Čerepovec – Ufa 3:2 (po pr.) | N.Novgorod – Nižněkamsk 4:2 (kon.) | Spartak Moskva – Soči 2:3 (po pr.)
Riga – Kazaň 1:4 (kon.)
po prodl.
Severstal Čerepovec
3:2 (1:0, 1:0, 0:2 - 1:0)
Salavat Julajev Ufa
Středa 10.01.2018, 17:00 • Ice Palace • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek středečního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (19:29:36)
     
    Střely na branku: 29 – 40
     
    Československá stopa v utkání

    Matěj Stránský (CER) 0+0, 1 střela, čas na ledě 13:16
    Július Hudáček (UFA) 38 zákroků, 2 góly, 95%
     
    Je dobojováno. Domácí nakonec vítězí, když se v první minutě prodloužení trefil Ruslan Karlin a rozhodl tak o bodu navíc pro svůj tým. Hosté si tak připíší jeden bod.
     
    Konec zápasu.
    61:00 Ruslan KARLIN - 3:2
     
    61:00
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    A je rozhodnuto. Rybin udržel po vhazování kotouč v mezikruží a ten poté do hostující branky svou střelou dopravil RUSLAN KARLIN. Ben Scrivens tak nemohl včas po jeho střele zareagovat – 3:2. Bonusový bod navíc si tak připisují domácí hráči. Asistence: Maxim Rybin.
     
    60:32
    Larsen objel domácí branku, do zakončení se ale nedostal. Na řadě s útokem jsou tak zase hráči Čerepovce.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Je to tak. Zápas nenašel v základní hrací době vítěze a uvidíme tak minimálně prodloužení. Pokud ani to nerozhodne, přijdou na řadu samostatné nájezdy.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:15
    Už se blíží konec třetí třetiny a stav je stále nerozhodný. Zatím to tedy vypadá, že zápas spěje do prodloužení.
     
    58:16
    Konstantin Kornějev zachytil puk ve středním pásmu, ale nakonec se do útočného pásma nedostal. Hosté tak otáčejí hru zase před domácí branku.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    56:55
    V útočném pásmu ale nic hosté nevymysleli a znovu tak ztrácejí kotouč. Musí se vracet zase zpátky, aby ubránili další útok Severstalu.
     
    56:18
    Dmitrij Kagarlickij dostal nabito do mezikruží, jeho střela ale skončila jen na obraně Ufy. Hosté tak hned otáčejí směr hry na opačnou stranu.
     
    55:20
    Domácí mají kotouč na svých holích a hned se snaží dostat se dopředu. Rádi by si své vedení vrátili zpět, ale nyní to už budou mít velmi těžké.
    54:31 Anton BURDASOV - 2:2
     
    54:31
    Ufa právě vstřelila branku!
    A tak se také děje. Hosté velmi rychle využívají svou početní výhodu a je vyrovnáno. ANTON BURDASOV dostal přihrávku na modrou čáru a odtud vyslal vzdušnou střelu, která doplachtila za Hudáčkova záda – 2:2. Asistence: Linus Omark.
     
    53:42
    Bumagin zbytečně fauloval a domácí jdou do čtyř za podražení a hosté mají šanci srovnat toto utkání.
     
    53:14
    Anton Burdasov si sjel před branku domácích, jenže po jeho střele se k puku dostali zase domácí obránci a poslali ho do bezpečí.
     
    52:55
    Místo toho ale přichází zakázané uvolnění, kterého se dopustili hráči Čerepovce a hra se tak stěhuje zpět před Júliuse Hudáčka.
     
    52:27
    Ufa kombinovala v domácím pásmu, jenže ke střele se nakonec vůbec nedostala. Rázem se tak rodí další akce, a sice na druhé straně.
     
    51:10
    Igor Makarov byl nyní zraněn nechtěně svým spoluhráčem a vypadá to na něco s rukou. Uvidíme, zda bude moci naskočit ještě do zápasu.
     
