Alavés – Formentera 2:0 (kon.) | Villarreal – Leganés 2:1 (kon.) | Real Madrid – Numancia 2:2 (kon.)
konec
Deportivo Alavés
2:0 (0:0)
SD Formentera
Středa 10.01.2018, 19:30 • Estadio Mendizorrotza • Španělský pohár • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.
     
    Deportivo Alavés

    Překvapivý finalista předchozího vydání Copa del Rey je účastníkem nejvyšší španělské soutěže, ve které se mu letos příliš nedaří. Z osmnácti zápasů vyhrál jen pětkrát a s nejslabší ofenzivou v soutěži se krčí na sestupovém osmnáctém místě. V poháru byl Alavés nasazen do čtvrtého kola a v něm se dvakrát střetl s týmem Getafe, nad kterým bez větších problémů zvítězil s celkovým skóre 4:0.
     
    SD Formentera

    Klub ze souostroví Baleáry zastupuje třetí nejvyšší soutěž, kde se nachází ve středu tabulky. Z dvaceti zápasů Formentera šestkrát vyhrála a sedmkrát remizovala, což ji v nesmírně vyrovnané tabulce zaručuje dvanácté místo. V minulém roce Formentera došla v poháru do čtvrtého kola, v němž inkasovala od Sevilly potupných čtrnáct branek. Ve stávajícím ročníku pak porazila méně známé týmy Tarazonu a Logroñésu.
     
    1. zápas

    Úvodní střetnutí se odehrálo na hřišti Formentery, která s favorizovaným soupeřem držela krok přes hodinu hry, ale nakonec padla 1:3 a její šance na postup do čtvrtfinále jsou poměrně malé.
     
    Úvodní sestavy:

    Deportivo Alavés: Sivera – Grande, Laguardia, Ely, Alexis – Wakaso, Torres – Sobrino, Medran, Lopez – Demirovič.
    Náhradníci: El Haddadi, Ibai, Pacheco, Alfonso, Pina, Santos.

    SD Formentera: Chechu – Bande, Illan, Bonilla, Quico, Crespo – Quesada, Gabri, Cegarra – Curiel, Vinicius.
    Náhradníci: Contreras, Puertas, Riera, Romero, Fernandez..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí celek je v úvodu utkání aktivnější a snaží se rychlou kombinací dostat až do zakonční. Wakaso ale zkazil poslední přihrávku.
     
    3
    První střelecký pokus. Z větší vzdálenosti to zkusil Fernando Quesada, ale rána mu vůbec nesedla a skončila hodně vysoko nad.
     
    4
    Rosa Illan se prezentoval skvělým obranným zákrokem, jeho skluz byl doslova perfektní a poté založil útočnou akci. Centr byl ale nepřesný.
     
    6
    I domácí favorit na sebe poprvé v zápase více upozornil. Poměrně snadno se dostal až do pokutového území a následovala střela Sobrina, jeho rána ale neletěla mezi brankovou konstrukci.
     
    7
    Gabri se provinil poněkud ostrým zákrokem uprostřed hrací plochy a domácí fotbalisté budou kopat volný kop. Záložník může být rád, že enbyl napomenut žlutou kartou.
     
    8
    Velká šance domácích! Alavés se z volného kopu dostal až před branku, poté do vápna vyslal centr jeden ze záložníků a k míči se nakonec z bezprostřední blízkosti dostal Ruben Subrino, ale tento útočník mířil pouze doprostřed a brankář úspěšně zasáhl.
     
    9
    Další průniková přihrávka. Jejím adresátem se stal Ermedin Demirovič, který se natahoval co mohl, ale na nahrávku nakonec nedosáhl a míč skončil u brankáře.
     
    11
    Alavés se sice snaží prezentoval aktivnější hrou, ale zatím moc ovoce nepřineslo a hráči se v posledních minutách do zakončení nedostali.
     
    13
    Standartní situace pro domácí hráče. Mubarak Wakaso si převzal míč a vyslal ho do vápna. Míč ale skončil na hlavičce prvního obránce.
     
    14
    Domácí budou vhazovat poblíž branky soupeře a uvidíme, co z toho nakonec bude. Dlouhé vhazování ale neměl úspěch a skončilo u soupeře.
     
    15
    Hráči podstují hlavičkové souboje uprostřed hrací plochy.
     
    17
    I hosté budou mít výhodu první standartní situace. Následný centr přeletěl všechny spoluhráče a skončil mimo hřiště. Bude se odkopávat od branky.
     
    18
    Brankář Chechu si všiml, že bude následovat přihrávka do běhu a brankář trošku zariskoval a vyběhl ze své svatyně. Jeho risk nakonec sklidil ovoce.
     
    19
    Muniz Cegarro se s ničim nepáral a vystřelil z hodně odvážné vzdálenosti. Jeho rána ale nebyla moc připravená a skončila mimo.
     
