Čerepovec – Ufa 3:2 (po pr.) | N.Novgorod – Nižněkamsk 4:2 (kon.) | Spartak Moskva – Soči 2:3 (po pr.)
Riga – Kazaň 1:4 (kon.)
konec
Dinamo Riga
1:4 (1:2, 0:0, 0:2)
Ak Bars Kazaň
Středa 10.01.2018, 18:30 • Arena Riga • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Příjemný podvečer všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje u sledování textového přenosu z KHL. Společně se dnes podíváme na duel mezi Dinamem Riga a Ak Bars Kazaň. Utkání startuje v 18:30.
     
    Ak Bars Kazaň

    V Lotyšsku se dnes chystají na silného soupeře. Do Rigy totiž přijíždí lídr Východní konference z Kazaně. Hosté letos vybojovali osmdesát osm bodů a na druhý Omsk mají k dobru osmibodový náskok. Venku ale Kazaň desetkrát prohrála. Naposledy se jí to povedlo v minulém zápase. Na ledě Čerepovce podlehla 5:2. V dresu silného celku hraje také Jiří Sekáč, který nasbíral třicet sedm kanadských bodů a je nejproduktivnějším hráčem svého celku.
     
    Dinamo Riga

    Naopak jediný lotyšský zástupce v KHL prožívá hrůzostrašnou sezónu. Dinamo totiž vybojovalo jen čtyřicet tři bodů a patří mu poslední příčka Západní konference. Svou letošní bídu zdokumentovalo v pondělním utkání. Proti Soči vedlo Dinamo 3:1, ale chvíli před koncem si nechalo vyrovnat a v nájezdech nakonec odešlo poraženo.
     
    Úvodní sestavy:

    Dinamo Riga: Kalninš (Armalis) – Jerofejevs, Stollery, Salmela, Zile, Galvinš, Pujacs, Ališauskas – McMillan, Meija, Razgals – Jevpalovs, Indrašis, Kristo – Bičevskis, M. Redlihs, Darzinš – E. Kulda, Berzinš, Pavlovs – Lipsbergs.

    Ak Bars Kazaň: Garipov (Šaryčenkov) – Manuchov, Markov, Tokranov, Batyršin, Ohtamaa, Ljamkin, Fatkullin – Zaripov, Galijev, Lander – Sekáč, Tkačov, Azevedo – A. Potapov, M. Gluchov, Lukojanov – Burmistrov, Svitov, Klinkhammer.

    Rozhodčí: Vasiljev, Gamalej – Zacharankov, Ochtamov.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Dinamo bude hrát ve vínovém, zatímco Kazaň přijela do Lotyšska v bílém.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Hosté uspěli na úvodním vhazování dnešního utkání. Kazaň se ihned vydala do útoku, jenže Sekáč po přihrávce zpoza branky nezamířil přesně.
     
    00:35
    Gints Meija chtěl vyvézt puk do středního pásma. Domácí hráč projel s pukem až na červenou čáru, kde si obhodil soupeře, ale nikdo v červeném mu nepřišel pomoci.
     
    01:09
    Lauris Darzinš bojoval o puk na útočné modré čáře, jenže kotouč mu několikrát přeskočil přes hokejku. Domácí hokejista nakonec způsobil ofsajd.
     
    01:35
    Alexandr Burmistrov operoval s kotoučem v útočném pásmu. Hostující hokejista chtěl přihrát mezi kruhy, ale pozorný Karl Stollery puk vypíchl do bezpečí.
     
    02:10
    Domácí obránce vyvezl puk do středního pásma, poslal prudkou přihrávku za branku soupeře, jenže nikdo ve vínovém dresu se k odraženému puku nedostal.
     
    02:25
    Dinamo si zahraje svou první přesilovou hru v utkání! Dvě minuty za podražení dostává Garipov..
     
    03:10
    Timur Fatkullin se za brankou dostal k odraženému kotouči a pohotově puk vyhodil přes všechny čáry. Dinamo musí začít od vlastní branky.
     