    51:03
    Hosté museli zpět do obranného pásma a zakládali znovu svou útočnou akci. Jenže poté v obranné třetině Severstalu přišli nakonec o kotouč. Do zakončení se tak dostat nemohli.
     
    49:36
    A další střela domácích, která mířila na branku. Jurij Trubačjov tečoval přízemní projektil těsně před Scrivensem, ten byl opět pozorný.
     
    48:53
    Stanislav Kalašnikov vyslal pořádnou pumelici od modré čáry, ale letící puk našel ve své lapačce Ben Scrivens, který nyní výrazně podržel svůj tým. Hosté jsou tak stále v šanci dostat se do zápasu srovnáním.
     
    48:10
    Hosté se uhnízdili v pásmu Čerepovce a snaží se o další branku. Zatím je obrana domácích proti a vyhodila puk do středního pásma šikovně tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    46:38
    Na řadě je komerční přestávka.
     
    46:32
    Dmitrij Kagarlickij napřáhl ke střele z prostoru mezi kruhy, ale kotouč si cestu mezi tři tyče nenašel.
     
    45:10
    Domácí publikum žene své příznivce do zakončení. Určitě by další branka mohla znamenat klid na hokejky domácích. Jenže v posledních chvílích hráči Čerepovce čelí tlaku Ufy.
     
    44:11
    Hosté tak ožili a snaží se za každou cenu o vyrovnání. Ale obrana Čerepovce byla nyní jasně proti.
    42:03 Anton BURDASOV - 2:1
     
    42:03
    Ufa právě vstřelila branku!
    Hosté se dostávají domácím na dostřel jediné branky. ANTON BURDASOV dostal přihrávku z obranného pásma do jízdy a poté si sjel na pravý kruh, odkud vyslal nechytatelnou střelu. Snižuje tak na rozdíl jediné branky a připravuje tak Hudáčka o jeho čisté konto – 2:1. Asistence: Dmitrij Sajustov.
     
    41:53
    Na druhé straně vyzkoušel Hudáčkovu pozornost Majorov.
     
    41:00
    Domácí začali i třetí třetinu velmi dobře. Natlačili se před branku hostů, ale jejich střela skončila jen těsně vedle Scrivensovy klece.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku: 12 – 15
     
    Druhá část je u konce. V ní v šestatřicáté minutě navýšil vedení Severstalu Oleg Jašin a domácí tak mají blíž k vítězství, než hosté. Ti ovšem zcela jistě ještě nic nevzdávají a pokusí se se zápasem ještě něco udělat. Čeká nás tak ještě zajímavá třetí třetina, která začne přibližně v 18:45.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:44
    Ufa zakládá ještě útočnou akci, ale v této části hry už snížit zřejmě nestihne. Také druhá třetina se blíží ke svému konci.
     
    39:28
    Dmitrij Kagarlickij dostal přihrávku do prostoru mezi kruhy, následně vyslal prudkou střelu, kterou do bezpečí vyrazil znovu Ben Scrivens.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:33
    Na druhé straně čelili hosté další akci domácích, jejich další nebezpečná střela ovšem skončila zase na Benovi Scrivensovi, jenž se znovu mezi třemi tyčemi zaskvěl.
     
    38:05
    Maxim Gončarov vyslal prudkou střelu od modré čáry, ta ale skončila jen na obraně Čerepovce.
     
    37:11
    Oleg Jašin byl znovu aktivní a po objetí branky hostů se chtěl dostat do zakončení těsně před Scrivensem. Brankář Ufy ale byl pohotový, úmysle přečetl a následně pak kotouč zachytil.
     