    21
    Formentera se po dlouhé době dostala k míči a snaží se rychlými přihrávky dostat až před branku, ale nakonec z toho nic nebylo.
     
    22
    Tohle byla ruka. Alejandro Bonilla se ujme rozehrávky standartní situace, následný centr opět nesklidil moc ovoce a obránci neměli sebemenší problém.
     
    24
    Ermedin Demirovič se vůbec nevěnoval míči a s jasným účelem zfaulovál jednoho z hostujících obránců.
     
    26
    První střela, která opravdu pořádně zaměstnala brankáře! Victor Lopez se pyšnil nenápadnou ránou zpoza pokutového území a brankář dokázal zasáhnout rukavicí. Bude se kopat roh.
     
    27
    Alavés přechází do kombinace za účelem dostat se do zakočení či poprvé v utkání otevřít skóre.
     
    29
    Hra je teď poněkud nepřesná a ani jeden z týmů si nedokáže udržet míč na delší dobu.
     
    31
    Tak za tuhle přihrávku by se měl nejspíš Alejandro Bonilla stydět. Vypadalo to na hodně zajímavé přečíslení, ale záložník to zazdil.
     
    32
    Agustin Ojeda Bande se snažil trochu oživit hru a ujal se samostatného úniku, na poslední chvíli ho zastavil skluzem jeden z obránců, ale jen za cenu rohového kopu.
     
    33
    Fanoušci byli svědky individuální akce i na druhé straně. Tentokrát se o to postaral Victor Lopez, jeho prúnik byl opravdu pohledný, ale rána neletěla mezi tři tyče.
     
    35
    Rohový kop pro domácí celek. Centr sice našel spoluhráče, ale ten si vedl poněkud zbrkle a nedokázal míč usměrnit.
     
    37
    SD Formentera se v závěru prvního poločasu snaží být aktivní, ale zatím to nikam vlastně nevede. Poté se faulem provinil obránce a bude se kopat další standartní situace.
     
    39
    Tohle byl faul po pěkném prúniku Victora Lopéze. Ten teď leží na zemi a nevypadá to vůbec dobře. Bude se ošetřovat. Nejspíš budeme svědky nucého střídaní.
     
    41
    Lopez nakonec zápas předčasně neukončí a už se hlasí o to, aby mohl zpět do hry.
     
    42
    Místo k hlavičce si našel na hraně vápna Ermedin Demirovič, ale jeho pokus letěl hodně vysoko nad brankovou konstrukci.
     
    44
    Tak tahle rána z třiceti metrů od Gabriho neměla gólové parametry a letěla hodně nad. Brankář Sivera bude odkopávat.
     
    45
    Hlavní rozhodčí bude nastavovat jednu minutu nad rámec základní hrací doby.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    A je konec prvního poločasu. Fanoušci zatím nebyli svědky jediné a nejspíš se očekával atraktivnější fotbalu, když se ohlédneme za prvním zápasem. Jediná šance, která stála za řeč byla v osmé minut. Do zakončení se dostal Ruben Subrino a už si prakticky mohl vybrat, kam míč pošle. Z bezprostřední blízkosti ale mířil pouze do brankáře. Snad se v druhé půli dočkáme atraktivnějšího fotbalu.

     
    Druhý poločas začne přibližně v 20:32.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Adrian Dieguez Grande byl zatahán za dres, poté rozhodčí si toho moc dobře všiml a zasáhl. Alavés bude zahrávat standartní situaci.
     
    48
    Dnešní utkání sleduje 8467 diváků.
     
    49
    Další dobrý zákrok Chechua. Domácí celek se dostal do útoku a poté jeden ze záložníku vyslal centr do vápna. Brankář si dokázal vyběhnout ze své svatyně a schoval míč do rukavic.
     
    51
    Formentera je v úvodu druhého poločasu aktivnější tým na hřišti a snaží se ještě vybojoval šanci dostat se do dalšího kola.
     
    52
    Nepřesná střela jednoho z hostujících útočníků. Brankář Sivera bude odkopávat od své branky. Jeho nákop skončil v hloubi hřiště.
     
    54
    Z tohohle už měl být gól! Do velké šance se dostal Ruben Subrino. Z levé strany mířil technickou střelou na vzdálenější tyč. Brankář Chechu se dnes dobře vyspal a dobře zasáhl.
     
    55
    Deportivo Alavés právě vstřelilo branku!
    V minulé šanci to ještě nevyšlo, ale teď už je gólový účet utkání tevřen! Ruben Subrino převedl úžasnou přihrávku do malého vápna a nabídl tím velkou šanci ERMEDINOVI DEMIROVIČOVI, který už si dokázal poradit a lobnul brankáře. Asistence: Ruben Subrino.
    55. DEMIROVIČ - 1:0
     
    55
    Střídání v týmu SD Formentera: ze hřiště odchází Muniz, přichází Riera.

     
    57
    Další obrovská šance a opět u toho byl Ruben Sobrino, který je v posledních minutách velice aktivní a pořádně provětrává hostující obránců. Tentokrát z levé strany střílel do dobře postaveného brankáře.

