokázali využít pouze jedinkrát, což se povedlo i litoměřickým. Do druhé třetiny tedy jdou oba týmy za vyrovnaného stavu.

    Statistické okénko

    Střely na branku: 12:10
    Zblokované střely: 1:4
    Vhazování: 13:12
    Trestné minuty: 8:10
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    18:25
    Aktivita hostů po vstřeleném gólu ještě více narůstá. Trhači se stále protrhávají útočným pásmem, ovšem druhou díru v ochranné síti tvořené Martinem Michajlovem vytrhat díky práci litoměřické obrany nedokáží. Naopak Stadion přenesl hru mimo své nebezpečí.
     
    17:57
    Kadaň právě vstřelila branku!
    Trhači využili svou dlouhodobou aktivitu v útočném pásmu. VÁCLAV REZEK přijal přihrávku zpoza branky, načež s kotoučem našel volný prostor v litoměřické brance. Asistence: Jakub Trefný
     
    17:01
    Domácí v plném počtu.
     
    16:58
    Kadaň se dokázala sérií přihrávek dostat opět směrem k Michajlovovi, jakožto i na něj vyslat střelu. Ta pro tentokrát postrádala razanci, tudíž litoměřický brankář se pro její zachycení příliš nenadřel.
     
    16:34
    Hosté v plném počtu.
     
    15:43
    Ivan Řehoř zamezil svým tělem střele Darka Hejcmana z velmi těsně blízkosti. Hra se však i takhle přesunula před Michajlova.
     
    15:24
    Trhači se po delší době dostali k držení puku. I tak jsou ale sevřeni ve vlastním obranném pásmu, z něhož nemohou najít cestu ven.
     
    15:01
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Josef Stříbrný.
     
    14:04
    Přes občasné výhozy kotouče ze strany Trhačů se právě hostující celek musí držet permanentně ve střehu. Litoměřicím se ale nedaří vyslat z mnoha pokusů přímo ohrožující střelu na kadaňského gólmana.
     
    12:41
    I ve své další přesilovce se domácí hokejisté drží v útočném pásmu. Ondřej Smetana nahodil vzduchem puk na branku přímo na Ivana Řehoře. Ten však stál příliš blízko brankoviště, tak při zpracování puku v otočce, o něj přišel.
     
    12:34
    Vyloučení v týmu SK Trhači Kadaň (Jan Müller – 2 min. + 2 min., vysoká hůl).
     
    12:32
    Hosté v plném počtu.
     
    12:32
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Litoměřičtí využili svou aktivitu během přesilovky jejím využitím. DENIS KUSÝ prostřelil kadaňského gólmana přesně mezi nohy. Bez asistence.
     
    11:45
    Vyloučení v týmu SK Trhači Kadaň (Ondřej Procházka – 2 min., hákování).
     
    10:50
    Dlouhý nájezd podél mantinelu zakončil střelou k pravé tyčce Josef Rindoš. Michajlov však včas reagoval svými betony. Přestože stál Jiří Tupý v ideálním postavení pro dorážku do odkrytého prostoru, při zpracování se pouze kolem puku obkročil piruetou a přišel o něj.
     
    10:31
    Domácí v plném počtu.
     
    10:03
    Svou přesilovku Kadaň využívá zcela aktivně. Po celou její délku se drží v útočném pásmu. Kombinační akci prudkou střelou od modré zakončil Robert Černý. Martin Michajlov však vykouzlil pohotový zákrok.
     
    09:31
    Domácí ve čtyřech hráčích.
     
    08:53
    Hosté v plném počtu.
     
    08:31
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Jan Václavek – 2 min., nedovolené bránění).
     
    08:20
    Martin Michajlov našel zpoza brány svou rozehrávkou pouze Jiřího Tupého. Díky čemuž musel čelit střele z kadaňské strany. Díky jejímu nedůrazu však neměl Michajlov téměř žádnou práci.
     
    07:48
    Opětovné vyrovnaní početních sil na litoměřickém ledě přineslo herní převahu Trhačů. Ti stále drží kotouč na svých holích, přesto málokdy projdou přes střední pásmo.
     
    07:31
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Michael Gaspar – 2 min., hákování).
     
    07:19
    Svoji první přesilovku začali litoměřičtí vysunutím hry před branku Pavláta. Ani tentokrát však zde po dlouhou dobu nevydrželi.
     
    06:53
    Vyloučení v týmu SK Trhači Kadaň (Darek Hejcman – 2 min., krosček).
     
    06:39
    Ondřej Procházka se i přes signalizovanou nevýhodu pro svůj tým snaží aktivně bránit litoměřickou rozehrávku.
     
    05:30
    Martin Jandus vyvezl do útočného pásma nahrávku od Filipa Hantáka. Po krátkém mezidobí, kdy se domácí snažili něco vytvořit, byli znovu vytlačeni do pásma středního.
     
    04:45
    Trhačům se zadařilo přenesení hry před Michajlova. Kotouč na své holi držel Václav Rezek. Toho ale záhy k mantinelu přistrčil a o puk obral Ondřej Smetana. Litoměřičtí poté vyhodili kotouč na zakázané uvolnění.
     
    03:16
    Hra pět na pět patří opět litoměřickým hokejistům, kteří si neustále najíždějí na dostřel od branky Dominika Pavláta. Ovšem celá kadaňská formace je taktéž natlačena ve svém obranném pásmu, čímž zužuje domácím hrací prostor.
     