    36:28
    Na řadě je další komerční přestávka.
    35:09 Oleg JAŠIN - 2:0
     
    35:09
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Nyní se to ale už domácím povedlo a jdou do dvoubrankového náskoku. OLEG JAŠIN sebral puk ve středním pásmu a poté přisprintoval až do útočné třetiny, kde střelou z pravého kruhu nedal Scrivensovi vůbec žádnou šanci, když ho prostřelil mez betony – 2:0. Asistence: Alexandr Bumagin.
     
    34:29
    Jurij Trubačjov kroužil kolem hostující branky, jenže Panin mu clonil. Prvně jmenovaný se pak odhodlal k přihrávce dozadu a rázem tak skončila akce domácích.
     
    34:18
    Následuje komerční přestávka.
     
    33:43
    Severstal ubránil dvojnásobné oslabení a nyní je už v plném počtu.
     
    33:33
    Kotouč je ve středním pásmu a hosté ho nevybojovali. To je voda na mlýn hráčům Čerepovce, kteří tak drží puk co nejdále od vlastní branky.
     
    33:03
    Domácí celek už hraje ve čtyřech hráčích.
     
    32:49
    Sajustov střílel kousek před domácí brankou, ale znovu zapracovala slušně obrana domácích, která zase posílá puk na opačný konec hřiště.
     
    32:13
    Hosté rozjeli kolotoč před domácí brankou, ale trojice hráčů Čerepovce se zatím drží. A za malý okamžik pak vyhazuje puk až před branku Ufy.
     
    31:43
    A další domácí hráč jde na lavici hanby. Stanislav Kalašnikov dostává dvě minuty za vražení na hrazení a domácí budou hrát ve třech.
     
    31:03
    Nyní si ale Dmitrij Kagarlickij odsedí dvouminutový trest za hákování a nabízí tak Ufě další přesilovou hru.
     
    30:51
    Dmitrij Kagarlickij dostal přihrávku na pravý kruh, se střelou neotálel a vypálil na branku hostů. Ben Scrivens pak opět jeho projektil chytá a nedovolil, aby útočník Čerepovce nevsítil svou druhou branku.
     
    29:50
    Matěj Stránský na pravé straně napřáhl ke střele, Scrivens ji vyrazil pouze před sebe a následnou dorážku stejného hráče pak poslal pryč a hosté se znovu osvobozují.
     
    29:17
    Po delším obléhání branky Ufy se nakonec hosté dostali ke kotouči a vyhazují ho až před Hudáčka. Domácí musí zakládat svou další akci z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    28:49
    Nyní ale mají domácí zase šanci své vedení navýšit, neboť si také zahrají přesilovou hru. Gončarov inkasuje dvě minuty za hákování a už sedí na trestné lavici.
     
    28:16
    Další průnik hostů do útočného pásma, ale střela Joonase Kemppainena skončila znovu na pozorném brankáři Júliusovi Hudáčkovi.
     
    27:46
    Domácí celek je v plném počtu a své další oslabení tak zvládl. Pokračovat se tak bude už v pěti hráčích na obou stranách.
     
    26:51
    A další vyhození puku až před Scrivense a přesilovka domácích se začíná krátit.
     
    26:13
    Teemu Hartikainen clonil těsně před brankou Čerepovce. Poté mu přihrávku poslal Linus Omark, ale jejich souhra do zdárného konce nedošla. Následně pak se také domácí osvobozují.
     
    25:46
    Hosté si zahrají další přesilovou hru a mají tak možnost srovnat stav tohoto utkání. Na trestnou lavici za hákování právě usedl Adam Masuhr.
     
    24:53
    Vladimir Tkačov číhal na modré čáře a dožadoval se přihrávky. Ta ovšem nepřišla a navíc Ufa ztratila puk a do rychlého brejku tak zamířili znovu domácí hráči.
     
    24:07
    Ben Scrivens lapil kotouč u své levé tyčky, kam zamířil po střele Trubačjova. Další jeho zákrok byl úspěšný a podržel svůj tým. Hra je opět přerušena a vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    22:55
    Linus Omark se málem dostal osamocen ke střele před Hudáčkem. Jenže dva domácí obránci se stihli vrátit a záhy pak útočníka Ufy o kotouč připravili.
     
