Německo – Švýcarsko 3:7 (kon.) | Kanada – Česko 3:1 (kon.) | Rusko – Finsko 2:0 (kon.)
konec
Německo
3:7 (0:3, 0:3, 3:1) Stav série: 0:1
Švýcarsko
Středa 10.01.2018, 13:30 • B Arena, Dmitrov • Mistrovství světa žen do 18 let • O udržení
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:30.
     
    Švýcarky obsadily ve výkonnostně slabší skupině B poslední čtvrté místo, když ze tří zápasů smolně nevybojovaly ani bod. Ve všech třech zápasech přitom padly o jedinou branku. Oproti tomu Němky během bojů v základní skupině hned dvakrát vyhrály nad Češkami i Švýcarkami, jenže na umístění mezi dvěma postupujícími týmy to nestačilo.
     
    Úvodní sestavy:

    Německo: Mayová (Pfeiferová) – Klingerová, Raschkeová, Botthofová, Nickischová, Heinzová, Brendelová, Schmitzová, Fiedlerová – Haiderová (C), Kaiserová, Schwambornová – Christofová, Welckeová Luisa, Welckeová Lilli – Barová, Dopheideová, Gruchotová – Harková, Ketzerová, Leveringhausová
    trenér: Tommy Kettner

    Švýcarsko: Maurerová (Spiesová) – Wetliová (C), Christenová, Bachmannová, Vallariová, Hauserová, Lutzová, Gianolová, Ingoldová – Rüdiová, Enzlerová, Leemannová – Zimmermannová, Ryhnerová, Schlegelová – Bertová, Pagnamentová, Emmeneggerová – Staubová, Bachmannová
    trenér: Steve Huard

    Rozhodčí: Celarová, Ketonenová – Puhakková, Štefková.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:22
    Kaiserová nahodila puk do útočného pásma, tam ale nikdo nebyl a brankářka hostí si v poklidu sbírá kotouč do lapačky.
     
    00:49
    Švýcarky vyhodily pouze na icing a hra se vrací zpět k nim do útočného pásma.
     
    01:36
    Němky najely opět do útočného pásma, útok založila Heinzová, avšak jejich soupeřkám se daří dobře bránit. O další pokus se pokusila Leveringhausová, nakonec od modré střílela Harková, Maurerová drží kotouč v lapačce.
     
    02:58
    Emmeneggerová nahnala své kolegyně do útoku, tam však dlouho nepobyly a musely hned zpátky.
     
    03:34
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    I přes horší herní projev jdou Švýcarky do vedení! Na hranici modré dostala Bertová přesný pas mezi obránce od Lutzové, SYDNEY BERTOVÁ střelou nad beton Mayové zajistila náskok jednoho gólu pro hosty. Asistence: Lena Marie Lutzová.
    03:34 BERTOVÁ - 0:1
     
    04:48
    Hra plyne klidně dále, bez jakýchkoliv šancí a k vidění je zatím nudná podívaná. Hosté však viditelně pookřáli a tlačí Němky do místy hluboké ofenzivy.
     
    05:08
    Švýcarky vsítily druhou branku, avšak ta není uznána! Z dostupného záběru těžko soudit, co se událo, vypadalo to na postavení útočící hráčky v brankovišti, neboť se vhazuje ve středním pásmu.
     
    05:48
    Souboj o puk hned několika hráček u mantinelu, sudí zřejmě puk vidí a nehodlají tak přerušovat. Kotouč nakonec jakousi cestou ze skrumáže vylezl a hraje se dále.
     
    07:46
    Ofsajd německé strany, čárová to neměla vskutku lehké, opět došlo k tlačenici na puku a domácí sice vyhráli, jenže puk byl za modrou později než hráčka. Komerční přestávka, spíše než komerční, se jedná o úpravu ledu.
     
    08:18
    Christofová rozjela útočnou snahu svých kolegyň, ta ale rychle končí na modré čáře a Švýcarky otáčí hru. Střela Ryhnerové z pravého kruhu mířila mimo.
     