    03:29
    Rafael Batyršin se znovu prodral k odraženému puku a okamžitě jej poslal ven z obranného pásma. Dinamu se v první přesilovce příliš nedaří.
     
    04:05
    Karl Stollery dostal přihrávku na modrou čáru, zpracoval si puk a nahodil jej na branku soupeře. Garipov však nemusel zasahovat. Práci za něj odvedl obránce.
     
    04:25
    Hosté v plném počtu.
     
    05:03
    Kazani se po návratu do plného počtu nepovedla rozehrávka. Nahození ze středního pásma netečoval nikdo z hráčů na ledě a puk prolétl na zakázané uvolnění.
     
    05:26
    Maris Bičevskis objel branku soupeře, vybruslil si kolem mantinelu až na modrou čáru, odkud puk nahodil těsně nad ledem. Garipov znovu nemusel zasahovat.
     
    06:06
    Miks Indrašis projel s pukem do útočného pásma, obhodil si obránce, jenže další zadák Kazaně jej ihned poslal na mantinel. Hosté mohou zaútočit.
     
    06:24
    Na druhé straně hrozil rozjetý Svitov. Hostující útočník si udělal místo na levé straně útočného pásma, jenže jeho ránu srazil obránce do ochranné sítě.
     
    07:10
    Alexandr Burmistrov pospíchal za odraženým pukem do útočného pásma. Hostující hráč chtěl střílet z ostrého úhlu, ale puk mu přeskočil přes čepel.
     
    07:25
    Alexandr Svitov dostal pěknou přihrávku mezi kruhy, otočil se kolem své osy a zakončil bekhendem. Jeho pokus však pozorná obrana Dinama nepustila na branku.
     
    08:10
    Garipov se zapojil do rozehrávky Kazaně. Hostující brankář poslal přihrávku na levou stranu hrací plochy, kde ale nebyl nikdo v bílém dresu.
     
    08:27
    Dinamo si zahraje další přesilovou hru! Roman Manuchov dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    08:45
    Riga právě vstřelila branku!
    Svou druhou přesilovku už Dinamo Riga využívá a ujímá se vedení 1:0! Domácí se usadili v útočném pásmu. Po sérii několika odrazů se puk dostal na pravý kruh a osamocený KARL STOLLERY jej uklidil do branky! Asistence: Brandon McMillan, Anssi Salmela.
    08:45 Karl STOLLERY - 1:0
     
    09:15
    Kazani se v posledních minutách vůbec nedaří. Hostující celek se znovu dostal pod obrovský tlak, ze kterého se vymanili jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    09:35
    Jiří Sekáč napadal rozehrávku Dinama v jeho obranném pásmu. Český útočník vybojoval pro Kazaň pásmo, ale hosté zatím nestačili zakončit.
     
    10:03
    Zakázaného uvolnění se tentokrát dopustili také domácí hokejisté. Anssi Salmela musel hrát pod tlakem a poslal puk přes všechny čáry.
     
    10:09
    Jiřík Sekáč se ihned po vyhraném vhazování odhodlal k zakončení. Český útočník střílel zápěstím, jenže mířil přesně do lapačky domácího brankáře.
     
    11:45
    Kristaps Zile uklidnil hru v obranném pásmu, zavezl puk za vlastní branku a počkal na vystřídání svých spoluhráčů. Dinamo je stále aktivnější.
     
    12:10
    Lauris Darzinš musel spěchat před napadajícím Landerem. Domácí obránce zavezl puk za brankou, ale nedokázal přesně rozehrát. Tkačovova rána skončila v lapačce brankáře.
     
    12:50
    Na stadionu zatím panuje parádní atmosféra. Domácí celek totiž vede nad jedním z favoritů na zisk Gagarinova poháru.
     
    13:16
    Alexandr Svitov poslal puk do rohu útočného pásma. Anssi Salmela však odvedl parádní defenzivní práci a vyhodil puk za modrou čáru.
     
    13:45
    Aleksandrs Jerofejevs zavezl puk do útočného pásma, chtěl si kotouč přehodit na forhend, jenže dobře postavený obránce jej vytlačil k mantinelu.
     