    21:53
    Alexandr Ščerbina si to namířil podél pravého mantinelu až těsně před Scrivense, ale jeho přízemní střela skončila pouze na boční síti hostující brány. Nicméně hráči Severstalu jsou stále velmi nebezpeční.
     
    21:28
    Hosté se zkusili protlačit do útočného pásma, sami se z něho ale vykázali a hned na to znovu zahrozili domácí, kteří další střelou nechali vyniknout Bena Scrivense.
     
    21:04
    A Ben Scrivens se musel znovu otáčet ve svém brankovišti, když v krátkém sledu po sobě chytil další domácí nebezpečnou střelu. Následně pak hru raději znovu přerušil.
     
    20:46
    Hned v úvodu druhé třetiny se dobrou střelou uvedli domácí hráči. Dmitrij Kagarlickij se natlačil až těsně před Scrivense a jeho střela pak končí v jeho lapačce.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku: 9 – 14
     
    První třetina je za námi. V ní se domácí ujali vedení v desáté minutě, když přesilovou hru využil Dmitrij Kagarlickij. Hosté zkoušeli srovnat, ale ani v závěru první třetiny svou velkou šanci nevyužili. Uvidíme, co nám přinese druhá třetina, která začne přibližně v 17:50.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:45
    Ještě to zkoušeli hosté před domácí brankou, už se ovšem nic nestane. První dějství spěje do zdárného konce.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    18:09
    Hosté se sami vykázali z útočného pásma do toho středního a svou další akci musejí zakládat ze středu hřiště. Moc času na srovnání v této části hry jim ale už nezbývá.
    17:24 Sajustovova rána skončila na bližší tyči a odrazila se ven.
     
    17:24
    Dmitrij Sajustov pálil kousek za modrou čárou a puk si to namířil až k pravé tyčce, kde se odrazil do brankoviště a odtud ho do bezpečí poslal Július Hudáček! Hosté nebyli daleko od vyrovnání.
     
    17:19
    Až nyní je přerušena hra a následuje komerční přestávka.
     
    16:41
    Hraje se dlouho bez přerušení. Akce střídala akci a v té další jsou nyní hráči Ufy, kteří se nastěhovali do pásma Čerepovce. Střela Linuse Omarka ale končí pouze vysoko nad domácí klecí.
     
    15:56
    Joonas Kemppainen se prosmýkl obraně Čerepovce a hnal se až před Júliuse Hudáčka. Ale těsně před ním upadl a jeho slibná akce tak měla pouze a jen jepičí život.
     
    15:03
    Ruslan Karlin ujížděl k nahozenému puku do útočného pásma, ale nestihl to. Obrana Ufy si tak přebírá kotouč a zakládá další akci svého týmu.
     
    14:20
    Hráči Ufy zvedli své otáčky a do další akce se dostal Vjačeslav Soloduchin, ale jeho přízemní střela zaplula jen na beton Hudáčka, který si připisuje další přesný zákrok.
     
    13:28
    Teemu Hartikainen zakončoval z pravé strany těsně před Hudáčkem, ale odkrytá klec, která před ním zívala, nakonec netrefil.
     
    12:54
    Před brankou to zkoušel nenápadnou střelou Matěj Stránský. Tomu ale sjel kotouč z čepele a do pořádného zakončení se nakonec vůbec nedostal.
     
    10:06
    Hosté se snažili najít rychlou odpověď, ale svou střelu do zdárného konce nedotáhli. Přichází tak další únik před jejich branku z pohledu domácích hráčů.
    09:35 Dmitrij KAGARLICKIJ - 1:0
     
    09:35
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    A domácí hráči svou početní výhodu bleskově využívají. Po od modré čáry dostal na levou stranu přihrávku DMITRIJ KAGARLICKIJ, který si ještě sjel do levého kruhu a odtud vyslal střelu, kterou překonává Bena Scrivense – 1:0. Severstal se tak ujímá vedení. Asistence: Alexandr Bumagin a Alexandr Jevsejenkov.
     