    08:37
    Ke střele od modré se odhodlala obránkyně Lutzová, Mayová si poradila, ač to vypadalo, že puk byl před ní tečován. Němky vyhodily následně na zakázané uvolnění a Švýcarky zůstanou v pásmu o mnoho déle.
     
    10:18
    Další icing z německé strany, po gólu převzaly hráčky ze země helvétského kříže veškerou iniciativu v utkání.
     
    10:48
    Ale pozor na brejky! Velký vztyčený prst pro Švýcarky, jedna z domácích hráček využila chyby Bachmannové v rozehře a ujížděla sama na branku, Maurerová svůj tým podržela!
     
    11:21
    Opět přerušení a decentní úprava ledu, místní DJ se baví různými hity, které může hrát zhruba pro padesátku lidí v hale, tento souboj, vyjma některých rodičů hráček, opravdu moc netáhne.
     
    12:18
    Je to vlastně stále ten samý příběh. Hráčky z Německa se brání, sem tam předvedou nějaký výpad, jako například nyní, bylo to víceméně do plných a Švýcarky vezmou kotouč, dojedou do svého útočného pásma a obléhají. Schlegelová donutila k zákroku svojí střelou brankářku našich západních sousedů.
     
    12:58
    Vyloučení v týmu Německo (Nickischová – 2 min., hákování).
     
    13:25
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Woo-hoo, woo-hoo... Na stadionu zní tato známá pecka od kapely Blur a Švýcarky jdou na dvě trefy! Enzlerová našla na ose hřiště volnou LISU RÜDIOVOU, která se od modré nerozpakovala a prostřelila vše, co jí stálo v cestě. Asistence: Rahel Enzlerová.
    13:25 RÜDIOVÁ - 0:2
     
    14:08
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Tohle je už trochu na ručník pro Německo. Ihned po buly, které bylo vhozeno po druhém gólu najely Švýcarky do útoku, Zimmermannová nabídla kotouč NOEMI RYHNEROVÉ, hostující útočnice zblízka překonala bezmocnou Mayovou. Asistence: Lara Zimmermannová.
    14:08 RYHNEROVÁ - 0:3
     
    14:08
    Oddechový čas pro Německo.
     
    15:13
    Hráčky v oranžovo-černém dostanou ale šanci na snížení. Za vlastní brankou faulovala Gianolová a díky hákování se jde usadit na dvě minuty za mantinel.
     
    16:08
    Švýcarky se v poklidu brání a netlačí se absolutně nikam, Němkám se nedaří usadit v útočném pásmu.
     
    17:13
    Švýcarsko v plném počtu. Hned se Gianolová rychle adaptovala, dostala kotouč a přesunula hru do útočného pásma Švýcarska. Rychle odevzdala puk a střídala. Pomohla ale spoluhráčkám a Mayová zažila horké chvíle u své branky.
     
    18:06
    Schwambornová, jakožto správná kapitánka, se pokusila Němky nakopnout a vytvořit se gólovku, přes obránkyni se však neprotlačila blíže bráně a zakončení z bekhendu z pravého kruhu nebyl pro brankářku Švýcarek žádný problém.
     
    19:00
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Pagnamentová – 2 min., podražení).
     
    19:18
    Hosté šli do přečíslení 2 na 1, finální pas před prázdnou branku již ale nedošel.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Konec první třetiny, která nabídla solidní vstup německého celku do utkání, vedení se ujaly Švýcarky a následně svého soupeře jasně přehrávali, vedení 3:0 tak může být pro Němky poměrně milosrdné. Ty budou dohrávat přesilovku z první části, uvidíme, zda se hra vyrovná. Další třetina začne zhruba v 14:18.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:18
    Němky zavezly kotouč do útočného pásma a budou zde chtít dohrát přesilovku. Tedy, byl to plán, avšak velmi dlouho tam nevydržely a Švýcarky se osvobodily.
     
    21:00
    Švýcarsko v plném počtu.
     
    21:56
    Leveringhausová se podél mantinelu tlačila do útoku, hned dvě soupeřky ji zastavily. To jí ale nemusí vadit, neboť budou mít Němky přesilovku. Střelkyně prvního gólu, Bertová, zaválela do mantinelu jednu ze soupeřek a je vyloučena za krosček.
     