    14:15
    Rafael Batyršin dostal prostor na pravém křídle, vlétl s pukem do útočného pásma, kde jej předal Zaripovovi, jehož ránu brankář s přehledem kryl.
     
    14:39
    Justin Azevedo si sjel na prudkou přihrávku do středního pásma, potáhl puk do pásma útočného, ale ani on se nedostal k zakončení.
     
    15:06
    Anssi Salmela založil akci Dinama prudkou přihrávkou na levou stranu. Georgijs Pujacs poté reklamoval, že puk se dotkl ochranné sítě. Vhazuje se před Garipovem.
     
    15:28
    Brandon McMillan si sjel na přihrávku do středního pásma, jenže nikdo ze spoluhráčů mu nepřišel pomoci. McMillan puk protečoval za branku a odjel střídat.
     
    16:08
    Anssi Salmela zatím dostává hodně prostoru. Domácí obránce tentokrát uspěl v souboji u mantinelu a bekhendem vyhodil puk do středního pásma.
     
    16:35
    Rob Klinkhammer uspěl v souboji o puk na červené čáře. Hostující hráč si puk prohodil mezi bruslemi, jenže nepřesnou přihrávkou zahnal spoluhráče do svízelné pozice.
     
    17:02
    Kazaň vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Kazaň ještě před přestávkou dorovnává krok! VLADIMIR TKAČOV si sjel na přesnou přihrávku mezi kruhy a pohotovou střelou nedal domácímu brankáři šanci! Asistence: Justin Azevedo, Jiří Sekáč.
    17:02 Vladimir TKAČOV - 1:1
     
    17:19
    Domácí celek se ihned hnal do útoku s pokusem o rychlou odpověď. Georgijs Pujacs operoval na modré čáře, jenže projel do ofsajdu. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    18:09
    Garipov musel po dlouhé době zasahovat. Hostující brankář byl pozorný a Pujacsovu střelu těsně nad ledem vykopl betonem do rohu obranného pásma.
     
    18:33
    Kazaň vstřelila branku!
    Kazaň bleskově otáčí vývoj dnešního utkání! Tohle je pro domácí celek velká rána! ANTON LANDER si v útočném pásmu prohodil puk pod bruslí na forhend a kolem betonu domácího brankáře poslal puk do branky! Asistence: Stanislav Galijev.
    Anton LANDER - 1:2
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    19:16
    A pro Rigu mohlo být ještě hůř! Lander tentokrát procedil přihrávku na Zaripova, jenže hostující útočník vystřelil těsně vedle domácí branky!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina končí! Domácí Riga nehrála v úvodní dvacetiminutovce vůbec špatně, přesto odchází do kabin méně spokojená. Domácí se v deváté minutě ujali vedení. Přesilovou hru využil Karl Stollery ! Kazaň se poté nemohla dlouho dostat do tempa. Podařilo se jí to až před koncem třetiny. Nejprve vyrovnal Vladimir Tkačov a ještě před sirénou poslal hosty do vedení Anton Lander!
     
    Střely na branku: 8 – 16
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Kazaň uspěla na úvodním vhazování druhé třetiny. Hosté se ihned vydali do útoku, jenže Jiří Sekáč přišel o puk v souboji za brankou.
     
    20:35
    Lauris Darzinš vybojoval puk za brankou soupeře, ustál souboj s důrazným obráncem, jenže zadovkou nedokázal přesně přihrát mezi kruhy.
     
    21:10
    Jiří Sekáč se v obranném pásmu dostal k odraženému kotouči. Český útočník puk bekhendem vyhodil do středního pásma a po dlouhém střídání odjel na střídačku.
     
    21:29
    Mikelis Redlihs si udělal prostor za brankou Kazaně. Domácí střelec hledal Darzinše, jenže Galivej puk špičkou čepele srazil k mantinelu.
     
    22:10
    Arťom Lukojanov ustál souboj v rohu útočného pásma. Hostující útočník puk stačil předat spoluhráči a Kalninš si nakonec připsal první zákrok druhé třetiny.
     
