Čerepovec – Ufa 3:2 (po pr.) | N.Novgorod – Nižněkamsk 4:2 (kon.) | Spartak Moskva – Soči 2:3 (po pr.)
Riga – Kazaň 1:4 (kon.)
konec
Dinamo Riga
1:4 (1:2, 0:0, 0:2)
Ak Bars Kazaň
Středa 10.01.2018, 18:30 • Arena Riga • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný zbytek večera! (21:00:11)
     
    Československá stopa v utkání

    Jiří Sekáč (KZN) – 0+1, 2 střely, čas na ledě 14:11
     
    Střely na branku: 23 – 39
     
    Je konec! Dinamo Riga nezvládno slibně rozehraný zápas a Kazani podlehlo 1:4! Domácí přitom šli do vedení zásluhou Karla Stolleryho! Kazaň ještě do konce první třetiny dokázala otočit vývoj utkání. Nejpve vyrovnal Vladimir Tkačov a Anton Lander poslal favorizovaný celek do vedení! Na další gól se poté čekalo až do třetí třetiny. V té se nejprve prosadil Justin Azevedo a dvě minuty před koncem pečetil výhru Kazaně Atte Ohtamaa !
     
    Konec zápasu.
     
    59:03
    Karl Stollery projel s pukem do útočného pásma, jenže kotouč nechal za sebou a prosvištěl do ofsajdu. Hra se přesune do středního pásma.
     
    58:12
    Garipov musel zasahovat. Hostující brankář si našel výhled přes clonící útočníky Dinama a střelu od modré čáry schoval do lapačky.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
    57:30 Atte OHTAMAA - 1:4
     
    57:30
    Kazaň vstřelila branku!
    Je definitivně rozhodnuto! Kazaň totiž přidává i čtvrtou branku! ATTE OHTAMAA vypálil od modré čáry. Domácí brankář měl zakrytý výhled a ránu hostujícího zadáka našel až za zády! Asistence: Rob Klinkhammer, Alexandr Svitov.
     
    57:06
    Rob Klinkhammer svedl u střídačky Dinama souboj se Salmelou. Právě od domácího zadáka se kotouč odrazil mimo ledovou plochu.
     
    56:35
    Stanislav Galijev zavezl puk do útočného pásma, obhodil si Ališauskase, jenže puk mu ujel mimo střelecký úhel a hostující hráč o něj přišel.
     
    56:09
    Lauris Darzinš měl velké problémy za vlastní brankou. Michail Gluchov jej dokonce připravil o kotouč, jenže Kazaň už nikam nespěchá a spíše hraje takticky.
     
    55:35
    Aleksandrs Jerofejevs znovu rozjel akci domácího celku od vlastní branky. Na jeho přihrávku si nabruslil Redlihs, který ale ztroskotal na prvním obránci.
     
    55:09
    Kristaps Zile projel s pukem do útočného pásma, v rohu se dokázal otočit, jenže prudkou přihrávku na modrou čáru zahnal spoluhráče ven ze třetiny.
     
    54:30
    Domácí hokejisté už opět hrají s pukem na hokejkách, ale nemohou se dostat za modrou čáru. Kazaň napadá už od červené čáry a nedává soupeři prostor.
    53:52 Justin AZEVEDO - 1:3
     
    53:52
    Kazaň vstřelila branku!
    Kazaň přidává v přesilové hře svou třetí branku a pravděpodobně rozhoduje o svém triumfu! JUSTIN AZEVEDO dostal přesnou přihrávku na modrou čáru a střelou pod břevno nedal Kalninšovi šanci! Asistence: Danis Zaripov, Andrej Markov.
     
    53:36
    Bude se znovu vylučovat! Přesilovku si tentokrát zahraje Kazaň! Anssi Salmela dostává dvě minuty za hákování.

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 9. Stollery (McMillan, Salmela) – 18. Tkačov (Azevedo, Sekáč), 19. Lander (Galijev), 54. Azevedo (Zaripov, Markov), 58. Ohtamaa (Klinkhammer, Svitov)


    Dinamo Riga: Kalninš (Armalis) – Jerofejevs, Stollery, Salmela, Zile, Galvinš, Pujacs, Ališauskas – McMillan, Meija, Razgals – Jevpalovs, Indrašis, Kristo – Bičevskis, M. Redlihs, Darzinš – E. Kulda, Berzinš, Pavlovs – Lipsbergs.
    Ak Bars Kazaň: Garipov (Šaryčenkov) – Manuchov, Markov, Tokranov, Batyršin, Ohtamaa, Ljamkin, Fatkullin – Zaripov, Galijev, Lander – Sekáč, Tkačov, Azevedo – A. Potapov, M. Gluchov, Lukojanov – Burmistrov, Svitov, Klinkhammer.

    Rozhodčí: Vasiljev, Gamalej – Zacharankov, Ochtamov
    thejrc.org