    23:02
    Opět, hosté se brání v klidu a nikam Němky nepouštějí. Těm se dnešní utkání opravdu moc nedaří.
     
    23:30
    Přihrávka od Brendelové na Schmitzovou nebyla vůbec přesná a Schmitzová měla hodně věcí na práci, aby kotouč udržela na holi. Nepovedlo se a navíc se pomalu začíná končit přesilovka.
     
    24:18
    Bertová se ihned ze střídačky zapojila do hry, u laviček probíhá slušná mela a puk střídá svého majitele velmi často.
     
    25:15
    Emmeneggerová hrála tvrději již delší dobu, až poslední sestřelení sudí pískají a Švýcarky se nechávají zbytečně vylučovat.
     
    26:08
    Létá to okolo Maurerové branky velmi často a nebezpečně. Poslední kombinaci, která byla ze všech nejpovedenější, nedotlačily Němky do brány, ač tomu byly již velmi blízko a ani sama Maurerová nevěděla, kde má puk!
     
    27:15
    Švýcarsko v plném počtu. Každopádně už i Německo zahrozilo a snaží se vstřelit kontaktní gól. Navíc začíná dostávat svého soupeře pod solidní tlak a doposud suverénní hráčky Švýcarska začínají kupit chyby. V krátkém časovém sledu vytvořily dva icingy.
     
    29:51
    Lutzová pokusila překvapit německou gólmanku otočením okolo brány, Mayová se nachytat nenechala a uhasila i následný menší oheň před svou bránou.
     
    30:40
    Puk se ocitl mimo hrací plochu, hra je vykázána do středního pásma. Opět se decentně upraví led a půjdeme do druhé poloviny základní hrací doby.
     
    31:09
    Jak nám ta hra ubíhala poměrně rychle, tak se v poslední době začíná kouskovat různými přerušeními. K přerušení je ale pádný důvod, Harková neustála tvrdý souboj za vlastní brankou, respektive její noha, a ze hry zatím odstupuje.
     
    31:37
    Zvolání německé střídačky bylo velmi hlasité a Zimmermannová jde za zahákování pomalu unikající protihráčky na modré čáře ven.
     
    31:50
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Německo si může postesknout, střely na branku 8 – 2, góly ve druhé třetině 0 – 1. Nepřesnou přihrávku vytušila LISA RÜDIOVÁ a vydala se na samostatnou jízdu stadionem. Tu zakončila až mezi kruhy, Mayovou prostřelila mezi betony. Bez asistence.
    31:50 RÜDIOVÁ - 0:4
     
    33:29
    Domácí se i přes tento šok snaží dosáhnout alespoň čestné branky, avšak velmi dobře dnes chytající Maurerová jim veškeré náznaky kazí.
     
    35:48
    Od modré vypálila hostující Christenová, svoji střelu namířila do clonící Enzlerové na brankovišti a Němky se tak osvobodily. Vývoj hry se zase otočil, jakoby inkasovaný gól pomalu zlomil doposud bojující Damenschafr a Švýcarky hrají opět v lepší náladě.
     
    37:06
    Poměrně nepřehledná situace na hranici útočného pásma Německa, několik hráček upadlo na sebe a dlouho jim trvalo, než se z těch všech bruslí a hokejek vymotaly.
     
    38:36
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Schluss und ende. Třetí třetina bude již formalita, prsty v tomto gólu měla celá první lajna Švýcarska. Zkrátka a jednoduše, byl to postupný přechod do útoku, v němž byla koncovou hráčkou po přihrávce od Rüdiové RAHEL ENZLEROVÁ, z pravého kruhu kompletuje takzvaného „bůra“. Asistence: Lisa Rüdiová, Sinja Leemanová.
    38:36 ENZLEROVÁ - 0:5
     
    39:02
    Vyloučení v týmu Německo (Botthofová – 2 min., hození hole nebo předmětu).
     