    22:18
    Kazaň si zahraje přesilovou hru! Dvě minuty za držení dostává Nikita Jevpalovs.
     
    23:10
    Jiří Sekáč obdržel přesnou přihrávku do rohu útočného pásma. Český hráč chtěl překvapit Kalninše, ale domácí brankář si pohlídal mezírku u přední tyče.
     
    23:35
    Stanislav Galijev si sjel na pěknou přihrávku před branku. Kotouč mu ale na poslední chvíli přeskočil před hokejku a domácí celek se opět ubránil.
     
    24:05
    Až nyní se Kazaň dočkala prvního zakončení v přesilové hře. Po prudké přihrávce pálil bez přípravy Burmistrov, jehož ránu pozorný brankář s přehledem zastavil.
     
    24:18
    Domácí v plném počtu.
     
    25:03
    Garipov musel dávat pozor na prudkou střelu ze středního pásma. Domácí brankář však dokázal včas zakleknout a kotouč vyrazil do ochranné sítě.
     
    25:13
    Anssi Salmela si od modré čáry vybruslil do výhodnější pozice. Domácí obránce poté vyslal zajímavou střelu zápěstím, kterou Garipov schoval do lapačky.
     
    26:03
    Frenks Razgals sváděl souboj v rohu obranného pásma. Kotouč nakonec nezískal a Roman Manuchov se dostal do zakončení. Jeho ránu schoval Kalninš do lapačky.
     
    26:25
    Lauris Darzinš projel podél mantinelu až za branku Kazaně, odkud zadovkou hledal Mikelise Redlihse, nicméně Roman Manuchov kraloval v mezikruží.
     
    27:06
    Alexandr Svitov vlétl s pukem do útočného pásma a bekhendem jej nahodil na branku. Janis Kalninš dával pozor a puk vyrazil na hůl obránce.
     
    27:28
    Kazaň se nyní osvobodila jen za cenu vyhození kotouče přes všechny čáry. Čárový rozhodčí však zakázané uvolnění neodpískal. Pokračuje se ve hře.
     
    28:15
    Rafael Batyršin uspěl v souboji v rohu obranného pásma. Kazaň ve druhé třetině brání opravdu skvěle a nepouští domácí hráče do střeleckých možností.
     
    28:19
    Kazaň si zahraje další přesilovku. Dinamo totiž dostává trest za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    29:05
    Dinamu se v úvodu oslabení daří víc než dobře. Georgijs Pujacs dokonce vybojoval puk na modré čáře a zakončil. Jeho pokus minul soupeřovu klec.
     
    29:28
    Domácí se znovu dostali k odraženému kotouči a tentokrát jej poslali přes všechny čáry. Kazaň musí začít od Garipovovy branky.
     
    30:02
    Lander si sjel na pěknou přihrávku do volného prostoru, měl dostatek času na zamíření, jenže zápěstím poslal kotouč vysoko nad břevno!
     
    30:19
    Domácí v plném počtu.
     
    31:09
    Tentokrát se bude vylučovat na straně hostujícího celku! Dvě minuty za sekání dostává Nikita Ljamkin.
     
    31:27
    Karl Stollery se na modré čáře natahoval po vyhození kotouče. Domácí obránce puk sice zasáhl, jenže kotouč mu přesto utekl do středního pásma.
     
    32:09
    Alexandr Svitov uspěl v souboji v rohu obranného pásma, odjel s pukem do volného prostoru a bez jakéhokoliv napadání jej vyhodil za branku Dinama.
     
    32:35
    Tentokrát hosté vyvezli puk do útočného pásma a nasbírali cenné vteřinky. Dinamu se během této přesilové hry zatím nepovedlo zakončit.
     
    33:09
    Hosté v plném počtu.
     
    33:25
    Edgars Kulda operoval s pukem za brankou hostujícího celku. Domácí útočník chtěl přihrát Pujacsovi, jenže obránce Kazaně byl u kotouče o mnoho dříve.
     