    02:54
    Oba týmy v plném počtu.
     
    02:13
    Jiří Tupý s Josefem Rindošem nezastihli Aleše Pavlase, který kolem nich chytře projel do útočného pásma. Následná přihrávka směrem ke středu před brankoviště se mu již nevyvedla a Kadaň se pomalu vrátila zpět.
     
    01:26
    Při hře čtyři na čtyři se hra přesunula spíše před Martina Michajlova. Litoměřická obrana ale vymezený prostor své třetiny hřiště s přehledem pokrývá a setrvale napadá kadaňskou rozehrávku.
     
    00:54
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Ondřej Machala – 2 min., podražení).
    Vyloučení v týmu SK Trhači Kadaň (Jan Müller – 2 min., vysoká hůl).
     
    00:12
    Dominik Pavlát musel hned na počátku třetiny čelit nepříjemnému náporu ze strany Litoměřic. Před něj se vyřítil Jan Veselý, který nakonec nepřehodil betony kadaňského gólmana.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Stadion Litoměřice: Michajlov (Wolf) – D. Málek, Pavlas, Smetana, Gaspar, Jebavý, M. Jandus, Jeřábek – Kusý, J. Veselý, Bílek – M. Havelka, Hanták, Machala – Řehoř, J. Šimeček, Stříbrný – Toman, Václavek, R. Pilař.

    SK Trhači Kadaň: Pavlát (Spěšný) – Trefný, R. Černý, Blaha, Szathmáry, Cestr, Kadeřávek, Šesták, Šefl – Wágner, Kůs, Krejčiřík – O. Procházka, Hejcman, J. Müller – Rezek, Rindoš, Tupý – Tůma.

    Rozhodčí: Wagner, Luczków – Hejl, Bosák.
     
    Předchozí vzájemné zápasy

    3. kolo, 16.9.2017: HC Stadion Litoměřice – SK Trhači Kadaň 6:3

    Branky a nahrávky: 3. Komárek (Pavlas), 28. M. Chalupa (Kantner, Smetana), 33. M. Chalupa (Jandus), 41. Veselý (Pavlas, Bílek), 47. Šimeček (Doudera), 55. Veselý (Bílek) – 20. Černý (Hejcman), 45. Trefný (Hejcman, Chrpa), 57. Kadeřávek (Rob).

    16. kolo, 21.10.2017: SK Trhači Kadaň – HC Stadion Litoměřice 3:4

    Branky a nahrávky: 27. Müller (Kůs, Černý), 36. Müller (Buchtela, Tůma), 46. Krejčiřík – 2. Kusý (Pavlas, Pavlík), 12. Kantner (M. Chalupa, Smetana), 38. Kusý (Veselý, Pavlík), 57. Kusý (Veselý).
     
    SK Trhači Kadaň

    Severočeský celek zažívá nejhorší sezónu od jeho postupu do 1. ligy. Na jeho lavičce stojí již třetí trenér. I Trhači však již pomalu vytasují své seseklé tesáky, neboť s občasnými výjimkami prohrávají maximálně dvougólovým rozdílem. Za to výjimky mohou činit i jedenáct obdržených gólů, jako proti Vsetínu. Poslední utkání sehrála Kadaň proti oblíbené Třebíči, kterou porazila doma již podruhé 3:2.
     
    HC Stadion Litoměřice

    Litoměřický celek se začal pomalu zvedat z mizérie posledních zápasů, do které spadl i díky vyšší marodce a odjezdu několika klíčových hráčů na reprezentační turnaje. Důkazem může být těsná prohra proti Karlovým Varům, které jsou pro kališníky nejpříjemnějším soupeřem ze samého vrcholu tabulky a poslední vítězný zápas nad Benátkami nad Jizerou. Ten měl Stadion skvěle rozehraný, přesto jej hosté ze Středních Čech zdramatizovali.
     
    Zdravím Vás u dohrávky 29. kola WSM ligy. Proti sobě nastoupí týmy, kterým se zrovna moc nedaří, přestože oba posled.ní duely dokázaly vyhrát. Těmi jsou HC Stadion Litoměřice a SK Trhači Kadaň. Přeji Vám příjemné hokejové počtení.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
    Marken.cz

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 13. Kusý, 21. Bílek (Kusý), 46. J. Šimeček (Stříbrný, Řehoř), 50. Hanták (Toman), 56. Václavek (Toman, R. Pilař) – 18. Rezek (Trefný)


    HC Stadion Litoměřice: Michajlov (Wolf) – D. Málek, Pavlas, Smetana, Gaspar, Jebavý, M. Jandus, Jeřábek – Kusý, J. Veselý, Bílek – M. Havelka, Hanták, Machala – Řehoř, J. Šimeček, Stříbrný – Toman, Václavek, R. Pilař.
    SK Trhači Kadaň: Pavlát (Spěšný) – Trefný, R. Černý, Blaha, Szathmáry, Cestr, Kadeřávek, Šesták, Šefl – Wágner, Kůs, Krejčiřík – O. Procházka, Hejcman, J. Müller – Rezek, Rindoš, Tupý – Tůma.

    Rozhodčí: Wagner, Luczków – Hejl, Bosák

    Diváci: 846
    thejrc.org