    39:13
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Němkám se vůbec nedaří v poslední pětiminutovce a vyloučení Botthofové Švýcarky trestají šestým gólem. První přesilovková formace opět excelovala, Rüdiová posunula kotouč na RAHEL ENZLEROVOU a ta jednoduše navýšila náskok na šest gólů. Asistence: Lisa Rüdiová.
    39:13 ENZLEROVÁ - 0:6
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    I v druhé třetině padlo šest gólů, přitom se ale Němky celou první půlku druhé třetiny držely dobře, Švýcarky dostávaly pod tlak a přestřílely je jeden čas poměrem 7 – 0. Jenže gól nedaly a když v 32. minutě skórovala Rüdiová, na soupeřky padla deka podobná té po prvním gólu a německá hra se úplně sesypala, Švýcarky přidaly ještě dva góly navrch a nyní je už utkání pouze otázkou skóre. Poslední část začne zhruba v 15:07.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Trenéři se do poslední části rozhodli netrápit Mayovou a posílají do brány Pfeiferovou.
     
    41:03
    Zajímavý průnik předvedla Christofová, k bráně jí ale pár kroků chybělo, proto se nedostala k přímému ohrožení brány.
     
    41:37
    Tak že by alespoň čestný gól? Hauserová za vlastní bránou šla do souboje zbytečně tvrdě a trest na dvě minuty ji nemine.
     
    41:56
    Od modré se napřáhla Luisa Welckeová, trefila pouze vyjíždějící hráčku na blok.
     
    42:37
    Němky pokračují v tlaku, střílí, kombinují, gól jim není ale vůbec přán. Maurerová drží velmi dobře a jakékoliv střely nepředstavují pro ní žádný problém.
     
    43:37
    Klingerová se napřáhla od modré, trefila plexisklo za sebou, současně s návratem Hauserové na led, Švýcarky si pomohly icingem a zůstanou na ledě o chvíli déle.
     
    44:18
    Rüdiová si dirigovala své spoluhráčky, kam a jak zavézt puk, aby to nebylo pro vedoucí celek nebezpečné. Nakonec se i k dirigentce puk dostal, pod tlakem nemohla vůbec nic udělat, vyjma nahození a tak se i stalo.
     
    45:24
    Nešťastný zákrok, Ryhnerová zajela do rýhy v ledu, ztratila tak stabilitu a během pádu trefila nohou Heinzovou na oblast stehna. Švýcarská obránkyně se sice zlobí, ale nepomůže jí to.
     
    45:30
    Německo právě vstřelilo branku!
    Šest sekund a Ryhnerová se na trestné opravdu dlouho neohřála. Po vyhraném buly od Barové se kotouč přes ještě jednu hráčku dostal až k FRANZISCE BRENDELOVÉ, která zaznamenává čestný úspěch Němek. Asistence: Anna-Maria Nickischová, Naemi Barová
    45:30 BRENDELOVÁ - 1:6
     
    46:19
    Německo právě vstřelilo branku!
    Německé hráčky se chtějí s turnajem rozloučit evidentně s dobrým pocitem a svého soupeře zatlačili do hluboké ofenzivy. Výsledkem toho je druhý gól z jejich dílny. Luisa Weickeová přenechala kotouč FRANZISCE BRENDELOVÉ a je to o čtyři góly. Asistence: Luisa Weickeová.
    46:19 BRENDELOVÁ - 2:6
     
    48:39
    Opravdu, německý tým zapl a hraje se Švýcarskem absolutně vyrovnanou partii. Otázka, zda obrození nepřišlo pozdě a samozřejmě, ač nechci výkon Němek v poslední třetině vůbec shazovat, Švýcarky na 100 % hrát určitě nebudou.
     
    50:34
    Menší zmatky při zakládaní útoku chtěla využít Heinzová, Maurerová viděla celou situaci dobře a jenom kontrolovala přidržením kotouče.
     
