Washington – Vancouver 3:1 (kon.) | Buffalo – Winnipeg 4:7 (kon.) | Tampa – Carolina 5:4 (kon.)
Ottawa – Chicago 2:8 (kon.) | St. Louis – Florida 4:7 (kon.) | Minnesota – Calgary 2:3 (po pr.)
Nashville – Edmonton 2:1 (kon.)
konec
Ottawa Senators
2:8 (0:1, 2:5, 0:2)
Chicago Blackhawks
Středa 10.01.2018, 01:38 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    50:01 Patrick KANE - 2:8
     
    50:01
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Debakl domácích pokračuje. Jedna střela z mezikruží se sice zastavila na břevnu, ale po chvíli šel kotouč k PATRICKU KANEOVI. Americký forvard měl dost času na pravém kruhu a rychlé zakončení poslal přesně pod břevno. Asistence: Duncan Keith, Nick Schmaltz.
    43:24 Jonathan TOEWS - 2:7
     
    43:24
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Domácí pokazili rozehrávku v obranném pásmu a pykají. Po nepřesné přihrávce na Chabota se Chicago rychle dostalo do přečíslení. Hinostroza zprava našel volného JONATHANA TOEWSE, který se neunáhlil a z úhlu bez problémů zakončil pod břevno Condonovy brány. Asistence: Vinnie Hinostroza.
    39:07 Jan RUTTA - 2:6
     
    39:07
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Hosté dokonale trestají zbytečné fauly domácích. Po rychlém návratu do útočného pásma šel kotouč na levý kruh, kde byl připraven JAN RUTTA. Jeho tvrdá střela z prvního doteku letěla přesně do horního rohu brány. Asistence: Patrick Kane, Anton Forsberg.
    37:33 Nick SCHMALTZ - 2:5
     
    37:33
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Těžce vybudované snížení domácích vychází nazmar. Sharp sice Condona z velkého úhlu nedokázal překonat, ale od betonu se puk odrazil před NICKA SCHMALTZE. Ten si kotouč rychle dal na forhend a skóroval do horní části brány. Asistence: Patrick Sharp, Patrick Kane.
    36:39 Derick BRASSARD - 2:4
     
    36:39
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Brzy po nevyužité přesilové hře však přichází snížení. Kotouč do útočného pásma zavezl Ceci, který kotouč přenechal Stoneovi. Domácí útočník touš nahazoval do brankoviště, kam si sjel DERICK BRASSARD a od jeho těla šel puk za záda Antona Forsberga. Asistence: Mark Stone, Cody Ceci.
    30:35 Mark STONE - 1:4
     
    30:35
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Po inkasování čtvrté branky se domácí vydali do útočného pásma a mohutný tlak přináší snížení. Několik střel sice Forsberg vychytal, ale po té poslední se puk odrazil před MARKA STONEA. Osamocený útočník Ottawy sáhl k rychlému bekhendu, který prošel mezi tělem a tyčí brány. Bez asistence.
    29:53 Jonathan TOEWS - 0:4
     
    29:53
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Typické nedá-dostaneš. Po nevyužité šanci Claessona se hosté nastěhovali do útočného pásma, načež přišlo nahození od modré čáry. To sice nemělo gólové parametry, avšak dorážka JONATHANA TOEWSE z bezprostřední blízkosti už šla za brankovou čáru. Asistence: Jordan Oesterle, Duncan Keith.
    28:15 Nick SCHMALTZ - 0:3
     
    28:15
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Přesilová hra je využita a přichází třetí branka Jestřábů. Razantní střelecký pokus od modré čáry Anderson vyrazil, ale ke kotouči se jako první dostal NICK SCHMALTZ a ten jej poslal za záda zaraženého brankáře. Asistence: Jordan Oesterle, Patrick Kane.
    25:14 Patrick SHARP - 0:2
     
    25:14
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Znenadání je tady druhá branka Jestřábů. PATRICK SHARP se u levého kruhu ujal volného kotouče a bez přemýšlení ho švihem poslal na bránu. Anderson si měl připsat jednoduchý zákrok, ale místo toho kotouč betonem minul a puk mu prošel kolem tyče. Asistence: Patrick Kane, David Kämpf.
    18:51 Richard PÁNIK - 0:1
     
    18:51
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Kousek před koncem první třetiny jdou hosté do vedení. Kempnému se sce příliš nepodařila střela od modré čáry, která se zastavila hned u prvního hráče Ottawy, ale kotouče se pak chopil RICHARD PÁNIK. Slovenský útočník neváhal, poslal puk na Andersona a tomu touš proletěl pod pravou rukou. Nutno říci, že gólman Ottawy toho přes blok opravdu moc neviděl. Asistence: Michal Kempný, Connor Murphy.

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 31. Mark Stone, 37. Brassard (Mark Stone, Ceci) – 19. Pánik (Kempný, C. Murphy), 26. Sharp (P. Kane, Kämpf), 29. Schmaltz (Oesterle, P. Kane), 30. J. Toews (Oesterle, Keith), 38. Schmaltz (Sharp, P. Kane), 40. Rutta (P. Kane, A. Forsberg), 44. J. Toews (Hinostroza), 51. P. Kane (Keith, Schmaltz)


    Ottawa Senators: C. Anderson (30. Condon) – Chabot, E. Karlsson (C), Phaneuf (A), Ceci, Harpur, Claesson – Hoffman, Duchene, B. Ryan – Dzingel, Brassard, Mark Stone (A) – Dumont, Pageau, Z. Smith – Pyatt, White, Burrows.
    Chicago Blackhawks: A. Forsberg (J. Glass) – Keith (A), Oesterle, C. Murphy, Kempný, Franson, Rutta – Saad, J. Toews (C), Hinostroza – Hartman, Schmaltz, P. Kane (A) – Sharp, Kämpf, DeBrincat – Bouma, Wingels, Pánik.

    Rozhodčí: Jackson, Furlatt – Gawryletz, Cormier

    Diváci: 14 007
    thejrc.org