    08:50
    A nyní si sami domácí zahrají přesilovku. Panin putuje na trestnou lavici za držení protihráče a přesilu si tak vyzkoušejí také hráči Severstalu.
     
    08:20
    Sergej Lapin je na ledové ploše a domácí celek je tedy v plném počtu. Své první oslabení tak dokázal zvládnout.
     
    07:41
    Sajustov se chystal ke střele z pravé strany, ale nakonec mu puk sebral Adam Masuhr a poslal ho až před Bena Scrivense. Domácí oslabení se už chýlí ke svému konci.
     
    07:19
    Maxim Majorov dorážel z pravé strany střelu svého spoluhráče, ale Július Hudáček byl na svém místě a po svém zákroku raději přerušuje hru.
     
    06:46
    Hosté se natlačili do útočného pásma a zkoušejí se dostat k nějaké pořádné střele. To se jim ale zatím nedaří a domácí se poprvé osvobozují.
     
    06:20
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec (Sergej Lapin – 2 min., podražení).
     
    05:32
    Závar před domácí brankou, několik střel mířilo na Hudáčka, ale ani jedna neprošla. Navíc došlo k faulu někde před jeho brankovištěm a Ufa má ponechanou výhodu. Pokud nevsítí branku, bude se vylučovat.
     
    04:37
    Jurij Trubačjov v pravém rohu kluziště v útočném pásmu hledal na druhé straně volného Stránského. Český útočník ale těsně před Scrivensem promáchl.
     
    03:17
    Konstantin Kornějev v další akci domácích posílal kotouč na spoluhráče, který se ho znovu nedočkal. Obránci Ufy jsou zatím velmi pozorní a domácí celek takřka k ničemu nepouštějí.
     
    02:32
    Alexandr Loginov zamíchal kotoučem na modré čáře a nakonec sám vystřelil. Kotouč po jeho střele ale zachytila znovu obrana Severstalu a zabránila další šanci Ufy.
     
    02:05
    Na opačném konci kluziště operovali dlouho před brankou Ufy domácí hráči, ale ani v tuto chvíli nevyslali povedenou střelu, která by hostujícího brankáře ohrozila.
     
    01:38
    Vjačeslav Soloduchin se dostal ke střele z pravého kruhu, ale jeho prudkou ránu zachytil Július Hudáček, jenž puk ukryl ve své rukavici a následně také přerušil hru.
     
    01:05
    Enver Lisin číhal před brankou Júliuse Hudáčka, ale nakonec se ke střele nedostal, neboť přihrávka, která na něho mířila, byla zachycena obranou Čerepovce.
     
    00:33
    Záhy ale o puk přišli a na druhou stranu zamířili domácí hráči.
     
    00:10
    Hosté se hned po vhazování dostali ke kotouči a vyráží s ním do útočného pásma. Poprvé v tomto utkání.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    K utkání je vše připraveno, jdeme na to.
     
    Halou v Čerepovci už zní hymna Ruské federace.
     
    Úvodní sestavy:

    Severstal Čerepovec: J. Hudáček (Magarilov) – V. Vasiljev, Jevsejenkov, Masuhr, Kornějev, Kalašnikov, Stasenko, Kudako, Chabarov – Bumagin, Jašin, Kagarlickij (C) – Stránský, Trubačjov (A), Vovčenko – Ugarov, Karlin, Rybin (A) – Lapin, Ščerbina, Kazakovcev.

    Salavat Julajev Ufa: Scrivens (Karejev) – Loginov, Larsen, Panin (A), Jelizarov, Arzamascev, Gončarov, Petrišev – Omark, Kemppainen, Hartikainen – Lisin (A), Zubov (C), I. Makarov – Burdasov, Sajustov, Tkačov – M. Majorov, Korotkov, Soloduchin – Busarov.