    52:00
    Německo právě vstřelilo branku!
    Neskutečné selhání Švýcarek v poslední části. Osm minut před koncem je to o tři branky a možná to bude ještě drama. Opět to byla celkem jednoduchá souhra, Lilli Welckeová zpoza branky vytáhla hru dále od Maurerové, Harková přihrála na LUISU WELCKEOVOU a ta přidává třetí trefu. Asistence: Ronja Harková, Lilli Welckeová.
    52:00 Welckeová LU. - 3:6
     
    53:45
    Švýcarky si však budou moci nyní orazit, Němky špatně střídaly a trest jde odsedět Harková.
     
    54:15
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Góly padají a asi je už definitivně rozhodnuto. Dle dostupných záběrů to vypadá, že střelu Enzlerové z vrcholku pravého kruhu tečovala kapitánka STEFANIE WETLIOVÁ a přidává gól číslo sedm do sítě Němek. Asistence: Rahel Enzlerová, Lisa Rüdiová.
    54:15 WETLIOVÁ - 3:7
     
    55:24
    Vyloučení v týmu Německo (Raschkeová – 2 min., sekání).
     
    56:29
    Rüdiová čekala se střelou velmi dlouho, nakonec ji vyslala na úkor nepřesnosti, navíc tak vyhodila Švýcarky z pásma.
     
    57:18
    Utkání se blíží ke svému konci, oba celky již nikam nespěchají a dohrává se víceméně z povinnosti. Němky přestály i toto oslabení, které ale nebylo moc náročné.
     
    58:03
    Souboj o kotouč v útočném pásmu německé strany, ta nakonec i puk získala a řítila se dopředu, Dopheideová zabrzdila před Maurerovou trochu ostřeji a brankářce se to pochopitelně nelíbí.
     
    59:02
    Postavení útočícího hráče v brankovišti, hra se stěhuje před německé obranné pásmo.
     
    59:31
    Zřejmě poslední zásadnější věc dnešního zápasu, na trestnou jde Němka Schmitzová za krosček.
     
    Konec zápasu.
     
    A máme tu konec. Němky podlehly svému alpskému sokovi 3:7. V prvních dvou třetinách položil Německo vždy první gól Švýcarska, ač hra byla třeba do té doby vyrovnaná. To způsobilo skóre 0:6 po 40 minutách. V poslední třetině však Němky chtěly dotáhnout deficit a při gólu na 3:6 se začínala vkrádat otázka, zda bude ještě nějaké drama. Tu jasně zodpověděla švýcarská strana sedmým gólem. Druhý zápas v sérii proběhne v pátek 12. ledna od 13:30. Ode mě je to dnes vše, s přáním příjemného zbytku dne se loučí Tomáš Kalas. (15:44:19)

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 46. Brendelová (Nickischová, Barová), 47. Brendelová (Weicke Lu.), 52. Welckeová Lu. (Harková, Welckeová Li.) – 4. Bertová (Lutzová), 14. Rüdiová (Enzlerová), 15. Ryhnerová (Zimmermannová), 32. Rüdiová, 39. Enzlerová (Rüdiová, Leemanová), 40. Enzlerová (Rüdiová), 55. Wetliová (Enzlerová, Rüdiová)


    Německo: Mayová (Pfeiferová) – Klingerová, Raschkeová, Botthofová, Nickischová, Heinzová, Brendelová, Schmitzová, Fiedlerová – Haiderová (C), Kaiserová, Schwambornová – Christofová, Welckeová Luisa, Welckeová Lilli – Barová, Dopheideová, Gruchotová – Harková, Ketzerová, Leveringhausová
    trenér: Tommy Kettner

    Švýcarsko: Maurerová (Spiesová) – Wetliová (C), Christenová, Bachmannová, Vallariová, Hauserová, Lutzová, Gianolová, Ingoldová – Rüdiová, Enzlerová, Leemannová – Zimmermannová, Ryhnerová, Schlegelová – Bertová, Pagnamentová, Emmeneggerová – Staubová, Bachmannová
    trenér: Steve Huard

    Rozhodčí: Celarová, Ketonenová – Puhakková, Štefková
    Německo 0 1 Švýcarsko
    #1 Středa 10.01.2018 • 13:30
    Německo - Švýcarsko 3:7
    bahis siteleri