    34:10
    Anton Lander napadal rozehrávku Dinama na modré čáře. Hostující střelec však Zileho nedostal pod tlak a dovolil mu přesně rozehrát.
     
    34:35
    Danny Kristo dirigoval rozehrávku Dinama ve středním pásmu. Domácí hokejista ale neměl nikoho volného a rozhodl se pro další oblouk v obranném pásmu.
     
    35:00
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Lauris Darzinš – 2 min., hákování).
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Justin Azevedo – 2 min., nafilmovaný pád nebo přehrávání).
     
    36:05
    Kazaň je i při menším počtu hráčů na ledě aktivnějším celkem. Hosté se nastěhovali do útočného pásma, jenže Rafael Batyršin trefil jen obránce.
     
    36:29
    Frenks Razgals chtěl projet středem hrací plochy do útočného pásma, jenže na modré čáře nechal kotouč za sebou a odevzdal jej hokejistům Kazaně.
     
    37:06
    Mikelis Redlihs si rychlou kličkou udělal v útočném pásmu prostor k zakončení. Domácí střelec poté vypálil zápěstím, ale trefil jen Garipovovu lapačku.
     
    37:35
    Nikita Ljamkin poslal po modré čáře přihrávku na volného Markova. Druhý jmenovaný pohotově zakončil, jenže Kalninš byl znovu připraven.
     
    38:03
    Nerijus Ališauskas sice zavezl puk do útočného pásma, jenže hned za modrou čárou o něj přišel a odevzdal jej zadákům Kazaně. Hosté uklidňují hru.
     
    38:26
    Rob Klinkhammer jel sám na Kalninše, rozhodil domácího brankáře skvělým pohybem ramen, jenže nakonec nenašel mezírku mezi betony!
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    39:13
    Kristaps Zile se dopustil nedovoleného zákroku a dostává dvě minuty! Zile si odsedí dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina je u konce! V prostřední části hry byla mnohem aktivnější hostující Kazaň, nicméně Lander z dobré pozice vystřelil vysoko nad břevno! Poté se do šance dostal Klinkhammer, který svůj nájezd na branku zakončil střelou do betonu skvělého Kalninše. Právě domácí brankář zatím drží šance Dinama na zvrat nad vodou!
     
    Střely na branku: 13 – 29
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Hosté i do třetice uspěli na úvodním vhazování. Tentokrát se Kazaň vydala do útoku po levém křídle, jenže prudké nahození skončila na holích domácí obrany.
     
    40:35
    Hosté se už usadili v útočném pásmu a pokračují v rozehrané přesilovce. Na ledě nechybí ani Jiří Sekáč. Nikdo v bílém zatím nezakončil.
     
    41:13
    Domácí v plném počtu.
     
    41:26
    Michail Gluchov dohnal v rohu útočného pásma odražený puk, prosmýkl se před branku a bekhendem protlačil přihrávku na brankoviště. Kalninš puk ihned zalehl.
     
    41:28
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Mikelis Redlihs – 10 min. osobní trest).
     
    42:10
    Alexandr Burmistrov dojel vyhození domácího celku do středního pásma a okamžitě vrátil hru před branku Dinama. Domácí celek se musí bránit.
     
    42:27
    Rozhodčí si tentokrát všimli přihrávky rukou při přechodu Kazaně do útoku. Hra se tak poprvé ve třetí třetině přesouvá před Garipova.
     
    43:10
    Miks Indrašis dovezl puk do útočného pásma, na modré čáře jej přenechal Stollerymu, jehož ránu srazil obětavý obránce do rohu obranné třetiny.
     
    43:35
    Vasilij Tokranov diriguje rozehrávku Kazaně. Hostující obránce poslal přihrávku o mantinel na pravé křídlo a hosté se usadili před brankou Dinama.
     
    44:03
    Fantastický Garipov skvěle vykopl svůj pravý beton proti střele od mantinelu. Hostující brankář nyní podržel Kazaň ve vedení!
     