    Rozhodčí: Ščeňjov, Akuzovskij – Michel, Strelcov.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty a také videa z gólových příležitostí tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou.
     
    Československá stopa v utkání

    Matěj Stránský (CER)
    Július Hudáček (CER)
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se spolu naposledy utkaly v září loňského roku. Tehdy zvítězil Čerepovec 2:0 na ledě Ufy. Oplatí hosté domácím dnes poslední prohru?
     
    Salavat Julajev Ufa

    To hosté ze Salavat Julajev Ufa jsou na tom ve Východní konferenci o něco lépe. Jsou šestí a dosud vybojovali šestasedmdesát bodů. Také Ufu čeká ještě jedenáct zápasů do konce základní části a i ona musí body stále sbírat. Před branami postupu do play-off totiž ještě stojí jiné týmy, které by se tam rády probojovaly. Jediné dva celky, které už mají jistotu vyřazovacích bojů, jsou Petrohrad a moskevské CSKA. Také Ufa má za sebou dvě výhry v řadě, ovšem pokaždé ztratila bod. Proti Rize vyhrála 4:3 po prodloužení a proti Nižnému Novgorodu pak stejným výsledkem zvítězila, ale po samostatných nájezdech. Budou hokejisté Ufy na dlouhém venkovním tripu, který čítá už desátý zápas na ledě soupeře, znovu úspěšní? To nám napoví až samotné utkání, které si nenechte ujít.
     
    Severstal Čerepovec

    Domácí Severstal Čerepovec je v tabulce Západní konference na osmém místě. Zatím se tedy drží v postupové osmičce, která zaručuje vyřazovací boje. Na svém kontě mají hokejisté tohoto týmu třiasedmdesát bodů a do konce základní části jim chybí odehrát jedenáct utkání včetně toho dnešního. Určitě by rádi přidali další veledůležité body do tabulky, protože rozhodně ještě nemají, co se týče vyřazovacích bojů, nic jistého a bojovat tak musí dále. Uvidíme, jak se jim dnes podaří utkání s Ufou. Čerepovec má za sebou dvě výhry v řadě na domácím hřišti a dnes se pokusí přidat další. Nejprve porazil 5:2 Nižněkamsk a stejným výsledkem pak zvítězil i nad Kazaní. Jednoduché to ale proti Salavatu nebude.
     
    Hezké pozdní odpoledne přeji všem příznivcům ledního hokeje. Dnes je na programu opět ruská KHL, kde finišují boje o play-off. My prostřednictvím tohoto online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy Severstal Čerepovec a Salavat Julajev Ufa. Pojďme si oba celky přiblížit.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 10. Kagarlickij (Bumagin, Jevsejenkov), 36. Jašin (Bumagin), 61. Karlin (Rybin) – 43. Burdasov (Sajustov), 55. Burdasov (Omark)


    Severstal Čerepovec: J. Hudáček (Magarilov) – V. Vasiljev, Jevsejenkov, Masuhr, Kornějev, Kalašnikov, Stasenko, Kudako, Chabarov – Bumagin, Jašin, Kagarlickij (C) – Stránský, Trubačjov (A), Vovčenko – Ugarov, Karlin, Rybin (A) – Lapin, Ščerbina, Kazakovcev.
    Salavat Julajev Ufa: Scrivens (Karejev) – Loginov, Larsen, Panin (A), Jelizarov, Arzamascev, Gončarov, Petrišev – Omark, Kemppainen, Hartikainen – Lisin (A), Zubov (C), I. Makarov – Burdasov, Sajustov, Tkačov – M. Majorov, Korotkov, Soloduchin – Busarov.

    Rozhodčí: Ščeňjov, Akuzovskij – Michel, Strelcov

    Diváci: 5 034
    thejrc.org