Washington – Vancouver 3:1 (kon.) | Buffalo – Winnipeg 4:7 (kon.) | Tampa – Carolina 5:4 (kon.)
Ottawa – Chicago 2:8 (kon.) | St. Louis – Florida 4:7 (kon.) | Minnesota – Calgary 2:3 (po pr.)
Nashville – Edmonton 2:1 (kon.)
po prodl.
Minnesota Wild
2:3 (0:1, 0:1, 2:0 - 0:1)
Calgary Flames
Středa 10.01.2018, 02:00 • Xcel Energy Center, St. Paul • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    62:39 Dougie HAMILTON - 2:3
     
    62:39
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Druhý bod putuje na konto Flames! Johnny Gaudreau tentokrát ustál souboj a dojel Girdanovo vyhození o mantinel. Poměrně dlouhou chvíli pak míchal s pukem u Stalocka a nakonec přihrál do mezikruží DOUGIEMU HAMILTONOVI, který přesně mířeným golfákem rozhodl o výhře hostů. Asistence: Johnny Gaudreau, Mark Giordano.
     
    60:56
    Spor Brodieho a Dumby ukončil až hlavní rozhodčí, který oba hráče vykázal na trestnou lavici. Pokračuje se ve třech na obou stranách.
     
    57:36
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Mark Jankowski – 2 min., držení protihráče).
     
    53:25
    Další problémy pro Calgary! Michael Stone zahákoval Marcuse Foligna a daroval rozjetým Wild přesilovou hru!
    52:13 Jared SPURGEON - 2:2
     
    52:13
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Wild vyrovnávají na 2:2! JARED SPURGEON si po vyhraném buly a Suterově přihrávce nabruslil do pravého kruhu a před pomalejším Tkachukem vystřelil nechytatelně k vzdálenější tyči, od které se puk odrazil do sítě. Asistence: Ryan Suter, Mikael Granlund.
     
    49:10
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild (Nate Prosser – 2 min., faul loktem).
    47:16 Mikael GRANLUND - 1:2
     
    47:16
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Domácím se konečně povedlo odčarovat kouzlo brankáře Smithe a vrací se do hry o body! Suterovo nahození si na pravém mantinelu zastavil Koivu a ihned předal puk MIKAELU GRANLUNDOVI, který zápěstím vypálil přesně do horního rohu branky, kam Smith s lapačkou tentokrát nedosáhl. Asistence: Mikko Koivu, Ryan Suter.
    39:09 Sean MONAHAN - 0:2
     
    39:09
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Flames se dlouhé minuty úspěšně bránili a nyní zvyšují svůj náskok na 2:0! Stalockovu rozehrávku u mantinelu zastavil Gaudreau a přihrál Ferlandovi, který excelentně načasoval zadovku na SEANA MONAHANA a ten zakončoval takřka do prázdné branky. Asistence: Micheal Ferland, Johnny Gaudreau.
     
    34:05
    Mladý drzoun Tkachuk se po odpískání ofsajdu začal osekávat s Folignem. Vznikla z toho menší šarvátka, po které tito dva jmenovaní hokejisté odjíždí na trestnou lavici.
     
    29:55
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Garnett Hathaway – 2 min., vysoká hůl).
     
    29:51
    Zčistajasna si hosté vypracovali slušnou možnost a jen pár centimetrů je dělilo od druhé trefy. Sam Bennett si navedl puk na osu hřiště a střela zápěstím se zastavila až o břevno!
     
    24:58
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild (Tyler Ennis – 2 min., vysoká hůl).
     
    17:48
    Giordano se snažil odpoutat od Pariseho se Suterem a utrhnout se do úniku. Přitom ho jednoznačně podrazil Parise a poměr sil na ledě se vyrovná.
     
    17:16
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Michael Stone – 2 min., držení protihráče).
     
    12:47
    Senzační lapačka Mikea Smithe ukradla jasný gól Cullenovi! Ten dostal přihrávku z krátkého mantinelu a při rychlé střele zblízka poslal puk do levé ruky zkušeného Kanaďana.
     
    10:26
    Eric Staal díky Parisemu ujel v oslabení, ale v nájezdu si na Smithe a jeho pravou nohu nepřišel!
     
    08:26
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild (Marcus Foligno – 2 min., hákování).
    06:00 Micheal FERLAND - 0:1
     
    06:00
    Calgary právě vstřelilo branku!
    První formace Plamenů se dostala k přečíslení tři na dva a zdařilou souhrou otevřela skóre! Gaudreau potáhl puk po ose hřiště a přihrál doleva Monahanovi. Ten už mohl střílet, ale přesto ještě dával přihrávku pod sebe MICHEALU FERLANDOVI, jenž ve změti bruslí dotlačil kotouč až za bezmocně vyjetého Stalocka. Asistence: Sean Monahan, Johnny Gaudreau.
     
    03:23
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Mark Giordano – 2 min., nedovolené bránění).

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 48. Mikael Granlund (M. Koivu, Suter), 53. Spurgeon (Suter, Mikael Granlund) – 6. Ferland (Monahan, J. Gaudreau), 40. Monahan (Ferland, J. Gaudreau), 63. D. Hamilton (J. Gaudreau, Giordano)


    Minnesota Wild: Stalock (Dubnyk) – Spurgeon, Suter (A), Dumba, Brodin, Prosser, Reilly – Mikael Granlund, M. Koivu (C), Stewart – Parise (A), Coyle, J. Eriksson Ek – Ennis, E. Staal, Zucker – Winnik, Cullen, M. Foligno.
    Calgary Flames: M. Smith (Rittich) – D. Hamilton, Giordano (C), Hamonic, Brodie, Stone, Kulak – Ferland, Monahan (A), J. Gaudreau – Brouwer (A), Backlund, Tkachuk – Hathaway, Jankowski, S. Bennett – Mangiapane, Stajan, Lazar.

    Rozhodčí: O´Rourke, Hebert – Mach, Smith
    thejrc.org