    44:23
    Hosté se z rostoucího tlaku Dinama dostali jen za cenu vyhození puku na zakázané uvolnění. Hra se vrátí před Garipovovu klec.
     
    45:10
    Nerijus Ališauskas upadl při zpracování odraženého kotouče. Domácí obránce se rychle vrátil zpět na brusle a zapojil se do založení útočné akce.
     
    45:29
    Justin Azevedo číhal na prudkou přihrávku na pravou stranu útočného pásma. Hostující střelec se už napřahoval ke střele, ale Nerijus Ališauskas mu v tom zabránil.
     
    46:03
    V akci byl nyní také brankář Garipov. Aleksandrs Jerofejevs totiž střílel od modré čáry, jenže hostující gólman jeho pokus viděl a schoval puk do lapačky.
     
    46:21
    A další zakázané uvolnění na straně Kazaně! Hosté jsou ve třetí třetině poněkud statičtí a nemohou se dostat přes pohyblivou defenzívu Dinama.
     
    47:10
    Hosté tentokrát vyvezli puk do středního pásma a nahodili jej za branku. Dinamo může zaútočit, ale Kristaps Zile čeká na vystřídání svých spoluhráčů.
     
    47:36
    Jenže nepřesné přihrávky trápí také domácí celek. Georgijs Pujacs poslal přihrávku na modrou čáru, jenže Miks Indrašis jeho úmysl vůbec nepochopil.
     
    48:10
    Anssi Salmela udržel kotouč v souboji v rohu útočného pásma. Nikdo z hráčů v červených dresů se mu však nenabídl do střelecké pozice a finský zadák o puk přišel.
     
    48:36
    Garipov se musel pořádně ohánět. Hostující brankář nadvakrát vykopl betonem odražený kotouč po střele od pravého mantinelu.
     
    49:09
    Kristaps Zile si troufl na kličku do obranného pásma, kde přišel o kotouč. Svitov poté tlačil přihrávku před branku, ale Kalninš si puk stáhl hokejkou do lapačky.
     
    49:25
    Alexandr Svitov se na modré čáře opřel do odraženého kotouče. Jeho rána byla sice opravdu razantní, ale postrádala přesnost.
     
    49:37
    Bude se vylučovat! Dvě minuty za držení dostává Justin Azevedo.
     
    50:10
    Anssi Salmela poslal od modré čáry přihrávku do volného prostoru. Kristo si puk ihned připravil ke střele, ale zápěstím trefil připraveného Garipova.
     
    50:18
    Karl Stollery napřáhl po Zileho přihrávce ke střele od modré čáry. Jeho dělovka dokonce orazítkovala horní tyč! Dinamo bylo blízko vyrovnání.
     
    51:09
    Arťom Lukojanov vyvezl v oslabení puk do útočného pásma, kde jej ukryl v rohu kluziště a nasbíral pro Kazaň cenné vteřinky k dobru. Dinamo musí začít znovu.
     
    51:37
    Hosté v plném počtu.
     
    52:03
    Rozhodčí zaregistroval zásah kotouče vysokou holí. Hra se proto přestěhuje zpátky před branku gólmana Garipova.
     
    52:20
    Garipov tentokrát vyjel ven ze své branky, zastavil prudké nahození po mantinelu a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Domácí fandové ženou Rigu za vyrovnáním.
     
    53:10
    Kristaps Zile uklidnil hru Dinama za brankou domácího celku. Obrana Kazaně se však stačila srovnat do svého postavení a zamezila překvapení.
     
    53:27
    Janis Kalninš si všiml dotírajícího Jiřího Sekáče a před českým útočníkem raději schoval puk do lapačky, čímž přerušil hru. Vhazuje se po jeho levici.
     
    53:36
    Bude se znovu vylučovat! Přesilovku si tentokrát zahraje Kazaň! Anssi Salmela dostává dvě minuty za hákování.
     