     
    59
    Gabri právě ukázal své individuální schopnosti a dokázal se zbavit hned třech protihráčů, poté míč přetáhl na levou stranu hřiště.
     
    60
    Další roh pro Alavés. Alvaro Medran se pohotově dostal k ráně zpoza pokutového území. Bude se kopat roh. Následný centr skončil u jednoho z obránců.

     
    62
    Alavaro Medran byl tentokrát v roli faulujícího hráče a může být rád, že hlavní rozhodčí nevytáhl žluté napomenutí. Bude se zahráat volný kop.
     
    64
    Hostující celek kombinuje u své vlastní branky a z rozehrávkou se překvapivě nikam nehrne.
     
    66
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Gabri, přichází Puertas.
     
    68
    Fernando Quesada se se dostal do zakončení a poměrně důkladně si připravil místo ke střele. Jeho pokus byl ale hodně nepřesný.
     
    69
    Další zákrok hostujícího brankáře. Z větší vzdálenosti to zkoušel Torres a brankář pozvedl míč nad horní tyčku. Bude se kopat roh.
     
    72
    Alavés se už nikam nehrne, má jasné předpoklady na postup a kombinuje na své vlastní polovině.
     
    74
    Střídání v týmu SD Formentera: ze hřiště odchází Ojeda, přichází Fernandez.
     
    75
    Standartní situace z celkem dobré vzdálenosti. Centr byl povedený, ale brankář Sivera se ideální zorintoval, vyběhl a zasáhl.
     
    77
    Nákop Fernanda Quesada byl hodně nepřesný a skončil mimo hrací plochu. Brankář pošle míč do hry od své branky.
     
    78
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Demirovič, přichází Alfonso.
     
    80
    Alvaro Medran obdržel ostrý zasáhl do oblasti hlavy, ale zřejmě to nebude nic vážného. Hráč pokračuje ve hře, ale je pořádně naštvaný na rozhodčího, který neudělil kartu.
     
    82
    Rána Mubraka Wakasa na poslední chvíli změnila směr a skončila hodně vysoko. Bude se kopat od branky. V posledních minutách jsou hráči svědky několika pokusů z větší vzdálenosti.
     
    83
    Tohle byl hodně mizerný centr. Z pravé strany mu míč sklouzl na na vnější nárt a jeho přihrávka skončila tak dvacet metrů mimo. Bude se kopat od branky.
     
    85
    Alvaro Medran toho dostal v posledních deseti minutách opravdu hodně a opět je na zemi. Alavés bude zahrávat standartní situaci z dvaceti metrů.
     
    87
    Victor Lopez se prenzetoval nepřesnou střelou a zápas pomalu, ale jistě míři do svého závěru.
     
    90
    Hlavní rozhodčí bude nastavovat dvě minuty nad rámec základní hrací doby.
     
    90+1
    Deportivo Alavés právě vstřelilo branku!
    A je to o dvě branky! V závěru utkání domácí celek zvýšuje své vedení a tímto potvrzuje svou dominanci. Z levé strany se do zakončení dostal nováček na hřišti ALFONSO a svou ránu umístil na vzdálenější tyč branky. Duel každou chvíli skončí.
    90+1. ALFONSO - 2:0

     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    A je konec. Domácí celek bez sebemenších problému postupuje do další části turnaje po jasné výhře 2:0. Alavés jasně diktoval tempo hry. Nejprve hráči zahrozili v osmé minutě. Roben Subrino ale nemířil přesně a brankář dobře zasáhl. První branky padly až ve druhém poločase. V 55. minutě se prosadil Ermedin Demirovič z bezprostřední blízkosti. Druhá branka a definitivní potvrzení přišlo v nastaveném čase. Prosadil se Alfonso. To je z dnešního duelu vše, přeji pěkný večer. (21:24:11)

    Marek Jašek

    Branky: 55. Demirovič, 90+1. Alfonso


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 6:6. Rohy: 8:2. Fauly: 12:14.
    Deportivo Alavés: Sivera – Grande, Laguardia, Ely, Alexis – Wakaso, Torres – Sobrino, Medran, Lopez – Demirovič.
    Náhradníci: El Haddadi, Ibai, Pacheco, Alfonso, Pina, Santos.

    SD Formentera: Chechu – Bande, Illan, Bonilla, Quico, Crespo – Quesada, Gabri, Cegarra – Curiel, Vinicius.
    Náhradníci: Contreras, Puertas, Riera, Romero, Fernandez.

    Rozhodčí: Villanueva I. (Esp)

    Diváci: 8467
    03.01.2018
    Formentera - Alavés 1:3

    Branky: 57. Rosa – 36. Demirovič, 65. Demirovič, 81. Haddadi

    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 2:2. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 12:15.
    ocianews.com