    53:52
    Kazaň vstřelila branku!
    Kazaň přidává v přesilové hře svou třetí branku a pravděpodobně rozhoduje o svém triumfu! JUSTIN AZEVEDO dostal přesnou přihrávku na modrou čáru a střelou pod břevno nedal Kalninšovi šanci! Asistence: Danis Zaripov, Andrej Markov.
    53:52 Justin AZEVEDO - 1:3
     
    54:30
    Domácí hokejisté už opět hrají s pukem na hokejkách, ale nemohou se dostat za modrou čáru. Kazaň napadá už od červené čáry a nedává soupeři prostor.
     
    55:09
    Kristaps Zile projel s pukem do útočného pásma, v rohu se dokázal otočit, jenže prudkou přihrávku na modrou čáru zahnal spoluhráče ven ze třetiny.
     
    55:35
    Aleksandrs Jerofejevs znovu rozjel akci domácího celku od vlastní branky. Na jeho přihrávku si nabruslil Redlihs, který ale ztroskotal na prvním obránci.
     
    56:09
    Lauris Darzinš měl velké problémy za vlastní brankou. Michail Gluchov jej dokonce připravil o kotouč, jenže Kazaň už nikam nespěchá a spíše hraje takticky.
     
    56:35
    Stanislav Galijev zavezl puk do útočného pásma, obhodil si Ališauskase, jenže puk mu ujel mimo střelecký úhel a hostující hráč o něj přišel.
     
    57:06
    Rob Klinkhammer svedl u střídačky Dinama souboj se Salmelou. Právě od domácího zadáka se kotouč odrazil mimo ledovou plochu.
     
    57:30
    Kazaň vstřelila branku!
    Je definitivně rozhodnuto! Kazaň totiž přidává i čtvrtou branku! ATTE OHTAMAA vypálil od modré čáry. Domácí brankář měl zakrytý výhled a ránu hostujícího zadáka našel až za zády! Asistence: Rob Klinkhammer, Alexandr Svitov.
    57:30 Atte OHTAMAA - 1:4
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    58:12
    Garipov musel zasahovat. Hostující brankář si našel výhled přes clonící útočníky Dinama a střelu od modré čáry schoval do lapačky.
     
    59:03
    Karl Stollery projel s pukem do útočného pásma, jenže kotouč nechal za sebou a prosvištěl do ofsajdu. Hra se přesune do středního pásma.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dinamo Riga nezvládno slibně rozehraný zápas a Kazani podlehlo 1:4! Domácí přitom šli do vedení zásluhou Karla Stolleryho! Kazaň ještě do konce první třetiny dokázala otočit vývoj utkání. Nejpve vyrovnal Vladimir Tkačov a Anton Lander poslal favorizovaný celek do vedení! Na další gól se poté čekalo až do třetí třetiny. V té se nejprve prosadil Justin Azevedo a dvě minuty před koncem pečetil výhru Kazaně Atte Ohtamaa !
     
    Střely na branku: 23 – 39
     
    Československá stopa v utkání

    Jiří Sekáč (KZN) – 0+1, 2 střely, čas na ledě 14:11
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný zbytek večera! (21:00:11)

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 9. Stollery (McMillan, Salmela) – 18. Tkačov (Azevedo, Sekáč), 19. Lander (Galijev), 54. Azevedo (Zaripov, Markov), 58. Ohtamaa (Klinkhammer, Svitov)


    Dinamo Riga: Kalninš (Armalis) – Jerofejevs, Stollery, Salmela, Zile, Galvinš, Pujacs, Ališauskas – McMillan, Meija, Razgals – Jevpalovs, Indrašis, Kristo – Bičevskis, M. Redlihs, Darzinš – E. Kulda, Berzinš, Pavlovs – Lipsbergs.
    Ak Bars Kazaň: Garipov (Šaryčenkov) – Manuchov, Markov, Tokranov, Batyršin, Ohtamaa, Ljamkin, Fatkullin – Zaripov, Galijev, Lander – Sekáč, Tkačov, Azevedo – A. Potapov, M. Gluchov, Lukojanov – Burmistrov, Svitov, Klinkhammer.

    Rozhodčí: Vasiljev, Gamalej – Zacharankov, Ochtamov
    thejrc.org